Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، طبق اعلام مرکز آمار ایران، در سال 1396 در حالی 300 هزار پروانه احداث ساختمان توسط شهرداریهای در کشور صادر شد، این رقم در سال در سال 1390 حدود 800 هزار مورد بود.
به گفته فعالان صنعت ساختمان سایه رکود صنعت ساختمان در سمنان سنگین تر از سایر نقاط کشور است به گونه ای که مساحت کنونی ساخت و ساز در این استان از یک میلیون متر مربع در سال 1390 اکنون به 200 هزار مترمربع در سال 1396 رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته کارشناسان، گرچه تصمیم گیریهای جزیره ای، وضع قوانین ناکارآمد و ایجاد بار مالی بر دوش صنعت ساختمان در سالهای گذشته در این رکود تاثیر داشته است اما بنا بر پیش بینی بسیاری از دست اندارکاران این بخش ، با توجه به طرح های دولت تدبیر و امید در نوسازی و بهسازی بافت فرسوده به احتمال زیاد ،صنعت ساخت و ساز در کشور در سال 1397 رونق خواهد یافت.
یکی از دلایل کاهش صدورپروانه ساختمانی و رکود در صنعت ساخت و ساز در استان سمنان، نبود نقدینگی و قیمت قابل توجه مصالح اعلام شد که دولت می تواند با کاهش سود بانکی در افزایش کسب و کار این بخش از اقتصاد استان پیشگام شود.
حسین دهقان سرپرست اداره کل مسکن و شهرسازی استان سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت : میزان صدور پروانه ساختمانی در این استان در سال 1396 نسبت به سال 1395 کاهش 40 درصد داشته است.
وی افزود : با این وجود از اردیبهشت ماه امسال با ارایه تسهیلات بانکی توسط دولت و کاهش نرخ سود وضعیت بازار صنعت ساخت و ساز و مسکن با شیبی ملایم در حال رونق می باشد گرچه کند و نامحسوس است.
وی ادامه داد : یکی از راهکارهای کاهش قیمت مسکن و خارج شدن از رکود، کاهش نرخ سود 18 درصدی بانکی و افزایش میزان تسهیلات است.
سرپرست اداره کل مسکن و شهرسازی استان سمنان اضافه کرد : با توجه به این که قیمت زمین تاثیر چندانی برای ساخت و ساز ندارد، بیشترین علت رکود ساختمان سازی به ویژه در بخش خصوصی، تسهیلات بانکی است.
دهقان تصریح کرد : مسکن مادر صنعت و تولید و چرخش است، کاهش نرخ سود بانکی و افزایش تسهیلات ارزان قیمت موجب چرخش پول و در نتیجه خروج از رکود در این بخش می شود.
وی با اشاره به این که در دولت تدبیر و امید بیش از 20 هزار واحد مسکونی مهر نیمه کار دولت نهم و دهم در استان سمنان تکمیل و به بهره برداری رسید، خاطر نشان کرد : تا پایان دولت دوازدهم تمام طرح های مسکن مهر به پایان خواهد رسید.
وی با اشاره به ساخت مسکن اجتماعی و ابلاغ آن به شهرستان ها در آینده نزدیک اشاره و اضافه کرد : مسکن اجتماعی بیشتر برای دهک های پایین جامعه در نظر گرفته شده که زمین آن از طریق اداره کل مسکن و شهرسازی استان و تکمیل طرح آن با شهرداری ها و بنیاد مسکن است.
وی تصریح کرد : در دولت تدبیر و امید قدرت خرید مردم به ویژه در مسکن مهر از طریق تسهیلات بانکی از 250 میلیون ریال به 400 میلیون ریال افزایش یافته و اگر رکودی بوده بیشتر در بخش خصوصی نمایان شده است.
سرپرست اداره کل مسکن و شهرسازی استان سمنان با بیان این که تسهیلات 400 میلیون ریالی برای خرید مسکن مهر در نظر گرفته شد، گفت : پرداخت تسهیلات در کلان شهرها با کارمزد 9 درصد و در مراکز استان ها هفت درصد و در سایر شهرستان ها چهار درصد بوده است.
وی تصریح کرد : رکود بازار مسکن که از چهار سال پیش آغاز شده تولید بسیاری از محصولات و مصالح ساختمانی را در کشور تحت تاثیر قرار داده است، به طوری که هم اکنون بسیاری از کارخانه های تولید مصالح ساختمانی با سفارش کار می کنند.
دهقان بیان داشت : در صورتی که همه بانک ها پرداخت تسهیلات خرید مسکن را در دستورکار خود قرار دهند، شاهد جهش معاملات مسکن در سطح کشور خواهیم بود.
سرپرست اداره کل مسکن و شهسازی استان سمنان گفت: اکنون از هر 40 میلیون ریال میانگین قیمت مسکن، پنج میلیون ریال آن به هزینه های مربوط به عوارض نظام مهندسی، شهرداری ها، هزینه های انشعاب آب، برق و ثبت و اسناد اختصاص دارد و در نهایت این هزینه ها باید از جیب مردم پرداخت شود.
به گزارش ایرنا در استان سمنان حدود 700 هزار واحد مسکونی وجود دارد و در 10 سال گذشته بیش از 35 هزار واحد مسکونی در استان سمنان سمنان ساخته شد.
6026/7339
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۱۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد

علی نیکزاد ثمرین در گفت‌وگو با روابط عمومی بانک ملی ایران، درخصوص عملکرد بانک ملی ایران گفت: به‌لحاظ اینکه اقتصاد ایران بانک محور است، افرادی که سرمایه‌گذاری می‌کنند، در ابعاد کوچک و بزرگ تسهیلاتی را از بانک‌ها مطالبه می‌کنند. 

وی با تأکید بر اینکه بهتر است بانک‌ها با بنگاهداری، رقیب بخش خصوصی نباشند، افزود: در رأس همه رهبر معظم انقلاب فرمودند بانک‌ها از بنگاهداری خارج شوند که بانک ملی ایران در سال 1402 با 36 همت خروج از بنگاهداری پیشگام شد و کارها را واگذار کرد که جای تقدیر و تشکر دارد. 

 نماینده مردم اردبیل، سرعین و نمین در مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد که بانک ملی در سال 1403 هم در خروج از بنگاهداری پیشگام باشد و گفت: تمام بانک‌ها باید در این مسیر قدم بگذارند و از مسیر خرید و فروش ملک، ساخت و ساز، تشکیل هلدینگ و ... خارج شوند.

نیکزاد ثمرین در ادامه از اقدام رئیس بانک ملی ایران و هیأت مدیره این بانک برای آغاز پر ثمر خروج از بنگاهداری تقدیر و تشکر کرد. 

وی در خصوص اقدامات بانک ملی ایران در پرداخت تسهیلات تکلیفی در سال 1402 افزود: این بانک بیش از تعهدات خود تسهیلات تکلیفی پرداخت کرده است که این اقدام بسیار ارزشمند است؛ چرا که پرداخت این تسهیلات موضوعات جزیی مردم در زمینه درمان، مسکن، ازدواج و ... را کاهش می‌دهد. 

نماینده مجلس شورای اسلامی تسهیلات خرد را در جذب سرمایه اجتماعی و دلبستگی مردم به نظام بانکی مؤثر دانست و گفت: مردم از عملکرد بانک ملی ایران در زمینه تسهیلات تکلیفی بسیار رضایت دارند و بسیار پسندیده است که در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور درخصوص تسهیلات خرد در استان‌ها تصمیم‌گیری‌های مفیدی انجام شود. 

نیکزاد ثمرین پرداخت تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب و رؤسای ادوار و فعلی دولت تأکید داشتند که بانک ملی ایران به سمت خروج از بنگاهداری حرکت کند. همچنین پیشنهاد دارم بانک ملی در مباحث سرمایه‌گذاری طبق برنامه مدنظر پیش برود و از همه مهمتر در پرداخت تسهیلات خرد برای رفع مشکل مردم طبق آیه « انَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم» اقدام کنند تا خدا به رزق و کارشان برکت دهد.

دیگر خبرها

  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • راهکار سخنگوی قوه قضاییه برای خروج دیدارهای مردمی از حالت تشریفاتی
  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن