Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از زابل؛ دیگر کمتر کسی را می‌توان یافت که دستی در فضای مجازی نداشته باشد به طوری که دیگر اینترنت و فضای مجازی بخشی از وجود افراد شده است.

همه روزه زمان بسیاری از افراد در گشت و گذار در اینترنت به ویژه نرم افزار‌های پیام رسان از قبیل: تلگرام، واتساپ و اینستاگرام سپری می‌شود و دوستان و روابط افراد در فضای مجازی بیشتر از فضای واقعیت می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با اینکه اینترنت و فضای مجازی کارکرد‌های مثبتی دارد، اما به دلیل استفاده نادرست از سوی کاربران، این فضا به محیطی ناامن و دارای کارکرد‌های کاملا منفی مبدل شده است.

شیوع تنهایی و انزوا با گسترش فضای مجازی

امام جمعه بنجار عنوان کرد: یکی از چالش‌های تاثیر گذار امروز در بعد تربیتی استفاده نادرست از فن آوری اینترنت و فضای مجازی است.

حجت الاسلام و المسلمین محمود پارسا به خبرنگار بسیج در زابل؛ گفت: با اینکه اصل ارتباطات و فضای مجازی بسیار خوب و پسندیده است، اما چون استفاده از آن بی حدومرز و در عین حال سن وسال نمی‌شناسد در مقابل تربیت که قانون و ضابطه دارد چالش برانگیز می‌باشد.

وی افزود: در فضای مجازی و اینترنت متاسفانه اطلاعات جنسی و غیراخلاقی به آسانی در دسترس فرزندان قرار می‌گیرد، در صورتی که آسیب‌های فراوان با خود به همراه دارد.

امام جمعه بنجار تصریح کرد: استفاده نادرست از فضای مجازی موجب افت تحصیلی، اتلاف وقت و القا بی نظمی، اعتیاد به فضای مجازی، انزوا و تنهایی، گسترش هرزه گری و بی بندوباری، بلوغ زودرس، ترویج باور‌های انحرافی، به خطرافتادن حریم شخصی، کاهش اعتمادبه نفس و کورشدن استعداد‌ها وخلاقیت می‌شود.

حجت الاسلام پارسا اظهار کرد: باید مسئولین و والدین نسبت به سالم سازی فضای رسانه‌ای چه در جامعه و چه درخانه اقدام جدی کنند چرا که آزادی بی حد و مرز رسانه‌ای به ویژه در فضای مجازی مانع تربیت صحیح نسل‌های بعدی خواهد شد و در آینده نظام کشور و نظام خانواده را به مخاطره می‌اندازد.

امام جمعه بنجار ابراز کرد: آموزش و آگاهی از چگونگی و اهداف رسانه‌ها به فرزندان کمک بسیاری می‌کند و آنان را در برابر مضرات فضای مجازی مصون می‌کند.

وی تاکید کرد: صله رحم به قرارگرفتن در جمع، تفریحات سالم، تربیت اسلامی و ترک اعتیاد اینترنتی فرزندان و اعضای خانواده کمک می‌کند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۶۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی

جوین‌وست مولف «چرندنویسی در رسانه‌ها» می‌گوید که در شلوغ بازی‌ها هدف این است که «به جای انتقال یک داستان منسجم، مخاطب با تعداد زیادی داستان، کاملا گیج شود.»

اصطلاح «شلوغ بازی رسانه‌ای» معانی مختلفی دارد؛ جلب کردن توجه رسانه‌ها به یک موضوع خاص، به ویژه زمانی که هدف، جلب نظر عمومی یا ایجاد حاشیه باشد، یا ارائه تصویری نادرست از واقعیت در اخبار و گزارش‌ها برای گمراه کردن مخاطب از جمله دلایل شلوغ بازی رسانه‌ای است. در ادامه برخی از رایج‌ترین دلایل آورده شده است:

جلب توجه: در دنیای شلوغ رسانه‌ها، سازمان‌های خبری همیشه در حال رقابت برای جلب توجه مخاطبان خود هستند. یک راه برای انجام این کار، گزارش اخبار به گونه‌ای است که جنجالی یا هیجان انگیز باشد، حتی اگر کاملاً دقیق نباشد.

افزایش رتبه‌بندی: رسانه‌ها در حال رقابت برای افزایش رتبه‌بندی خود هستند. اخبار جنجالی می‌تواند تعداد بینندگان یا مخاطبان را افزایش دهد، که می‌تواند منجر به افزایش درآمد از طریق تبلیغات شود.

پیشبرد یک دستور کار خاص: برخی از رسانه‌ها از راهبرد شلوغ بازی برای پیشبرد یک دستور کار خاص یا هدفی مشخص شده، مانند حمایت از یک فرد یا جریان خاص یا برای تخریب و سیاه نمایی استفاده می‌کنند.

برای مصون ماندن در مقابل شلوغ بازی‌های رسانه‌ای و کاهش احتمال فریب خوردن، باید اخبار را از منابع خبری معتبر دریافت کنیم، همچنین با بررسی اخبار از منابع مختلف و بسنده نکردن به یک منبع خبری، تصویری کامل از داستان به دست آوریم.

همیشه در خاطر داشته باشیم که نباید اخبار را کورکورانه قبول کرد بلکه محتوای خبری را با دید انتقادی بررسی کرده و جانبداری رسانه‌ای یا عدم دقت تولیدکننده محتوا را نیز در نظر بگیریم. اگر مطلبی یا تصویری در یک خبر مشکوک به نظر می‌رسد، قبل از اشتراک‌گذاری با دیگران، آن را بررسی کنیم.

به عنوان مثال هیاهوی بی‌بی‌سی فارسی در ماجرای نیکا شاکرمی برای القای یک سند دروغ، با توجه به تناقضات گزارش این رسانه، در نهایت رسوایی بی‌بی‌سی را در پی داشت و باعث تمسخر و کاهش اعتبار این رسانه شد.

در سال ۲۰۱۷ نیز دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت ایالات متحده ادعا کرد که رسانه‌ها «دشمن مردم» هستند. این ادعا نمونه‌ای از نحوه استفاده از شلوغ بازی رسانه‌ای برای تضعیف اعتماد به رسانه‌ها و دشوارتر کردن مردم برای دسترسی به اطلاعات دقیق است.

همچنین در سال ۲۰۱۶ یک داستان جعلی در مورد پیتزاگیت، یک حلقه قاچاق جنسی کودکان که توسط مقامات عالی رتبه دموکرات اداره می‌شود، در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. این داستان هیچ پایه و اساسی در واقعیت نداشت، اما به طور گسترده توسط برخی رسانه‌ها به اشتراک گذاشته شد. این داستان نمونه‌ای از نحوه استفاده از شلوغ بازی رسانه‌ای برای انتشار اطلاعات نادرست و گمراه کردن مردم است.

در سال ۲۰۲۰ نیز شیوع COVID-۱۹ منجر به افزایش اطلاعات نادرست و شلوغ بازی رسانه‌ای در مورد ویروس و نحوه انتشار آن شد. برخی از مردم ادعا می‌کردند که این ویروس یک فریب است، در حالی که برخی دیگر بر این باور بودند که توسط دولت چین ایجاد شده است.

این اطلاعات نادرست منجر به سردرگمی و ترس گسترده شد، به نحوی که برخی مردم از اقدامات احتیاطی لازم برای محافظت از خود و دیگران در برابر ویروس خودداری کردند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟