Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛مجموعه حسن پادشاه در روزگار آبادانی، از زیباترین و باشکوه‌ترین مساجد تبریز بوده است، اما اکنون جز تلی خاک و ویرانه، جلوه دیگری ندارد.


اصل بنای این مجموعه به دوره حکومت آق قویونلو‌ها مربوط می‌شود و سنگ بنای آن را اوزون حسن، پادشاه آق قویونلو (سلطان حسن آق قویونلو) گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسجد جامع و مدرسه حسن پادشاه را فرزند اوزون حسن؛ سلطان یعقوب آق‌قویونلو، در مدت هفت سال ساخته است.


این مجموعه از مسجد جامع، مدرسه، بیمارستان، مقبره، غسالخانه و باغ تشکیل شده است.


سلطان یعقوب برای ساخت این مجموعه از همه هنرمندان و استادکاران سرزمین‌های اسلامی استفاده کرده که شاخص‌ترین بخش تزئینات این مسجد کاشی‌کاری معرق آن است که در کنارش تزئینات سنگ هم به کار رفته است.


بنای این مسجد، یکی ازشاهکار‌های هنر معماری است، گنبد‌های آن همه کاشی کاری شده و از چهار سو دارای منافذی است که با سنگ‌های مرمرین مزین شده است.


امینیان، کارشناس میراث فرهنگی می‌گوید: عمر مجموعه حسن پادشاه به ۵۵۰ سال قبل می‌رسد و حدود ۲۰۰ سال پیش، زلزله، این مجموعه را ویران می‌کند.


او ادامه می‌دهد: اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجار، این ویرانه‌ها با کیفیت پایینی بازسازی شد.


از ۲۰۰ سال پیش تاکنون هم، زخم‌های بسیاری بر پیکر این مجموعه تاریخی وارد شده است تا اکنون که جز بقایی از گنبد مقبره و مدرسه، چیز دیگری از آن باقی نمانده است.


از آن همه شکوه و جلال و سنگ تراش‌ها و کاشی‌های اسلیمی و ترنج‌ها و گل بوته‌های مسجد، آن چه باقی مانده، تنها و تنها تکه‌های فیروزه‌ای باقی است و بس!بی مهری و بی توجهی به این اثر بی بدیل، به مروز زمان پیکرش را با خاک یکسان کرده است.


اوایل قرن حاضر، تعدادی از علاقه‌مندان و دلسوزان، در محل مسجد مجموعه حسن پادشاه، مسجدی با ستون‌های چوبی و سقف مسطح ساختند، هر چند این مسجد شباهتی به بنای اولیه نداشت، اما پابرجایی آن، قوت قلبی بود برای آنان که میراث فرهنگی را ستون این مرز و بوم می‌دانند.


یکی از مردم محلی می‌کوید: مسجد در حال تخریب بود، اما با چند نفر از مردم محله آستین همت بالا زده و آن را بنا کردیم و حالا تعدادی هر چند محدود برای اقامه نماز به این مسجد می‌آیند.


یکی از مردان کهنسال محله می‌گوید: در مدرسه حسن پادشاه، طلبه‌ها درس می‌خواندند و شب را هم در اتاق‌های کنار آن می‌گذراندند.


جعفری، کارشناس مذهبی می‌گوید: در این مدرسه و حوزه علمیه، بزرگان و اساتیدی همانند آیت الله شیخ جواد تبریزی، گرگری، دوزدوزانی، مرعشی نجفی و قزلجه‌ای هم درس خوانده و هم در آن تدریس کرده اند.


پیرمرد محله می‌گوید: ده‌ها نفر از مسئولان کشوری و استانی، بار‌ها و بار‌ها به این مجموعه آمده، از آن بازدید کرده و وعده‌ها داده و رفته اند، اما هیچ ثمری نداشته است و هیچ کس قدم از قدم برنداشته است تا این مجموعه را زنده کند.


آبدار، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری آذربایجان شرقی می‌گوید: در مرحله اول برای احیا و بازسازی این مجموعه، ۲۵۰ میلیون تومان اختصاص داده ایم و تا سه ماه آینده، مدرسه آن احیا می‌شود.


امید است این قدم کوچک، فتح بابی باشد تا مجموعه فراموش شده حسن پادشاه بار دیگر جلال و جبروتی هر چند اندک به خود بگیرد و پذیرای گردشگران و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی باشد.

 

انتهای پیام/

 

مجموعه حسن پادشاه تبریز؛ زیر خاک فراموشی‌ها

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۵۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام پادشاه مراکش به رژیم صهیونیستی و جهان درباره وضعیت فلسطین

پادشاه مراکش حمله به نوار غزه را لکه ننگی برای بشریت دانست و توقف این حملات و اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه قدس و مسجد الاقصی را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، «محمد ششم» پادشاه مراکش روز شنبه در سخنرانی که در پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا «احمد التوفیق» وزیر اوقاف و امور اسلامی این کشور به نمایندگی از او داشت، اظهار کرد حمله ظالمانه به غزه که مردم بی‌پناه فلسطین را در شرایطی بسیار خطرناک قرار داده، به منزله لکه ننگی بر پیشانی بشریت است.

پادشاه مراکش گفت: ما بارها خواسته خود مبنی بر توقف فوری، پایدار و فراگیر این جنگ بی‌سابقه و موافقت با انتقال کمک‌های بشردوستانه به کل نوار غزه را تکرار کردیم، ما در مقابل این فاجعه انسانی بی‌مانند در جهان معاصر، به عنوان رئیس کمیته قدس و بر اساس وظیفه‌مان در سازمان همکاری اسلامی برای همبستگی و نیز در راستای مشارکت در امدادرسانی‌ها و کمک‌هایی که کشورهای دوست و برادر انجام می‌دهند، با هماهنگی مسؤولان مصری و از طریق گذرگاه رفح شروع به ارسال مستقیم مقادیر قابل توجهی از کمک‌های انسانی برای برادران فلسطینی‌مان در غزه و قدس کردیم، و با وجود مشکلات بسیار، فعالیت میدانی آژانس بیت المال قدس را تحت نظارت خود افزایش دادیم تا طرح‌های اجتماعی و اقتصادی مفید برای ساکنان شهر قدس اجرا شده و حمایت‌های لازم از برخی از بیمارستان‌ها به عمل آید.

محمد ششم در ادامه تاکید کرد: صحبت‌های رایج درباره آینده نوار غزه تنها در صورتی محقق می‌شود که حملات متوقف شده و تمامی مشکلات ملت فلسطین برطرف شوند، نوار غزه مساله‌ای فلسطینی و بخشی از خاک سرزمین یکپارچه فلسطین است که در چهارچوب رویکرد راه‌حل ۲دولتی و طبق قطعنامه‌های بین‌المللی مربوطه باید از صلح و استقلال برخوردار شود.

او در ادامه نیز توقف تمامی اقدامات تحریک‌آمیزی که می‌تواند درگیری‌ها را تشدید کند و نیز توقف اقدامات یک‌جانبه و غیرقانونی رژیم صهیونیستی را که علیه مناطق فلسطین اشغالی از جمله قدس شریف و مسجد الاقصی با هدف تغییر وضعیت حقوقی و هویتی شهر قدس شریف انجام می‌شود، خواستار شد.

پادشاه مراکش بار دیگر بر مخالفت همه جانبه این کشور با تمامی اشکال کوچاندن اجباری، مجازات جمعی و اقدامات انتقام‌جویانه‌ای که علیه فلسطینی‌ها انجام می‌شود، تاکید کرده و از کشورهایی که در روند حل‌وفصل این درگیری از نفوذ برخوردار هستند، خواست به مسؤولیت‌های تاریخی خود عمل کرده، خرد و منطق را سرلوحه خود قرار داده و برای توقف این وضعیت فاجعه بار به شکل جدی عمل کنند و منطقه را از گرداب خشونت، سیاست به حاشیه راندن و تحمیل شرایط دور کرده و برای ایجاد شرایط مناسبی جهت آغاز یک روند مسالمت‌آمیز واقعی که به راه‌حل ۲دولتی منجر شود، تلاش کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جادوگر، پادشاه و تانک!
  • ۲۶ طرح روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود
  • تجلیل از معلمان نخستین مدرسه در زندان تبریز
  • برطرف شدن مصدومیت حسن یزدانی به شکل کامل؛ پادشاه آماده تاج گذاری!
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله
  • عکس‌| تمرینات انفجاری «پادشاه» برای بازگشت!
  • پیام پادشاه مراکش به رژیم صهیونیستی و جهان درباره وضعیت فلسطین
  • تمرینات انفجاری«پادشاه» برای بازگشت!
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش