Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون الهیاری امروز  با اعلام ثبت ملی 11 میراث ناملموس استان اصفهان در آستانه نوروز 97، اظهار داشت: با برگزاری آخرین نشست شورای ثبت ملی آثار تاریخی کشور در سال 1396، پرونده 11 آئین و سنت در حوزه میراث ناملموس استان اصفهان مطرح شد و به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این نشست 5 آئین مربوط به سنت‌های اصیل مردم استان اصفهان مربوط به آئین محرم به تصویب رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در رابطه با این آئین‌ها و سنت‌ها توضیح داد: در این نشست آئین زنجیرزنی پنج محله منطقه تاریخی رهنان که هم اکنون در محدوده منطقه 11 شهرداری اصفهان قرار دارد، همچنین مراسم آئینی سوگواری ششمین روز شهادت امام حسین(ع) که با شکوه خاصی در شهر نیاسر در شمال استان و از توابع کاشان برگزار می‌شود، سنت تهیه غذای نذری گوشت لوبیا ویژه عزاداران ماه محرم شهرستان کاشان و همچنین آئین نخل‌گردانی روستای «وش» از توابع شهرستان نطنز به مناسبت ایام شهادت امام حسین(ع) به ثبت ملی رسید.

وی همچنین در ادامه به ثبت ملی مراسم آئینی «نقالی» در شهر تاریخی «وزوان» از توابع شهرستان شاهین‌شهر و میمه در مرکز استان اصفهان اشاره کرد و گفت: این آئین مذهبی و ملی در حدود صدها سال در این منطقه قدمت داشته و نقالان و پرده‌خوانان در این مدت طولانی مصائب اهل بیت عصمت و طهارت را در واقعه کربلا و همچنین داستان‌های مربوط به شاهنامه فردوسی را با زیبائی تمام برای مردم بیان می‌کردند، بنابراین در این پرونده با توجه به قدمت آن از خدمات دو نقال منطقه وزوان به عنوان دوستداران میراث فرهنگی با نام‌های استاد درویش علی مداح و استاد درویش محمود مداح تقدیر و نام آن‌ها به عنوان حاملان زنده میراث ناملموس این خطه در این پرونده به ثبت ملی رسید.

اللهیاری در ادامه به سایر میراث ناملموس استان که در این نشست به ثبت ملی رسید اشاره کرد و بیان داشت: در این نشست پوشش سنتی مردم روستای تاریخی ابیانه که ریشه در تاریخ کهن این روستا در بیش از هزار سال دارد نیز مطرح و به تصویب رسید، بنابراین این اقدام گام مهمی در تسریع در روند تهیه پرونده ثبت جهانی این روستا ایفا خواهد کرد.


وی در ادامه به دیگر پرونده‌های ثبتی استان اصفهان اشاره کرد و اذعان داشت: در این نشست همچنین مهارت اصیل و بسیار ارزشمند نحوه ساخت کاشی معرق که متعلق به استان اصفهان بوده و ریشه در هنرهای سنتی مربوط به تزئین آثار تاریخی در عصر صفوی است نیز مطرح و به ثبت ملی رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در همین راستا مطرح کرد: در حوزه هنرهای سنتی همچنین مهارت دوخت پارچه‌های سنتی تحت عنوان هنر «نقده‌دوزی» نیز که ریشه‌ای کهن در فرهنگ مردم اصفهان داشته و در دهه‌های گذشته رو به فراموشی رفته نیز در این نشست مطرح شد و به تصویب رسید.

وی در ادامه به ثبت ملی یک شیوه موسیقی در مکتب موسیقی اصفهان اشاره کرد و ابراز داشت: بی‌شک اصفهان یکی از اصلی‌ترین مراکز توسعه و ترویج هنر موسیقی ایرانی است، روی همین اصل در این نشست پرونده مهارت «نی هفت بند و شیوه نی‌نوازی» موسیقی اصفهان که توسط هنرمندان بزرگی همچون مرحوم «استاد نایب اسدالله» ابداع شده (و این هنر ارزشمند بعدها توسط استادان بزرگ و چیره‌دستی همچون مرحوم حسین کسائی در دوران معاصر به اوج رسید)، توسط دوستداران میراث فرهنگی استان تهیه و پس از تدوین و تصویب در اصفهان، در نشست اخیر شورای ثبت ملی آثار تاریخی کشور نیز مطرح شد و به ثبت ملی رسید.

اللهیاری همچنین در همین راستا به ثبت ملی یک سنت تاریخی دیگر در استان اصفهان اشاره کرد و گفت:در این نشست همچنین پرونده آئین سنتی «جیرجیرونی» مربوط به روستای «دستجرد» که مربوط به ماه مبارک رمضان است و با مراجعه روزه‌داران به در منزل مردم و طلب خوراکی همچون آجیل و شیرینی، به نوعی شادی و نشاط را در این ماه مبارک برای روزه‌داران به ارمغان می‌آورد نیز مطرح شد و به تصویب رسید.

وی در پایان از ثبت ملی مهارت تهیه خورشت ماست در اصفهان خبر داد و بیان کرد: در آخرین نشست شورای ثبت آثار تاریخی کشور در سال 1396 پرونده مهارت تهیه خورشت ماست که یکی از غذاهای سنتی اصفهان به شمار رفته و سابقه آن به دوران قاجار باز می‌گردد و هم اینک گردشگران از آن استقبال می‌کنند نیز در این نشست مطرح شد و با اکثریت آرای اعضای کمیته ثبت آثار تاریخی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور به ثبت ملی رسید.

 

انتهای پیام/م

 

یازده میراث ناملموس استان اصفهان ثبت ملی شدند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۵۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، گفت: مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمود مرادی نراقی پیش از ظهر امروز در بازدید مشترک با اداره اوقاف شهرستان تفرش از اجرای عملیات مرمت بنای تاریخی امامزاده محمد فم(ع) در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: امامزاده محمد تفرش از نسل حضرت سید سجاد امام زین العابدین (ع) و جد مقام معظم رهبری است، امامزاده محمد(ع) به عنوان قطب فرهنگی تفرش و یکی از زیبا‌ترین بناهای تاریخی مذهبی استان مرکزی به شمار می‌رود و به جهت اهمیت بنا باید مرمت و بازسازی آن مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: آرامگاه امام زاده محمد فم که به شماره 432 در تاریخ 5 اسفند 1341 به ثبت آثار ملی رسیده است، عملیات مرمتی امامزاده محمد فم در شهرستان تفرش که قبلا به صورت غیر اصولی انجام شده بود در چند مرحله با طرح مرمتی و با نظارت کارشناسی اداره کل میراث‌فرهنگی انجام شد و در این مرحله گنبد و بخشی از محوطه این بنای تاریخی دوره صفویه نیاز به مرمت دارد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی اظهار داشت: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه با اداره کل اوقاف و امور خیریه، هیئت امنا و شهرداری تفرش و با کمک ظرفیت خیرین این شهرستان مراحل پایانی مرمت این بنای تاریخی در دستور کار قرار گرفته است.

مرادی بیان کرد: این مکان مقدس دارای بقعه، ایوان، آستانه، حجره و حیاط است. در سردر ورودی امامزاده محمد هنرهای مختلفی به‌کار رفته است و دارای یک بنای مرکزی است که اصل بنا مربوط به اواخر قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی است که بعد از آن تعمیر و بازسازی شده است. این بنای تاریخی توسط معماری زیبای یک اصفهانی انجام شده که از تزئینات، آجرکاری، کاشیکاری و نقاشی زیبایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در بازدید مشترک میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی و اداره اوقاف شهرستان تفرش، هیئت امنا و شهردار تفرش مقرر شد اجرای عملیات مرمت بنای تاریخی امامزاده محمد فم(ع) در شهرستان تفرش تسریع پیدا کند و در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • جلسه دوم نشست ادبی «عصا بیفکن» برگزار می‌شود
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر