Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

بندر شهید رجایی در استان هرمزگان نه‌تنها بزرگ‌ترین بندر تجاری ایران است، بلکه یکی از مهم‌ترین بنادر منطقه نیز هست. این بندر کانتینری به‌حق دروازه طلایی اقتصاد ایران نام‌گرفته است.

این بندر نه‌تنها برای ایران از اهمیت خاصی برخوردار است بلکه در ابتدای مسیر کوریدور شمال-جنوب قرار دارد و بخش بزرگی از واردات و صادرات کشورهای شمال ایران و افغانستان از طریق این بندر که بهترین راه دسترسی کشورهای مشترک‌المنافع و افغانستان به آب‌های آزاد است انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌ چینی‌ها و هندی‌ها در بنادر گوادر پاکستان و بهشتی چابهار، تردیدهایی برای نقش‌آفرینی بندر شهید رجایی در کریدور یادشده و پشتیبانی کشورهای بالادست ایران ایجاد کرده، اما گمان نمی‌رود تا یکی دو دهه آینده از اهمیت بندر شهید رجایی در حوزه تجاری و بندری کاسته شود.

به‌ویژه آن‌که در چند سال اخیر به‌ویژه در دولت یازدهم و دوازدهم گام‌های ارزنده برای شتاب بخشی به روند توسعه این بندر مهم و راهبردی برداشته‌شده است.

یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی که چهارشنبه نهم اسفندماه امسال با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشورمان در بندر شهید رجایی اجرای آن آغاز شد، فاز 3 پایانه کانتینری این بندر است.

بندر شهید رجایی، بندری راهبردی برای ایران

رئیس‌جمهوری در مراسم صدور فرمان آغاز عملیات اجرایی این طرح با اشاره به نقش مهم بندر شهید رجایی در اقتصاد کشور، گفت: این بندر، بندری مهم و راهبردی برای کشور و نقش آن، نقشی ملی است.

حسن روحانی اظهار داشت: این طرح، بندر شهید رجایی را که بندری راهبردی برای ایران است به مرکز بزرگ حمل‌ونقل و ترانزیت کالا به کشورهای شمالی و شرقی ایران تبدیل می‌کند.

وی با تأکید بر تکیه و توان داخلی در پیشبرد و اجرای امور، خاطرنشان کرد: امروز ایران به مدد بهره‌مندی از جوانان غیور و متخصص و متعهد در جایگاه بسیار بالایی در منطقه قرار دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین روحانی در این مراسم بر بهره‌مندی هر چه بیشتر از توان‌بخش خصوصی در اجرای امور و بر رفع موانع سرمایه‌گذاری پیش روی این بخش تأکید کرد.

ایجاد 1800 متر کناره پایانه برای پهلوگیری کشتی در بندر شهید رجایی

وزیر راه و شهرسازی نیز در خصوص فاز 3 توسعه بندر شهید رجایی گفت: با احداث فاز 3 بندر شهید رجایی هرمزگان، یک هزار و 800 متر کناره پایانه برای پهلوگیری کشتی‌ها در این بندر ایجاد می‌شود.

عباس آخوندی در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به هرمزگان اظهار داشت: قرارداد این طرح با سرمایه‌گذاری حدود 850 میلیارد تومان انجام می‌شود تا بتوانیم هزار و 800 متر کناره ترمینال برای پهلوگیری کشتی‌ها ایجاد کنیم.

وی بیان داشت: با اجرای این طرح، بزرگ‌ترین کشتی‌های حمل کالای دنیا به‌غیراز کشتی‌های نفتی می‌توانند در این ترمینال پهلو دهی داشته باشند و قدرت رقابتی بنادر ایران با بنادر رقیب در منطقه افزایش فراوان ای خواهد یافت.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اقدام‌های در دست انجام برای توسعه هر چه بیشتر بندر شهید رجایی، تجهیز ترمینال دو این بندر است که طی آن 12 جرثقیل به این پایانه اضافه می‌شود.

آخوندی خاطرنشان کرد: با این اقدام، ظرفیت این جرثقیل‌ها، نسبت به وضع موجود پایانه یک و نیم برابر افزایش خواهد یافت.

آخوندی خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهم انجام‌شده با بخش خصوصی که مدیریت پایانه به آن‌ها واگذارشده، پنج جرثقیل دروازه‌ای از سوی این بخش برای ترمینال دو خریداری و نصب خواهد شد.

تکمیل فاز 3 پایانه کانتینری بندر شهید رجایی در 36 ماه

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با اجرای توسعه فاز سوم بندر شهید رجایی دولت 850 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌ها و اسلحه‌ی این فاز اختصاص داده است.

محمد راستاد افزود: با انجام سرمایه‌گذاری‌های موردنیاز در این فاز، درمجموع میزان سرمایه‌گذاری دولتی و بخش خصوصی در این فاز به 20 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با تکمیل این فاز، ظرفیت 6 میلیون کانتینری فاز دوم این بندر به بیش از هشت میلیون کانتینر افزایش می‌یابد و هم‌اکنون در حال تجهیز فاز دوم پایانه کانتینری این بندر هستیم.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: نصب 12 جرثقیل گنتری‌کرین بزرگ کشتی به ساحل و 15 دستگاه جرثقیل دروازه‌ای محوطه کانتینری با 21 میلیون یه رور اعتبار توسط سازنده داخلی در دست اقدام است.

راستاد گفت: پیش بینی ما این است که تا نیمه سال آینده تمام این تجهیزات در بندر شهید رجایی به بهره برداری کامل برسد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در خصوص فاز سه توسعه پایانه کانتینری بندر شهید رجایی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح از محل منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی و بدون استفاده از بودجه‌های نفتی کشور در مدت 36 ماه احداث می‌شود.

الله مرداد عفیفی پور تصریح کرد: با پایان این طرح در مدت 36 ماه، امکان پهلوگیری هم‌زمان سه کشتی بسیار بزرگ اقیانوس‌پیمای نسل هفتم جهان با 400 متر طول، 17.5 متر آبخور و 18 هزار و 400 کانتینر ظرفیت فراهم می‌شود.

عفیفی پور بیان داشت: با بهره‌برداری کامل از این طرح برای هفت هزار و 500 نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان تصریح کرد: با اجرای این طرح بزرگ دریایی و بندری، گامی مهم برای افزایش سهم ایران در بازار تجارت جهانی و ارتقای جایگاه بزرگ‌ترین بندر کانتینری ایران در میان 100 بندر برتر دنیا برداشته خواهد شد.

توجه ویژه دولت تسریع‌گر توسعه بندر شهید رجایی

احداث زیرساخت‌های فاز 3 بندر شهید رجایی در جریان نخستین سفر حسن روحانی رئیس‌جمهوری به هرمزگان (ششم اسفند 92) در دستور کار قرار گرفت و پس از مطالعات، کمتر از یک سال بعد (بهمن 93) عملیات عمرانی این طرح عظیم بندری با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری شروع شد.

نتیجه این حرکت راهبردی علاوه بر رونق گرفتن تعاملات بین‌المللی ایران با کشورهای غربی در دوره پسابرجام و تأمین تجهیزات استراتژیک اسکله‌های فاز 2، افزایش ظرفیت مهم‌ترین بندر کشور به شش میلیون تی.ای.یو کانتینر و مهم‌تر از همه اینکه، طی سه چهار سال اخیر برای جمعیتی نزدیک به چهار هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجادشده که نقطه عطفی در عمل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال 96 (اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال) قلمداد می‌شود.

توجه دولت تدبیر و امید به اهمیت توسعه بندر شهید رجایی نقطه آغازین روند پیشرفت بندر شهید رجایی در بلندمدت در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرارگرفته تا این بندر با احداث 5 حوضچه جدید و احداث 12 هزار متر اسکله در 39 پست در بازه زمانی 2030 و درنهایت 2040 این بندر با ظرفیت بیش از 20 میلیون کانتینر در سال بتواند در منطقه خاورمیانه نقش‌آفرینی کند.

ایجاد و راه‌اندازی شهر لجستیک، اجرای طرح جامع بندری، ساخت آزادراه شهید رجایی، راه‌اندازی ترمینال ریلی - نفتی، ساخت ترمینال ریلی - مواد معدنی و ساخت ترمینال مکانیزه غلات از مهم‌ترین برنامه‌های بندر شهید رجایی در بلندمدت برای توسعه ترانزیت و لجستیک در منطقه است.

راه‌اندازی ترمینال کالاهای سردخانه‌ای، ایجاد حوضچه‌های جدید عملیاتی در غرب بندر، احداث ساختمان‌های خدمات ریلی در محوطه بندری و هوشمند سازی فرایند تخلیه و بارگیری کالا و ترانزیت از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در طرح توسعه آینده بندر شهید رجایی است.

هم‌اکنون مساحت این بندر به 2400 هکتار رسیده، مساحت محوطه باراندازهای بیش از 220 هکتار است و وسعت انبارهای مسقف بندر شهید رجایی هم‌اکنون به بیش از 25 هکتار رسیده است.

وجود پایانه بزرگ کانتینری، پایانه کالاهای متفرقه با 40 هکتار محوطه، پایانه غلات با 8.8 هکتار مساحت و سیلوهای 100 هزار تنی، پایانه‌های ریلی با 53 کیلومتر در محوطه بندر، پایانه نفتی با 9 اسکله و پایانه روغن نباتی به ظرفیت بیش از 350 هزار تن با مشارکت بخش خصوصی از مهم‌ترین ویژگی‌های این بندر بزرگ کانتینری ایران در خاورمیانه است.

تردد 17 خط کشتیرانی بین‌المللی پس از برجام در بندر شهید رجایی

بندر شهید رجایی دروازه طلایی اقتصاد ایران است که 53 درصد صادرات و واردات، 70 درصد ترانزیت و تخلیه و بارگیری حدود 85 درصد کالاهای کانتینری در سطح کل بنادر کشور را پشتیبانی می‌کند.

بندر شهید رجایی با 18 دستگاه گنتری‌کرین (جرثقیل غول‌پیکر) جهت تخلیه و بارگیری کانتینری و 40 پست اسکله، بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین بندر کانتینری ایران است.

عملیات کانتینری در حوزه بندری از شاخص‌هایی است که مدت‌های بسیاری بود خبری از رشد این عملیات در بزرگ‌ترین بندر تجاری ایران وجود نداشت.

با تلاش‌های دولت و به دنبال اجرای برجام و استقبال خطوط کشتیرانی برتر دنیا برای حضور در بندر شهید رجایی و افزایش تردد خطوط کشتیرانی لاینر به این بندر، عملیات کانتینری رشد فراوان ای یافته که نشان از رشد اقتصادی در کشور دارد.

بندر شهید رجایی در 23 کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع است.

کاروان تدبیر و امید به ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه نهم اسفندماه وارد هرمزگان شد و ظهر پنجشنبه بندرعباس را به مقصد تهران کرد.

در جریان سفر رئیس‌جمهوری به هرمزگان 15 طرح عمرانی مهم به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی 15 طرح نیز آغاز شد.

نشست با نخبگان و فرهیختگان، شرکت در جلسه شورای اداری و نشست خبری با خبرنگاران هرمزگان ازجمله دیگر برنامه‌های رئیس‌جمهوری در سفر به هرمزگان بود.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۹۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی

تین نیوز

ایران در حالی حدود ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی که حدود ۴۰ درصد از مرز کشور را تشکیل می دهد، کشوری دریایی محسوب می شود که سهم دریا از تولید ناخالص داخلی بسیار پایین و در حد ۲ درصد است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، ایران با برخورداری از ۱۹۰ هزار کیلومترمربع گستره دریایی و حدود ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی که حدود ۴۰ درصد از مرز کشور را تشکیل می دهد، کشوری دریایی محسوب می شود و از دو سوی شمال و جنوب به دریا دسترسی دارد اما از نظر بهره برداری از این نعمت خدادادی در رتبه های آخر جهان قرار دارد.

طبق آمارهای منتشر شده بین المللی هم اکنون در اکثر کشورها، سهم حوزه دریا در تولید ناخالص ملی کمتر از ۱۰ درصد نیست که این رقم در کشورهای ساحلی پیشرفته مانند بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا و حتی آسیا به ۵۰ درصد هم می رسد. اما آمارهای استخراج شده نشان می دهد این سهم در ایران کمتر از ۲ درصد است.

مناطق ساحلی بستر فعالیت های عظیم اقتصادی و اجتماعی به شمار می رود، بگونه ای که حدود دو سوم جمعیت جهان در محدوده ۶۰ کیلومتری حاشیه دریاها استقرار یافته اند و بیش از ۸۰ درصد از شهرهای بزرگ جهان که امروزه به عنوان قطب های تجاری شناخته می شوند، در مناطق ساحلی قرار دارند.

اقتصاد دریا محور که در اصطلاح جهانی به آن اقتصاد آبی گفته می شود، در واقع استفاده پایدار از منابع و گستره های آبی اعم از اقیانوس ها، دریاها، دریاچه ها سواحل و جزایر، برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد مشاغل است.

به دلیل وجود ظرفیت های عظیم دریایی کشور، رهبر معظم انقلاب در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست های کلی توسعه دریا محور را برای اقدام به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

بهروز آقایی مدیر کل سابق بنادر و دریانوردی استان خوزستان در پاسخ به این پرسش که چرا در اقتصاد دریا محور تا این حد ضعف داریم و چه اقداماتی باید انجام داد تا مسیر را هموار کرد؟ گفت: مقام معظم رهبری در سال ۸۲ و ۸۳ در خصوص اقتصاد دریا اعلام کردند که هر زمان که به دریا رسیدیم متوقف شدیم و این صحبت کاملا تخصصی و درست است. در حال حاضر وضعیت نسبت به سنوات گذشته بهتر شده است.

در برنامه هفتم توسعه اقتصاد دریا محور پررنگ تر دیده شده است

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در پاسخ به این سوال که آیا راهکاری در این خصوص می توان برای تسریع در نتیجه ارائه کرد؟ گفت: به هر حال یک سری از اقدامات می تواند کمک حال باشد. در حوزه ترانزیت می توانیم یک سری هم افزایی با همه ارگان ها ایجاد کنیم. یک سری اختیارات هم می توان در خصوص نظام تعرفه ای اگر بیشتر باشد به سازمان بنادر و دریانوردی تا شاید وضعیت بهتر شود.

گفت: در برنامه هفتم توسعه اقتصاد دریا محور پررنگ تر دیده شده است اما نیاز است که یک سری اقدامات بزرگتر را در حوزه اقتصاد دریا محور و در برنامه هفتم توسعه دید. مثل نیروی انسانی و توسعه فیزیکی و توسعه غیر فیزیکی نیاز است که پررنگ تر دیده شود.

کارشناسان بر این باور هستند که ایران در منطقه ای قرار دارد که می تواند گذر جنوب شرق را به اروپای شرقی از طریق ترکیه وصل کند. کشورهای منطقه زیرساخت خود را توسعه داده اند پس ما نیز باید روابط تجاری خود را به دلیل قرار گرفتن در بهترین ظرفیت به لحاظ جغرافیایی و ژئوپلتیک باید افزایش دهیم. هر چند معتقد هستم که برای گسترش روابط بین الملل در حوزه اقتصاد از زنجیره ما خارج است.

ایران گذر جنوب شرق را به اروپای شرقی را کاملا می تواند از طریق ترکیه وصل کند

بهنوش موسوی رئیس اداره سرمایه گذاری بندر امام خمینی (ره) در این خصوص می گوید: ایران در نقطه ای قرار دارد که گذر جنوب شرق را به اروپای شرقی را کاملا می تواند از طریق ترکیه وصل کند. با این حساب ظرفیت ها و پتانسیل ها موجود است. پس این یک تلاشی را می طلبد که همه این زنجیره با هم کمک کنند که ما بتوانیم سهم بیشتری را از اقتصاد دریا محور در منطقه داشته باشیم.

او می گوید: کشورهای منطقه زیرساخت خود را توسعه داده اند پس ما نیز باید روابط تجاری خود را به دلیل قرار گرفتن در بهترین ظرفیت به لحاظ جغرافیایی و ژئوپلتیک باید افزایش دهیم. هر چند معتقد هستم که برای گسترش روابط بین الملل در حوزه اقتصاد از زنجیره ما خارج است.

به گفته مقامات مسئول سازمان بنادر و دریانوردی در برنامه هفتم به دو موضوع اقتصاد دریا و ترانزیت تاکید شده، می توان با قاطعیت گفت که هر چقدر در این دو بخش سرمایه گذاری صورت بگیرد، هزینه ها در این دو حوزه بعد از مدتی برگشت داده می شود.

نظام مسائل در حوزه اقتصاد دریا را احصا و فرصت های پیشران را جدی بگیریم

محمدمهدی سالاری رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی با بیان اینکه ۱۵ حوزه تخصصی در زمینه زیست بوم کسب و کارهای دریای احصا شده است، می گوید: سهم اقتصاد دریا در اقتصاد کلان کشور کم است و باید نظام مسائل در حوزه اقتصاد دریا را احصا و فرصت های پیشران را جدی بگیریم.

او معتقد است حال اگر می خواهیم توسعه دریا محور در کشور رخ دهد باید تلاش کنیم این زنجیره های ارزش رشد کند. متاسفانه نسبت به این حوزه توجه مناسبی نشده و سهم ما از اقتصاد جهانی بسیار کم و اقتصاد دریا در اقتصاد کلان کشور نیز سهم کمی دارد.

کسب و کارها در حوزه اقتصاد دیجیتال در حوزه اقتصاد دریا غایب هستند

سالاری با بیان اینکه کسب وکارهای ما در حوزه اقتصاد دیجیتال در حوزه اقتصاد دریا غایب هستند، گفت: توسعه زیرساخت گردشگری، شیلات و خدمات دریایی، توسعه فناوری های دریایی، سامانه پرداخت اینترنتی و سامانه های اعتباری، تامین و توزیع کالاهای دریایی، ساخت و خرید شناور و رزرواسیون گردشگری از جمله حوزه های اولویت دار برای سرمایه گذاری در اقتصاد دریا هستند.

مهم ترین حوزه ها در اقتصاد دریا حمل و نقل دریایی، توسعه بنادر، شیلات، کشتیرانی، مجموعه های کشتی سازی و صنایع مرتبط با آن ها و همچنین استقرار جمعیت به طور پایدار در حاشیه سواحل و دریاها است که توجه به ابعاد مختلف آن ها در نهایت موجب افزایش اشتغال زایی در این حوزه می شود که منافع بسیاری را برای کشور در پی دارد.

در شاخص های اقتصاد دریا یک شغل مستقیم چهار شغل غیرمستقیم ایجاد می کند

در شاخص های اقتصاد دریا در صورتی که یک شغل مستقیم ایجاد شود در کنار آن چهار شغل غیرمستقیم ایجاد می شود. این در مقایسه با صنایع دیگر و حوزه خدماتی نشان از توان بالای اقتصاد دریا در اشتغال زایی و رشد اقتصادی است.

به نظر می رسد با توجه به حجم گسترده صادرات و واردات کالا، توسعه بنادر به عنوان دروازه های ارتباطی کشور در راستای توسعه دریا محور، امری الزامی است بنابراین ضرورت توجه ویژه به اقتصاد دریا محور در برنامه هفتم توسعه بیش از پیش ضرورت دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توسعه پارکینگ اربعین در شلمچه
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود
  • اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • استقبال فرمانده‌ی قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع از مدل اقتصاد تعاونی پیشگامان
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • استقبال فرمانده قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع از مدل اقتصاد تعاونی پیشگامان یزد
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی