Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@15:11:23 GMT

بیانات مهم آیت الله سیفی مازندرانی در درس خارج فقه

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۱۵۵۹۰

بیانات مهم آیت الله سیفی مازندرانی در درس خارج فقه

به گزارش جام نیوز، آیت الله سیفی مازندرانی در درس خارج فقه خود با اشاره به جملاتی از نهج البلاغه فرمودند: کسانی را که در مقابل نظر حکومتی ولی امر جریان سازی می کنند رسوا کنید.
 

ایشان در ادامه به تفسیر حکمت سی و یکم نهج البلاغه پرداخته و اشاره نمودند: در حکمت سی و یکم کتاب شریف نهج البلاغه می خوانیم: «من شَنىءَ الفاسقين و غضب لله، غضب الله له و ارضاه يوم القيامه»؛ اگر کسی دید  شخصی راه فسق را طی می کند و علیه او غضب کند و از  این که آبرویش را ببرد و منصبش را از او بگیرد نهراسد، خداوند به نفع او غضب خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیت الله سیفی مازندرانی در ادامه یکی از مصیبت های جامعه ما را حب مقام عنوان کرده و ادامه دادند: یکی از بزرگترین مصیبت های جامعه ما این است که افراد  به خاطر از دست نرفتن مقام و منصبشان جرات نمی کنند ملاک فسق را برملا کنند. بله؛ اگرکسی گناه و فسق مخفی را علنی کند افشای سرّ مومن محسوب شده و جایز نیست، ولی  کسی که فسق را در میان جامعه رواج می دهد و اظهار می کند و آن را در جامعه، جریان سازی می کند باید در مقابل اینها دست به افشاگری زد.  

 

ایشان ادامه دادند: یکی از بزرگترین مظاهر فسق، که با کفر و شرک برابری می کند، جریان سازی در برابر ولی امر شرعی است. در مقبوله عمربن حنظله می خوانیم: « ... فاذا حکم بحکمنا فلم یقبله منه فانما استخف بحکم الله و عینا رد و الراد علینا الراد علی الله و هو علی حد الشرک بالله  ...» مگر می توان در برابر کسی که در مقابل خط فکر حکومی ولی امر شرعی (نه خط فکری شخصی ولی امر)، جریان سازی می کند سکوت اختیار کرد و دست به افشاگری نزد؟ 

در این آیه از کلام الهی توجه نمایید: « لاتجد قوما یومنون بالله و الیوم الآخر یوادون من حاد الله »؛ شما نمی توانید بگویید فلانی مومن است در حالی که او پشتیبانی و دوستی می کند کسی را که با خدا و رسولش «محاده» می کند. (محاده در فارسی به معنای «ستیزه» است).  یکی از موضوعاتی که آیات زیادی درباره آن نازل شده است  مذمت گروهی از منافقینی است  که پشت سر رسول خدا صلی الله علیه و آله، جریان سازی فکری می کردند تا باعث سست شدن ایمان مردم شوند؛اینها همان «یحادون الله و رسوله» بودند.  

 

این استاد حوزه در ادامه به شبیه سازی دوران رسول الله (ص) با دوران حاضر پرداخته و اشاره کردند: جریان سازی فکری علیه رسول الله (ص)، به خاطر حکومت و اداره امور توسط رسول الله  بود، زیرا ایشان با منافقین غزوه می کرد، مبارزه می کرد و آنها را می کشت و دستور به قتل آنها می داد. امروز هم کسانی که خود را  شاگرد مکتب امام راحل (ره) می دانند و ادعا می کنند این مکتب را قبول دارند حتما این فرمایش معروف امام راحل را دیده اند که«ولایت فقیه همان ولایت رسول الله است» البته هر طلبه ای می داند که مقصود ایشان ولایت در حکومت است  نه ولایت در تشریع و تکوین. (ولایت تشریعی و تکوینی در شان فقها نیست و اختصاص به رسول خدا و ائمه دارد.) امروز آن شخصی که بخواهد در مقابل فکر ولی امر شرعی، جریان سازی فکری کند و بخواهد فکر مقابلش را ترویج کند و مضاده فکری کند، آن هم در تریبون عمومی و تلویزیون که در سراسر کشور و حتی جهان پخش می شود، مصداق محاده رسول خدا صلی الله علیه و اله نیست؟ مگر اینکه ولایت فقیه را همان ولایت رسول خدا نداند و اعتقادی به آن نداشته باشد.  

اگر ولایت فقیه همان استمرار ولایت رسول خدا بر حکومت است، همانطور که جریان سازی در مقابل فکر حکومتی رسول خدا جرم بود، جریان سازی در مقابل فکر حکومتی ولی فقیه جامع شرائط هم همینطور است و شما که گوش فلک را کر کرده اید که ما فرزند امامیم، ما ولایت فقیه و مکتب امام را از همه بیشتر قبول داریم برخی سخنان خویش را چگونه توجیه می کنید؟ آیا پشتیبانی از اهل فتنه ای که در مقابل این نظام ایستادند و به حکم ولی امر حبس شدند مصداق محاده نیست؟ آیا پیوند با اهل فتنه و سر دادن شعار آزادی آنها همان «یوادون من حاد الله» نیست؟ آیا این همان خط فکر سفیانی نیست؟ در روایت آمده است که « وَ لَا يَكُونُ قَائِمٌ إِلَّا بِسُفْيَانِيّ»، یعنی ما من شخص یقیم حدودالله و احکامه و یقیم دین الله فی ای عصر من اعصار الا که این در مقابل او فکر سفیانی است. بعضی از بزرگواران فرموده اند که سفیانی شخص خاصی نیست، سفیانی اشاره به آل ابی سفیان است که در مقابل فکر رسول خدا وامیرالمومنین و اهل بیت علیهم السلام بودند. منتها در زمان  امام عصر(عج) ، سفیانی که عنوان طبیعی است به شخصی از سیستان تطابق می کند.  

 

ایشان در پایان با اشاره به شخصیت یکی از افراد دشمن امام زمان (عج) در دوران قیام حضرت ولی عصر (عج) به نام"سفیانی" فرمودند: سفیانی آن شخص و فکر و جریانی است که در مقابل جریان ولی امر شرعی الهی می باشد، این از مسائلی است که شما فضلا و اساتید و بزرگوران باید توجه داشته باشید و به مردم آگاهی بدهید.
 در قرآن می خوانیم: « فَلا وَ رَبِّکَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّي يُحَکِّمُوکَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في‏ أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليماً»(نساء،65).  مومنین کسانی بودند که حتی در دل خودشان شائبه رد و استنکار نسبت به احکام رسول خدا نداشتند تا چه رسد به اینکه بخواهند در همه جا در مقابل فکر او جریان سازی کنند. 

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۵۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، گفت: فراجا مسئولیت‌های متعدد و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود. اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: مقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، گفت: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مورایس و تارتار رخ در رخ در نبرد نهایی!
  • حادثه تلخ برای مهمان ویژه استقلال که باعث قطع دست او شده است
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی