Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@04:38:35 GMT

کمبود شدید تخت‌های استاندارد سوختگی در کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۱۱۳۶۱

کمبود شدید تخت‌های استاندارد سوختگی در کشور

ساعت 24-رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت با اشاره به اینکه متاسفانه بخش خصوصی و دولتی تمایلی برای ساخت بیمارستان سوختگی ندارند، گفت: در حال حاضر در مورد تخت‌های استاندارد و آی سی یو برای سوختگی کمبود فراوانی وجود دارد.

خلیل علی محمدزاده رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در هفتمین کنگره کشوری سوختگی، به رابطه سوختگی و اقتصاد پرداخت و گفت: سوختگی بیشتر در اقشار فقیر، حوادث شغلی و مناطق محروم و مرزی اتفاق می افتد و هزینه های سوختگی منجر به بستری و عوارض ناشی از آن، کمرشکن، فاجعه باز و خانمانسوز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اقتصادی‌ترین راه در کاهش سوختگی را پیشگیری از آن عنوان کرد و گفت: پیشگیری از هر بیماری و عارضه ای مقدم بر درمان است ولی پیشگیری همیشه ارزان نیست.

این استاد دانشگاه گفت: پیشگیری در سطوح مختلف از آموزش های ساده  و مهارت های لازم در خانه و مدرسه و محیط های کار و مراقبت از کودکان شروع و تا ایمنی و مراقبت های معمول و گاهی هوشمند در ساختمان ها و وسایل کار و همچنین استاندارسازی مشاغل و رعایت شیوه ها و  الزامات حرفه ای و تخصصی ادامه می یابد و در این کار همه دستگاه های دولتی و بخش های جامعه به توجه به وظایفی که برعهده دارند و یا آگاهی و توانی که دارند، باید بکوشند.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ادامه داد: گفتمان سازی در باره عواقب سوختگی با وجود ارائه درمان با کیفیت را از نظر آسیب های جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی مفید دانست و خاطر نشان شد: با آموزش و گفتمان سازی، می‌توان به فرهنگ بالا و سبک مناسبی از زندگی و خود مرافبتی  و حفاظت از منابع در مبارزه با سوختگی دست یافت.

محمدزاده با اشاره به بالا بودن سوختگی در کشور از نظر میزان شیوع، تعداد مرگ و میر و بروز معلولیت ها افزود: در حال حاضر در رابطه با تخت های استاندارد و آی سی یو برای سوختگی کمبود فراوانی وجود دارد و در برخی شهرستان ها و استان ها وضع از میانگین کشوری نیز پایین تر است.

وی گفت: اما در سال های اخیر از نظر افزودن به تعداد تخت ها، افزایش پوشش بیمه ای و حمایت از درمان های نوین و هماهنگی با سایر بخش های مکمل در درمان سوختگی مانند پیوند پوست، جراحی های ترمیمی، فیزیوتراپی و توانبخشی گام های مثبتی برداشته شده است. ولی حدود 4 دهه عقب افتادگی در این حوزه وجود دارد که رفع آن ها علاوه بر برنامه ریزی اصولی و عملیاتی و تامین منابع لازم، مستلزم زمان هم هست.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی، شاخص DALYs را مقیاسی برای سنجش بار بیماری‌ها عنوان کرد و گفت: بار بیماری در سوختگی بالاست و از این حیث سوختگی در رده ی سیزدهم قرار دارد و با توجه به اینکه تمام کشورها و دستگاه ها با محدودیت منابع روبرو هستند،.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی گفت: لازم است از دیدگاه اقتصاد سلامت، سیاستگذاران و دست اندرکاران بهداشت و درمان به سوالات مطرح در کارآیی فنی و کارآیی نخصیصی از طریق ارزیابی نیازها، مداخلات بهداشتی و درمانی و تعیین اولویت ها، پاسخ های روشن و دقیقی دهند تا بر اساس آن نحوه توزیع اعتبارات و روش ها و ترکیب ارائه خدمات و همچنین مشارکت بخش خصوصی و سایر سازمان های ذی نفع و نیز سازمان های مردم نهاد و خیریه علاقمند، برای رفع کمبودها و ارتقای کیفیت در این زمینه جلب شود.

وی گفت: از آنجا که تولیت و پاسخدهی نظام سلامت بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، هدایت منابع به سوی مصارفی با بیشترین بهره‌وری، باید در این دستگاه ساماندهی شود و در این راستا ضرورت دارد این وزراتخانه به سهم 75 درصدی ارتقای سلامت از طریق سایر امکانات، زمینه ها و ساختارهایی که در خارج از حوزه وزارت بهداشت است، بیش از گذشته توجه ویژه کنند.

علی محمدزاده با اشاره به تعابیر و تفاسیر مختلف از عدالت در جوامع گفت: اینکه در کشور بخش خصوصی و حتی بیمارستان های دولتی و سازمان هایی مانند تامین اجتماعی که بخش قابل توجهی از سوختگی‌ها در کارگران تحت پوشش این سازمان و در حین کار اتفاق می افتد، تمایلی برای مشارکت در ساخت و اداره بیمارستان های سوختگی و یا مراکز مربوطه در بیمارستان‌های عمومی و یا تخصصی نمی‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی افزود: با توجه به اینکه دولت ها در زمینه تامین عدالت اجتماعی در بهداشت و درمان و ایجاد روند نزولی درصد خانوارهای مواجه با هزینه های اسف بار و کمر شکن و شکل گیری روند صعودی شاخص عدالت در تامین مالی FFCI دارای تکلیف هستند، لذا باید در گسترش تفسیر درست از مفهوم عدالت در نظام سلامت یعنی دسترسی و بهره‌مندی به خدمات و مراقبت های سلامت بر اساس نیاز و نه توان مالی پرداخت کنندگان و یا تمایل دریافت کنندگان خدمت، راهبردهای درستی تدوین و عملکرد مطلوبی از خود نشان دهند.

وی با ذکر این مطلب که برای ایجاد یک وضعیت مطلوب، استقرار استانداردهای ساختاری و عملکردی و تامین رضایتمندی باید در راس برنامه های تخصیص منابع بهداشت و درمان کشور قرار گیرد، اظهار داشت: تقاضا برای خدمات سلامت کشش ناپذیر است و بیشترین کشش ناپذیری هم در رابطه با خدمات اورژانس است، بنابر این هر گونه اقدام درمانی در خدماتی که فوریت دارند، حتی خیلی گران هم باشند، حکم کالای ضروری را دارد و حساسیت به قیمت، نباید مانع تقاضا و مصرف شود.

وی سوختگی های بالای 10 درصد و منجر به بستری در بیمارستان را جز این دسته از خدمات خواند و گفت: تنها پوشش بیمه ای بالا است که می‌تواند هزینه های فوق العاده گران درمان فاز حاد سوختگی را تا حدودی جبران کند. البته واقعیت آن است که در بیماران سوخته مشکلات فراوانی غیر از سوختگی و درمان هم به وجود می‌آید.

علی محمدزاده خاطرنشان کرد: عوارضی که از نظر روانی، فیزیکی و اجتماعی این بیماران پیدا می کنند. اغلب شغل شان را از دست می دهند. کیقیت روزهای زندگی از بین می رود. اختلال خانوادگی پیش می آید. در 10 درصد سوختگی های شدید، مرگ های زودرس و در 5 درصد موارد معلولیت های دایمی اتفاق می افتد که غیر از هزینه های غیرمستقیم و ناملموس سالانه هزاران میلیارد هزینه مستقیم برجای می‌گذارد.

فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۱۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این صندوق بر دانش‌بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری در حوزه سلامت از جمله کنگره کنسر ژنومیکس، اظهار کرد: شکل‌گیری کمیته تجاری‌سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل‌گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور اثربخش باشد و این صندوق آماده تقویت و حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری‌سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت‌آپ قرار می‌گیرند.

وی «سلامت» را از موضوعات راهبردی صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و تاکید کرد: معاونت توسعه این نهاد را مسؤول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسر ژنومیکس معرفی کرد.

در این نشست همچنین دکتر مصطفی زمانیان، عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند، می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه‌گذاران حوزه سلامت به‌ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دومین کنگره کنسر ژنومیکس با محورهای تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکرهای سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در سه بخش علمی، تجاری‌سازی و مسؤولیت‌پذیری اجتماعی در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن