Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمایه اجتماعی در ایران به دلیل اجرای سیاست های لیبرالی مبتنی بر عدم شفافیت به بهانه سرمایه گذاری؛ یعنی مترادف گرفتن سرمایه گذاری با فساد آسیب دیده و به مهمترین نقطه ضعف نظام تبدیل شده است.به گزارش بلاغ، تعریف ثروت از تعاریف گذشته در ادبیات اقتصاد سیاسی معاصر  متفاوت شده  است و ثروت واقعی نه در معادن، طلا و نقره، سرزمین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. که هر یک اهمیت خاص خود را دارند، که بر نیروی انسانی متمرکز شده است. در دوران معاصر و پس از رنسانس، تعریف از ثروت مراحل مختلفی را از سر گذرانده و از زمین، طلا، سرمایه و امثالهم شروع شد و به نیروی انسانی رسیده است. در ادبیات نوین توسعه که بیشتر در دیدگاه های آمارتیا سن کومار دیده می شود، توانایی نیروی انسانی جایگزین تعاریف کلاسیک از ثروت شده است.

بیشتر بخوانید:

پیشنهاد مهدی محمدی درباره طرح «اعاده اموال نامشروع»

مکاتب مختلف در بعد «انسان شناسی» تعاریف مختلفی را ارائه کرده اند که بالاترین اهمیت به انسان در مکتب اسلام ارائه شده است به گونه ای که قتل یک انسان مترادف با قتل کل بشریت و نجات یک انسان مترادف با نجات کل بشریت دانسته شده است. در مکاتب سکولار مانند لیبرالیسم، انسان؛ حیوان اقتصادی است که فقط به حداکثر کردن منافع فردی فکر می کند. با این حال نقطه اشتراک اسلام که انسان را نه حیوان اقتصادی که موجودی در جستجوی تعالی می داند تا لیبرالیسم که انسان را حیوان اقتصادی تعریف کی کند، در استفاده از «انسان شناسی» خاص خود به عنوان سرمایه اجتماعی است. یعنی هر دو مکتب تمام منظومه معرفتی خود را بر انسان شناسی استوار می کنند.

در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ارزش های الهی انسان در مرکز قرار دارد و تلاش شده است برای بالفعل کردن آنها سازوکارهای اجرایی تدوین شود. یکی از این ابزارها که برای صیانت از سرمایه اجتماعی و حفظ و گسترش اعتماد مردم به ساختار حاکمیت و قوام بخشیدن به سلامت کاری و معیشتی پیش بینی شده است چیزی است که به اصل «از کجا آورده اید؟» موسوم شده است. طبق این اصل؛ هر کس در جامعه اسلامی و به خصوص کسانی که در دستگاه های دولتی شامل تمام ارکان حاکمیت فعالیت داشته اند باید توضیح دهند ثروت آنها از کجا به دست آمده است. قوه قضائیه به عنوان نقطه ثقل حراست از سرمایه اجتماعی با کشف و مقابله با اندوختن ثروت های بادآورده که ناشی از سازوکارهای سلامت اقتصادی نبوده است وظایف روشنی برعهده دارد. این قوه اموال مقام های دولتی و نزدیکان درجه یک آنها را باید در ابتدا و انتهای دوره مسئولیت ارزیابی کرده و به مردم گزارش کند.

در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، خلاهایی مانند عدم پیش بینی نظارت بر عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم وجود دارد. برای پر کردن این خلا؛ رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای خواستار ورود مجلس؛ در دوره نهم؛ برای طراحی ساروکاری برای نظارت بر نمایندگان مجلس شدند که در نهایت رضایت ایشان جلب نشد و از طرح مجلس به «چیزکی» تصویب کردید، یاد کردند. با توجه به ابهام های فراوان مردم درباره عملکرد نمایندگان مجلس که موضوعات مختلفی از حقوقهای هنگفت نمایندگان، هزینه های بالای دفاتر آنها و سوءاستفاده برخی از آنها از اعتبار نمایندگی را شامل می شود، ضروری است سازوکار نظارت بر عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طور شفاف و اساسی بازنگری شود تا رضایت امام و امت تامین گردد.

بیشتر بخوانید:

احمد توکلی: طرح اعاده اموال نامشروع مطالبه جدی مردم است

عدم اجرای اصل از کجا آورده اید؛ که در کشورهای دیگر تحت عناوینی مانند شفافیت، مبارزه با پولشویی و ... در قوانین کشورها پیگیری می شود، باعث حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی شده و از معکوس شدن سازوکارهای تولید ثروت جلوگیری می کند. حاکمیت باید کانال های روشنی بین مردم و نهادهای نظارتی باز کرده و نخستین ذره بین رصد و پایش جامعه را؛ مردم؛ تعریف کند. به طوری که تمام ملت بتوانند با مشاهده هر ناراستی، به نهادهای نظارتی مراجعه کرده و آگاه سازی کنند. عملکرد شفاف نهادهای نظارتی در راس آنها دستگاه قضائی باعث می شود مردم حساس تر به فساد و ویژه خواری تبدیل به الگوهای جامعه شده و مفسدان رسوا شوند و محیط جامعه تبدیل به محیطی شود که در آن کار سالم ارزش باشد نه تکیه بر روابط.

عدم موفقیت در اجرای سیاست های کلی اصل 44 را باید در نبود عنصر حیاتی شفافیت جستجو کرد. شفافیت در تمام مراحل خصوصی سازی ضروری است و در صورت عدم وجود شفافیت در فرایند خصوصی سازی فساد بزرگی اتفاق خواهد افتاد و باعث ظهور طبقات جدید ثروتمند که ثروت‌شان حاصل فعالیت مثبت اقتصادی نبوده و با استفاده از زدوبند بدست آمده است می شود. الیگارش‌های فاسد از فرصت ها برای چپاول اموال عمومی استفاده می کنند و پس از چپاول؛ با عنوان تطهیر شده بخش خصوصی طلبکار می شوند؛ این امر چنانکه جوزف استیگلیتز به طور گسترده ای بدان می پردازد در روسیه و اروپای شرقی در فرایند ورود به نظام بازار آزاد اتفاق افتاد. وی می گوید که اگرچه در دوره پس از فروپاشی شوروی هیچ کس مالک چیزی نبود، اما تنها 10 سال پس از آن، در آخر هفته ها ترافیک سنگینی در ورودی ها و خروجی های مسکو با بنز و ماشین ها مدل بالا اتفاق می افتاد که الیگارش ها آن را دلیلی بر افزایش ثروت می دانستند، اما من به آنها می گفتم که برای یک کشور با درآمد متوسط؛ وجود ترافیک بنز قطعا نشانه یک اقتصاد مافیایی، فاسد و بیمار است.

سرمایه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران به دلیل اجرای سیاست های لیبرالی مبتنی بر عدم شفافیت به بهانه سرمایه گذاری؛ یعنی مترادف گرفتن سرمایه گذاری با فساد؛ آسیب دیده و به مهمترین نقطه ضعف نظام در دهه پنجم حیات تبدیل شده است. پاکسازی جامعه از فساد با اجرای اصل از کجا آورده اید ضروری است، و باعث می شود فعالان واقعی اقتصادی وارد میدان شده و رانت خواران با اجرای قانون مجازات شوند. این کار باعث می شود تولید و کارآفرینی؛ که ویژگی مردم و فعالان واقعی اقتصادی است به جای واردات و ایجاد اشتغال برای خارجی ها بنشیند.

کد مطلب: 353226 مرجع : تسنیم 

از دپوی 500 هزار تن برنج در شالیکوبی‌های مازندران تا قبضه برنج‌فروشی‌ها توسط مافیای واردات

مردمی که احساس می‌کنند دیده نمی‌شوند/ محله شهید آهنگر میاندورود نیازمند توجه مسئولان

تحقق شعار «غذای سالم، زندگی سالم» با تولید محصولات ارگانیک/ رونق کشاورزی بدون کود شیمیایی

تحویل 50 واحد مسکونی تعهد مازندران در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه تا اردیبهشت 97/ کانکس روستاها تامین شده است

4 بانده شدن محور سوادکوه و دغدغه‌های فنی آن

تلاش برای نابودی کانون بدبختی‌های کشور

    عدم اجرای طرح «ازکجا آورده‌اید؟» چه تبعاتی دارد؟ آزمون استخدامی وزارت نفت لغو شد خبرهای خوش وزیر رفاه در آستانه سال جدید سیف: رصد تراکنش‌های مشکوک بانکی ادامه خواهد داشت فهرست جدید بانک مرکزی از سفره مردم در شب عید بدون عنوان اوکراین بدون گاز روسیه یخ می‌زند! وسعت تهران در ۶ دهه ۷ برابر شد اصالت تصاویر جعبه سیاه ATR سانحه دیده تأیید نمی‌شود افزایش ۲۱ هزار تومانی قیمت سکه تومان‌کوین! تحریم‌‎ها را دور می‌‎زند؟ جنگ لفظی تجاری بین اروپا و آمریکا بالا گرفت خبر وزیر نیرو از تصمیم گیری‌ها درباره موضوع آب شرط فروش ارز در صرافی‌های مجاز چیست؟ گرانی طلا بدنبال ترس بازار از جنگ افروزی تجاری آمریکا شرط افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن چیست؟ از تعیین تکلیف سپرده‌گذاران فرشتگان چه خبر؟ امسال نفت گران می‌شود؟ ایران ۶ ماهیگیر هندی را آزاد کرد پاداش به گزارش‌های مردمی تخلفات  

گرانی طلا بدنبال ترس بازار از جنگ افروزی تجاری آمریکا

امسال نفت گران می‌شود؟

دستگاه تصفیه آب خانگی بخریم یا نه؟

واردات بی‌رویه پارچه‌های خارجی صنعت نساجی را با مشکل مواجه کرده است

فصل خرید تضمینی محصولات کشاورزی رسید اما نرخ‌ها نرسید!

جنگ لفظی تجاری بین اروپا و آمریکا بالا گرفت

پیش‌بینی بازار مسکن تا تابستان ۹۷

بلیت اتوبوس گران نمی‌شود

قیمت نفت سقوط کرد

تریلیاردر شدن برخی مسئولان یعنی تقلب در کار

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۶۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: هشت طرح سرمایه‌گذاری خارجی با سرمایه ۱۰.۷ میلیون دلار در حال اجرا است که برای ۷۵۰ نفر اشتغال‌زایی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، ناصر فخرموحدی امروز _ دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، این نمایشگاه را فرصتی ارزشمند برای شرکت‌های خراسان شمالی دانست و اظهار کرد: استان در دو زمینه علاوه بر حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان، در زمینه زنجیره‌های ارزش راهبردی استان نیز حضور فعال داشت.

وی با بیان اینکه ۱۳ زنجیره ارزش راهبردی در استان شناسایی شده است، افزود: با هماهنگی وزارت کشور تکمیل سه زنجیره اصلی فرش، گوشت قرمز و گیاهان دارویی به صورت منسجم در دستور کار است.

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: پس از شکل‌گیری دولت سیزدهم، خراسان شمالی وارد فاز جدیدی از توسعه بخش‌های مختلف شد به گونه‌ای که در حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصادی، پایشی که از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد، خراسان‌شمالی توانست رتبه سوم امنیت سرمایه گذاری کشور را در تابستان ۱۴۰۲ کسب کرد.

فخرموحدی اضافه کرد: نرخ بیکاری در استان از ۹.۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به هفت درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که از میانگین کشوری که ۷.۶ درصد است نیز پایین‌تر است.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ خراسان شمالی در جایگاه کشوری از حیث کاهش نرخ تورم از رتبه چهار در ابتدای سال ۱۴۰۲ به جایگاه ۲۲ کشور در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ ارتقا یافت، استان در افزایش میزان نرخ مشارکت اقتصادی از ۴۴.۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۴۶ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید و رتبه سوم کشوری را کسب کرد.

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف کشاورزی، معدنی و صنعتی نیز فعالیت چشم گیری صورت گرفته است، گفت: خراسان شمالی رتبه سوم در زمینه زعفران با سطح زیر کشت بیش از ۴۰۰۰ هکتار و ۲۲ تن تولید گل زعفران در سال، رتبه هفتم در دام سبک و رتبه دوم در سطح زیر کشت پنبه، رتبه چهارم در تولید عسل را دارد.

فخرموحدی با بیان اینکه طی سال گذشته براساس برنامه‌ریزی از سوی وزارت تعاون، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر هدف‌گذاری ایجاد اشتغال استان بود، عنوان کرد: ۱۶ هزار و ۷۶۰ شغل جدید در استان ایجاد و ۱۲۴ درصد از هدف تعیین شده برای ایجاد اشتغال محقق شد.

وی گفت: هشت طرح سرمایه‌گذاری خارجی با سرمایه ۱۰.۷ میلیون دلار در حال اجرا است که برای ۷۵۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت.

کد خبر 751104

دیگر خبرها

  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است