Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاوه مهدوی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: قالب و ظرف زمانی که من معمولاً برای روایت آثار نمایشی خودم به ویژه در مرحله نگارش انتخاب می‌کنم معاصر است؛ روایتی از انسان‌ها در بستر زمانی فعلی با انواع و اقسام ساحت، اقتضائات و اتفاقاتی که ممکن است بر سر راه آنها به وجود آید و مقابله و نوع رفتار شخصیت نمایشی با آنها منجر به وجود آمدن درام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قطعاً با موضوع مادر و شخصیت‌محوری او در آثار نمایشی نیز ترجیحم بر این است که از زن و مادر در روزگار معاصر روایتی داشته باشم که قطعاً تأثیر بیشتر و ملموس‌تری بر روی مخاطبان تئاتر خواهد داشت، با این حال اگر یک زمانی خواسته باشم به این موضوع در ظرف زمانی تاریخی بپردازم نیز اولویت با انتخاب زبانی محاوره‌ای و غیرباستانی و غیرآرکائیک است؛ زبانی که شخصیت‌های نمایش در آن همچون مردم عادی تکلم می‌کنند و قرار است از این ارتباط کلامی مفهومی به مخاطب نمایش منتقل شود.

مهدوی تصریح کرد: ما برای روایت نمایشی با موضوع زن و مادر ایرانی باید به دنبال مابه ازاها در جامعه خودمان باشیم چرا که اگر اقتباس نمایشی از ادبیات و فرهنگ غربی داشته باشیم و اصطلاحاً این اقتباس وفادارانه باشد، مخاطب را با یک فرهنگ و مواجهه فرهنگی روبرو کرده‌ایم که چندان ارتباطی به لحاظ فضای نمایشی و نوع ارتباط میان اشخاص نمایش نمی‌تواند برقرار سازد؛ هرچند که اجرای آثار نمایش خارجی یک عرف مرسوم در دنیای حرفه‌ای تئاتر است اما در مواردی همچون موضوع زن و مادر در آثار نمایشی از آنجا که هدف الگوسازی است، از داشته‌های فرهنگی، مناسبات اجتماعی و احیاناً ناهنجاری‌هایی که یک زن در ارتباط با جامعه پیرامون خود با آن مواجه است، باید سخن به میان آید.

وی در ادامه گفت: اگر یک زمانی قرار باشد در مورد شخصیت مادر ایرانی به عنوان یک تکیه‌گاه و ستون در برپا نگاه داشتن ارکان خانواده اثر نمایشی تولید کنم سعی بر آن خواهم داشت تا به خلوت و تنهایی‌های یک مادر ایرانی بپردازم، موقعیتی که در آن هر زن و مادر ایرانی پس از ارائه خدماتی به اعضای خانواده، همچنان در افکار و نگرانی نسبت به همسر، فرزندان و زندگی خود قرار دارد و در یک کلام وفاداری مادر ایرانی، فداکاری او در ازای تک تک اعضای خانواده از جمله مسائلی است که قطعاً جزء دغدغه‌های من در تولید آثار نمایشی با این موضوع است.

این بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر افزود: البته همانطور که گفته شد می‌توان در اقتباس‌های نمایشی از روایات و داستان‌های غربی نیز استفاده و بهره‌برداری مفیدی انجام داد اما در این فرایند باید سعی شود با الهام از روند روایتی آثار نمایشی و داستانی به دنبال موضوعات و ضمائمی بود که وصله ناجور نسبت به زن و مادر ایرانی تلقی نشود و هم عرفیات و هم شرعیات در آن لحاظ شود هرچند که بسیاری از مفاهیم مشترک میان همه مادران دنیاست و یک مادر واقعی را همه در دنیا به وفاداری، فداکاری و دلسوزی نسبت به اعضای خانواده می‌شناسند.

وی در پایان گفت: برای اقتباس‌های نمایشی باید قدری هم در منابع مکتوب و آثار ادبی ایرانی دقیق شد، آثاری که اغلب نویسندگان آنها نیز چهره‌های سرشناس زن ادبیات ایران هستند و از آنجا که شخصاً خود تجربیات مشابهی با آنچه که به رشته تحریر درآورده‌اند در زندگی شخصی داشته‌اند لذا در توصیف لحظات و موقعیت‌های مندرج در آثار خود به بهترین شکل عمل کرده و حساسیت و دقت زیادی به خرج داده‌اند.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۹۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی

حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش با کاظم نظری؛ مدیر کل هنرهای نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

به گزارش ایسنا در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری؛ مدیر کل هنرهای نمایشی و سیامک موحدی؛ مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر؛ مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضاهای سازمانی ارتش، روی صحنه بروند.
در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضاهای نمایشی و میادین و فضاهای روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.
همکاری دو طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفت‌وگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهدشد.
همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق دو طرف، گفت‌وگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.
 همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.
درپایان این جلسه، گفت‌وگوهای اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استان فارس ظرفیت‌های قابل توجهی در ایجاد زنجیره‌های ارزش دارد
  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴؛ بازدید وزیر کشور از غرفه فارس
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • جزئیات کامل اندروید ۱۵ چه زمانی منتشر می‌شود؟