Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان ؛ محمود عباسی ظهر امروز در برنامه امور تربیتی سجاسرود با درود فرستادن به ارواح تابناک شهدا به ویژه دو شهید گرانقدر امور تربیتی شهیدان رجایی و باهنر، 36 هزار شهید دانش‌آموز کشور و 418 شهید دانش‌آموز استان و 5  هزار شهید معلم گفت: سالروز تاسیس نهاد مقدس امور تربیتی را به همه به ویژه همکاران، مدیران، معاونان پرورشی، مربیان و مشاوران تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان افزود: در 10 سال نخست تاسیس امور تربیتی یعنی 8 اسفند 1358 تا سال 1368 مربیان پرورشی و معاونان  پرورشی در مدارس به درستی به عنوان سربازان انقلاب معروف شدند.

وی با اشاره به اینکه قطعا شرایط و اقتضائات آن روز هم همین را ایجاب می‌کرد از یک طرف داخل مدارس ما سربازگیری‌های سیاسی با تفکرات التقاطی موج می‌زد و در خط مقدم دفاع از انقلاب مربیان تربیتی بودند، ادامه داد: از سوی دیگر تغذیه فکری و بسیح دانش‌آموزان و فرهنگیان برای جبهه و جنگ از جمله خدمات فراموش نشدنی نهاد امور تربیتی و مربیان امور تربیتی است که انصافا خیلی موفق بودند و از همین خطه هم بسیاری از معلمان و دانش‌آموزان درس را رها کردند تا از آرمان‌های انقلاب و کشور دفاع کنند و این یکی از مهم‌ترین کارکردهای نهاد مقدس امور تربیتی بود.

عباسی افزود : در 10 سال بعد کم کم امور تربیتی بعد از پایان جنگ  با چند سوال اساسی روبه‌رو شد و از جمله این سوال‌ها این بود که آیا امور تربیتی باید وظیفه اختصاصی مربی تربیتی باشد یعنی مقوله تربیت به مربی تربیتی فقط اختصاص دارد یا نه عناصر دیگر آموزش و پرورش از جمله مدیر و معاون آموزشی، معاون اجرایی  و معلمان نیز در مدارس نقش تربیتی دارند؟

وی افزود: تربیت شمولیت دارد و فرابخشی است به همین خاطر ماحصل این بحث‌های تئوریک ادغام نهاد امور تربیتی در ستاد آموزش و پرورش با هدف اصلی ارتقای اثر بخشی فعالیت‌های تربیتی بود تا سایر عناصر آموزشی نیز در بحث‌های تربیتی مدرسه و دانش‌آموزان نقش موثری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه بعد از قانون احیای معاونت پرورشی که با مصوبه مجلس انجام شد با ورود امواج تکنولوژیکی غرب و همچنین بیشتر شدن رفاه نسبی در درون جامعه و همینطور فضاهای مجازی اینترنتی و ماهواره کار تربیتی در مدارس مشکل شد، ادامه داد: از طرفی دیگر معلم نقش و اختیارات 30 سال قبل را ندارد و اختیارات معلم و مربی امور تربیتی حتی در روستاهای دور دست با مسؤولیتش تناسب ندارد.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه امروزه با این شرایط کار فرهنگی  دشوار و سخت شده است، اظهار کرد: این بدین دلیل است که ذائقه عمومی جامعه تغییر پیدا کرده و  علاوه بر مدرسه ظاهری که مدیر و معلم دارد اصل کار را مدرسه پنهان انجام می دهد و تاثیر شگرفی بر افکار و رفتار دانش‌آموزان دارد .

وی گفت: فردگرایی افراطی به عنوان سوغات و ارمغانی از طرف غرب و از طرف دیگر عدم تناسب اختیارات و امکانات با مسؤولیت‌های معلمان و تغییر ذائقه عمومی جامعه، مشکلات و آسیب‌های فرهنگی همه این مقولات در کنار هم باعث شده تا کار آموزش و پرورش و کار فرهنگی بسیار دشوار شود.

عباسی گفت: استان زنجان به لحاظ آسیب‌های فرهنگی و فضای مجازی و بحث اعتیاد جزو استان‌های نسبتا پاک به شمار می‌رود ولی باید اذعان کرد در بحث خشم و خشونت رتبه خوبی نداریم و خشم خشونت‌های کلامی، اضطراب و استرس در بین دانش‌آموزان به چشم می‌خورد.

وی با اشاره به کنکور محوری در مدارس گفت: طوری شده بود که از کلاس سوم و چهارم اولیا به سمت تست و کنکور می‌روند و این نشان می‌دهد که اولیا تحت سیطره غول‌های کنکور قرار گرفته اند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه چرخه مالی هزار  میلیارد تومانی کنکور شاهدی بر کنکور محوری در مدارس است، گفت: همین مشکل  نیز خود عاملی است بر افزایش استرس و اضطراب و سایر مشکلات روانی رفتاری در بین دانش‌آموزان و  یکی از بهترین کارهایی که وزیر آموزش و پرورش در این اواخر انجام داد لغو آزمون تیزهوشان در مدارس ابتدایی است و این مقوله‌ای تربیتی است.

وی با اشاره به برنامه‌های مختلف قرآنی، فرهنگی و هنری حوزه پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش افزود: 75 هزار نفر از دانش‌آموزان استان زنجان در مسابقات 14 گانه قرآن نماز و عترت شرکت کردند و بیشترین آنها یعنی 35 درصد در رشته قرائت تحقیق بودند.

عباسی ادامه داد: آموزش و پرورش بسیار گسترده و تاثیر گذار است و امیدواریم  مسؤولان کشوری، استانی و شهرستانی آموزش و پرورش را به عنوان اولویت نخست قرار دهند چرا که اختیارات و منابع آموزش و پرورش با این همه برنامه، مسئولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی تناسب ندارد و  عملا باید انگیزه معلمان و مربیان افزایش یابد و اگر انگیزه بیرونی و انگیزش نباشد راندمان کار پایین می‌آید.

وی با اشاره به وجود 65 هزار همیار پلیس در استان زنجان گفت: این برنامه باعث کاهش آمار حوادث ترافیکی شده که نمونه‌ای از کار های فرهنگی است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۶۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان آمار مدارس تخریبی این استان را اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید جمال وزیری محبوب عصر امروز در نشست مدیران و معاونان آموزش و پرورش استان سمنان در سالن جلسات این اداره کل اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود بین 33 تا 35 درصد مجموع مدارس استان سمنان تخریبی است.

وی با اشاره به اهمیت نوسازی مدارس تخریبی استان سمنان تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش فعلی این‌مجموعه مدارس و فضاهای آموزشی تخریبی و فرسوده در غرب استان سمنان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای شناسایی و اولویت‌بندی نوسازی مدارس این استان عنوان کرد: بیش‌تر عمده مدارس تخریبی استان سمنان مربوط به حاشیه شهرها است.

وزیری محبوب با بیان اینکه در سال گذشته، مبلغ اعتبارات ویژه بهسازی فضاهای آموزشی استان سمنان حدود 2 هزار میلیارد ریال بوده است تصریح کرد: میزان اعتبارات این بخش امسال به 10 هزار میلیارد ریال رسیده است.

وی با اشاره به سفر وزیر آموزش و پرورش به استان سمنان در حاشیه حضور رئیس‌جمهور در این استان خاطرنشان کرد:‌ در جریان این سفر، مشکلات و دغدغه‌های موجود در حوزه آموزش و پرورش به مسئولان مربوطه، ارائه و در آینده‌ای نزدیک با مساعدت لازم، برخی از این مسائل، رفع و حل خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه بیش از 375 هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل اجرای مولدسازی اموال و دارایی‌های مازاد آموزش و پرورش استان سمنان جذب شده است گفت: در تلاشیم تا نهضت مدرسه‌سازی را با کمک دولت، مجمع خیران در استان راه‌اندازی و محقق سازیم.

وزیری محبوب به آخرین وضعیت نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت استان سمنان اشاره و بیان کرد: در سال تحصیلی آینده با استخدام جدید و تأمین نیروی انسانی، مشکلی در بحث ساماندهی نیروها نخواهیم داشت، اما سازماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و فرایند پروژه مهر تابستان امسال انجام می‌شود.

وی  ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره 124 شهید فرهنگی و 622 شهید دانش‌آموز و شهید استاد مرتضی مطهری، در توصیف جایگاه معلم اظهار داشت: واژه معلم، ماندگارترین واژه در هستی و نام معلم قرین با علم‌آموزی است.

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان به درپیش بودن روز و هفته گرامیداشت مقام معلم اشاره و با تأکید بر این‌که معلم باید دانش‌آموزان خود را بر مبنای استعدادهای ذاتی به شکوفایی برساند افزود: مدرسه، دالان دانشگاه نیست؛ بلکه محلی برای کارآفرینی است و کار معلم در واقع تحویل دادن انسان توانمند به جامعه است

وزیری محبوب تصریح کرد: معتقدیم نجات یک دانش‌آموز در مسیر رشد طبیعی خود نجات یک جامعه است و از نگاه ما هر دانش‌آموزی که در مدرسه شکوفا می‌شود تحول‌گر یک جهان خواهد بود.

وی نقش معلم در جامعه را به‌عنوان یک تسهیل‌گر دانست و افزود: معلم تنها نقش یاددهی را ندارد و سیاست اصلی آموزش و پرورش هم آموزش علم نافع و رساندن فرد به بلوغ شخصیتی است.

وزیری یادآور شد: کار معلم این است که انگیزه را در وجود دانش‌آموزان بی‌انگیزه، شعله‌ور کند و علاوه بر نیاز  علمی به نیازهای اخلاقی و معنوی آن‌ها توجه ویژه داشته باشد.

وی هم‌چنین با اشاره به عملکرد و اقدامات اجرایی آموزش و پرورش استان در یک‌سال اخیر، حفظ آرامش، گسترش هم‌دلی و هم‌افزایی بین کارکنان و انسجام درون‌سازمانی را مهم‌ترین دستاورد این‌مجموعه، عنوان کرد و اظهار داشت: احساس رضایت معلم برای حضور در سر کلاس ازجمله موضوعاتی است که در نتیجه آرامش و هم‌دلی بین کارکنان این حوزه به دست آمده است.

انتهای پیام/363/.

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در یزد
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردوهای تربیتی می شوند
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!