Web Analytics Made Easy - Statcounter


یک کارشناس صنعت پتروشیمی گفت:بخش عمده محصولات تولیدی پتروشیمی هایی که خوراک گازی مصرف می کنند صرف صادرات با نرخ ارز آزاد شده درحالیکه قیمت خوراک آنها دولتی محاسبه می شود.

ابراهیم نقوی در گفتگو با امتداد نیوز با بیان اینکه پتروشیمی های خوراک گازی کشور با خوراک متان، اتان و گاز غنی از لحاظ اقتصادی وضعیت مطلوبی برخوردار هستند، گفت: این واحدهای پتروشیمی سالانه سهم بالایی از محصولات خود را صادر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محصولاتی که بسیار بیشتر از ظرفیت مصرف داخل و در بعضی موارد تنها به دلیل صادرات تولید می شود، محصولاتی نظیر متانول، پلی اتیلن، اوره و آمونیاک.                     

وی اظهار کرد: یک واحد پتروشیمی که ظرفیت مصرف محصول تولیدی آن در کشور شکل نگرفته و تنها با هدف صادرات تولید می شود، چه نیازی به دریافت خوراک با ارز مبادله ای دارد؟ این واحدها در حالی خوراک خود را با ارز دولتی دریافت می کنند که فروش محصولات آنها در داخل و در بازارهای صادراتی، با نرخ ارز آزاد صورت می گیرد.                 

نقوی ادامه داد: حداقل ۵۰ درصد درآمدهای ارزی واحدهای پتروشیمی باید به ریال تبدیل شود چرا که پرداخت هزینه خوراک به دولت و هزینه های داخل کشور این واحدها مانند پرداخت حقوق پرسنل باید به ریال انجام شود؛ بنابراین پتروشیمی ها، ارز حاصل از صادرات را در حال حاضر از طریق صرافی ها و بدون حواله و یا گشایش اعتبار اسنادی انجام می دهند؛ به همین دلیل، بارها معاون اول رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی با ارسال نامه و صدور بخشنامه  از واحدهای پتروشیمی خواسته اند که درآمدهای ارزی خود را با هماهنگی و نظارت بانک مرکزی وارد ایران کنند زیرا تا زمانی که این امر محقق نشود، بانک مرکزی نمی تواند میزان ارز مورد نیاز بازار داخلی را مدیریت کند.

پتروشیمی ها در نقش صرافی؟ 

وی  ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور با ابلاغ بخشنامه‌ای به بانک مرکزی و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن وتجارت در تاریخ ۹۶/۱۱/۱۰ انجام ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات از کشورهای چین، هند، کره و ترکیه را ممنوع اعلام کرد. با توجه به حجم بالای صادرات محصولات پتروشیمی کشورمان به این ۴ کشور، به نظر می‌رسد که صادرکنندگان این محصولات به این کشورها بخش زیادی از درآمدهای ارزی خود را در این کشورها نگه می دارند و به خریدارانی که می خواهند بدون انتقال ارز، کالا وارد کشورمان کنند، می‌فروشند. در واقع، واحدهای پتروشیمی در حال حاضر نقش صرافی را نیز بازی می کنند و ارز خود را بالاترین قیمت به شرکت هایی که قصد واردات کالا به ایران دارند، می فروشند.                                                   

بر اساس گفته های این کارشناس صنعت پتروشیمی به طور مثال عملکرد چند واحد پتروشیمی خوراک گازی در سال ۱۳۹۵ از لحاظ میزان صادرات در جدول شماره یک نشان داده می شود. همانطور که از جدول مشاهده می شود، سهم بالای محصولات تولیدی واحدهای پتروشیمی خوراک گازی صادر می شود و ارز دریافتی از محل صادرات نیز بر اساس نرخ ارز آزاد به ریال محاسبه می گردد و به نظر می رسد نیاز است دولت در محاسبه خوراک واحدهای پتروشیمی خوراک گازی تجدید نظر کند.

                                                                                                                                                                               

نام واحد محصول  سهم صادرات از کل تولید (وزنی) آریاساسول پلی اتیلن ۸۹درصد  زاگرس متانول ۹۸ درصد کاویان* خط اتیلن غرب ۹۰درصد پردیس اوره آمونیاک ۶۵درصد فناوران متانول/اسید استیک ۶۸درصد مارون پلی اتیلن/پلی پروپیلن/منو اتیلن گلایکول ۵۰ درصد مروارید منواتیلن گلایکول ۹۵ درصد

 منبع: صورت های مالی واحدهای پتروشیمی در سایت کدال

* پتروشیمی کاویان اتیلن واحدهای ایلام، مهاباد، پلیمر کرمانشاه، لرستان و کرمانشاه را تامین می کند.

true برچسب ها : ارز پتروشیمی تیم پتروشیمی بندرامام دلار شرکت ملی صنایع پتروشیمی صادرات غیرنفتی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۵۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر این اساس، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال قبل آن ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است و عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پودباف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه‌های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

کد خبر 6089881 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد