Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@00:34:47 GMT

ترامپ تنها و پیامدهای آن

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۱۳۰۰

دولت آمریکا بار دیگر با تلاطم و آشوب مواجه شده است. وضعیت این روزهای کاخ سفید یادآور هفته های نخست آغاز ریاست جمهوری آمریکاست که دولت این کشور با هرج و مرج و افشاگری های تکان دهنده و استعفاهای متوالی مواجه بود.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، دولت آمریکا بار دیگر با تلاطم و آشوب مواجه شده است. وضعیت این روزهای کاخ سفید یادآور هفته‌های نخست آغاز ریاست جمهوری آمریکاست که دولت این کشور با هرج و مرج و افشاگری‌های تکان دهنده و استعفاهای متوالی مواجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر و همزمان با قطع مجوزهای موقت امنیتی حداقل 30 تن از کارکنان ارشد کاخ سفید، از جمله جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام شد که مدیر ارتباطات کاخ سفید نیز از مقام خود استعفا خواهد کرد.این در حالی است که روزنامه واشنگتن پست در خبری جنجالی اعلام کرد که برخی از کشورها از جمله مکزیک و اسرائیل تلاش کرده اند با بهره گیری از مشکلات مالی داماد رئیس جمهوری آمریکا، به اطلاعات محرمانه دولت این کشور دست یابند.

در صورت صحت این خبر، چه بسا مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا و نماینده این کشور در موضوع مذاکرات فلسطینی - اسرائیلی با اتهام خیانت مواجه شود. هم اکنون کوشنر با اتهام تبانی با روس‌ها در دوران رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا مواجه شده است.از سوی دیگر هوپ هیکس، مدیر ارتباطات کاخ سفید در جلسه تحقیق 9 ساعته در کنگره آمریکا اذعان کرد، همکاری با دولت دونالد ترامپ اقتضا می کند گاهی دروغ مصلحتی بگوید. این اظهارات پس از جلسه 9 ساعته تحقیق کنگره آمریکا از هیکس بیان شد و در نهایت مدیر ارتباطات کاخ سفید مجبور به کناره گیری شد ؛ اقدامی که به عنوان "شوک" در محافل سیاسی از آن یاد شده است.

خبرگزاری فرانسه در تحلیلی در این باره نوشت : « نگاهی به عکس مراسم تحلیف دونالد ترامپ در تاریخ 20 ژانویه 2017 و افراد حاضر در این عکس به خوبی گویای ابعاد وسیع استعفاها و اخراج‌ها در میان حلقه اطرافیان رئیس بزرگ ترین قدرت جهان است. فهرست افرادی که در سه ردیف اول هستند و دست شان بالاست و دیگر در کنار رئیس جمهوری آمریکا نیستند، بهت آور است: استیو بنن (مشاور راهبردی)، رنس پریبوس (رئیس کارکنان کاخ سفید)، اوماروسا مانیگول (مشاور روابط عمومی)، شان اسپایسر (سخنگو)، مایکل فلین (مشاور امنیت ملی)، راب پورتر (مشاور)، کتی والش (معاون رئیس کارکنان کاخ سفید). هر چند جرد کوشنر، همسر ایوانکا ترامپ، دختر بزرگ رئیس جمهور، هنوز حضور دارد، امّا آینده سیاسی او نیز درهاله ای از ابهام قرار دارد.»تاکنون به نظر می رسید که انتصاب ژنرال بازنشسته، جان کلی به ریاست ستاد کارکنان کاخ سفید و اعمال نظم پادگانی از جانب وزیر سابق امنیت داخلی، نظم را به کاخ سفید بازگردانده است. در حالی که هم اکنون کلی خود در کانون آشوب قرار دارد و زمزمه‌هایی از رفتن یا برکناری وی بر سر زبان‌ها افتاده است. بی توجهی وی به سوابق برخی از کارکنان ارشد کاخ سفید در حقیقت دور جدیدی از نابه سامانی‌ها را در پیرامون رئیس جمهوری آمریکا به راه انداخته است.

به عنوان مثال، اکنون کاخ سفید و پلیس فدرال، اف بی آی، در مظان اتهام قرار گرفته اند که چرا با وجود سوء سابقه و سوء رفتار فردی همچون راب پورتر که به ضرب و شتم همسران سابق اش متهم شده است، وی را به کار گمارده اند و بی توجه به مجوز امنیتی موقت وی، اجازه دسترسی پورتر به اطلاعات فوق محرمانه دولتی را فراهم کرده اند. البته پورتر و یکی دو تن دیگر از کارکنان ارشد کاخ سفید از مقام‌های خود عزل شده یا مجبور به استعفا شده اند، با این حال، بحث مجوزهای موقتی و دایم امنیتی و میزان دسترسی حداقل 30 دستیار و مشاور رئیس جمهوری آمریکا از جمله داماد و مهم ترین مشاور وی در کانون توجهات قرار گرفته است.این ماجرا تا جایی گسترش یافته که کنگره نیز اعلام کرده است در موضوع مجوزهای موقت امنیتی برای برخی از کارکنان کاخ سفید و احتمال سوء استفاده از اطلاعات محرمانه دولتی از سوی افراد فاقد صلاحیت، دخالت خواهد کرد. ورود کنگره به این موضوع، پرونده امنیتی دیگری را علیه کاخ سفید و شخص رئیس جمهوری آمریکا باز خواهد کرد در حالی که هم اینک کنگره از طریق رابرت مولر، بازپرس ویژه، تحقیقات درباره پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات اخیر آمریکا را انجام می دهد.

گره خوردن این تحقیقات با تحقیقات درباره مجوزهای امنیتی کارکنان ارشد کاخ سفید می تواند دردسرهای فراوانی را برای دولت کنونی و شخص رئیس جمهوری آمریکا به همراه بیاورد. به ویژه این که تحقیقات مولر به مراحل حساسی رسیده است و اگر ریک گیتس، از اعضای ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ در سال 2016 اعتراف کند که پل مانافورت، رئیس وی و رئیس مالی کمپین به دستور شخص ترامپ با وکیل روس در زمان رقابت‌های انتخاباتی تماس گرفته بود، رئیس جمهوری آمریکا به طور مستقیم در مظان اتهام قرار خواهد گرفت. کشف حلقه واسط میان ترامپ با مظنونان به تبانی با روسیه تیر خلاصی به ریاست جمهوری ترامپ و آینده سیاسی حزب جمهوری خواه خواهد بود، آن هم در سال برگزاری انتخابات میان دوره ای کنگره که از دست رفتن تنها دو کرسی در سنا، دموکرات‌ها را بر این نهاد مهم مسلط خواهد کرد. البته اگر این آشوب‌ها و رسوایی‌ها در داخل دولت ترامپ پایان نپذیرد، نه فقط شکست هم حزبی‌های رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات سال 2018 قریب الوقوع خواهد بود بلکه چه بسا به شکست بزرگ تری در دو سال آینده در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 بینجامد.

منبع: خراسان

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۱۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند