Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@15:57:26 GMT

گردوی خارجی به جنگ گردوی ایرانی آمده است

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۳۳۴۵

گردوی خارجی به جنگ گردوی ایرانی آمده است

مدتی است که گردوی خارجی در بازار ایران به صورت چشمگیری وارد شده است و به دنبال گرفتن جای گردوی ایرانی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  مرصاد با نزدیک شدن به نوروز خرید گردو و خشکبار رونق بیشتری گرفته است که بایستی در این میان از فرصت استفاده کرده تا تولیدات ایرانی خشکبار در بازار عرضه و به فروش برسد اما به جای محصولات درجه یک ایرانی، گاهی محصولات خارجی که از نظر طعم و مزه قابل قیاس با نوع داخلی نیست، در بازار دیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که ایران، قطب گردو در جهان است اما واردات گردوی چینی و اکراینی رواج یافته تا جایی که سبب شده محصولات گردوی تویسرکان، اقلید و دماوند روی دست کشاورزان بماند.

هیچ استراتژی مدون و ابلاغ شده ای در بخش کشاورزی به استان ها نداریم

جلالی پور، عضو انجمن تولید کنندگان گردو در این باره گفت: اینکه در شرایط کشاورزی هیچ استراتژی مدون و ابلاغ شده ای به استان ها نداریم مساله بزرگی است که باعث می شود آمار دقیقی نداشته باشیم؛ همچنین در مواردی به نام گردوی ایرانی گردوی دیگری را به بازار عرضه می کنند.

وی افزود: عرضه فراوان محصول سبب افت قیمت های وارداتی می شود و در نتیجه برای تولید کنندگان داخلی تولید صرفه ندارد.

نوعی سم ضعیف در گردوهای کهنه نهفته است

نعیمی، کارشناس مرکز تحقیقات گردو نیز با اشاره به اینکه تمام کشورهای دنیا ایران را به عنوان زیستگاه گردو می شناسند، گفت: گردو بعد از دو سال یک سم ضعیف تولید می کند، همچنین به خاطر ماندگاری آن، اشعه هم می دهند که خالی از ضرر نیست این ها همه از مضرات گردوهای وارداتی است.

سالانه 3.5 میلیون تن گردو در جهان تولید می شود که 250 هزار تن آن متعلق به کشور ما است در این میان آمریکا، چین و ترکیه رتبه های برتر و ایران رتبه چهارم تولید گردو جهان را به خود اختصاص داده است.

کیفیت گردوی ایرانی قابل قیاس نیست

احمدی، رئیس تعاونی تولید کنندگان گردو گفت: در گذشته ما رتبه اول را داشتیم اما به دلایلی کم لطفی هایی به کشاورزان و تولید کنندگان شد.

وی افزود: از نظر طعم و کیفیت و مزه گردوی ایرانی اصلا قابل مقایسه با نوع وارداتی نیست زیرا گردوهای ایرانی هم خاصیت غذایی دارند و هم دارویی اما گردوهای وارداتی همه اصلاح شده و ژنتیکی بدست می آید به همین دلیل اصلا خاصیتی ندارد بلکه تنها شکل و قیافه و ظاهر دارد.

احمدی، مدیر کل دفتر میوه های سردسیر سازمان جهاد کشاورزی هم گفت: به لحاظ حمایت از تولید داخل و اشتغال و باغبانی و نیز ایجاد اشتغال پایدار ما موافق واردات گردو نیستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، تنزل ایران از جایگاه نخست به چهارم تولید کننده گردو آن هم با کیفیتی غیر قابل قیاس، تضعیف اشتغال در این حوزه و بسته بندی های عرضه شده گردوهای وارداتی در قالب بسته های ایرانی همگی از ضرورت ورود جدی مسئولان و البته مردم حکایت دارد.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳

شناخته‌شده‌ترین منابع اسید‌های چرب امگا۳، روغن ماهی و ماهی‌های چرب مانند سالمون، قزل آلا و تن هستند. این مسئله، شاید برای وگان‌ها، گیاه‌خواران یا حتی کسانی که ماهی دوست ندارند، تأمین امگا۳ را به چالش تبدیل کند.

به گزارش خبرآنلاین، در این مطلب چند مورد از بهترین منابع گیاهی اسید‌های چرب امگا۳ به شما معرفی شده است.

گردو

بر اساس مطالعات صورت‌گرفته، گردو به دلیل دارا بودن امگا ۳، به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند؛ به عبارتی خوردن گردو با ارتقای عملکرد شناختی و حافظه مرتبط است. مطالعه‌ای که روی حیوانات انجام شد، نشان داد که گردو باعث بهبود قابل‌توجهی در حافظه، یادگیری، رشد حرکتی و بهبود اضطراب در موش‌های مبتلا به آلزایمر می‌شود. هر ۲۸ گرم گردو حاوی ۲۵۷۰ میلی‌گرم اسید چرب امگا ۳ است. مصرف یک وعده گردو، پاسخگوی نیاز روزانه بدن به اسید‌های چرب امگا ۳ است.

کلم بروکسل

به طور کلی سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکسل سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و دیگر مواد مغذی هستند؛ این ماده غذایی نه‌تن‌ها ویتامین K، ویتامین C و فیبر را در خود دارد، بلکه منبع عالی اسید‌های چرب امگا ۳ نیز به شمار می‌آید.

*کلم بروکسل پخته‌شده سه برابر امگا ۳ بیشتری را در خود دارد.

دانه کتان

دانه یا بذر کتان یک منبع تغذیه‌ای مفید است و از مقادیر مناسبی فیبر، پروتئین، منیزیم و منگنز برخوردار است و همچنین منبع عالی امگا ۳ نیز به شمار می‌آید. مطالعات نشان داده‌اند که دانه کتان برای سلامت قلب مفید است و این فایده به لطف اسید چرب امگا ۳ موجود در آن است.

بذر کتان را به راحتی می‌توان در رژیم غذایی وگان گنجاند.

اسید‌های چرب امگا ۳ بخش مهمی از رژیم غذایی به شمار می‌آیند و برای سلامت بدن ضروری هستند.

اگر به هر دلیل ماهی نمی‌خورید، می‌توانید با گنجاندن غذا‌های غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی خود یا انتخاب مکمل‌های گیاهی، نیاز بدن به این ماده را بدون مصرف غذا‌های دریایی برآورده کنید.

دیگر خبرها

  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • پیش بینی گردو خاک و کاهش کیفیت‌هوا در البرز
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • کدام کشتی گیران ایرانی با ملیت های خارجی در انتخابی المپیک شرکت می کنند؟
  • واردات گوشت گرم گوسفندی به استان یزد، همین هفته
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • معرفی دو گزینه اروپایی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر