Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم‌آباد- بانک‌های لرستان در پرداخت تسهیلات اشتغالزا همکاری ندارند تا این امر موجب شود، معاون استاندار بگوید که این موضوع را از طریق وزارت کشور و معاون اول رئیس‌جمهور پیگیری خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری لرستان شامگاه یکشنبه برگزار شد و در این جلسه زمینه برای طرح مشکلات متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال فراگیر، روستائیان و عشایر در استان فراهم شد تا همه متقاضیان از عملکرد بانک‌های استان و همچنین عدم همکاری آن‌ها برای پرداخت تسهیلات اشتغال انتقاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از ۴ ماه رفت‌وآمد گفتند تسهیلات نمی‌دهیم

یکی از متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال در این رابطه بابیان اینکه بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات هیچ‌گونه همکاری ندارند اظهار داشت: بعد از گذشت چهار ماه رفت‌وآمد به بانک برای دریافت تسهیلات به من اعلام کرده‌اند که امکان پرداخت تسهیلات به طرح من وجود ندارد.

وی بابیان اینکه ابتدا بانک به من اعلام کرد که مدارک لازم را برای دریافت تسهیلات ارائه دهم گفت: من نیز سند، طرح توجیهی، ضامن و ... را تأمین کرده‌ام اما بانک از پرداخت تسهیلات موردنیاز طرح من خودداری می‌کند.

این متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال گفت: زندگی من در حال نابودی است و خانواده من دچار مشکل شده است و این در حالی است که باوجود تلاش‌های انجام‌شده امروز بانک به من می‌گوید که امکان پرداخت تسهیلات بعد از چهار ماه مراجعه وجود ندارد.

تنها ضامن کارمند بانک را می‌پذیریم

یکی دیگر از متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال بابیان اینکه من بین بانک عامل استان و همچنین شعبه شهرستان دورود پاس‌کاری می‌شوم گفت: درنهایت بانک عامل استان بانک شعبه شهرستان را توجیه کرده و تازه متوجه شده است که ما به بانک معرفی‌شده‌ایم.

وی ادامه داد: من مدارک موردنیاز را کامل کردم و به بانک تحویل داده‌ام و درنهایت به من اعلام کردند باید دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وثیقه ساختمان شهری به بانک ارائه بدهم.

یکی دیگر از متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال در استان بابیان اینکه برای دریافت تسهیلات که به بانک ملی مراجعه کردم به من اعلام شد که باید برای ضامن کارمند رسمی معرفی کنم گفت: من کارمند رسمی را به بانک معرفی کردم که در مرحله بعد بانک به من اعلام کرد که باید ضامنی که معرفی‌شده کارمند رسمی بانک ملی باشد و دارای سابقه کاری زیر ۲۶ سال باشد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه درنهایت با تلاش فراوان توانستم که ضامن مدنظر بانک را پیدا و معرفی کنم گفت: زمانی که به بانک برای دریافت تسهیلات مراجعه کردم به من گفتند که اسم شما به دلیل اینکه دیر مراجعه کرده‌اید از لیست حذف‌شده است.

پرداخت تسهیلات منوط به اخذ مجوز چاه آب

این متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال در لرستان بابیان اینکه من دو ماه دنبال پیدا کردن ضامن و دررفت و آمد به بانک بوده‌ام گفت: درنهایت به من اعلام کردند که اداره کار طرح دیگری را جایگزین طرح شما کرده است و اسم شما حذف‌شده است.

یکی دیگر از متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال در لرستان بابیان اینکه طرح من در حوزه دام‌پروری بوده است گفت: در حال حاضر طرح من ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به بانک کشاورزی برای دریافت تسهیلات معرفی‌شده‌ام.

وی بابیان اینکه من تمام مجوزهای موردنیاز را در این رابطه اخذ کرده‌ام گفت: در حال حاضر بانک به من اعلام کرده که باید مجوز چاه را اخذ کنم.

این متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال در لرستان با تأکید بر اینکه من می‌توانم از طریق تانکر آب موردنیاز واحد را تأمین کنم و نیازی به حفر چاه نیست گفت: من همه زندگی‌ام، طلاهای زن و بچه و ماشینم را فروخته‌ام تا این طرح را به این مرحله رسانده‌ام و این در حالی است که بانک همکاری لازم را برای پرداخت تسهیلات به طرح من را ندارد.

معاون استاندار: از طریق وزارت کشور و معاون اول رئیس‌جمهور اقدام می‌کنیم

این سخنان متقاضیان تسهیلات اشتغال در لرستان موجب شد تا معاون اقتصادی استاندار لرستان از عملکرد بانک‌های استان در این رابطه انتقاد کند و بگوید: در کارگروه ملی اعلام‌شده که اگر بانک‌ها همکاری لازم را در پرداخت تسهیلات نداشتند از سوی استانداری به وزارت کشور معرفی شوند تا با این بانک‌ها برخورد شود.

وی بابیان اینکه جاهایی که شاکی وجود دارد شکایت‌ها مستند شود تا به وزارت کشور ابلاغ کنیم گفت: اگر لازم باشد این موضوع را از طریق معاون اول رئیس‌جمهور و مدیران شعب بانکی در سطح کشور نیز پیگیری خواهیم کرد.

معاون اقتصادی استانداری لرستان بابیان اینکه طرح‌های پرداخت تسهیلات اشتغال از اولویت‌های دولت است گفت: این امر نیز باید در لرستان و از سوی بانک‌ها موردتوجه قرار گیرد.

امیری همچنین با تأکید بر اینکه باید طرح‌های اشتغال در سامانه «کارا» ظرف یک هفته آینده ثبت شوند گفت: همچنین بانک‌ها نیز باید هر هفته گزارش خود را در رابطه با پرداخت تسهیلات ارائه دهند.

وی تأکید کرد: باید با اقدامات و برنامه‌ریزی لازم تا پایان سال جاری طرح‌هایی که مصوب و عقد قرارداد شده‌اند تسهیلات لازم را دریافت کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۶۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟

فرارو- متقاضیان وام ازدواج از اول سال تا روز دهم اردیبهشت موفق شده‌اند چهار هزار میلیارد تومان وام بگیرند اگر پرداخت‌ها براساس اولویت به متقاضیانی که از پارسال چشم انتظار بودند، انجام شده باشد، هنوز حدود ۱۳۶ هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج قرار دارند و دولت به‌همین دلیل بار دیگر به بانک‌ها اولتیماتوم داده

به گزارش فرارو، از آنجایی‌که مبلغ وام به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده، خیلی‌ها حتی به شوخی هم شده از ازدواج صوری صحبت می‌کنند تا شاید بخشی از نیاز‌های خود را از این طریق برآورده کنند. اما این موضوع برای بانک‌ها شوخی‌بردار نیست و آن‌ها نه تمایلی از خود برای پرداخت این تسهیلات تکلیفی نشان می‌دهند و نه ظاهرا توان آن را دارند و به نوعی آن را یک ماموریت غیرممکن برای خود می‌دانند. حالا در چنین شرایطی معلوم نیست دولت با ابزار دستوری دیگری به سراغ بانک‌ها خواهد رفت و یا اینکه با توجه به افزایش مبلغ وام ازدواج باید منتظر طولانی‌تر شدن صف دریافت‌کنندگان وام باشیم.

اولتیماتوم دولت: روایت اول

تیرماه ۱۴۰۲ بود که رئیس جمهوری در نامه‌ای که به رئیس کل بانک مرکزی نوشت به او دستور داد که صف وام ازدواج تا پایان تابستان همان سال به صفر برسد.

حالا ابراهیم رئیسی بار دیگر از بانک‌ها خواسته تا پرداخت وام ازدواج را در کنار دیگر تسهیلات در دستور کار و در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

معمولا پشت‌بند دستورات اکید رئیس جمهوری برای پرداخت وام ازدواج و تسهیل شرایط جوانان، بانک مرکزی نیز دست به کار می‌شود و شروع به صدور ابلاغیه‌ها و بخشنامه‌های متعدد برای اجرای این خواسته دولت می‌کند.

جذابیت وام برای مردم: روایت دوم

از سوی دیگر، سود ناچیز این وام در مقایسه با تورم و البته دوره بازپرداخت طولانی آن بسیاری را ترغیب می‌کند که حتی برای به دست آوردن آن تن به ازدواج صوری بدهند، یا ماجرای بازار داغ خریدوفروش وام ازدواج هم که هر ساله داغ و ورد زبان همه است. کافی است برای ساعتی کوتاه در یکی از خیابان‌های شهر پرسه بزنید، آگهی‌های خریدوفروش چسبیده به دیوار یا افتاده روی زمین بار‌ها به چشم می‌خورند.

اما همواره گلایه‌هایی از شرایط دریافت وام ازدواج در سطح جامعه شنیده می‌شود. مریم که به تازگی ازدواج کرده، به فرارو می‌گوید هرچقدر برای ثبت نام وام ازدواج تلاش می‌کنم، به نتیجه نمی‌رسم و هیچ بانکی اعتبار ندارد. مریم با صدایی لرزان که نشان از فشار‌های اقتصادی وارد شده به او برای تامین ضروریات زندگی است، می‌پرسد: «مگه این وام در اولویت نبود؟».

عده‌ای هم در فضای مجازی توصیه‌هایی دارند؛ اینکه باید بانک پرداخت‌کننده وام به درستی انتخاب شود و یا باید به بانکی سر زد که حداقل یکی از کارمندان آن آشنا باشند.

نارضایتی بانک‌ها: روایت سوم

اما ظاهرا بانک‌ها تمایلی به پرداخت وام ازدواج ندارند. سود پایین این تسهیلات تکلیفی درآمد ناچیزی را برای آن‌ها به دنبال دارد و دیگر اینکه به آن‌ها امکان اعتبارسنجی و دریافت تضامین کافی برای اعطای وام را نمی‌دهد. هرچند که دولت سخت‌گیری بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج را غیرضروری می‌داند.

آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج

هرچند دولت و بانک مرکزی یک‌صدا می‌خواهند که وام ازدواج هر چه سریع‌تر به دست متقاضیان برسد، اما آنطور که انتظار می‌رفت و داده‌ها نشان می‌دهند صف وام ازدواج در پایان تابستان سال قبل جمع نشد و حالا آخرین آمار‌ها حکایت از این دارند که صف وام ازدواج ۱۴۹ هزار نفری شده است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم ۱۴۹ هزار و ۱۵۱ نفر در انتظار دریافت وام هستند.

اما طولانی‌ترین وام در مقابل کدام بانک تشکیل شده؟ بانک صادرات فعلا طولانی‌ترین صف وام را دارد. متقاضیان به بیش از ۳۳ هزار نفر می‌رسند. بعد از بانک صادرات هم، واجدان شرایط موفق به دریافت وام خود از بانک ملی و بانک مسکن نشده‌اند.

اما امسال چقدر وام به دست زوج‌های جوان رسیده است؟ آنگونه که آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد از ابتدای امسال تا دهم اردیبهشت ماه در مجموع ۵.۶۳۸ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است. در این بین سهم وام ازدواج ۴.۰۸۴ همت بوده است که نشان از رشد ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

سرنوشت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳ چه می‌شود؟

هرچند آمار‌ها به ما می‌گویند که تعداد افرادی که در صف وام ازدواج قرار دارند، کمتر شده‌اند، اما مبلغ جدید وام در سال ۱۴۰۳ شرایط را کمی پیچیده می‌کند.

قانون بودجه تعیین کرده که مبلغ وام ازدواج در سال جاری برای پسرانی که زیر ۲۵ سال و دخترانی که زیر ۲۳ سال هستند ۳۵۰ میلیون تومان است. به مابقی ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد. این یعنی رقم وام ازدواج به ترتیب ۵۹ درصد و ۶۷ درصد رشد داشته‌. از آنجایی‌که برای این مبالغ، منبع مشخصی تعریف نشده است، نگرانی‌ها از سرپیچی احتمالی بانک‌ها و در نتیجه طولانی شدن صف وام ازدواج بالا گرفته است.

حالا باید منتظر ماند و دید عکس‌العمل بانک‌ها در مقابل اولتیماتوم جدید دولت چیست؟ آیا امسال قادر به پرداخت این وام هستند یا شرایط به گونه دیگری پیش می‌رود و آن‌ها از این دستور جدید سرپیچی خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • دریافت مشاوره شیردهی با چشیدن طعم شیرین مادری
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • رتبه اول خراسان رضوی در پرداخت تسهیلات اشتغال در کشور
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟