Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجید همتی عصر امروز در نشست پرسش و پاسخ حرم مطهر کریمه اهل بیت (س) که با عنوان زمزمه معرفت در شبستان امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: اگر رفتار درست را در کودکان تقویت کنیم رفتار‌های غلط آن‌ها از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه تقویت کردن کودکان نباید در ابعاد تغذیه‌ای خلاصه شود، عنوان کرد: در کنار تقویت کننده‌های مادی تقویت کننده‌های فعالیتی نیز باید انجام شود و این نوع تقویت کننده‌ها شامل بازی کردن والدین با کودکان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه انجام تحرک در کودکان موجب تقویت بعد حرکتی ذهن آن‌ها می‌شود، مطرح کرد: تقویت کننده‌های اجتماعی نیز تاثیر بسیاری در تربیت کودکان دارد که نوازش کردن، نگاه محبت‌آمیز و تعریف کردن از آن‌ها در جمع از جمله تقویت کننده‌های اجتماعی هستند.

وی با بیان اینکه انسان خطاکار با پاداش دادن به انسان نیکوکار تنبیه می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از وظایفی که به عهده والدین است تشویق کودکان برای رفتن به محافل اهل بیت (ع) است؛ در کنار محافلی که برای بزرگسالان برگزار می‌شود باید برای کودکان نیز مجالسی متناسب با سن آن‌ها دنبال شود.

همتی با اشاره به اینکه کودکان در دوران نوجوانی دچار تغییرات بسیاری می‌شوند که والدین باید نسبت به آن‌ها توجه داشته باشند، تصریح کرد: از جمله این تغییرات که به صورت همه‌گیر است پرخاشگری در نوجوانان پسر و حساس شدن در نوجوانان دختر است.

وی با بیان اینکه در سنین نوجوانی تاثیر دوستان در یکدیگر بسیار زیاد است، یادآور شد: در بسیاری از موارد فرزندان اعمال ناپسند را از والدین خود یاد می‌گیرند که در این حالت تنها با اصلاح والدین این اعمال را ترک خواهند کرد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه والدین باید دغدغه نمازخوان شدن فرزندان خود را داشته باشند، بیان کرد: متاسفانه در جامعه رسم شده است که کودکان تا قبل از سن تکلیف باید آزاد بوده و لزومی برای خواندن نماز و گرفتن روزه ندارند، اما در آموزه‌های اهل بیت (ع) آمده است که از هفت سالگی باید نماز خواندن را برای کودکان واجب کرد.

وی با بیان اینکه نماز مرز بین کفر و ایمان است، ادامه داد: هفت سال دوم زندگی کودکان هفت سال طلایی برای والدین است چراکه در این سنین آمادگی پذیرش دستورات را از سوی قدرت دارند و والدین نیز باید از این ظرفیت برای نمازخوان کردن فرزندانشان استفاده کنند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۸۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت از ممنوعیت عزاداری!

  زبان رسمی دربار گورکانیان که در قرن دوازدهم بر ایران و هند تسلط داشتند، فارسی بود و همین اتفاق، منجر به نزدیکی و تعامل بیشتر ادبیات ایران و هند شد. پیش از آن هم البته قرابت‌ ریشه‌های زبانی و اشتراکات فرهنگی، زمینه‌ساز وفاق ادبی شده بود اما در دوره گورکانیان این ارتباط شکل عمیق‌تر و محکم‌تری یافت. در این میان، شعرای بسیاری را می‌توان یافت که واسطه تحکیم این پیوندند، هرچند خود گمنام و مهجور مانده‌اند، شُکری هندی از جمله این چهره‌هاست.
   
دقت و حوصله فراوان
یافتن مستنداتی دقیق و متقن از دوره‌ زیست شکری کار چندان راحتی نیست، زیرا آنچه درباره او به‌جا مانده، اندک و پراکنده است. گاهی نیز اقوال و روایات متناقضی درباره او وجود دارد که به‌سادگی نمی‌توان تأیید یا ردشان کرد و در این مواقع پژوهشگران و مؤلفان وقایع پرتکرار و متکی بر منابع موثق را مبنای کار خود قرار می‌دهند، گرچه حتی در این‌گونه موارد هم امکان تخطی از واقعیت وجود دارد. به همین سبب تحقیق و تألیف درباره شاعر مهجوری همچون شکری زمان، دقت و حوصله فراوان می‌طلبد. امیرحسین مدرس کوشیده در مجموعه «سفر در حباب» با در نظر گرفتن چنین ملاحظاتی به معرفی شکری هندی برای مخاطبان حرفه‌ای و جدی ادبیات بپردازد.
   
شکری‌های متعدد!
در میان کتبی که به شرح حال شعرا پرداخته‌اند به نام شکری بسیار اشاره شده است، اما هیچ‌یک از آنها شکری هندی نبوده و بنابراین کار یافتن نام و نشان از این شاعر به‌شدت دشوار به نظر می‌رسد و بیشتر از طریق تعمق در آثار خود او امکان‌پذیر است. مؤلف نیز به همین شیوه عمل کرده و سعی در یافتن ویژگی‌های این شاعر از راه جست‌وجو در اشعار به‌جا مانده از او داشته است. دوره زندگی او به استناد برخی استقبال‌های شعری که از شعرایی از قبیل میرزا زاهد علی‌‌خان لاری متخلص به «سخا» کرده، به اوایل قرن دوازدهم برمی‌گردد. 
   
شکوه از ممنوعیت عزاداری
برخی اشارات شکری به مکان‌ها، اشخاص یا وقایع نشان از زیست متلاطم و پر از سیر و سفرش دارد و از عقایدش درباره موضوعات مختلف پرده برمی‌دارد. دربین اشعارش که درقالب قصیده، غزل،مثنوی، رباعی، مسمط و مخمس سروده، به سفرهایش به شهرهای بسیاری ازهند اشاره کرده است. اوهمچنین به حج رفته ودرباره آن نیز در اشعارش، ابیاتی آورده است.سفرش به بصره نیز برایش چنان اهمیتی داشته که در مورد آن نیز مطالبی نوشته و ازممنوعیت عزاداری برای امام حسین(ع) در آن سرزمین شکوِه کرده است. شکری براساس آنچه درباره موضوعات مختلف گفته، شاعری است که آثارش هم بعد عرفانی داشته و هم جنبه‌های گوناگون اجتماعی، سیاسی و فرهنگی روزگاری را که در آن می‌زیسته دربر گرفته است. به‌علاوه، از منظر زیبایی‌شناسی ادبی نیز آثار او درخور تعمق‌اند و جلوه‌های متعددی از به‌کارگیری صنایع و بدایع را در اشعار او می‌توان یافت که مؤلف در بخشی جداگانه از کتاب به آنها نیز پرداخته است.
   
شاعری «دو رنگ»
شکری در دوره رونق سبک هندی می‌زیسته و خود نیز از آن در آثارش بهره برده است. اما به تعبیر مؤلف کتاب، شکری شاعری «دو رنگ» به‌شمار می‌آید که هم ویژگی‌های سبک هندی و هم عناصری ازسبک عراقی را در اشعارش می‌توان یافت. هرچند او در اغلب مواقع از پیچیده‌گویی‌ها و طمطراقی که سبک هندی با خود دارد، پرهیز نموده و تلاش کرده شعری روان و دور از سنگینی‌ها و بازی‌های کلامی پیچ در پیچ را به مخاطبش عرضه کند. با این‌حال او از خلاقیت در به‌کارگیری صنایع ادبی دست نکشیده و ظرافت‌های زبانی اشعارش، چشمگیر و درخور ستایش‌اند.اواغلب شرحی برپیشانی آنها نگاشته و درباره سبک، موضوع، مکان و حال و هوای‌شان مطالبی عنوان کرده است. به طور نمونه درباره غزلی نوشته که: «در بندر هگلی به تحریر درآمده». به همین علت است که هیچ منبعی به اندازه خود او به شناسایی‌اش و درک سبک زیستی و حرفه‌ای‌اش کمک نمی‌کند.
   
درک روشن‌تر از شخصیت و زندگی شاعر
اما جدای از بخش اول کتاب که توضیحات و نکات مهم در تصحیح اشعار و مطالبی را که در غور و تتبع آثار این شاعر باید به آنها توجه داشت در خود جای داده، بخش‌های بعدی مجموعه تماما به آثار منظوم شکری اختصاص یافته است؛ اشعاری که با مطالعه بخش آغازین کتاب می‌توان به درک روشن‌تری از آنها و از شخصیت و زندگی شاعر رسید. نگاهی کلی به مجموعه آثار شکری نشان می‌دهد که اگرچه او در تاریخ ادبیات شاعری بی‌نشان به شمار می‌آید، اما ادیب، فعال اجتماعی و متفکری پویا بوده که کوشیده مضامین مهم هستی‌شناسی، اجتماعی و سیاسی زمانه‌اش را در قالب شعر مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهد و همین مسأله هم کتاب اشعار او را درخور تأمل‌ و مطالعه دقیق می‌نماید.این کتاب ۲۵۲صفحه‌ای، با قیمت ۲۰۵۰۰۰ تومان قابل خریداری است.

دیگر خبرها

  • تصویر عزاداری زن فلسطینی، عکس خبری برگزیده سال شد
  • برپایی مراسم بزرگداشت شهدای محور مقاومت در شیراز
  • رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
  • تاکید رئیس سازمان بهزیستی بر لزوم اجرای همه جانبه طرح «خانواده میزبان»
  • روش‌های تربیتی مناسب فرزندان اتیسمی + فیلم
  • لزوم تقویت زیرساخت‌های شهری برای مهار تورم و جهش تولید
  • آیین تکیه خوانی، سنت عزاداری و علم کشی
  • شکایت از ممنوعیت عزاداری!
  • برگزاری مراسم تکیه‌خوانی و عَلَم‌کشی در شمیران
  • لزوم نقش آفرینی طلاب در تقویت قدرت اندیشه جامعه