Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@22:04:50 GMT

فائو: بهای مواد غذایی در جهان طی ماه فوریه بالا رفت

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۱۸۲۷۶

به گزارش دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، شاخص بهای مواد غذایی فائو بازارهای بین‌المللی پنج گروه اصلی کالای غذایی را بر اساس وزن تجاری به صورت ماهیانه رصد می ‌کند.

میانگین شاخص بهای مواد غذایی فائو در ماه فوریه (12 بهمن تا 9 اسفند) با افزایش 1.1 درصدی نسبت به ماه قبل (ژانویه) به 170.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 واحد رسید، با این وجود میانگین این شاخص نسبت به مدت مشابه در سال قبل 2.7 درصد کاهش نشان می‌دهد. 

شاخص بهای غلات که قیمت گندم، برنج و دانه درشت‌های اصلی به ویژه ذرت را رصد می‌ کند، با افزایش 2.5 درصدی برای دومین ماه متوالی شاهد رشد بود که شرایط نامساعد جوی بر چشم ‌انداز تولید گندم زمستانی در آمریکا و ذرت در آرژانتین تاثیر منفی گذاشته است. 

فائو همچنین با تجدیدنظر در پیش‌بینی‌ برداشت جهانی گندم به ‌رغم کاهش تولید در سال جاری میلادی، تاکید کرد که سطح ذخایر این محصول به بالاترین میزان خود خواهد رسید. 

شاخص بهای لبنیات در پی رشد قیمت بین ‌المللی کره، پنیر و شیر خشک کامل و کم‌ چرب 6.2 درصد افزایش یافت. تقاضای بالای جهانی در کنار کاهش تولید شیر در نیوزیلند این تغییر قیمت را رقم زد. 

شاخص بهای گوشت به طور عمده بدون تغییر ماند و کاهش قیمت گوشت طیور در چهارمین ماه متوالی با افزایش قیمت گوشت گاو جبران شد. 

شاخص بهای روغن نباتی فائو در پی پیش‌ بینی افزایش تولید مازاد جهانی در سال جاری میلادی 3.1 درصد افت نشان داد و به پایین‌ ترین سطح در 19 ماه گذشته رسید، افزایش ذخایر روغن پالم در مالزی و اندونزی مهمترین عامل افت قیمت این محصول بود.

شاخص بهای شکر فائو نیز با کاهش 3.4 درصدی به پایین‌ترین میزان در دو سال اخیر رسید، تولیدکنندگان عمده این محصول به مانند تایلند و هند تولید خود را افزایش داده و فعالان بازار نیز در پی برداشت بالای چغندر قند و همچنین کاشت این محصول، آماده رشد چشمگیر تولید شکر در اتحادیه اروپا هستند.

** ذخایر جهانی گندم به 39.8 میلیون تن می رسد 

فائو همچنین در گزارش دیگری با عنوان «گزارش عرضه و تقاصای غلات» اعلام کرد که عرضه جهانی غلات اصلی در شرایط مطلوبی به سر می‌برد و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که ذخایر این محصولات در پایان فصل زراعی جاری به میزان 14 میلیون تن افزایش خواهد داشت. 

ذخایر جهانی گندم و دانه ‌درشت ‌ها در بازار سال جاری میلادی با پشت سر گذاشتن رکوردهای قبلی به ترتیب بالغ بر 272.7 میلیون تن و 39.8 میلیون تن خواهد بود. 

فائو پس از اتمام برداشت محصول غلات در سال گذشته میلادی و همچنین در پی افزایش برداشت محصولات دانه‌ درشت به ویژه ذرت در استرالیا و آفریقای شرقی و غربی، پیش‌بینی تولید جهانی غلات در سال 2017 را به 2 هزار و 642 میلیون تن افزایش داد. 

این سازمان همچنین با انتشار اولین پیش ‌بینی خود درباره تولید گندم در سال 2018 میزان برداشت این محصول را 744 میلیون تولید اعلام کرد. این رقم میانگین که نشانگر افت تولید در دومین سال متوالی است بازتاب کاهش برداشت در اتحادیه اروپا و فدراسیون روسیه به شمار می‌رود. 

شرایط نامساعد جوی در آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی در کنار پیش‌بینی کاهش کشت، نمایانگر افت احتمالی برداشت ذرت در نیمکره جنوبی است. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۱۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ |برنت ۸۸ دلار و ۳۳ سنت شد