Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-02@02:11:26 GMT

رشد و گسترش برده داري نوين در جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۰۸۵۷۳

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، برده داری نوین برخلاف غیرقانونی بودن به شدت در جهان گسترش پیدا کرده و به یکی از پرسودترین تجارت‌های کنونی جهان تبدیل شده است.
الجزیره انگلیسی گزارش داد هنگامی که در سال ۲۰۱۷ خبرهاي آزاردهنده از لیبی، تصاویری هولناک از تجارت برده داری نوین افشا کرد و مهاجرانی را نشان می‌داد که برای بیگاری به مزایده گذاشته بودند، دنیا حیرت زده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما واقعیت این است که برده داری نوین فراتر از لیبی در جریان است. از انگلیس گرفته تا کشور‌های خلیج (فارس) تا هند تا چین، برده داری نوین و خرید و فروش مهاجران غیرقانونی فراتر از لیبی در جریان است و برآورده‌ها نشان می‌دهد هم اینک ۴۰ میلیون برده دارند در دنیا خرید و فروش می‌شوند. قربانیان کار اجباری، قاچاق انسان و بردگی به علت ناتوانی در پرداخت بدهی بیش از آنکه فکرش را بکنیم در جریان است. در زمین‌های کشاورزی ایتالیا که هر سال گوجه فرنگی فراوانی برداشت می‌شود هزاران کارگر مهاجر از سراسر اروپا، آفریقا و خیلی دورتر از هند استثمار می‌شوند. کارفرمایان حقوق کارگران مهاجر را نمی‌پردازند، اسناد هویتی را ضبط می‌کنند تا از فرارشان جلوگیری نمایند و آنان را وادار می‌کنند هر روز ۱۲ ساعت، هفت روز هفته بدون توقف یا استراحت کار کنند و حتی آنان را مورد تجاوز و آزار جنسی نیز قرار می‌دهند. ایتالیا با بهره کشی از این شرایط به یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوجه فرنگی در دنیا تبدیل شده است. در برزیل، بیگاری کشیدن از برده‌ها در مزارع پرورش گاو و گوسفند فراوان وجود دارد. کارگران دامداری‌ها تهدید به مرگ می‌شوند و گهگاه، سال‌ها، حقوق آنان به علت بدهی به کارفرما پرداخت نمی‌شود و از خروج آنان از دامداری‌ها جلوگیری می‌شود و با آن‌ها همچون حیوان رفتار می‌کنند. کارگران حتی در همان طویله‌ها و آغول‌هایی که گاو و گوسفند نگهداری می‌شود استراحت می‌کنند. گوشتی را که از برزیل صادر می‌شود با مهر «تولید شده بدست بردگان» به فروش می‌رسانند و به کشور‌های چین و اتحادیه اروپایی صادر می‌کنند، این صنعت صادراتی میلیارد‌ها دلار ارزش گذاری شده است. تایلند، سومین صادرکننده بزرگ غذا‌های دریایی در دنیا، یکی از بدنام‌ترین و خطرناک‌ترین محیط‌های کارگری در دنیا نیز به شمار می‌آید. گزارش‌ها نشان می‌دهد تبهکاران، زنان و مردان اهل کامبوج و میانمار را با نیرنگ و فریب می‌ربایند و آنان را در بازار‌های برده فروشی به مزایده می‌گذارند تا در ماهیگیری و بازار ماهی به بیگاری گرفته شوند. این افراد همچنین در معرض گرسنگی و بیخوابی شدید قرار می‌گیرند و حتی برخی را به بهانه‌ی اشتباه یا کم کاری به زنجیر می‌کشند، گردن شان را می‌زنند و به دریا می‌اندازند. برده داری نوین و صنعت جهانی صادرات برده به مبلغ هنگفت ۷ میلیارد دلار در سال ارزش گذاری شده است که از این مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار تنها برای خرید و فروش غذای حیوانات خانگی در آمریکا هزینه می‌شود. دنیا باید از برده داری نوین حیرت زده شود، اما باید فراتر از این موضوع را در نظر داشته باشیم. اگر ما مصرف کنندگان و شرکت‌ها به زنجیره‌ی تامین موجود در پشت کالا‌هایی که می‌خریم دقت نکنیم، آسیب پذیرترین اقشار در دنیا همچنان برای تولید کالا‌های ارزان قیمت در معرض بهره کشی و سوء استفاده قرار می‌گیرند زیرا بسیاری از افراد این موضوع را شخصی نمی‌دانند بلکه آن را تجارت می‌پندارند.»

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۸۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!

زی‌سان: یوهان اشترویس، دریانورد بخت برگشته هلندی در عصر حکومت شاه سلیمان صفوی (اسفند ۱۰۲۶ – ۸ مرداد ۱۰۷۳ خورشیدی/ فوریه ۱۶۴۸ – ۲۹ ژوئیه ۱۶۹۴ میلادی) به عنوان برده وارد ایران می‌شود. او ماجرایی خواندنی را از تعداد زیاد حمام‌ها و علاقه ایرانیان به حمام کردن را روایت می‌کند.

به گزارش «زی‌سان»، یوهان اشترویس در ۱۶۲۸ م / ۱۰۳۸-۱۰۳۷ ق یا ۱۶۲۹ م / ۱۰۳۹-۱۰۳۸ ق در روستایی به نام رومر در نزدیکی آمستردام هلند متولد شد. او روایتی جالب از تفاوت رفتار ایرانیان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل با بردگان را نقل می‌کند. 

او پس از چند مرحله گشت و گذار در شرق آسیا، مدیترانه، اروپا و شمال آفریقا، از بد روزگار در جریان سکونت در روسیه تزاری، با شورش قزاق‌ها مواجه شد. او و همراهانش برای فرار از دست شورشیان از آستراخان فرار و رهسپار ایران شدند که در میانه راه از سوی تاتار‌ها به اسارت در آمدند. 

بیشتر بخوانید علاقه زیاد ایرانیان به حمام کردن در ۴۰۰ سال قبل! روایت خواندنی برده هلندی از فرهنگ چندهمسری در میان ایرانیان ۴۰۰ سال قبل اگر بپذیری ختنه شوی و مسلمان، این دو زن زیبا را به تو می‌بخشیم! 

تاتار‌ها اشترویس را به بازرگان ایرانی به نام حاجی محمد صالح فروختند. این بازرگان نیز در سال ۱۶۷۰ این دریانورد هلندی را به عنوان برده به تاجر ثروتمند دیگری به نام حاجی بایران علی از اهالی دربند می‌فروشد. اشترویس در جریان اقامت در ایران اطلاعات ارزشمندی را از ایران آن دوران (عصر شاه سلیمان صفوی) ارائه می‌دهد. 

گزارش‌هایش در مورد خودکشی، قتل، اعدام، روسپی‌گری، دزید، راهزنی و رباخواری و... تصویری گویا از مسائل ایران آن دوران به خصوص در شهر‌های شماخی و دربند است. البته اشتروس توصیفی جالب و خواندنی را از شمال تا جنوب ایران -از اردبیل تا گمبرون (بندرعباس) - ارائه می‌دهد. 

نکته قابل توجه روایت‌های این هلندی بخت برگشته این است که او به عنوان برده در ایران حضور داشته و هیچ‌گونه فرصتی برای ارتباط با اصحاب قدرت نداشته است. روایت او تصویری واقعی از بطن جامعه ایران حدود ۴۰۰ سال قبل است. 

در ادامه روایت اشترویس از تفاوت رفتار ایرانیان با بردگان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل را می‌خوانید:

«ساکنان دربند به خرید و فروش برده اشتغال دارند و برده کالای اصلی و تقریباً تنها کالایی است که در آن شهر معامله می‌شود. برده‌ها را از تاتار‌ها خریداری می‌کنند و همه آنها را به ایران میفرستند و از این طریق درآمد هنگفتی به دست می‌آورند. با برده‌هایی که برای خرید و فروش به اینجا میآورند مانند حیوانات وحشی رفتار می‌کنند. 

هنگامی که می‌خواهند برده‌ای را خریداری کنند او را عریان می‌کنند و مانند خوک و گوساله به بدنش دست می‌زنند. با برده‌ها بسیار بی رحمانه رفتار می‌کنند و اگر ترس ضرر مالی نباشد، احتمالاً بسیاری از آنها جان‌شان را از دست می‌دهند. همان طور که قبلاً گفته شد مردم این منطقه طبیعتاً فرومایه و بد اخلاق اند.

با این حال ایرانی‌ها در قیاس با تُرک‌ها چندان با برده‌ها بدرفتاری نمی‌کنند. وقتی در گالی‌ها (اشاره به دورانی که روی کشتی‌های کوچک ونیزی ملوان بود) بودم به این تفاوت پی بردم. 

ایرانیی‌ها در قیاس با مردم الجزایر، تریپولی، تونس و سایر شهر‌های بربر‌ها نیز با برده‌ها بهتر رفتار می‌کنند. در آن مناطق با برده‌ها رفتار بدتری دارند و آنها را وادار می‌کنند دین‌شان را ترک کنند. گزارش‌های کسانی که به دست آن مردم بی رحم اسیر شدند، این ادعا را اثبا‌ت می‌کند.»

tags # تاریخ ایران ، صفویان سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • رسانه، سلاح اصلی در جنگ فرهنگ‌ها، ایدئولوژی‌ها و جهان‌بینی‌هاست
  • اندیشمندان دنیا به تغییر ساختار قدرت در جهان اتفاق‌نظر دارند
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • جنایات کومله به روایت تنها معلم بازمانده زندان «برده سور»
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • گسترش موج اعتراضات دانشجویان حامی غزه در آمریکا و جهان
  • معلم‌ها تحولات جهان را برای دانش‌آموزان تبیین کنند
  • طنین شعار «مرگ بر اسراییل» در سراسر جهان
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است