Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ اقدامات جهادی و انقلابی بنیاد ضمن تحول نقش موثر و مفیدی در جهت ایجاد آرامش، امنیت، اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی روستاییان و شهروندان را درپی داشته است که شور و نشاط مردم، تحولات اقتصادی ، شهرسازی و طرح هایی که توسط بخش خصوصی در آن شهرستان اجرا و در دست اجرا می باشد و موید دستیابی به اهداف و برنامه های شایسته و رسالت بنیاد مستضعفان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احداث مجتمع بز شیری در شهرستان قلعه گنج یکی از طرح های موفق دامپروری در کشور بعد از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی در جهت نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی صورت پذیرفته است .

به منظور حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب مراتع و منابع طبیعی که از عوامل اصلی به وجود آمدن ریزگردها و آلودگی محیط و ایجاد تعادل دام و مرتع تغییر الگوی بهره برداری از دامداری به دامپروری شهرستان و ارتقاء توان ژنتیکی نژاد بزهای بومی موجود در منطقه قلعه گنج و ترویج پرورش اصولی بز شیری در فضای بسته، شرکت کشاورزی و دامپروری فردوس پارس، نسبت به احداث مجتمع دامداری با ظرفیت سه ‌هزار رأس دام، در زمینی که بدین منظور اختصاص داده‌شده بود اقدام و سپس با بررسی نژادهای برتر دنیا، نسبت به انتخاب نژاد بُز مورسیا از اسپانیا که هم قابلیت شیردهی بالا و هم مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی منطقه را داشته باشد، اقدام کرد.

اجرای این پروژه به دلایل زیر در منطقه قلعه گنج یک فرصت مناسب محسوب می شود

• استفاده از مراتع غنی در منطقه گرمسیری قلعه گنج تولید اقتصادی را در پی ندارد. همانگونه که از180هزار رأس بز موجود در شهرستان به غیر از فروش بزغاله نر هیچ خروجی برای تولید شیر وجود ندارد.

• دوره رشد گیاهان در مراتع ایران بسیار کوتاه است. به این دلیل همواره پرورش دام سبک در ایران بصورت کوچ و عشایر مدیریت شده و می شود.

• عدم تأمین نیاز دام برای تولید شیر در شرایط مرتع وضعف تغذیه دامها در این مراتع ضعیف

• افزایش بهره وری از دام با تغذیه تکمیلی امکان پذیر است و علوفه موجود در مراتع فقیری همچون قلعه گنج تکافوی تولید اقتصادی را نخواهد داشت.

• وجود استرس گرمایی و تنش گرمایی شدید در منطقه

• عدم تولید شیر اقتصادی در دام های سبک موجود در منطقه و عدم امکان بهره برداری صنعتی .

• عدم وجود دام مشابه سبک با این تولید در کشور(همچون گاو) برای سرعت بخشیدن به بهبود وضعیت معیشتی در منطقه

• منبع ژنتیکی وارد شده (بز مورسیا) دام مولد بوده و به عنوان یک منبع مولد و تولید برای عرضه در کل کشور می تواند مؤثر باشد.

• با توجه به اینکه پرورش بز در فضای بسته انجام می شود در جهت گسترش صنعت خوراک دام است که اشتغال فراوانی در منطقه ایجاد می کند.

اشتغالزایی وتامین معیشت پایدار برای مردم

طبق برنامه های پیشنهادی در طول 5 سال حدود 25 هزار راس بز مورسیا با در نظر گرفتن متوسط 25 راس به ازای هر خانوار در مراکز روستایی واجد شرایط در جهت ایجاد اشتغالزایی و معیشت پایدار توزیع می گردد که بر اساس برنامه مذکور و سطح درآمدی، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این حرفه می توان به ازای هر بز مورسیا، 3 راس بز محلی را از چرخه دامی شهرستان حذف و درمجموع تعداد 75 هزار راس دام وابسته به سطح مراتع شهرستان را کاهش داد.

آخرین وضعیت پروژه

این طرح، درمجموع برای 44 نفر اشتغال‌زایی داشته که از این تعداد 18 نفر به‌صورت پرسنل اداری و 26 نفر به‌صورت پرسنل پیمانکاری مشغول به کار می‌باشند. تاکنون تعداد دام موجود 1٫275 رأس می‌باشد که تعداد زایش 381 رأس و تعداد دام تلقیح شده 300 رأس می‌باشد. همچنین تاکنون 54000 کیلوگرم شیر از این دامداری تولید و به پنیر تبدیل می‌شود.

نمونه دامداری محلی در قلعه گنج

در راستای اهداف اجرای این طرح تاکنون 4 مورد تسهیلات اشتغالزایی برای احداث دامپروری بز شیری پرداخت انجام شده که در مرحله احداث قرار دارد این طرح ها در سال جاری به بهره برداری می رسد شایان ذکر است اجرای این پروژه بقدری شور و نشاط ایجاد دامداری محلی را زیاد کرده که در بین مردم قلعه گنج این گفته مشهور است که شرط بنیاد مستضعفان برای همکاری در راه اندازی یک دامداری استاندارد جهت معیشت پایدار، داشتن ویزا( روادید) اقامت دائم در منطقه محروم قلعه گنج و داشتن مدرک دانشگاهی مرتبط است.

401

اشتغال دامپروری بنیاد مستضعفان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۷۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رابرت داونی جونیور اولین بازی روی صحنه را تجربه می‌کند
  • وزیر : تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • عکس| پیام احساسی یک استقلالی پس از اولین بازی