Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال های اخیر همواره این موضوع مطرح بوده است که در تیم اقتصادی دولت چه کسی به عنوان مغز متفکر اقتصادی مطرح می باشد و تایید نهایی این سیاست ها بر عهده چه کسی است. رسانه ها همواره بر نقش پررنگ مسعود نیلی اشاره داشتند اما افراد حاضر در کابینه دولت و اطرافیان مسعود نیلی این موضوع را همواره تکذیب کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین عبده تبریزی به تازگی در همایشی در مشهد به نقش پررنگ نیلی در تصمیمات اقتصادی دولت اشاره نمود.

به گزارش تابناک اقتصادی، در طول دولت یازدهم و دولت دوازدهم همواره این سئوال مطرح بوده است که چه کسی پشت سیاست های اقتصادی دولت قرار دارد و به عنوان مغز متفکر اقتصادی دولت محسوب می شود؟ با توجه به تعدد کسانی که در دولت دارای سمت های اقتصادی بوده و در این زمینه نقش آفرینی می کنند، پاسخ به این پرسش بسیار سخت بوده است. افراد حاضر در تیم اقتصادی دولت دوازدهم در حال حاضر به این صورت است که مسعود کرباسیان هدایت وزارت اقتصاد را بر عهده دارد، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت است، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه می باشد، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی است، محمد نهاوندیان و مسعود نیلی نیز به ترتیب معاون اقتصادی و دستیار ویژه رئیس جمهور می باشند.

در این میان برخی از رسانه ها، همواره بر این موضوع تاکید داشته اند که چه در دولت قبلی و چه در دولت فعلی حسن روحانی، مسعود نیلی به عنوان مغز متفکر اقتصادی دولت مطرح بوده است و به نوعی نیلی را مرد اول طراحی سیاست های اقتصادی دولت می دانستند. اما افراد حاضر در کابینه دولت و یا حتی اطرافیان مسعود نیلی بارها این موضوع را تکذیب نموده اند. به عنوان نمونه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مورخ 1 بهمن 1396 در مصاحبه ای با روزنامه اعتماد در پاسخ به این پرسش که چرا برخی انتقادهایی که به نحوه سیاستگذاری اقتصادی دارید را به شخص مسعود نیلی که مغز متفکر اقتصادی دولت است وارد نمی‌کنید؟ جواب داد: اشتباه شما همین است که فکر می‌کنید دکتر نیلی به عنوان معلم نشسته و بقیه اعضای دولت، مشق ‌های او را دیکته می ‌کنند. وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد حرف‌ های دکتر نیلی در دولت اجرا می‌ شود؟ گفت: خیلی خوشبینانه حدود ١٠ درصد توصیه‌ های دکتر نیلی جدی گرفته می ‌شود و در سیاستگذاری اثرگذار است.

هر چند که افراد حاضر در کابینه دولت در صحبت ها و مصاحبه های خود سعی دارند تا نقش کمرنگی را برای مسعود نیلی در سیاست های اقتصادی دولت در نظر بگیرند اما ناخواسته برخی از افراد به نقش پررنگ وی در اتخاذ سیاست های اقتصادی اشاره می کنند.

به عنوان نمونه، در همایش ملی توسعه پایدار با رویکرد بهبود محیط کسب و کار که در اواخر هفته گذشته در مشهد برگزار شد، حسین عبده تبریزی که به عنوان آخرین سخنران همایش پشت تریبون قرار گرفته بود، هنگامی که به بسته بانک مرکزی برای مقابله با نوسانات ارزی اشاره کرد گفت: ما همه بر اشکالات این بسته و ضد تولید بودن آن واقف بودیم و هنگامی که از دکتر نیلی راجع به اینکه چرا این گزینه را انتخاب کردند پرسیدم وی گفتند که گزینه های بدتر از این گزینه در روی میز من قرار گرفت که مجبور شدم نهایتاً این بسته را انتخاب کنم و از بین گزینه های بد و بدتر، بد را انتخاب نمایم.

از گفته های حسین عبده تبریزی پیداست که نقش مسعود نیلی در رد یا تایید سیاست های اقتصادی دولت بسیار پررنگ است. پرسشی نیز که در این بین مطرح می شود این است که باقی گزینه ها جهت مهار تلاطمات ارزی چه بوده است که مسعود نیلی آن ها را به عنوان گزینه های بدتر کنار گذاشته و به این بسته بانک مرکزی که به نوعی بر ضد بخشنامه شهریور ماه بانک مرکزی است، تن داده است؟

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • اتاق فکر سیاست‌های اقتصادی با حضور بخش خصوصی تشکیل شود
  • رالف رانگنیک و تایید خبر جنجالی؛ پروفسور آلمانی به خاطر بایرن مونیخ، اتریش را ترک نمی‌کند
  • ۹۵ درصد بودجه پیشنهادی دولت تایید شد
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد