Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:17:04 GMT

ناهماهنگی اعضای ستاد خدمات سفر گنبدکاووس

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۴۱۷۱۵

ناهماهنگی اعضای ستاد خدمات سفر گنبدکاووس

گنبدکاووس - ایرنا - دومین نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر گنبدکاووس که امروز دوشنبه با حضور فرماندار ویژه این شهرستان در فرمانداری برگزار شد، محل گله مندی برخی مدیران عضو این ستاد از یکدیگر بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دراین نشست سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان با یادآوری شرح وظایف ادارات و نهادهای عضو ستاد خدمات سفر، از آنان خواست گزارش برنامه ها و اقدامات خود را به دبیرخانه ارسال نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امیرعلی گلچشمه با بیان اینکه میراث فرهنگی براساس قانون و دستورالعمل های ابلاغی متولی اصلی در ستاد خدمات سفر است، از مدیران و دستگاه های اجرایی بویژه شهرداری گنبدکاووس خواست بدون مجوز این اداره از نصب هرگونه بنر یا ایجاد آلاچیق در اطراف محوطه برج قابوس که به دید منظری برج خدشه بزند، خودداری نمایند.
وی افزود: اساس کار میراث فرهنگی برای ایام نوروز نمایش و معرفی درست برج قابوس به مسافران و گردشگران است و دستگاه های اجرایی عضو ستاد هماهنگی سفر باید در این خصوص با این اداره هماهنگ بوده و همکاری نمایند.
اما این سخنان با واکنش هوشنگ ابراهیم بیگی معاون خدمات شهری شهرداری و رییس شورای اسلامی این شهر مواجه شد.
معاون خدمات شهری شهرداری گنبدکاووس گفت: شهرداری برای ثبت جهانی این شهر به عنوان شهر خلاق درسازمان یونسکو برای 20 اسفند برنامه ریزی و مهمانانی از وزارت کشور و سازمان شهرداری ها دعوت کرده و قرار است غرفه های مختلف برای برگزاری جشنواره های هنری و فرهنگی درمحوطه برج قابوس ایجاد کند.
وی افزود: با برنامه ریزی هایی که میراث فرهنگی بدون هماهنگی با شهرداری انجام داده و اقدام به واگذاری امور غرفه ها به پیمانکار نموده، تمام برنامه ریزی شهرداری برای این رخداد مهم به هم می خورد.
نبی الله آخوندی رییس شورای اسلامی شهر گنبدکاووس نیز با تاکید برضرورت پرهیز مدیران از انجام فعالیت های جزیره ای در ستاد خدمات سفر، گفت: متاسفانه میراث فرهنگی قبل از هماهنگی با شهرداری و شورای شهر، دراین حوزه تصمیم گیری کرده و اجرای آن باعث مشکلاتی می شود.
وی افزود: اگرچه ممکن است میراث فرهنگی برای انجام برخی امور اختیاراتی داشته باشد، اما انجام هرگونه اقدام در امور شهری و محوطه برج قابوس باید با مجوز شهرداری باشد.
آخوندی اضافه کرد: برنامه ریزی برای ثبت جهانی گنبدکاووس بعنوان شهر خلاق در سازمان یونسکو رخداد بزرگی است که همه مدیران این شهرستان بایستی در تحقق این مهم کمک نمایند.
به گزارش ایرنا، سرهنگ حسینی از پرسنل فرماندهی انتظامی گنبدکاووس نیز از ارسال صورتجلسه ای توسط میراث فرهنگی به انتظامی خبر داد که انتظامی در آن حضور نداشته است.
وی گفت: انتظامی باتوجه به شرح وظایف و ماموریت های محوله بایستی در جلسات ستاد سفر حضور داشته باشد.
معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز با اشاره به این مسائل اختلافی، گفت: این مسائل بایستی درجلسات داخلی بین مدیران رفع شود و جای بحث آن در جلسه اصلی نیست.
عبدالقدیر کریمی افزود: ارائه خدمات سفر به مسافران و گردشگران نوروزی، تکلیفی قانونی از سوی نظام و دولت بر دوش همه مدیران اجرایی و خدماتی بوده که باید به نحو احسن اجرا شود.
وی با تاکید برضرورت پرهیز از مسائل حاشیه ای درحوزه خدمات سفر اضافه کرد: همه وظیفه داریم تا میربان شایسته ای برای مسافران نوروزی باشیم تا آنان با خاطره ای خوش این شهر را ترک نمایند.
کریمی، بر ،برگزاری جلسه فوری بین مدیران میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر در جهت رفع اختلافات داخلی تاکید کرد و اظهار داشت: مردم گنبدکاووس مهمان نواز و خونگرم هستند و همواره درسال های گذشته به بهترین شکل از مسافران نوروزی پذیرایی کرده اند.
وی گفت: این شهرستان ظرفیت های زیادی از جمله برج قابوس و امامزاده یحیی بن زید(س)دارد که می توان از این فرصت ها برای جذب گردشگر و مسافران نوروزی استفاده کرد.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1648

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۴۱۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • خدمات فرهنگی و عمرانی حوزه شهری خارگ افزایش یافت
  • فعالیت ٦١ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • زمین لرزه فاریاب خسارتی نداشت
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان