Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و پاکستان به دلیل سابقه تاریخی هرگز دچار تنش و منازعات سیاسی و نظامی نبوده است، گفت: هیچ‌کس نمی‌تواند روابط دو کشور را دچار تنش کند و ما در بحث تروریسم هم توافق همکاری‌های امنیتی داریم.

به گزارش ایسنا، ژنرال ناصرخان جانجوعه مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان طی گفت‌وگویی در برنامه بدون مرز درخصوص اینکه در روابط پاکستان و آمریکا تنش‌هایی ایجاد شده و چرا آمریکا پاکستان را متهم به حمایت از تروریست می‌کند، گفت: متاسفانه آمریکا پاکستان را به خاطر مساله تروریسم سرزنش می‌کند و این به خاطر شکست آنها در افغانستان است زیرا طی 16 سال گذشته آمریکا و متحدانش نتوانسته‌اند در افغانستان در مبارزه با تروریست موفقیتی کسب کنند، آنها نمی‌توانند تروریسم را در افغانستان شکست دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در واقع در افغانستان همه طرف‌های درگیر بر روی جنگ سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این اختلاف‌نظری است که میان ما و آنها در مبارزه با تروریسم وجود دارد. آنها با اقدامات نظامی علیه مردم افغانستان قلب جامعه افغانستانی را جریحه‌دار کرده‌اند بنابراین همه ما باید تلاش کنیم تا در مبارزه با تروریسم در افغانستان موفق شویم زیرا عملیات نظامی و جنگ مشکل افغانستان را حل نمی‌کند و تنها راه‌حل بازگشت صلح در افغانستان راه سیاسی و مذاکره است.

مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان در پاسخ به این سوال که به طور مشخص ادعای آمریکا علیه پاکستان چیست، گفت: آنها ما را متهم به حمایت از طالبان و گروه حقانی می‌کنند و می‌گویند ما به آنها پناه داده‌ایم در حالی که این ادعاها علیه پاکستان بدون مدرک و سند نادرست است. بنده می‌خواهم از طریق این گفت‌وگو اعلام کنم که خود آمریکایی‌ها با تروریسم بازی دوگانه‌ای دارند. آنها ما را متهم به حمایت از طالبان می‌کنند در حالی که طالبان به اتهام همکاری با آمریکا ما را مورد حمله قرار می‌دهد و به این بهانه در پاکستان دست به عملیات تروریستی می‌زند.

وی افزود: در واقع در پاکستان ملت از یک طرف قربانی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا هستند و از سوی دیگر قربانی اقدامات تروریستی طالبان و علت همه این مشکلات ریشه در رفتار و اقدامات آمریکایی‌ها دارد.

ژنرال جانجوعه در ادامه درباره اینکه آمریکا اعلام کرده کمک 900 میلیون دلاری خود به پاکستان را قطع می‌کند، اظهار کرد: آمریکا اعلام کرده طی 15 سال گذشته 33 میلیارد دلار به پاکستان کمک کرده است اما بنده اعلام می‌کنم که آنها هنوز 10 میلیارد دلار بابت هزینه‌های جنگ با تروریسم به پاکستان بدهکار هستند و این تنها بخشی از بدهی‌های آنها طبق توافق دوجانبه میان دو کشور در مبارزه با تروریسم است.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان برای از دست دادن جان هزاران نفر از نیروهای پاکستانی که در جریان مبارزه با تروریسم کشته شده‌اند، قیمتی تعیین کرد. آنها می‌گویند کمک‌هایشان به پاکستان را قطع می‌کنند و بنده هم به آنها می‌گویم قطع این کمک‌ها هرگز اهمیتی نخواهد داشت زیرا ما برای پول با تروریسم نجنگیده‌ایم بلکه برای صلح و امنیت می‌جنگیم. بیش از 60 هزار قربانی در مبارزه با تروریسم پشتوانه و گواه این ادعا است.

مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد از زمان روی کار آمدن ترامپ در آمریکا اختلافات دو کشور تشدید شده و آیا این مساله صحت دارد، گفت: در حقیقت نباید دنیا را به آمریکا گره زد و براساس اظهارات ترامپ برنامه ریزی کرد. بعد از حادثه 11 سپتامبر همه کشورها برای مبارزه با تروریسم بسیج شده‌اند اما زمانی می‌توانیم در این زمینه موفق شویم که مسیر مبارزه و ابزارهای آن را درست انتخاب کنیم.

وی تاکید کرد: تنها با روش‌های خصمانه و خشونت نمی‌توان تروریسم را شکست داد از این رو باید در روش‌های مبارزه با تروریسم تجدیدنظر کنیم زیرا همیشه در این مساله توسل به زور و خشونت جواب نمی‌دهد. کاربرد زور و خشونت مسیرهای بعدی برای اقدامات مسالمت‌آمیز و آشتی‌جویانه را از بین می‌برد. از این رو باید نگاه یکجانبه را کنار گذاشت و در استراتژی مبارزه با تروریسم تجدیدنظر کرد.

وی ادامه داد: دولت و ملت پاکستان از جنگ با تروریسم صدمات زیادی دیده‌اند و ما برای ایجاد صلح و امنیت راهی جز همکاری دولت‌ها و ملت‌ها با یکدیگر نداریم.

ژنرال جانجوعه در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه در حادثه 11 سپتامبر همه تروریست‌ها از کشورهای عربی بودند اما آمریکا به جای فشار به کشورهای عربی به پاکستان و برخی از کشورهای غیرمرتبط فشار وارد کرده است؟ گفت: حادثه 11 سپتامبر از افغانستان سرچشمه گرفت، به افغانستان حمله شد و این کشور ویران گردید و زمانی هم که جنگ تمام شد مردمی آواره و فقیر وارث افغانستان ویران شده بودند و همین مساله باعث شد تا فشار مهاجران افغانستانی بر همسایگان بیشتر شود. بسیاری از آنها به پاکستان آمدند.

وی تصریح کرد: تروریست‌ها فراتر از مذهب عمل می‌کنند و نمی‌توان گفت که به کدام کشور یا کدام مذهب تعلق دارند. آنها یک تفکر افراطی هستند که باید با آنها مبارزه کرد. البته کشورهایی هم که ادعای رهبری مبارزه با تروریسم را دارند باید در استراتژی خود بازنگری کنند.

مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان درباره اینکه آیا این حرف درست است که روابط ایران و پاکستان تحت تاثیر روابط پاکستان با عربستان قرار گرفته؟ اظهار کرد: نه این‌گونه نیست زیرا روابط ایران و پاکستان به سوابق طولانی و تاریخی دو کشور برمی‌گردد و ایران و پاکستان از اشتراکات مذهبی و مرزهای مشترکی هم برخوردار هستند و بر همین سابقه است که هرگز دچار تنش و منازعات سیاسی و نظامی نبوده‌اند در واقع هیچ‌گاه تهدیدی از جانب دو کشور علیه منافع یکدیگر وجود نداشته است و این مساله در سایه روابط مستحکمی است که در طول تاریخ میان دو کشور شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: زمانی هم که ایران درگیر جنگ بود از طرف پاکستان هیچ‌گاه احساس خطر نکرد و متقابلاً پاکستان هم هیچ‌گاه از طرف ایران دچار تهدید نبوده است.

ژنرال جانجوعه درباره اینکه قرار گرفتن تروریست‌های ضدایرانی در پاکستان روابط دو کشور را گاهی دچار تنش می‌کند و در این مساله چه باید کرد، گفت: هیچ‌کس نمی‌تواند روابط دو کشور را دچار تنش کند. ما در این زمینه توافق همکاری‌های امنیتی داریم البته برخی گروه‌های تروریستی و قاچاقچیان انسان و مواد مخدر گاهی تلاش می‌کنند که مرزهای ایران، پاکستان و ترکیه را ناامن کنند در حقیقت آنها هستند که تروریست‌ها را به طور قاچاق از مرزها رد می‌کنند.

وی درباره اینکه اگر همکاری‌های امنیتی بین ایران و پاکستان می‌تواند مشکلات را حل کند چرا تا به حال حل نشده، اظهار کرد: رئیس ستاد مشترک پاکستان با سفر به ایران در مورد همکاری‌های امنیتی دو کشور با مقامات ایرانی مذاکره کرده، پیش از این هم وزیر دفاع پاکستان سفری به ایران داشته و بنده سومین مقام پاکستانی هستم که به ایران سفر کرده‌ام تا در مورد روابط دوجانبه به ویژه همکاری‌های امنیتی و مرزی مذاکره کنم. ما به طور مشترک کارهای جدی در مرزها انجام داده‌ایم.

مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان درباره اینکه چرا برخی از کشورهای منطقه در زمین قدرت‌های جهانی بازی می‌کنند و این مساله مشکلاتی را ایجاد کرده است، ابراز کرد: سیاست‌های منطقه‌ای متاسفانه از جانب قدرت‌های بزرگ مداخله‌گر به منطقه تحمیل می‌شود اما کشورهای منطقه باید بدانند هم‌پیمانی با قدرت‌های جهانی در منطقه برای آنها امنیت نمی‌آورد و کشورهای منطقه باید بر نیروهای داخلی خود اتکا کنند. ما برای ایجاد امنیت در منطقه راهی جز همکاری جمعی منطقه‌ای نداریم.

وی یادآور شد: در یک نگاه مختصر می‌توان دریافت منابع اصلی که زیربنای اقتصاد را تشکیل می‌دهد در منطقه ما قرار دارد و آمریکا تلاش می‌کند تا بر هم زدن معادلات منطقه‌ای مانع از رشد اقتصادی به ویژه در چین و روسیه شود اما مسلمانان باید متوجه این مساله باشند تا زمانی امکانات و پتانسیل‌های خود را نشناسند نمی‌توانند با توطئه‌های قدرت‌های جهانی در منطقه مقابله کنند.

ژنرال جانجوعه در مورد ائتلاف عربستان علیه یمن نیز گفت: مسائل مختلف و مشکلات متعددی در جهان اسلام وجود دارد که باید آنها را با مشارکت همه کشورهای اسلامی حل و فصل کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که پاکستان متحد عربستان بوده، چه توصیه ای به این کشور برای توقف کشتار یمن دارید، گفت: در این زمینه حرف زیادی ندارم که عنوان کنم اما می‌توانم بگویم که جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری نیاز به وحدت دارد و ما هم در این ائتلاف مشارکت نکردیم. دلایل زیادی داشتیم که در این ائتلاف که مداخله در امور یمن است مشارکت نکنیم.

مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان همچنین بیان کرد: باید بگویم پاکستان همواره تلاش می‌کند تا نقشی سازنده برای نزدیک کردن دیدگاه‌های کشورهای منطقه داشته باشد از این رو اگر در ائتلاف سعودی علیه یمن شرکت می‌کردیم نقش بی‌طرفانه‌مان نقض می‌شد.

وی در پایان درباره اینکه چه راه‌حلی را برای یمن پیشنهاد می‌کنید، گفت: راه‌حل یمن تنها در مذاکرات سیاسی است و این امر هم مربوط به مردم یمن می‌شود که از جنگ و مشکلات فراوان رنج می‌برند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۶۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا

واشنگتن خواهان مهار پکن در تهران است، اما کارشناسان می گویند این موضوع به این سادگی ها هم نیست.

به گزارش خبرآنلاین نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران