Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@15:32:36 GMT

حکمرانی رسان های چرا و چگونه؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۳۶۴۲

حکمرانی رسان های چرا و چگونه؟

تغییر شکل جامعه و تبدیل آن به یک اَبَر شبکه در عین آنکه وجود رسانه های فعالی را طلب می کند که بتوانند در مقابل موج های وارداتی مقاومت کنند و به جای بگومگوهای جدلی بی انتها و بی فایده یا تبلیغ اشخاص و جریانها روبه روی هجمه به نظام و سیستم ها از طریق توسعه ارزش و نگرش عمومی اهتمام نمایند، بازنگری در سیستم ها و حتی سازوکارهای فرسوده و خسته ای را ایجاب می کند که به نحو بسیار قدیمی به دنبال حفظ بنیان ها و نو کردن پوسته ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- بتازگی مطالبی از جلسه ای که مسئولان فضای مجازی کشور در حضور رهبرمعظم انقلاب داشته اند، منتشر شده که نشان دهنده اهمیت و درک ورود به عصر رسانه ها برای بالاترین سطوح نظام است. گرچه هنوز هم صدایی لازم برای واکنش به «دانش» این کهکشان جدید و برنامه مبتنی بر در این زمینه در همه سطوح وجود «ارزش» و ندارد، اما اتفاقات و فضای کلی عمومی کشور نشان دهنده باور عمومی درباره تغییر شکل جامعه و نحوه اداره آن است.
بدون ورود به گزار ههای نظری که صاح بنظران از دهه ۸۰ میلادی تاکنون درباره ورود جهان به این فضا و مختصات آن بیان کرده اند، با یک نگاه ساده به وضعیت اجتماع و منشأ رفتاری آن، سبک زندگی و تحلیل کنش ها، علاقه مندی ها و
سرانجام زیرساخت ادراکی جوامع، می توان به ویژگی های انسان پسا ارتباطاتی و پیشا ارتباطاتی پی برد و این دو نوع انسان را (جدا از نوع سنتی یا نوین فضای شکلی زندگی اش) مقایسه کرد.

همچنین به تناسب سرعت، فشردگی و نزدیکی جوامع به دلیل این نوع زندگی، گرایش ها و انتخاب ها، تغییراتی که در مشاغل و نحوه مدیریت سیستم ها پیش می آورد که دامنه این فضای تکنولوژیک را نه تنها به اقتصاد و سیاست، بلکه به فلسفه و اندیشه های بنیادین نیز می کشد. در این فضا حکمرانی نیز بدون فهم دقیق از فضای ذهنی شهروندان و محیط سیاست گذاری؛ یعنی فضای رسان های بی معنا و محکوم به شکست است. به طور مثال یک رسانه مسلط مانند بی بی سی می تواند از برف فلج کننده لذت بخش اجتماعی «هابی» انگلیس یک بیافریند و همین مسئله را در یک کشور دیگر مانند ایران یک بحران ملی نشان دهد و باز گرچه مخاطب با سواد باید بتواند با دیده نقد به تبلیغات سیاسی رسانه ها نگاه نماید، اما واقعیت آن است که ضریب آسیب پذیری ملت ها در کشورهای بی رسانه یا بد رسانه که رسانه های آن بر اساس اصول علمی مدیریت نمی شود، بسیار بالاست.

این مثال کوچک و سایر نمونه ها که نشان دهنده نحوه شکل گیری عقاید، کنش ها و در نهایت باورهای وارداتی در عصر رسان ههاست، این جامعه بی مرز و تقریباً بدون کنترل، کنش های متقابلی که مثل یک توده هوایی غیرقابل پیش بینی، گاهی به یک ابر باران زای مؤثر تبدیل شده و گاهی مانند یک توفان همه چیز را ویران می کنند، هرج و مرج پایان ناپذیری که اعمال هیچ سیاست و طرح توسعه ای را بدون اما و اگر امکان پذیر نمی سازد و گاه آن را به اشتباه حرکت جامعه به سمت شفافیت و انتقاد پذیری معنا می کنیم و در نهایت هژمونی صاحب رسانه های اصلی و آن هایی که چه به لحاظ شکلی و چه از نظر محتوایی با کنترل شبکه ها بر حاکمیت ملی و فرهنگ بومی، سیطره نسبی پیدا م یکنند، همه و همه نیاز ما به فهم رسانه ای درباره حکمرانی را بیشتر و فوری تر اثبات می کند. رکن های اصلی در حکمرانی رسان های، بقا و استواری سیاست ها بر درک و بازتاب آن است. بقای سیست مها به توانمندی رسانه های آن است و جلوه حکمرانی از نحوه حکمرانی بسیار مهمتر است. همه می دانند که این شکل از حکمرانی آن گونه که باید و شاید اخلاقی و مطابق حقیقتِ نیست، اما بدون دانستن «حکمرانی شایسته» این واقعیت های واضح، صیانت از حکمرانی درست که جلوه رسان های مطلوبی ندارد، در بستر افکار عمومی امکان پذیر نیست.
تغییر شکل جامعه و تبدیل آن به یک اَبَر شبکه در عین آنکه وجود رسانه های فعالی را طلب می کند که بتوانند در مقابل موج های وارداتی مقاومت کنند و به جای بگومگوهای جدلی بی انتها و بی فایده یا تبلیغ اشخاص و جریانها روبه روی هجمه به نظام و سیستم ها از طریق توسعه ارزش و نگرش عمومی اهتمام نمایند، بازنگری در سیستم ها و حتی سازوکارهای فرسوده و خسته ای را ایجاب می کند که به نحو بسیار قدیمی به دنبال حفظ بنیان ها و نو کردن پوسته ها هستند. کاری که با مدرن شدن ظاهری ساختارهای تبلیغی و اطلاع رسانی، همیشه تنها هزینه آن به دستگاه های دیوان سالار تحمیل شده و در مقام عمل، به دلیل اساس بینش پنهان کار، این دستگاه ها از مزیت و فایده آن بی بهره مانده اند.
فهم حکمرانی رسان های، بیشتر از هر عامل کنترل کننده یا تولید زیرساخت های اطلاع رسانی ملی می تواند در همین فضا هم تا حد زیادی هزینه های انقلاب اطلاعات را از روی دوش نظام و مدیریت عالی آن کم نماید.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۳۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر لزوم بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب‌رسان به سلامت به قصد جدیت در اجرا تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالعظیم بهفر، گفت: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند "حروف والی" در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند اما خوانده نمی‌شوند. لذا، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می شوند اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شوربختانه شاهد جلوه نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی افزود: عدول از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می گیرد و ادعاهای غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می کنند که البته در پس این اقدامات یک ترس از قانون مشاهده می شود؛ اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می کنند.

 بهفر در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسوولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت ها عنوان می کنند که صحت سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه ای است، اما آنچه اظهر من الشمس است اینکه "هدف نمی تواند توجیه گر وسیله باشد"؛ شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتماً با مولفه غذاهای مضر مماس است و حتماً تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

وی افزود: طبیعتاً یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می کنند؛ اما فرد فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشند و دست از مطالبه گری به انحا مختلف بر ندارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به برخی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی، تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می شود که برخی از آنها اصولا موضوعیت ندارد؛ مثلا درج عنوان بدون کلسترول روی روغن های نباتی نیز از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود؛ چرا که روغن‌های نباتی در اصل فاقد کلسترول بوده و تنها در روغن های حیوانی وجود دارد.

بهفر گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است؛ چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

وی افزود: به هر حال بسیاری از اسنک‌ها، روغن ها، انواع سُس، آب‌میوه ها و نوشیدنی هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می کنند غیر قانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

بهفر گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد ارگان های مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص های کمی قابل سنجش و اندازه گیری، به روزرسانی نموده و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمامی امکانات خود در جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کشور قرار دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چراغ سبز رسانه ملی به کالا‌های آسیب‌رسان سلامت
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالاهای آسیب‌رسان سلامت | توجیه عجیب برای تبلیغ این کالاها
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • چرا صدا و سیما با تبلیغات دروغ کالاهای آسیب رسان به سلامت مدارا می کند؟
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد