Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست در پیامی به مناسبت روز جهانی حیات وحش ۱۲ اسفند از محیط بانان شجاعی تقدیر کرد که زندگی خود را در دفاع از گونه‌های مورد تهدید به خطر می‌اندازند.

جمشید محبت خانی فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست در پیام خود به مناسبت روز جهانی حیات وحش ضمن تقدیر از محیط بانان شجاع و مأموران اجرای قانون Law جرایم حیات وحش که زندگی خود را به خطر می‌اندازند و از بیشترین گونه‌های مورد تهدید حفاظت می‌کنند، گفت: محیط بانی شغل مقدسی است و محیط بانان حافظان مخلوقاتی هستند که زبانی برای شکایت ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل پیام محبت خانی به شرح زیر است:

امروزه دیگر مفاهیمی، چون سلاح و تجهیزات نظامی، حرف آخر را در تامین امنیت ملی نمی‌زنند و در دنیایی که کشور‌ها برای دسترسی به منابعی، چون آب در تقابل با یکدیگر هستند، ابعاد و ارزش‌های مهم تنوع‌زیستی را نمی‌توان نادیده گرفت.

تنوع یا غنای گونه‌ای، شبکه‌ای از همه موجودات زنده، اعم از گیاهی و جانوری است و انواع جانوران، گیاهان و موجودات تک سلولی را در بر می‌گیرد. گونه‌ها علاوه بر آنکه نیاز‌های ضروری و اولیه انسان‌ها نظیر خوراک، پوشاک، مسکن و دارو را فراهم می‌آورند، می‌توانند بر سلامت و شادابی روح و جسم، رونق اقتصادی و پیشرفت روزافزون جامعه بشری و پایداری محیط زیست جهان نقش داشته باشد.

از طرفی دیگر تنوع زیستی، میراث ارزشمندی است که بشر آن را از نسل‌های قبل به امانت گرفته است و باید به نسل‌های بعد بسپارد و حفاظت از آن، ریشه در اخلاق، فرهنگ و اعتقادات ملت‌ها دارد و نحوه برخورد انسان با محیط زیست، رابطه نزدیکی با فرهنگ و ارزش‌های اخلاقی در ادیان و جوامع گوناگون داشته ودر بیشتر مذاهب،

و در دین مبین اسلام نیز تاکید بسیاری بر حفظ محیط زیست و حفظ حرمت جانداران شده و آیات و روایات زیادی در این خصوص موجود است و احترام به طبیعت و حفاظت از گونه‌های زیستی مورد توجه و جزء تعالیم دینی محسوب می‌شود. این امر در فرهنگ‌های بومی و جوامع پایبند به اعتقادات سنتی نیز مورد توجه قرار دارد.

متاسفانه امروزه به دلیل بدرفتاری انسان با طبیعت پیرامون خود، روند انقراض گونه‌های زیستی با سرعت نگران کننده‌ای افزایش یافته است و با حذف هر گونه گیاهی یا جانوری از چرخه طبیعت و از دست رفتن نقش او در پایداری محیط زیست، کره خاکی را یک قدم به سوی نابودی پیش خواهد برد، و در حال حاضر تجارت حیات وحش یکی از سودآورترین معاملات غیرقانونی در جهان است که سود سالانه آن بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، جرم Crime و جنایت Crime در حوزه‌ی حیات وحش، شامل فروش غیرقانونی و خرید اعضای بدن حیوانات و همچنین سرقت Stealing و یا کشتن Killing حیوانات از یک سو، و تغییر اقلیم و از دست رفتن زیستگاه و کمبود شکار و طعمه از سوی دیگر، صدمات جبران ناپذیری به گونه‌های مختلف وارد کرده و می‌کند. از این رو سازمان‌هایی مانند صندوق جهانی حیات وحش (WWF) و سازمان ملل متحد (UN) می‌خواهند به این جنایات پایان داده و از اثرات فعالیت‌های انسان ساخت در تخریب شرایط زیستی حیات وحش، جلوگیری کنند.

انتخاب سال ۲۰۱۸ به عنوان سال جهانی حیات وحش، به منظور بالا بردن آگاهی در مورد وضعیت بسیار ناگوار آن‌ها و حمایت از اقدامات ملی و جهانی برای نجات گونه‌های حیات وحش، به ما این فرصت را می‌دهد که توجه همه‌ی مردم را جلب کنیم و هدف از تعیین این روز، ایجاد فرصتی برای بزرگداشت و ارتقای آگاهی‌های عمومی در خصوص گونه‌های گیاهی و جانوری جهان می‌باشد.

در این زمینه محیط بانان شجاع و دلیر، مأموران حفاظت و اجرای قانون جرایم محیط زیست و حیات وحش میباشند که زندگی خود را به خطر می‌اندازند و از گونه‌های مورد تهدید حفاظت می‌کنند، که در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست ۱۲۰ محیط‌بان شهید در راه مبارزه با متخلفان محیط زیست و برای صیانت از امنیت محیط زیست گیاهی و جانوری و منابع ملی کشور تقدیم کرده است، بنابراین محیط بانی شغل مقدسی است و محیط بانان حافظان مخلوقاتی هستند که زبانی برای شکایت ندارند، بر این اساس بر خود لازم می‌دانم از زحمات ارزشمندکلیه محیط بانان ایران اسلامی که، سخت کوشی، دلسوزی و خستگی ناپذیری را در سرلوحه ماموریت‌های خویش قرار داده و از جان و مال خود در جهت حفاظت و حراست از تنوع زیستی و حیات وحش کشور گذر نموده و می‌نمایند، کمال تشکر، قدردانی و سپاس را کنم.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرشماری سمندرهای کوهستانی در آذربایجان‌غربی آغاز شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان‌ غربی گفت: گونه‌های نادر سمندرهای کوهستانی آذربایجانی و سمندر کردستانی در پنج شهرستان این استان سرشماری می‌شود.

سعید شهند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: سرشماری دو گونه از سمندر که جز گونه‌های کمیاب و نادر در مناطق کوهستانی آذربایجان‌غربی است، در شهرستان‌های مهاباد، بوکان، پیرانشهر، سردشت و اشنویه آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این سرشماری با حضور تیم‌های مختلفی از کارشناسان حیات وحش و محیط‌بانان یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام می‌شود، افزود: آماربرداری دو بار و به فاصله زمانی ۱۰ روز در زیستگاه سمندر در این مناطق تکرار می‌شود تا آمار تقریبی فراوانی جمعیت این گونه در این زیستگاه‌ها مشخص شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت سرشماری این نوع دوزیست در طبیعت گفت: در این پایش، چشمه‌ها و جویبارهای منطقه مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از جمع‌آوری آمار، برنامه‌ریزی‌های لازم برای حفاظت از سمندرها توسط سازمان مرکزی و اداره کل استان انجام می‌شود.

شهند تصریح کرد: ناحیه زیست این گونه حاشیه غربی جنگل‌های زاگرس در شرق حوضه آبریز دجله است و زیستگاه‌های آن در استان آذربایجان غربی و مناطق غربی استان‌های کردستان و کرمانشاه نیز شناسایی شده است.

به گزارش ایمنا، سمندر از راسته دوزیستان دم‌دار و خانواده سالاماندریده (سمندرها) بوده که در لیست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در دسته به‌شدت در معرض خطر انقراض طبقه‌بندی شده و زیستگاه آن چشمه‌سارها، جویبارها و آب‌های روان و زلال است.

تاکنون، هفت گونه سمندر به نام‌های سمندر غارزی، سمندر کوهستانی لرستانی (امپراطور)، سمندر کوهستانی کردستانی (خال زرد)، سمندر کوهستانی آذربایجانی، سمندر آتشین، سمندر تاج‌دار جنوبی و سمندر جویباری ایرانی در کشورمان شناسایی و نام‌گذاری شده است.

کد خبر 745649

دیگر خبرها

  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ (فیلم)
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • خطر حمله گاندو‌ها در کمین سیل‌زدگان
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد
  • مشاهده و ثبت پلنگ برای نخستین بار در شهرستان کوهسرخ
  • سرشماری سمندرهای کوهستانی در آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند