Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز به نقل از مشرق؛ یکی از مهم‌ترین سیاست‌های انگلیس در عملیات روانی علیه ایران که بخش مهمی از مأموریت اجرای آن در بی‌بی‌سی فارسی پیگیری می‌شود، تعریف مسئله برای مخاطب ایرانی و القای مطالبه آن از سوی جامعه ایران است؛ مسئله ورود بانوان به ورزشگاه‌ها هم دقیقاً از همین دست سیاست‌های انگلیسی است که به عنوان کار ویژه این رسانه انگلیسی به شدت پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع سیاست انگلیسی بر پایه تحریک مردم و ایجاد مطالبات فرعی و مشغول‌سازی به مسائلی است که موجب تقابل میان مردم و نظام می‌گردد. نگاهی به اخبار بی‌بی‌سی در آستانه یک مسابقه فوتبال پراهمیت، مشخص می‌کند که میزان مانور و خبرسازی این رسانه به شکلی غیرطبیعی و غیرحرفه‌ای بر مسئله ورود زنان به ورزشگاه اختصاص داشته، به طوری که اهمیت خود آن رویداد ورزشی زیر سایه مسئله ورود بانوان به ورزشگاه قرار می‌گیرد. در توضیح دقیق‌تر رفتار غیرحرفه‌ای و جهت دار بی‌بی‌سی در این موضوع می‌توان گفت که برنامه‌سازان در این شبکه به گونه‌ای با این مسئله برخورد می‌کنند که گویی یک معظل اجتماعی ملی است که باید به کمک رسانه مورد توجه قرار گرفته تا حل شود!

بررسی رفتار بی‌بی‌سی ابعاد بیشتری از مسئله را نشان داده و می‌توان با برشمردن برخی از مولفه‌های موضوع حضور زنان و شیوه برخورد این رسانه، نشان داد که چقدر رویکرد غیرحرفه ای و جهت‌دار بر بی‌بی‌سی فارسی حاکم است. 

در مرحله نخست باید به این موضوع اشاره کنیم که زنان به عنوان نیمی از جامعه ایران نه تنها در عرصه ورزش، بلکه در سایر عرصه‌های اجتماعی پا به پای مردان حضور دارند و ایفای نقش می‌کنند که حاصل نگاه دینی و قانونی در حمایت از ورزش بانوان است. مشخصاً در عرصه مسابقات ورزشی در اکثر رشته‌ها، ورزشکاران زنی در ایران وجود دارند که در رشته‌های ورزشی متعدد صاحب عنوان جهانی، آسیایی و ملی هستند.
این مهم از یک‌سو نشان از فراهم بودن بستر و امکانات برای حضور زنان در عرصه‌های ورزشی بوده و از سوی دیگر نشان دهنده حمایت‌های کلان نظام بوده است. حال در چنین شرایطی ادعای عدم امکان حضور زنان در ورزشگاه‌ها و طرح مسئله به شکل نقض حقوق زنان، درواقع نازل‌ترین نگاه به حقوق زن در این عرصه است. به عبارت دقیق‌تر کشوری که برای حضور زنان در صحنه‌های ورزشی به شکلی کلان سیاست‌گذاری و سرمایه‌گذاری می‌کند و تاکنون بارها موفق به کسب نتایج غرور آفرینی در عرصه‌های بین‌المللی شده است، چطور ممکن است به مسئله حضور زن به عنوان تماشاچی ورزش بی‌توجه باشد.

در نتیجه در مسئله عدم حضور زنان در ورزشگاه‌ها که البته در برخی از مسابقات ورزشی وجود دارد، باید به دنبال دلایل دیگری بود که شامل ناکافی بودن امنیت و سلامت برخی محیط‌های ورزشی به شکل موردی است که باز هم نشان از نگاه عالی نظام اسلامی ایران به کرامت زن دارد.  
این در حالی است که رسانه‌های مخالف نظام از جمله بی‌بی‌سی در طرح مسئله به گونه‌ای عمل می‌کنند که گویی موضوع اصلی عدم توجه به حقوق زنان و مخالفت با نقش آفرینی آنها در اجتماع و همچنین در ورزش است! درج مطالبی با عناوین همچون «زنانه جنگیدن در میدان ورزشی» و «استادیوم؛ منطقه ممنوعه برای زنان» و «تفکیک یا تبعیض جنسیتی» در همین رسانه انگلیسی، رویکرد کاملاً خط‌دار آن را بیشتر روشن می‌کند. 

دو قطبی‌سازی مسئله نیز وجه دیگری از سیاست کلان بی‌بی‌سی در قبال جامعه ایران است که نمود آن در مسئله ورود زنان به ورزشگاه‌ها کاملا آشکار است. بسیاری از مطالب بی‌بی‌سی در این رابطه به اظهار نظر و یکی دو مورد تجمع و مطالبه بخشی از جامعه در مورد حمایت از ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه‌ها اختصاص دارد. درواقع در تحلیل‌های بی‌بی‌سی صحبت از مخالف تندروها با ورود زنان به ورزشگاه، یک پای ثابت است که قصد دارد با الصاق نظرات مخالف با ورود زنان به برخی محیط‌های ورزشی به جریان حاکمیت، دو قطبی حاکمیت در برابر مردم را تشکیل داده و همان سیاست قدیمی تفرقه را دنبال می‌کند.
طرح انحرافی موضوع و حساسیت‌بخشی بی‌مورد به این مسئله نیز زمانی روشن می‌شود که می‌بینیم اولاً منع حضور زنان در نقش تماشاچی فقط در برخی محیط‌های خاص ورزشی و به همان دلایل منطقی عدم وجود زیرساخت‌های لازم برای حضور امن و سلامت زنان وجود دارد. درواقع بسیاری از محیط‌های ورزشی نیز نه تنها برای حضور زنان محدودیتی قائل نیست، بلکه زنان همراه بخشی از هواداران ورزش را تشکیل داده‌اند.

ثانیاً توجه کنیم که در مسابقات فوتبال به عنوان مهم‌ترین ادعای بی‌بی‌سی مبنی بر منع ورود زنان تماشاگر، این مطالبه کل جامعه زنان ایرانی نیست اما بی‌بی‌سی میخواهد که بشود؛ درواقع اکثریت قاطع زنان در جامعه ایران اولویت بالاتری نسبت به این‌گونه مسئله دارند.

اما کارشناسان و تحلیل‌های بی‌بی‌سی همواره امکان حضور زنان در ورزشگاه‌ها را به عنوان مطالبه اکثریت القاء می‌کنند. تیترها و مطالبی از این دست نیز در این رسانه انگلیسی فراوان یافت می‌شود که «حضور زنان در استادیوم ها: مطالبه‌ای بی پاسخ» نمونه‌ای از آن است.

 مقایسه ایران با عربستان سعودی که اخیراً به شکلی افراطی و تبلیغاتی دست به تصویب یک سری قوانین در رابطه با برخورداری‌های اجتماعی زنان زده است، نیز فرافکنی بی‌بی‌سی در همین زمینه محسوب می‌شود. بی‌بی‌سی فارسی سعی می‌کند عربستان را که اساساً در بحث نقض آزادی‌های اجتماعی برای همه افراد جامعه‌اش نمونه‌ای بی‌نظیر محسوب می‌شود، صرفاً به دلیل تغییر قانون و اجازه ورود زنان به ورزشگاه به عنوان نمونه‌ای مطرح کند که در عین شهرت به نقض حقوق بشر و آزادی، چنین امکانی را برای زنان در کشورش فراهم نموده است. این در حالی است که به واقع اگر قرار به اعمال اصلاحات در عربستان سعودی باشد، مسئله ورود زنان به مسابقات ورزشی شاید در صدمین اولویت مطالبات مردم این کشور نیز قرار نگیرد؛ کشوری که حق فعالیت مذاهب حتی اسلامی، ادیان و گروه‌های سیاسی را نیز به کلی نادیده می‌گیرد.  
آنچه در این یادداشت مورد بررسی قرار گرفت، فقط به بخشی از عملیات روانی بی‌بی‌سی فارسی در موضوع حق ورود زنان و تلاش این رسانه انگلیسی برای تولید مسئله، حساسیت‌زایی، ایجاد مطالبه و فرافکنی پرداخته است، اما خود به تنهایی نشان از رفتار کاملاً غیرحرفه‌ای، سیاسی و جهت‌دار این رسانه دارد.
و در پایان نیز باید اشاره کرد که بدون شک ایران اسلامی نمونه‌ای کم‌نظیر در برقراری حقوق زنان بر مبنای قانون بوده و رشد و شکوفایی این بخش مهم از جامعه نیز در سایه فضای آزاد و برخوردار ایران صورت گرفته است. 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۴۸۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم کمیته انضباطی برای حضور مختاری در تمرینات تیم ملی کشتی فرنگی

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، شهرام لرستانی رئیس کمیته انضباطی فدراسیون کشتی با اعلام این خبر گفت: با توجه به دفاعیات آقای محمدرضا مختاری نماینده تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابت‌های جام وهبی امره ترکیه و همچنین عدم محرومیت و جریمه نامبرده از سوی اتحادیه جهانی کشتی، این کشتی گیر می‌تواند به فعالیت‌های ورزشی خود از جمله حضور در تمرینات تیم‌های ملی ادامه دهد.
لرستانی در خصوص حضور این کشتی گیر در میادین ورزشی تصریح کرد: در مورد این موضوع در جلسه بعدی کمیته انضباطی تصمیم گیری خواهد شد.
لازم به ذکر است مختاری با توجه به رأی کمیته انضباطی تعلیق شده بود.

دیگر خبرها

  • به بهانه الکلاسیکوی ایران؛ بریس نیکبخت و ضربه سر کریم باقری مقابل سپاهان / فیلم
  • قزوین میزبان احتمالی استقلال در بازی پایانی لیگ
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • «دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس
  • تصمیم کمیته انضباطی برای حضور مختاری در تمرینات تیم ملی کشتی فرنگی
  • استقلال: نکونام گفت دعا کن قهرمان شویم
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • ورود وزیر ورزش به تایلند با استقبال سفیر ایران و تاج