Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@13:05:06 GMT

مرکز آمار ایران و غفلت از قانون

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۲۰۰۰۷

در ایران توجه به حوزه معلولان با تاخیر آغاز شد اما انصافاً اقدامات خوبی در دو دهه گذشته در این زمینه (البته با کمبودها و تقصیرها) صورت گرفته است.

• کنوانسیون بین‌المللی حقوق افراد دارای معلولیت در ایران پذیرفته‌، تصویب و برای اجرا ابلاغ شد.

قانون بازنشستگی معلولان تصویب و آیین‌نامه آن نوشته و ابلاغ‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در تاریخ 16 اردیبهشت 1383 به تصویب رسید و به‌صورت ناقص و با اختیارات و ضمنات اجرایی کمتر، اجرا شد.

• لایحه جدید برای حمایت از حقوق معلولان تدوین و در سال 1394 به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که پس از دو سال و طی فرایند و مراحل مختلف در سال 1396 به تصویب رسید.

معضل بزرگی که ابر تیره اندوه و نگرانی بر زندگی معلولان سایه می اندازد، عدم اجرای قانون است.

بسیاری از مفاد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان مصوب 1383 به دلیل نداشتن ضمانت اجرایی و عدم تامین مالی اجرانشد اما یک ماده مهم از آن قانون که سهم یک شانزدهم قانون را بطور مستقل به خود اختصاص می دهد، به مرحله اجرا در نیامد و موضوع مهمی را 10 سال به تاخیر انداخت.

مرکز آمار ایران در یک بی توجهی آشکار ماده 11 آن قانون را نادیده گرفت و در آمارگیری عمومی نفوس و مسکن 1395 به آن وقعی ننهاد در حالی که مکلف به اجرای آن می باشد.

 ماده 11- مرکز آمار ایران مکلف است در سرشماریهای عمومی جمعیت کشور به نحوی برنامه ریزی نماید که جمعیت افراد معلول به تفکیک نوع معلولیت آنها مشخص گردد.

در اینجاست که با توجه به مطالب مذکور ضرب المثل « شاه می بخشد، شاه قلی نمی بخشد» مصداق پیدا می کند. سازمان ملل، مجلس شورای اسلامی، دولت جمهوری اسلامی و ... دست به دست هم می دهند. قوانین و مقررات و آئین نامه ها تصویب و ابلاغ میشود ولی سازمانی (نمی دانیم به کدام دلیل) آن را اجرا نمی کند.

آمار و اطلاعات آماری پایه و اساس پیش بینی و تصمیم گیری و برنامه ریزی است. چگونه است که مرکز متولی که مکلف به احصاء آن است قانون را نا دیده می گیرد. آیا مرکز آمار ایران در مقابل درخواست آخرین آمار معلولان برای برنامه ریزی و تصمیم گیری چه پاسخی خواهد داشت؟ و نمیدانیم وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی به عنوان متولیان اصلی حوزه معلولان چگونه از این مهم غافل ماندند؟

به نظر می رسد تمامی سمن های معلولان، و سازمان های متولی و آحاد معلولان و کمپین بزرگشان پیگیر جدی اجرای قوانین و مقررات مربوطه بوده و در همه زمینه ها به فرهنگ سازی و یادآوری به پردازند.

بیگ محمدلو

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 

به گزارش قدس خراسان، سید حسین رسولی در نشست خبری که ظهر امروز در خانه کارگر مشهد به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، اظهار کرد: ما مشکل قانون نداریم، مشکل در اجرای قانون است، در قانون تکلیف همه مدیران، کارفرمایان و کارگران مشخص است اما در نهایت کارگران به حقوق خود نمی‌رسند. سالیان سال  است که در این مورد صحبت می‌شود اما همچنان مسائل کارگری به قوت خود باقی است.

وی افزود: مشکلات کارگران بر کسی پوشیده نیست و همه نسب به آن آگاهی دارند و بارها به گوش مسئولان و نمایندگان مجلس رسیده اما موضوع مهم این است که قوانین وجود دارد اما اجرا نمی‌شود و سه جانبه گرایی در زمینه تحقق حقوق کارگران رعایت نمی‌شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان خراسان رضوی با اشاره به نقش اساسی کارگران در جامعه ادامه داد: امروز شاهد این هستیم به دلیل دستمزد کم دیگر افراد رغبت ندارند که به کارگری بپردازند و شاهد این هستیم که کارفرما از نیروی اتباع استفاده می‌کنند که باز هم تبعات خود را دارد.

رسولی مشکلات حوزه درمان را یکی از مشکلات مهم کارگران دانست و گفت: کارگران به محض ورود به کارخانه باید بیمه شوند و حق بیمه خود را پرداخت کنند این در صورتی است که به نحوه مطلوب نمی‌توانند از خدمات بیمه‌ای و درمان استفاده کنند.در حال حاضر یک درمان مستقیم و یک درمان غیرمستقیم وجود دارد. در درمان مستقیم تامین اجتماعی موظف است در درمانگاه‌ها و مراکز خود به درمان بیمه شدگان خود بپردازد اما این قضیه به دلیل نبود زیرساخت ها، نبود مراکز درمانی و بیمارستانی اتفاق نمی‌افتد و کارگر مجبور است از شرایط درمانی خارج از شبکه تامین اجتماعی استفاده کند و متحمل هزینه شود.

وی افزود: نوبت دهی در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های تحت پوشش تامین اجتماعی به سختی صورت می‌گیرد در صورتی که سازمان تامین اجتماعی باید صفرتا صد کارگران را درمان کند اما این کار به طور کامل انجام نمی‌شود و در نهایت دوباره کارگران هزینه بیمه تکمیلی هم پرداخت می‌کنند تا بتوانند از هزینه‌های درمان خود کم کنند و این یعنی بار اضافه به جامعه کارگری.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی خواستار حمایت از حقوق کارگران طبق قوانین شد و گفت: براساس قانون کار باید سه جانبه گرایی متشکل از حضور دولت، نماینده کارگری و کارفرمایان اتفاق بیفتد اما در جلسه شورای عالی کار بدون حضور نماینده کارگران برای حقوق و دستمزد کارگران تصمیم گیری و حقوقی برای جامعه کارگر مشخص شد که کفاف زندگی آنان را نمی‌دهد و باید منتظر تبعات این اتفاق بود.

وی تصریح کرد: دولت به عنوان مجری قانون در اجرای قوانین باید در شرایط بی طرف قرار بگیرد اما ۷۰درصد منافع کارگری در دست دولت است و همین باعث شده تا قانون به درستی اجرا نشود.قانون کار ۲۰۳ ماده و ۱۲۰تبصره دارد که اگر به درستی اجرا شود بسیاری از مشکلات جامعه کارگری حل خواهد شد.

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • تصویب طرحی در آمریکا برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات
  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • بهادری جهرمی: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تصویب شد
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود