Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-09@02:03:29 GMT

آخرین وضعیت روابط بین‌الملل بانکی پسابرجامی

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۴۶۵۵۶

رییس کل بانک مرکزی، آخرین وضعیت روابط بین الملل بانکی پسابرجامی را تشریح کرد.به گزارش بلاغ، ولی الله سیف پس از حضور در نشست کمیسیون اقتصادی با دستور کار تقاضای نمایندگان برای سوال از رئیس جمهور گفت: جلسه خوبی امروز در کمیسیون اقتصادی تشکیل شد و زمینه‌ای ایجاد کرد تا از دید کارشناسی تمامی ابعاد مشکلات و ابهامات تشریح شود و بتوان زمینه‌های بیشتری برای تفاهم بیشتر ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در بحث قاچاق اقداماتی از ابتدای فعالیت دولت آغاز شده است، افزود: خوشبختانه بسیاری از اقدامات نتایج مثبتی داشته و یکی از جهت‌گیری‌های اصلی دولت این بوده است که در جهت حمایت از تولید داخلی و ایجاد آرامش در فضای اقتصادی کشور مقوله قاچاق متوقف شود که شاهد کاهش آن بوده‌ایم البته اقدامات دیگری در حال انجام است.

تحریم‌های اولیه آمریکا سر جای خود باقی مانده است

وی در تشریح یکی از محور‌های دیگر سوالات نمایندگان تقاضا کننده رییس جمهور مبنی بر اینکه پس از برجام چه مشکلاتی وجود داشته که نظام بانکی نتوانسته ارتباطات بانکی مناسبی با بانکداری بین‌المللی برقرار کند، ادامه داد: در این نشست توضیحات مفصلی درباره اینکه چه عواملی سبب شده که این اقدام انجام نشود، ارائه شد.

سیف با بیان اینکه برجام تمام تحریم‌ها را هدف قرار نداده بود و توانسته تحریم‌های هسته‌ای را بردارد، اما تحریم‌های اولیه آمریکا سر جای خود باقی مانده است، یادآور شد: نظاماتی در دنیا به ویژه طی ۱۲ سال اخیر که نظام بانکی ایران با بانک‌های بین‌المللی ارتباطاتی نداشته ایجاد شده که این نظامات باید در کشور مورد توجه قرار گیرد که استاندارد‌های کمیته بال در بانکداری، بحث مقررات مربوط به پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم جزو مواردی بوده که زمانی که بانک‌ها می‌خواهند روابط کارگزاری ایجاد کنند به این مباحث توجه جدی می‌کنند و ما نیز باید این موضوعات را حل و فصل کنیم.

ارتباطات بانکی ما به هیچ وجه با شرایط قبل از برجام قابل مقایسه نیست

وی با بیان اینکه آمریکا دشمنی خود را با ایران ادامه می‌دهد، افزود: کار دشمن دشمنی کردن، مانع تراشی و ایجاد ترس برای کشور‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است که می‌خواهند با ایران کار کنند و به هر طریقی که ممکن است تلاش می‌کند که جریمه‌هایی برای آن‌ها در نظر بگیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بازار آمریکا، بازاری است که حجم معاملات بالایی دارد، ادامه داد: این بازار طرف مذاکره ما را در شرایطی قرار می‌دهد که یا اقتصاد ایران و یا اقتصاد آمریکا را انتخاب کند، لذا این گونه مانع تراشی‌ها عواقبی دارد که نظام بانکی ما نتوانسته به شکل مورد انتظار روابط بانکی خود را با دنیا تنظیم کند، البته ارتباطات بانکی ما به هیچ وجه با شرایط قبل از برجام قابل مقایسه نیست.

بانک‌های ما پس از برجام به صورت بسیار فعال با بانک‌های دنیا فعالیت می‌کنند

وی با تأکید بر اینکه ارتباطات بانکی و روابط کارگزاری بسیار زیادی پس از برجام ایجاد شده است، اظهار داشت: بانک‌های ما پس از برجام به صورت بسیار فعال با بانک‌های دنیا فعالیت می‌کنند، ضمن این که نباید از ارتقاء شرایط عملیاتی بانکی ارتقاء استحکام بانکی کشور، ارتقاء انضباط‌های مربوط به مبارزه با پولشویی و جلوگیری از جریان سوء در نظام بانکی کشور غفلت کرد که بتواند یک فضای کاملا شفاف در اقتصاد کشور ایجاد کند.

سیف با اشاره یکی از محور‌های دیگر سوالات نمایندگان تقاضا کننده رییس جمهور درباره کار و بیکاری بود، افزود: رئیس مرکز آمار در این باره توضیحات خوبی ارائه کرد که خلاصه آن این است که روند افزایش اشتغال در کشور روند مطلوبی است و در ۹ ماهه نخست سال ۹۶ حدود ۸۰۰ هزار شغل ایجاد شده است البته آمار‌هایی از قبیل: جمعیت فعال و غیرفعال ارائه شد که بخشی از ابهامات نمایندگان توضیح داده شد.

تشکیل جلسه با کمیسیون اقتصادی برای بررسی بازار ارز

وی با اشاره به آخرین محور سوال نمایندگان از رئیس جمهور ادامه داد: این سوال مربوط به نوسانات بازار ارز و نرخ ارز در بازار بود که با این بسته جدیدی که بانک مرکزی اعلام کرده اقدامات خوبی در حال انجام است، البته تعدادی از نمایندگان ابهاماتی درباره این بسته داشتند که تحلیل‌هایی در این باره مطرح شد.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: نمایندگان در این نشست عنوان کردند که بانک مرکزی می‌توانست از پیشنهادات کارشناسی اعضای متخصص کمیسیون اقتصادی در بحث نوسانات ارز استفاده کند که بنده نیز از این پیشنهاد استقبال کردم و مقرر شد در آینده جلساتی تشکیل شود تا از نقطه نظرات تخصصی نمایندگان مجلس استفاده کنیم چرا که مجلس و دولت ارتباطات تنگاتنگی داشته و دارند و انسجام بین دولت و مجلس می‌تواند آثار مثبت و نتایج مفیدی داشته باشد. کد مطلب: 353654 مرجع : خانه ملت 

میزان صادرات مرکبات رقمی نیست که بیان شود!/ابلاغ دیرهنگام مشوق‌های صادراتی و نارضایتی باغداران

جشن نیکوکاری، روزی که قلک‌های مهربانی می‌شکند تا دلی نشکند

ظرفیت‌های بالقوه گردشگری مازندران که هیچ‌وقت بالفعل نشد

جشن نیکوکاری، روزی که قلک‌های مهربانی می‌شکند تا دلی نشکند

جواد جون کجایی!؟ دقیقاً کجایی!؟

اطاعت از رهبری مهم‎‌ترین دغدغه شهید طاهر بود/ می‌دانستم آقا رضا شهید می‌شود

    آخرین وضعیت روابط بین‌الملل بانکی پسابرجامی ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور نیمه تمام است معطلی مسافران ایرانی در فرودگاه بغداد ظهور قیمت‌های نجومی تورهای مسافرتی وزیر کار: وضع کارگران خوب نیست ریشه همه مشکلات و شکاف طبقاتی در کشور چیست؟ دلایل عقب ماندگی در حوزه عدالت چیست؟ مصوبه مهم دولت برای مسکن مهر وزیر کار: وضع کارگران خوب نیست توکلی: مسئولان از افشای اموالشان نترسند افزایش معافیت مالیاتی برای کارمندان در سال ۹۷ دلایل ایجاد حباب قیمت در بازار خودرو چیست؟ طرح جدید پول ایرانی برای خارجی‌ها اروپایی‌ها گیاهان دارویی ایرانی را به چند برابر قیمت به خودمان می‌فروشند وضعیت بنزین در ایام نوروز چگونه خواهد بود؟ کاهش درآمد غیرنفتی در بودجه افزایش ۹۸ هزار تومانی قیمت سکه آغاز پرداخت سپرده‌های مالباختگان ۲ تعاونی منحله از فردا گرده افشانی درختان با استفاده از پهپاد ایرانی ممنوعیت ثبت سفارش با دلار چه تأثیری بر روابط تجاری دارد؟  

گرانی طلا بدنبال ترس بازار از جنگ افروزی تجاری آمریکا

امسال نفت گران می‌شود؟

دستگاه تصفیه آب خانگی بخریم یا نه؟

جنگ لفظی تجاری بین اروپا و آمریکا بالا گرفت

زندگی۵۴۰ کارگر یک کارخانه فدای منافع ۴ زن اصلاح‌طلب

پیش‌بینی بازار مسکن تا تابستان ۹۷

قیمت نفت سقوط کرد

تریلیاردر شدن برخی مسئولان یعنی تقلب در کار

ایران ۶ ماهیگیر هندی را آزاد کرد

افزایش معافیت مالیاتی برای کارمندان در سال ۹۷

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۴۶۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیش دستوری به پیامک بانکی

به تازگی نامه‌ای به دست دنیای اقتصاد رسیده که نشان می‌دهد بهمن سال گذشته، بانک مرکزی به تمامی مدیران عامل بانک‌ها دستور داده تا با در نظر گرفتن تمهیدات مناسب، بستر جایگزینی پیام‌رسان‌های داخلی را به جای سیستم ارسال پیامک‌های انبوه بانکی ایجاد کنند.

به گزارش دنیای اقتصاد، اما این موضوع آن‌طور که به نظر می‌رسد ممکن است نه تن‌ها به حل مشکل هزینه‌های بالای پیامک‌های بانکی کمک نکند، بلکه مشکلات دیگری را هم برای بانک و هم برای کاربران این اپلیکیشن‌ها ایجاد کند. اگر بتوان مساله بی اعتمادی عمومی کاربران به این اپلیکیشن‌ها به سبب مشکلات مربوط به حریم خصوصی را کنار گذاشت، باز هم همچنان نمی‌توان به امنیت کامل حساب‌های کاربری این پیام‌رسان‌ها اعتماد داشت.

مشکل هزینه و کارمزد پیامک‌ها یکی از بزرگ‌ترین مشکلات خدمات بانکی است که هم بانک‌ها و هم مشتریان بانکی را درگیر خود کرده است. سال گذشته بود که به ناگاه اپراتور‌ها هزینه پیامک‌های بانکی را به طور ناگهانی افزایش دادند. این موضوع موجب شد که بانک‌ها و مشتریان نسبت به این هزینه‌ها اعتراض کنند. از طرفی بانک‌ها بسیاری از خدمات پیامکی خود را به‌صورت رایگان و بخش دیگری از آن را با آبونمان سالانه ارائه می‌کردند که این هزینه هم ناچیز بود. از طرف دیگر مشتریان بانک‌ها اعتقاد دارند که، چون بانک با استفاده از سپرده‌های آنان درآمدزایی می‌کند، بسیاری از خدمات اولیه را به رایگان ارائه دهد. اما نکته اینجاست که حجم بالای پیامک‌های بانکی به یکی از عوامل زیان بانک‌ها تبدیل شده و این موضوع مدیریت منابع بانکی را مختل کرده است.

حال به نظر می‌رسد که بانک‌مرکزی برای رفع این مشکل به دنبال این است تا با استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی، این معضل را حل کند. اما سوال اینجاست که آیا در چنین شرایطی حرکت به این مسیر مشکلات را حل خواهد کرد؟ در حال حاضر پیام‌رسان‌های داخلی متعددی در کشور وجود دارند که هرکدام تلاش کرده تا در حوزه خاصی قوی‌تر از دیگر رقبا عمل کنند. برای مثال پیام‌رسان بله در کنار ایفای نقش پیام‌رسانی، امکان ایجاد و انجام پرداخت‌های بانکی را برای اعضای خود به وجود آورده است. البته ناگفته نماند که این پیام‌رسان با همت بانک ملی ایجاد شده است.

پیام‌رسان سروش+ نیز تلاش کرده تا چنین خدماتی را بر بستر خود ارائه دهد. دیگر پیام رسانی که در کشور میان مصرف‌کنندگان محبوبیت دارد، پیام‌رسان ایتاست. این پیام‌رسان هم تلاش کرده تا شباهت زیادی به تلگرام داشته باشد تا از محبوبیت این پیام‌رسان قدیمی میان ایرانیان، به عنوان مزیت رقابتی خود استفاده کند. به‌طور کلی پیام‌رسان‌های داخلی تلاش کرده اند تا با بهبود خدمات، کاربران خود را افزایش دهند. اما مساله‌ای دراین میان مطرح است که می‌تواند میزان نارضایتی اجتماعی از چنین تصمیمی را افزایش دهد.

کوچ پیامکی چه مشکلاتی خواهد داشت؟

به‌رغم تمام مزایایی که پیام‌رسان‌های داخلی نسبت به نمونه‌های خارجی خود دارند، اما مساله امنیت کاربران برای بسیاری از افراد مطرح است. شواهد مختلفی از سانسور محتوا یا حتی تخلیه اطلاعات تلفن همراه کاربران توسط اپلیکیشن‌های پیام‌رسان داخلی وجود دارد و این مساله نگرانی‌ها از استفاده از این پیام‌رسان‌ها را افزایش داده است. همین مساله باعث شده به‌رغم تمام مشکلاتی که استفاده از تلگرام دارد، همچنان این پیام‌رسان میان ایرانی‌ها از محبوبیت بالایی برخوردار باشد.

در حال حاضر آمار‌ها نشان می‌دهد که پیام‌رسان تلگرام ۴۴ میلیون کاربر ایرانی دارد. این در حالی است که برخی آمار‌های داخلی نیز نشان می‌دهد که تعداد کاربران پیام‌رسان ایتا هم در همین حوالی قرار دارد، اما مساله اساسی اینجاست که بسیاری از کاربران این پیام‌رسان نه به اختیار خود بلکه به اجبار در آن حضور دارند. ارائه سرویس‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور روی ایتا و همچنین اتصال سرویس‌های قوه قضائیه روی این پیام رسان می‌تواند از جمله دلایل اصلی رشد قابل‌توجه تعداد کاربران ایتا باشد. در نتیجه اعتماد‌سازی میان کاربران باید با دقت بیشتری میان کاربران صورت گیرد.

از دیگر مشکلاتی که ممکن است کاربران با آن مواجه شوند، مشکلات مرتبط با رابط کاربری پیام‌رسان هاست. هرچند تلاش شده تا رابط کاربری این اپلیکیشن‌ها مشابه نمونه‌های خارجی باشد که پیش‌تر از آن استفاده می‌شد، اما همچنان یادگیری کار با پیام‌رسان‌ها یکی از معضلاتی است که کاربران میانسال و کهنسال را درگیر خود خواهد کرد.

رابط کاربری یک سیستم پیامکی بسیار ساده بود و با توجه به سبقه استفاده از آن، بسیاری از کاربران میانسال و کهنسال می‌توانستند به راحتی از آن استفاده کنند، اما مهاجرت به پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواند برای این قشر از کاربران سخت باشد. علاوه بر این قشر، قشری که از سطح سواد دیجیتالی پایین تری برخوردارند، مانند ساکنان مناطق روستایی، هم چنین مشکلاتی در استفاده از پیام‌رسان‌ها خواهند داشت.

این قشر همچنین با مشکلات دیگر از جمله عدم‌دسترسی به اینترنت مناسب هم رنج خواهند برد و در صورت عدم‌دسترسی به اینترنت، توانایی استفاده از خدمات بانکی را نخواهند داشت. همچنین استفاده از این خدمات نیازمند بهره مندی از گوشی هوشمند است که ممکن است بسیاری از افرادی را که در سطح پایین درآمدی قرار دارند هم درگیر کند. یک سیستم پیامکی تقریبا در تمامی تلفن‌های همراه از هر رده‌ای امکان پیاده‌سازی دارد. اما استفاده از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان نیازمند گوشی هوشمند است.

چه راه‌حل‌هایی وجود دارد؟

در حال حاضر تمامی بانک‌ها از اپلیکیشن‌های مخصوص به خود استفاده می‌کنند. بانک‌ها می‌توانند خدمات پیامکی خود را بر بستر نوتیفیکیشن‌های این اپلیکیشن‌ها توسعه دهند. این موضوع حداقل می‌تواند تا حدودی از نگرانی کاربران درخصوص امنیت اطلاعات خود بکاهد؛ چرا که پیش از این اعتماد‌سازی بیشتری در این خصوص انجام شده و درحال حاضر تقریبا خیل عظیمی از مشتریان بانکی از اپلیکیشن‌های بانکی استفاده می‌کنند. بهبود رابط کاربری یا توسعه یک اپلیکیشن خاص برای این حوزه هم می‌تواند یکی از راهکار‌ها باشد. ساده‌سازی رابط کاربری می‌تواند مشکل بسیاری از افراد را در استفاده از پیام‌رسان‌ها بهبود بخشد.

اما نکته اصلی این است که توسعه یک اپلیکیشن جدید می‌تواند هزینه بیشتری را روی دست بانک‌ها بگذارد یا بازطراحی رابط کاربری کنونی بسیاری از اپلیکیشن‌ها می‌تواند به ریزش کاربران منجر شود. از دیگر راهکار‌ها هم می‌توان به شخصی‌سازی پیامک‌ها اشاره کرد که به موجب این موضوع، هم تعداد پیامک‌های ارسالی کاهش می‌یابد و هم می‌توان به طور شفاف تری دلیل کسر هزینه را به مشتریان توضیح داد. از طرف دیگر هم مشتری می‌تواند به انتخاب خود و فقط برای تراکنش‌های خاص پیامک دریافت کند.

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان برای اولین بار در کشور
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • پیام تبریک سرپرست بانک دی به مناسبت چهاردهمین سالگرد تأسیس بانک
  • بانکی پور سند روابط جنسی مردان ترکیه با زنان پُرشمار را منتشر کرد | عدد یاد شده به چه معناست؟ +لینک منبع
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • کیش دستوری به پیامک بانکی