Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@14:11:19 GMT

خواب زمستانی بازار لوازم خانگی تمامی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۰۹۰۷۰

خواب زمستانی بازار لوازم خانگی تمامی ندارد

بنا بر گفته فروشندگان لوازم خانگی، سال ها قبل حساب ویژه‌ای برای فروش در نیمه دوم هر سال می شد و در این بازه زمانی به سود یک سال خود می رسیدیم، اما رکود در کشور به نحوی فراگیر شده که طی چند سال گذشته، مغازه داران چنین اتفاقی را تجربه نکرده اند.

به گزارش ایمنا، درحالی که تنها چیزی حدود دو هفته تا پایان سال باقی است، اما به گفته نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اصفهان، علاوه بر افزایش ۱۰ درصدی قیمت برخی از لوازم خانگی، این بازار هنوز رونقی را به خود ندیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند در حالی استمرار دارد که گفته می‌شود افزایش نرخ دلار بر این بازار بی تاثیر نبوده و درحالی که قیمت دلار تا حدودی فروکش کرده اما بازار لوازم خانگی چنین تغییری را احساس نکرده است.

روند افزایش و کاهش قیمت ها

نگاهی به آمار تورم قیمت‌های لوازم خانگی در بازه زمانی ۶ سال گذشته در کشور نشان می‌دهد که بالاترین نرخ فروش محصولات خانگی مربوط به سال های ۹۱ الی ۹۲ با تورم ۶۰ درصدی بوده و با این وجود، رونق نسبی در بازار لوازم خانگی شاهد بودیم، اگرچه روند نزولی نرخ تورم انواع لوازم خانگی در ایران با توجه به تولیدات داخلی در سال های ۹۳ الی ۹۵ کاهش داشته و این نرخ در سال ۹۴ از ۹.۸ درصد به ۶.۳ درصد رسیده است.

این روند، به همین جا ختم نشد و در شهریور سال ۹۵ شاهد تورم ۴.۱ درصدی قیمت ها در بازار لوازم خانگی بودیم. این آخرین نقطه ای بود که تورم، چنین نرخی را تجربه کرد و افزایش نرخ دلار پس از این تاثیر بسزایی بر بازار داشت و نمودار افزایش نرخ تورم لوازم خانگی نشان می‌دهد در ماه های پایانی سال ۹۵ به بعد، دوباره تورم سیر صعودی را در پیش گرفته است.

افزایش ۱۰ درصدی قیمت برخی لوازم خانگی

خبر افزایش ۱۰ درصدی نرخ برخی از لوازم خانگی را نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اصفهان اعلام کرد و در این خصوص به خبرنگار ایمنا، گفت: با وجودی که بازار این محصولات در رکود است اما برخی اقلام مانند تلویزیون با استقبال خرید روبرو شده است.

حسین عبدلی با بیان اینکه فروشندگان معمولا روی ۶ ماهه دوم سال حساب ویژه‌ای برای فروش باز می‌کنند، تصریح کرد: متاسفانه طی چند سال گذشته چنین تجربه‌ای، محقق نشده است در حالیکه باید در ۶ ماهه دوم به میزان کل سال درآمد داشت.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۱۶۰۰ واحد صنفی فروش لوازم خانگی در اصفهان وجود دارد، گفت: البته برخی از واحدهای فروش نیز بدون پروانه و پرداخت عوارض و مالیات فعالیت می کنند که معمولا در چنین واحدهایی محصولات قاچاق به فروش می‌رسد.

نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اصفهان افزود: البته تمام محصولات قاچاق در این فروشگاه ها به فروش نمی‌رسد و ممکن است در فروشگاه های معتبر نیز لوازم خانگی قاچاق به فروش برسد.

عبدلی با اشاره به نحوه شناسایی این محصولات، افزود: این محصولات معمولا گارانتی های معتبر و اصلی خود را ندارد، به عنوان مثال یک یخچال «ال. جی» با گارانتی گلدیران به فروش نمی‌رسد و با گارانتی های مشابه عرضه می‌شود، معمولا این محصولات نیز هزینه کمتری را نسبت به محصولات اصلی دارند.

اکثر محصولات تولید داخل است

وی در پاسخ به اینکه چند درصد از بازار لوازم خانگی اصفهان از محصولات داخلی و چند درصد از محصولات خارجی تشکیل شده و از کدام محصولات استقبال بیشتری می شود، افزود: اکثر محصولاتی که در ایران تولید می‌شود «مونتاژ» است، به عنوان مثال موتورهای محصولات بوش از ترکیه وارد می‌شود و بقیه مراحل در ایران انجام می‌شود.

نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اصفهان ادامه داد: برخی شرکت های واردکننده، برندی خاص را به نام خود ثبت می‌کنند و بخشی از محصول را از ایران و بخشی دیگر را از خارج تامین می‌کنند، در نهایت درست است که روی این محصولات «تولید ایران» قید نمی‌شود اما تولید داخل به حساب می‌آید و این یک فرصت خوب برای واردکنندگان و فروشندگان چنین محصولاتی است زیرا محصولاتشان به اسم خارجی به فروش می‌رسد.

۳۰ درصد بازار در دست فروشگاه های اینترنتی

عبدلی در پاسخ به اینکه فروشگاه های اینترنتی چه تاثیری بر خرید از بازارهای سنتی داشته است گفت: خوشبختانه و یا متاسفانه با ظهور فروشگاه های اینترنتی ۳۰ درصد از کل سهم بازار لوازم خانگی اصفهان در اختیار این فروشگاه‌ها قرارگرفته است، این فروشگاه ها هیچ مجوزی را از اتحادیه دریافت نمی‌کنند و مجوزهای کشوری دارند، پیش بینی می‌شود با افزایش اعتماد مردم به این فروشگاه، استقبال بیشتری از آنها شود.

به گزارش ایمنا، با توجه به مشاهدات و گفته‌های کارشناسان پیش بینی می‌شود امسال هم رونق قابل توجهی را در بازار لوازم خانگی مشاهده نکنیم، این درحالی است که ابتدای سال ۹۶ طرحی تحت عنوان کارت اعتباری فروش محصولات خانگی ایرانی مطرح شد و قرار بود خریداران با دریافت تسهیلات کم بهره از بانک ها از فروشگاه های مجاز لوازم خانگی تهیه کنند. در نهایت این طرح با توجه به فرصت خوبی که برای بانک ها به همراه داشت به خوبی اجرایی نشد چرا که بانک ها خواهان دریافت نرخ بهره بالاتری از میزان مصوب بودند. پیشنهاد می‌شود با استمرار همان طرح و با اعمال اصلاحات بانکی، این رویه از سرگرفته شود تا علاوه بر تولید محصولات خانگی ایرانی از فروش اجناس قاچاق نیز جلوگیری شود.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۹۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط ۱۲۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در کاشان

ایسنا/اصفهان مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از کشف و ضبط بیش از ۱۲۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و قاچاق از یک واحد صنفی عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی در این شهرستان خبر داد.

الهام تاجر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ارزش این میزان کالای غیرمجاز بیش از یک میلیارد ریال بود که واحد صنفی متخلف به دستور مقام قضایی تعطیل شده و پس از تکمیل پرونده به مراجع ذیصلاح معرفی خواهد شد.

وی ضمن هشدار به خطر استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز، تصریح کرد: مواد غیرمجاز و به ویژه فلزات سنگین که در این گونه محصولات به کار می‌رود، بسیار خطرناک و حتی سرطان‌زا بوده و در بلندمدت آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری به پوست وارد می‌کنند.

مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تأکید کرد: شهروندان هنگام خرید کالاهای سلامت‌محور به نشان غذا و دارو و تاریخ مصرف بر روی برچسب دقت کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شماره تلفن ۰۳۱۵۵۴۷۰۲۱۲ گزارش کنند.

تاجر با تأکید بر لزوم آگاهی مردم از اهمیت شناسایی اصالت کالاهای سلامت‌محور مصرفی، افزود: باید با برنامه‌ریزی‌های مناسب و اطلاع رسانی به موقع، به سمتی برویم که آگاهی مردم در مورد محصولات قاچاق و غیرمجاز افزایش پیدا کند و از آثار سوء آن مطلع شوند.

وی گفت: شهروندان توجه داشته باشند که اصالت کد بهداشتی درج شده روی محصولات را با مراجعه به نشانی fdacrm.ir راستی آزمایی کنند تا برای سلامتی آنها مشکل ایجاد نشود.

مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: با هدف حفظ سلامت شهروندان، بازرسی از اصناف در گشت مشترک با حضور کارشناسان معاونت غذا و دارو، نمایندگان اداره تعزیرات حکومتی و پلیس اماکن شهرستان کاشان به صورت ادواری انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انبار احتکار لوازم خانگی در محمودآباد لو رفت
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان 
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • کشف و ضبط ۱۲۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در کاشان
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • این ۸ وسیله حمام را فورا دور بیندازید