Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدمحمد صادق‌الحسینی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که به بررسی موضوع اشتغال اختصاص داشت، اظهار کرد: سال آینده یکی از سال‌های سخت اقتصاد ایران است به طوریکه با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم شد که باید با فرماندهی درست از این سال عبور کرد.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه در حوزه اشتغال باید سیاست‌های کلان و نرخ‌های اصلی تنظیم شود، خاطرنشان کرد: تا وقتی نرخ ارز و سود درست نشود امور اصلاح نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هدف گذاری اشتغال مبتنی بر تضمین‌های غیر واقعی است، اظهار داشت: در سال گذشته با سندرم مایوس از پیدا کردن شغل مواجه شدیم.

صادق الحسینی با اشاره به اینکه باید نرخ رشد اشتغال مناسب و پایدار داشته باشیم، گفت: دو روند جدید در بازار کار ایران در طی دو سال گذشته به وجود آمده است، روند اول مربوط به این موضوع می‌شود که سهم بخش خدمات در ایجاد شغل جدید بسیار افزایش پیدا کرده است، سهم بخش خدمات به حدود ۷۵ درصد در ایجاد شغل‌های جدید رسیده است، لذا ۷۵ درصد شغل‌های جدیدی که در یک سال منتهی به تابستان ۹۶ ایجاد شده در بخش خدمات بوده است.

 این اقتصاددان با اشاره به اینکه ورود به کار بی نظیر و منحصر به فردی را در تاریخ ایران در دو سال گذشته داشتیم، افزود: افرادی که تقاضای شغل می‌کنند جزء جمعیت فعال به حساب می‌آیند، این جمعیت حدود ۶۰۰ هزار الی ۷۰۰ هزار بود، اما از سال ۹۵ این روند نقطه عطفی را در تاریخ اقتصاد ایران آغاز کرد لذا در سال ۹۵ پیک تاریخی به وجود آمد به طوری که بیش از یک میلیون نفر ورود به بازار کار در جمعیت فعال داشتیم.

 وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در یک دهه گذشته اشتغال شان را به تاخیرانداختند، ادامه داد: یک سری از افراد از پیدا کردن شغل مایوس شده بودند.

 صادق الحسینی افزود: در سال ۸۵ دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر دانشجو داشتیم، اما در سال ۹۶ این تعداد به ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است، به طوری که ۲ میلیون از پتانسیل بازار کار به سمت آموزش عالی رفتند.

 سید فرید موسوی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه خدمات فنی مهندسی چالش زیادی دارد، افزود: کسب و کار‌هایمان چالش‌های مختص خود را دارد لذا باید پاسخگوی نیاز جامعه باشیم.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه باید عزم و اراده جدی برای حوزه‌هایی که می‌تواند بحران بیکاری را حل کند، داشته باشیم گفت: در سال‌های قبل برای ایجاد اشتغال غفلت کردیم.

سید علی هاشمی کارشناس بازار کار با اشاره به اینکه در استان‌های محروم مانند چهارمحال و بختیاری نرخ بیکاری بالاست، افزود: میانگین نرخ بازار کار ما آنچنان که باید و شاید مدرن نشده و هنوز به صورت سنتی اداره می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قوانین و مقررات ما بسیار عقب افتاده است به طوری که قوانینی مانند قانون کار و تامین اجتماعی مانع ایجاد اشتغال می‌شود، ادامه داد: باید در‌ها را باز کرد و تجارت بین الملل داشت.

موسوی با اشاره به اینکه باید به نیاز‌های جامعه پاسخ داد، گفت: در بازه تاریخی از اقتصاد علی رغم اینکه منابع و پتانسیل‌های لازم را در اختیار داشتیم، اما در ایجاد اشتغال غفلت کردیم لذا ایجاد شغل در دوره‌ای عدد بسیار ناچیزی نزدیک به صفر بود و این بار سنگین به امروز منتقل شده است.

 وی با اشاره به رشد اقتصادی محدود عنوان کرد: حجم تقاضای زیادی برای ورود به بازار کار از دهه 60 به وجود آمد، به طوری که حجم درخواست برای ایجاد اشتغال زیاد شد، روش‌های فعلی توان پاسخگویی به همه نیاز‌ها را ندارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۸۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌های استان سمنان تخصیص بیشتر تسهیلات تبصره ۱۸ را افزایش دهند

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان به میزبانی سالن یادگار امام استانداری سمنان ضمن بیان اینکه اقدامات لازم برای ایجاد اشتغال تعهد شده استان مطلوب بوده است، ابراز داشت: برای پیشبرد هرچه بهتر برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های این حوزه باید دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط همکاری بیشتری داشته باشند.

وی افزود: طی ارزیابی شش ماهه نخست سال گذشته در موضوع تعهد اشتغال ایجاد شده، استان سمنان توانست بین استان‌های کشور رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.

استاندار سمنان بابیان اینکه بانک‌های عامل باید برای تخصیص ۱۰۰ درصدی تسهیلات تبصره ۱۸ تلاش بیشتری انجام دهند، ابراز داشت: رسیدن به بیش از این میزان می‌بایست در دستور کار بانک‌ها قرار گیرد.

هاشمی در ادامه تصریح کرد: در مراجعات مردمی سفر دور دوم رئیس جمهور به استان سمنان بالغ بر یکصد و ۱۱ هزار درخواست به ثبت رسید که پیگیری و رسیدگی خواهند شد.

وی افزود: اعتبارات دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان در حوزه‌های اقتصادی و عمرانی به نسبت دور قبل سفر با رشد بسیار چشمگیری همراه بود که امیدواریم این اعتبارات بتواند سهم اشتغال استان را افزایش دهد.

کد خبر 6086383

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • رویداد صدرا در اشتغال‌زایی نسل جوان نقش دارد
  • بانک‌های استان سمنان تخصیص بیشتر تسهیلات تبصره ۱۸ را افزایش دهند
  • گروه‌های فلسطینی: نبرد آینده با دشمن صهیونیستی متفاوت است
  • فرمانده بسیج : آینده جهان از شبی که عملیات وعده صادق انجام شد تغییر کرد / این عملیات قاعده جدیدی در دنیا بنیان کرد
  • گروه‌های فلسطینی: نبرد آینده با دشمن صهونیستی متفاوت است