Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بیجار از غرس بیش از 20 هزار اصله نهال همزمان با هفته منابع طبیعی خبر داد و گفت: این نهال ها شامل صنوبر ، زبان گنجشک، اقاقیا، سرو نقره ای، سرو خمره ای و سنجد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیجار بام ایران ، قدیر آریان در نشست خبری که در محل اداره منابع طبیعی و آبخیز داری برگزار شد با اشاره به فرا رسیدن هفته منابع طبیعی اظهار داشت:  ۱۵ الی ۲۱ اسفند هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است و مراسمی در این روزها برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسئول شعار امسال منابع طبیعی را "با مردم وبرای مردم " اعلام کرد گفت: این شعار نماد مردمی بودن و حفاظت مردمی از منابع طبیعی توسط مردم را به نمایش می گذارد.

 

وی اظهار داشت: افرادی که جزو تخریب کنندگان محیط زیست بوده شناسایی شده و طبق قرار صادره افراد  به مدت ۴سال هر ساله ۴۰ اصله نهال باید غرس کنند.

 

آریان خواستار همت همگانی مردم و اصحاب رسانه برای حفاظت از محیط زیست شد و عنوان کرد: مراتع و منابع ما سرمایه ارزشمند این دیار است  و باید قدر این سرمایه ها را دانست و با مشارکت عمومی از تخریب مراتع و منابع طبیعی جلوگیری کنیم.

 

وی افزود: نقش اصحاب رسانه  در جلب مشارکت عمومی نقشی بی بدیل و بسیار مهم است.

 

کمترین میزان آتش سوزی مراتع در بیجار است

این مقام مسوول با بیان اینکه مهم ترین کار منابع طبیعی تفکیک اراضی ملی و کشاورزی است ، عنوان کرد: منابع طبیعی در ۱۲ روستا کار تفکیک اراضی ملی از کشاورزی را انجام داده است که با استقبال روستاییان عزیز مواجه شده است.

 

وی اظهار داشت: کمترین آتش سوزی در مراتع  استان کردستان  در شهرستان بیجار رخ داده وطی سال جاری  یک مورد آتش سوزی در زمینی حدود ده هکتار رخ داد که با همکای آتش نشانی سریعا مهار گشت.

 

رئیس اداره منابع طبیعی گفت: در سال جاری ۲۵۰ مورد تخریب و تصرف به ثبت رسیده است که از این آمار ۱۶۵ پرونده مورد بررسی و به قوه قضاییه ارجاع داده شد.
 

آریان از اتمام کار رفع تداخل اراضی زراعی و ملی  در 12 روستای این شهرستان خبر  داد و گفت: در پروژه کمربندی حفاظتی به طول 8 کیلومتر با 156 کارت زمین های کشاورزی از زمین های ملی جدا کرده ایم.
 

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری بیجار با تشریح دیگر اقدامات این اداره یادآور شد:عملیات احداث سد رسوبگیر گابیونی با 837 متر مکعب در روستاهای خرم آباد و 450 متر مکعب در روستای برجگه با اعتبار 238 میلیون تومان از اعتبارات ملی و استانی اجرا شده است
 

وی در پایان از غرس بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در شهرستان بیجار خبر دادوگفت: این نهال شامل صنوبر ، زبان گنجشک، اقاقیا، سرو نقره ای، سرو خمره ای و سنجد است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۵۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • اتمام عملیات باند شرقی کیلومتر ۷۴ تا ۷۷ رینگ حفاظتی شهر اصفهان
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی