Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@21:34:39 GMT

ادبیات خلاق محور اصلی جشنواره کتاب سال غنی‌پور

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۲۰۵۶۳

ادبیات خلاق محور اصلی جشنواره کتاب سال غنی‌پور

به گزارش ایکنا؛ به نقل از ایرنا محمد ناصری روز یکشنبه در نشست خبری این رویداد گفت: در این دوره از جشنواره انتخاب کتاب‌سال شهید حبیب غنی‌پور شاهد اتفاق شگفت ‌انگیزی نبوددیم.
وی با بیان اینکه این جشنواره شامل سه حوزه کودک، نوجوان و بزرگسال است، ادامه داد: ناصر نادری، محمدحسن حسینی و شهرام شفیعی داوران بخش کودک با 740 کتاب و حبیب یوسف‌زاده، خسرو باباخانی و مصطفی خرامان یکهزار و 403 اثر بخش نوجوان و همچنین ابراهیم زاهدی مطلق، احمد دهقان و گلعلی بابایی 494 رمان بزرگسال را ارزیابی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ناصری ادامه داد: در این دوره دو رتبه برگزیده کتاب ‌سال و تقدیری تجلیل می‌شوند و بنیاد ادبیات داستانی نیز در کنار جوایز این جشنواره به برگزیده دو میلیون و به تقدیری یک میلیون تومان اهدا می‌کند.
وی با بیان اینکه آیین اختتامیه فردا(دوشنبه) همزمان با سالروز شهادت شهید غنی پور بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد جوادالائمه(ع) واقع در خیابان سی متری جی برگزار می‌شود، درباره کیفیت آثار حوزه کودک این دوره از جشنواره توضیحاتی ارائه کرد.
دبیر جشنواره انتخاب کتاب‌‌ سال شهید حبیب غنی‌پور گفت: از بین یکهزار و 700 کتاب ارسالی به دبیرخانه در مرحله نخست 741 اثر تالیفی منتخب شدند و بقیه آثار به ‌دلیل اینکه ترجمه بودند، از دایره داوری خارج شدند.
به گفته وی، به‌نظر می‌رسد نویسندگان حوزه نوجوان با هم ارتباط ندارند بنابراین شاهد بازار داغ ترجمه هستیم. علاوه‌ بر این ادبیات نوجوان خالی از معنا شده است.
ناصری ضمن انتقاد از افزایش انتشار کتاب‌های ترجمه در حوزه کودک و نوجوان افزود: به‌نظر می‌رسد انتشار کتاب‌های ترجمه در این دو حوزه برای ناشران به‌دلیل هزینه، کمتر قابل توجه است، ترجمه نقش مهمی در تعاملات فرهنگی دارد اما عمده کتاب‌های ترجمه به فرهنگ مبدا وفادارند و مترجمان توجه چندانی به بومی‌سازی ندارند.
دبیر جشنواره انتخاب کتاب‌‌ سال شهید حبیب غنی‌پور گفت: این دسته از کتاب‌ها حامل پیام برای مخاطب نیستند بنابراین تاکید داریم که بسیاری از این آثار مروج خشونت هستند.
به گفته وی، جشنواره کتاب‌سال شهید حبیب غنی‌پور جایزه معنوی به حساب می‌آید و با تاکید بر مولفه‌های ژانر ادبی بی‌تردید به مولفه‌های اخلاق نیز اهمیت می‌دهد.

** خاستگاه جشنواره ادبی مسجد است
ناصری با بیان اینکه خاستگاه جشنواره ادبی شهید غنی پور مسجد است، گفت: از برنامه‌های جنبی آیین اختتامیه می توان به تجلیل از حمید ریاضی، روزنامه‌نگار، نویسنده و از اعضای شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه، سخنرانی مجید قیصری نویسنده و از برگزیدگان دوره‌های پیشین جشنواره درباره مسائل روز ادبیات اشاره کرد.
وی با بیان اینکه جایزه شهید حبیب غنی پور یک جایزه ادبی است که به همت امیرحسین فردی بنیان‌گذاری شده و از سال 1376 آغاز به کار کرده، ادامه داد: این جایزه توانسته در میان علاقه‌مندان به ادبیات جایگاه خوبی را طی سال‌های متمادی فعالیت خود کسب کند.
دبیر جشنواره کتاب سال شهید غنی پور با بیان اینکه شهید غنی پور در عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه به شهادت رسیده است، ادامه داد: وی سال 64-63 در بخش تحریریه مجله رشد فعالیت داشته است.

انتهای پیام

 

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۰۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان" همراه با عرض ارادت شاعران به ساحت مقدس علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) در سالن شهیدآوینی و نکوداشت چهره برجسته شعر کودک و نوجوان؛ استاد جواد محقق به کار خود پایان داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: اعطای افتخار خادمی حرم حضرت امام رضا (ع) به استاد محقق از دیگر قسمت‌های جالب و ماندگار این برنامه بود.

شاعر برجسته کشوری در بخش معرفی کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" اثر مریم زرنشان نیز در این مراسم گفت: کتاب خانم زرنشان کتابی است سراسر تصاویر زیبا، چرا که بچه‌ها با نگاه خود به زیارت می‌روند و با گنبد و آیینه و گلدسته حرف می‌زنند و برایشان خاطره‌ای رقم می‌خورد.

غلامرضا بکتاش گفت: این کتاب حاوی ۹ شعر کودک و نوجوان است که موضوع و محوریت آن زیارت امام رضا (ع) است؛ در تمامی اشعار این کتاب می‌توان تصاویر زیبا و بدیعی از زیارت و حضور در حرم پیدا کرد.

بکتاش گفت: خانم زرنشان در کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" با زبانی روان و صمیمی سخن گفته‌اند و تصاویر و معانی اشعار این کتاب برای قشر کودک و نوجوان نه تنها قابل فهم بلکه دلچسب است.

مریم زرنشان نویسنده کتاب "من این لحظه‌ها را دوست دارم" نیز بیان کرد: در این کتاب ۱۰ شعر رضوی سروده شده که توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده است.

او گفت: امسال جشنواره را تولیدمحور با طرح هشت کتاب در نظر گرفتیم و همچنین مجموعه شعر‌های این جشنواره و اشعار برگزیده جشنواره ملی در هشت کتاب منتشر خواهد شد.

در ادامه مراسم با حضور مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، احمد میرزاده دبیر پانزدهین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی، شاعران و نویسندگان این عرصه و علاقمندان به ادبیات آیینی برای نخستین بار از این کتاب رونمایی شد.
 
دبیر پانزدهمین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی گفت: در جشنواره ملی شعر رضوی ۴۳۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که ۲.۵ برابر سال گذشته بود و این اشعار توسط ۱۱۵ شاعر ارسال شده بود.

در پایان مراسم، آیین نکوداشت جواد محقق شاعر و ادیب و استاد ادبیات مطرح کشور و استان همدان برگزار شد و از وی تقدیر به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول