Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@15:47:13 GMT

گرفته شدن رمق تولیدکنندگان در سال اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۱۲۳۷۵

گرفته شدن رمق تولیدکنندگان در سال اقتصاد مقاومتی

اهرم فشار مطالبات بانکی، کارآفرینان شهرستان درگز را به فروش سرمایه اولیه خود وا داشته است از این رو تولیدکنندگان دیگر رمقی برای تولید ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از درگزخبر؛ این روزها دیگر تولیدکنندگان، رمقی برای تولید ندارند و دولت نیز همچون همیشه از کمبود منابع خود نالان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در شرایط فعلی، تولیدکنندگان رغبتی به دریافت وام، از خود نشان نداده و حتی از دریافت تسهیلات می‌ترسند.

 

متاسفانه هر ریالی که به واحدهای تولیدی تعلق گیرد، مانند سم می‌ماند؛ چرا که روز به روز به دیون بانک‌ها اضافه شده و توان بازپرداخت وجود ندارد.

 

در این میان اهرم فشار مطالبات بانکی، مردم شهرستان درگز را به فروش سرمایه اولیه خود از قبیل زمین های کشاورزی، وسایل نقلیه، اراضی باغی، دام و حتی فروش وسایل منزل وا داشته؛ این مساله باعث بروز نگرانی شدید در بین کشاورزان و دامداران بویژه روستا نشینان این شهرستان شده است.

 یکی از کشاورزان نوخندان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: امسال به صورت صد درصد با پدیده خشکسالی مواجه بودیم تا آنجا که حتی نتوانستیم مبلغ هزینه کرد خود را از روی زمین ها برداشت کنیم، اما با این وجود فشار بانکها باعث شده روی به فروش سرمایه اولیه خود آورده و به گدایی بیفتیم.

 

وی افزود: بنده به دلیل ضمانت یکی از دوستان خود و فشار بانک مربوطه مجبور شدم تا زمین 8 هکتاری خود را به مزایده گذاشته و اقدام به فروش آن کنم، این در حالی است که تنها سرمایه زندگی من همین زمین است و اگر آنرا از دست بدهم دیگر از پس مخارج زندگی بر نخواهم آمد.

یکی دیگر از کشاورزان درگزی که اهل روستای ارتیان است اظهار کرد: در حالی که این روزها به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی به نان شب معطل هستم، فشار بانکها برای دریافت مطالبات آنها باعث شده کمباین خود را به فروش رسانده و بدهی بانک را پرداخت کنم.

 

 وی تاکید کرد: ما مجبور هستیم برای پرداخت بدهی بانکها سرمایه زندگی خود را بفروشیم، این مساله علاوه بر اینکه باعث درمانده شدن افراد نسبت به تامین مایحتاج زندگی می شود، نوعی تولید بیکاری هم به حساب می آید؛ مسئولین در ظاهر دغدغه زیادی برای مشکلات بیکاری مردم دارند ولی هیچ فکری به حال این معضل نمی کنند.

محمدی از دامداران منطقه چاپشلو نیز می گوید: بخاطر تحت فشار قرار گرفتن و تهدید مامورین یکی از بانکها مجبور شدم بیش از 50 راس گوسفند خود را بفروشم و بدهی بانک را پرداخت کنم.

 

وی تشریح کرد: مسئولین به خوبی می دانند که خشکسالی چقدر به مردم فشار آورده است اما حاضر نیستند آنها را تحت حمایت خود قرار داده و برای رفع این مشکل کاری کنند؛ روزگار مردم سیاه شده و افراد مجبور هستند برای کارگری هم که شده به شهرهای بزرگتر مهاجرت کنند.

یکی از کشاورزان درگزی در این زمینه تبیین کرد: سال گذشته مبلغ 10 میلیون تومان برای کشت زمین خود هزینه کردم اما به دلیل خشکسالی نتوانستم هزینه انجام شده را برداشت کنم؛ در این شرایط بخاطر بدهکاری به بانک و بی حرمتی و تهدید ضامنین، مجبور شدم وانت بار خود را فروخته و طلب بانک را پرداخت کنم و امروز برای انتقال یک کیسه بذر به زمین کشاورزی خود با مشکل مواجه هستم.

 

خلیل اژدری عنوان کرد: بنده و سایر کشاورزان شهرستان از مسئولین طلب حمایت و توجه داریم؛ لازم نیست بانکها حق خود را ببخشند و پولشان را از ما پس نگیرند اما کمی به فکر ما بوده و تا برطرف شدن مشکلات، دندان روی جگر بگذارند.

محمد شعیبی از جمله کشاورزان روستای آق چشمه است که در دل خود درد بسیاری دارد و می گوید: کشاورزان زحمت کش ترین و البته مظلوم ترین قشر جامعه هستند ولی هیچ حمایتی از آنها نمی شود، نه در بحث مالی، نه کشت و کار و نه خرید محصول.

 

وی تصریح کرد: سال گذشته هزینه زیادی برای کشت محصول کردم، ولی خشکسالی و سرما کل زراعت من را از بین برد؛ من مانده ام با فشار بانکها و طلبکاران و مخارج زندگی ای که توان تامین آن را ندارم.

 

این کشاورز روستایی تاکید کرد: چرا کشاورزان بابت زحماتی که می کشند هیچ پاداشی جز تن رنجور و درماندگی دریافت نمی کنند؛ امروز من شرمنده فرزندان و همسر خود هستم اما هیچ مسئولی حاضر نیست به شعارهایی که می دهد جامه عمل بپوشاند.

خاطر نشان می شود در شرایط فعلی که اکثر کشاورزان و دامداران با مشکلات خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند لازم است مسئولین تدبیری اندیشیده و با دادن فرصتی به کشاورزان، آنها را از افتادن در گودال مشکلات نجات داده و اجازه ندهند به تعداد بیکاران کشور اضافه شود.

 

زندگی تمام انسانها به کشاورزی و دامپروری وابسته بوده و اگر روزی کشاورزان از ادامه فعالیت باز بمانند مطمئنا تمام مردم کشور ضربه آن را خواهند خورد؛ پس ای مسئول گرانقدر که نمک انقلاب را می خوری، لطفا نمکدان را نشکن و فکری به حال این مردم بکن.

 

با توجه به اینکه مسئولین بانکها از لحاظ قانونی اجازه مصاحبه ندارند، این گزارش همینجا به اتمام رسیده و حق قضاوت را به مردم می سپاریم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۲۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

به گزارش قدس خراسان، احمد وحیدی در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور  اظهار کرد: همه گام های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم نواز داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملا تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی  متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده ‌ایم و تحسین جهانیان و ملت های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

وی گفت: ما در حوزه های سیاسی دفاعی،امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وحیدی تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه  ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وزیر کشور ادامه داد: لذا جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند لذا باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وزیر کشور با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه ، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه های خود را  در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند.برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید شهرک های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد.رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است