Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه روز پیش رسانه ها نامه ای را منتشر کردند که از ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال شده بود. در این نامه موضوع حذف ثبت سفارش واردات کالا با دلار آمریکا مطرح شده بود. پرسشی که مطرح می شود این است که این موضوع چقدر می تواند در آرامش بازار ارز موثر باشد؟

به گزارش تابناک اقتصادی، نوسانات ارزی اخیر بانک مرکزی را بر آن داشت تا راهکارهای مختلفی را جهت جلوگیری از تکرار مجدد این موضوع دنبال نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این راهکارها که در راستای کاهش تقاضای دلار صورت گرفت، حذف ثبت سفارش واردات کالا با دلار بود. این موضوع در نامه ای که از سوی ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در تاریخ 24 بهمن ماه 1396  ارسال شده بود، مطرح شد.

این نامه در مورخه 10 اسفند 1396 در رسانه ها منتشر شد و در متن آن آمده بود: حسب اطلاعات واصله همچنان امکان ثبت سفارش واردات کالا با ارز دلار آمریکا در سامانه‌های سازمان توسعه تجارت مهیا بوده و درصد قابل توجهی از مجموع ثبت سفارش‌های انجام‌شده با این ارز صادر شده است. در حالی‌که به علت تداوم تحریم‌ های اولیه ایالات متحده آمریکا دسترسی شبکه بانکی کشور به سیستم ‌های دلاری به طور کامل قطع است، ثبت سفارش کالا با دلار آمریکا به مفهوم استفاده از شبکه صرافی به منظور تأمین مالی واردات است. این شرایط از یک سو سبب افزایش تقاضای دلار آمریکا در صرافی‌ ها شده و از سوی دیگر در تناقض فاحش با تأکیدات مقام ریاست ‌جمهوری مبنی بر انتقال گردش مالی تجارت کشور از صرافی به شبکه بانکی کشور است. با توجه به توضیحات یاد شده و نظر به اینکه سیاست ارزی کشور رویکرد حذف کامل دلار را در نظر دارد، لذا خواهشمند است دستور فرمایند به قید فوریت از صدور ثبت سفارش بر اساس دلار آمریکا ممانعت به عمل آورند.

پرسشی که در این بین مطرح می شود این است که این تصمیم بانک مرکزی چقدر می تواند در آرامش بازار ارز و کنترل قیمت دلار موثر باشد؟

همان گونه که در متن نامه نیز ذکر گردیده است، به دلیل تحریم بودن شبکه بانکی کشور قطعاً تامین دلار جهت واردات ثبت سفارش شده از شبکه صرافی صورت خواهد گرفت که این می تواند باعث افزایش تقاضای دلار در صرافی ها شود و موجبات افزایش قیمت این ارز را فراهم آورد.

برای اینکه اثربخشی این تصمیم بانک مرکزی بر بازار ارز مشخص شود در ابتدا باید دید که مراودات دلاری در سیستم غیربانکی ما چقدر می باشد. اگر میزان مراودات دلاری در سیستم غیربانکی کم باشد قطعاً این تصمیم بانک مرکزی تاثیر چندانی بر بازار ارز و نوسانات آن نخواهد داشت اما اگر این موضوع برعکس باشد قطعاً این تصمیم بانک مرکزی موثر واقع خواهد شد.

به گفته مهدی کسرایی پور مدیر کل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی تا پایان بهمن ماه سال جاری معادل 27 میلیارد دلار ثبت سفارش غیربانکی انجام شده است که از این میزان، حدود 10 میلیارد دلار به دلار آمریکا صورت گرفته است.

بنابراین تقریباً 37 درصد از ثبت سفارش های صورت گرفته در شبکه غیربانکی به صورت دلار آمریکا بوده است که خود رقم قابل توجهی می باشد. بنابراین این تصمیم بانک مرکزی در صورت درست اجرا شدن می تواند در کنترل قیمت دلار موثر باشد.

البته باید به این نکته نیز اشاره نمود که راهکار نهایی برای رهایی از دلار و مصائب آن این است که به سوی پیمان های پولی دوجانبه و چندجانبه گام برداریم.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۳۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر جمشیدی ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش ۱۵۵ میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

جمشیدی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

وی بیان داشت: امارات حدوداً ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشورها است.

واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶ درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی ها وروغن های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می دهند.

کد خبر 6093106

دیگر خبرها

  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد