Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@15:33:46 GMT

وزیر علوم: مدل نهایی حذف کنکور را طراحی می کنیم

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۰۱۰۱

وزیر علوم: مدل نهایی حذف کنکور را طراحی می کنیم

منصور غلامی، وزیر علوم گفت: موضوع حذف کنکور با همکاری وزارت آموزش و پرورش به‌طور جدی در حال بررسی کارشناسی است تا مدل منطقی برای داوطلبان شکل بگیرد.

ایران آنلاین / منصور غلامی در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره آخرین وضعیت حذف کنکور اظهار کرد: برنامه‌ای ویژه داریم که در آینده کنکور به‌روش جدیدی از «گزینش دانشجو» به «گزینش علمی» تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه حذف کنکور در دستور کار است، همین حالا هم در انتخاب دانشجویان برای ورود به دانشگاه بخش اصلی کار و امتیازها مربوط به سوابق تحصیلی است. در بسیاری رشته‌ها صرفاً با همین سوابق وارد دانشگاه می‌شوند؛ در رشته‌هایی که پرطرفدار هستند و محدودیت برای ورود همه وجود دارد، قطعاً سهمی که از طریق آزمون سراسری صورت می‌گیرد؛ تأثیرگذار است.

نیم نگاه
برنامه‌ای است که در آینده کنکور به روش جدیدی از گزینش به‌عنوان گزینش علمی دانشجو تبدیل شود. ضرورتاً این برنامه باید از آموزش و پرورش شروع شود
باید بگویم کرسی‌های آزاد اندیشی نشست‌های علمی هستند و نباید نشست‌های سیاسی قلمداد شوند. دانشگاه‌ها وظیفه‌شان مباحث علمی است

وی تأکید کرد: برنامه‌ای است که در آینده کنکور به روش جدیدی از گزینش به‌عنوان گزینش علمی دانشجو تبدیل شود. ضرورتاً این برنامه باید از آموزش و پرورش شروع شود، یعنی باید دانش‌آموزان را از زمانی آماده کنیم که مثلاً طی 5 سال آینده مدل آزمون سراسری نخواهیم داشت.

در این رابطه آموزش و پرورش باید برنامه لازم را برای آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ارزیابی سوابق تحصیلی به اجرا درآورد. نظر شخصی من این است که دانش‌آموزان باید بدانند براساس چه معیاری در آینده مشخصی قرار است انتخاب رشته کرده و وارد دانشگاه شوند. به این دلیل که باید خود را با آن ضوابط وارد دانشگاه کنند.

وزیر علوم همچنین به بحث کرسی‌های آزاداندیشی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب به بحث کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌ها بسیار تأکید دارند. بنابراین باید مسئولان دانشگاه‌ها این فضا را طوری ترتیب دهند که اگر صحبتی پیش می‌آید خدایی نکرده برای گوینده آنها نگرانی ایجاد نشود. تعداد زیادی کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها برگزار کرده‌ایم اما این مسأله که احیاناً در بعضی از دانشگاه‌ها برخی از افراد از روی احتیاط در این نشست‌ها شرکت نمی‌کنند به معنای آن نیست که تصورات آنان واقعی است.وی معتقد است: بحث کرسی‌های آزاداندیشی در اجرا و طرح موضوع خوب مطرح نشده است.
باید بگویم کرسی‌های آزاد اندیشی نشست‌های علمی هستند و نباید نشست‌های سیاسی قلمداد شوند. دانشگاه‌ها وظیفه‌شان مباحث علمی است. حتی اگر وارد بخش‌های سیاسی می‌شوند باید نگاه علمی به موضوع داشته باشند. قاعدتاً در کرسی‌های آزاداندیشی باید فضای گفت‌و‌گو وجود داشته باشد. که بارها شنیدیم رهبرمعظم انقلاب هم از اینکه برداشت‌های آزاد از کرسی‌های آزاداندیشی می‌شود ابراز نگرانی کردند. باید مجموعه‌ها به‌گونه‌ای مدیریت کنند که بحث‌ها بین افراد صاحب نظر باشد. این موضوع خوب اجرا نشده است. متن کامل این گفت‌و‌گو را در سالنامه نوروزی بخوانید.

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۰۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد

معاون مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم از ارسال ۱۵۰ پرونده برای انتخاب اساتید نمونه از سوی دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ۶ نفر از این اساتید زن و مابقی مرد هستند.

به گزارش ایسنا، علیرضا حیدری در سی و یکمین آیین نکوداشت استاد برگزیده کشوری که امروز در سازمان پژوهشی‌های علمی و صنعتی درحال برگزاری است، گزارشی از روند انتخاب اساتید نمونه اشاره کرد و گفت: در ابتدای سال تحصیلی بخشنامه انتخاب عضو هیات علمی برجسته به همه دانشگاه‌ها ارسال و مدتی به آنها فرصت داده شد تا افراد واجد شرایط را به دبیرخانه معرفی کنند.

وی در ادامه تصریح کرد:  ابتدا تا ۳۰ دی ماه فرصت داشتند ولی تا فروردین هم پرونده‌هایی دریافت شد، بهتر است در دوره بعد بازه زمانی را رعایت کنیم. در نهایت حدود ۱۵۰ پرونده بعد از داوری اولیه در دانشگاه‌ها به دبیرخانه رسید.

معاون مرکز هیات‌های امنا و هبات‌های ممیزه وزارت علوم تاکید کرد: تعدادی از پرونده‌ها حداقل امتیازهای تعیین کننده را نداشتند و بقیه پرونده‌ها غربالگری شدند و در نهایت ۸۷ پرونده به دست آمد که انتخاب کار دشواری بود.

حیدری در پایان اظهار کرد: با توجه به برخی معیارها مانند توجه به گستره جغرافیایی، گروه‌های آموزشی یعنی ۶ گروه علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری ۶۵ عضو هیات علمی از ۳۱ دانشگاه به این عنوان دست یافتند.

معاون مرکز هیات‌های امنا و هیات های ممیزه وزارت علوم خاطرنشان کرد: امسال تعداد اعضای هیات علمی نمونه کشوری در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و شش نفر از اساتید نمونه خانم هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد