Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر گفت: اولین پایگاه مردمی اطفای حریق و حفاظت ازعرصه های منابع طبیعی کشور در منطقه خطیرکوه و جاشلوبار شهرستان مهدیشهر افتتاح می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیزوا، حمید رضا عبدوس رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: توزیع 36 هزار اصله نهال رایگان بین مردم و نهادها مهمترین برنامه هفته منابع طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از افتتاح اولین پایگاه مردمی اطفای حریق و حفاظت ازعرصه های منابع طبیعی کشور با حضور سرهنگ قاسم سبز علی فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و مسئولین استان و شهرستان خبر داد و افزود: این 2 پایگاه در روز 21 اسفندماه در منطقه خطیرکوه و جاشلوبارشهرستان مهدیشهر افتتاح خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهرادامه داد: همزمان با افتتاح این پایگاه، اولین همایش دهیاران سراسر استان سمنان در منطقه خطیرکوه شهرستان مهدیشهر نیز برگزار می شود تا دهیاران از این فعالیت پایگاه اطفای حریق آشنا و الگوگیری کنند.

عبدوس با بیان اینکه فعالیت انجمن خیرین و همیاران طبیعت مهدیشهر در هفته منابع طبیعی به صورت رسمی آغاز خواهد شد، اضافه کرد: انجمن همیاران طبیعت مهدیشهر، اولین انجمن  در استان و سومین انجمن در کشور می باشد.

وی، جذب همیار طبیعت از اقشار مختلف مردمی را از برنامه های دیگر هفته منابع دانست و تصریح کرد:  دانش آموزان، دانشجویان، کوهنوردان، طلاب و طبیعت دوستان از اقشار مورد هدف ما هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهربا اشاره به تاکید استاندار سمنان مبنی بر ایجاد فضای سبز جاده ای در ورودی و خروجی شهرها، گفت: 15 هکتار از اراضی در ورودی شهرستان مهدیشهر و درجزینتعیین شده که در هفته منابع طبیعی درختکاری می شود.

عبدوس با اشاره به اجرای 20 طرح جنگلانه از ابتداس سال 96 تاکنون در سطح شهرستان مهدیشهر، اظهار کرد: این شهرستان بیشترین فعالیت مشارکتی و مردم محوری در عرصه منابه طبیعی را در استان سمنان داشته است.

وی با بیان اینکه مردم حافظان اصلی منابع طبیعی هستند، افزود: شعار امسال هفته منابع طبیعی نیز" منابع طبیعی، با مردم، برای مردم" انتخاب شده که نقش مردمی را در مشارکت حفاظت از منابع طبیعی نشان می دهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • اطفای حریق پایگاه نظامی دیهل متال آلمان متوقف شد