Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@05:57:00 GMT

مشق اشغال‌گری "جونیپر" در سرزمین فلسطین

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۴۹۳۶۶

مشق اشغال‌گری 'جونیپر' در سرزمین فلسطین

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابتدای هفته جاری خبری مبنی بر آغاز مانور نظامی مشترکی بین نیروهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی تحت عنوان (جونیپر کبرا) منتشر شد که تا 2 هفته ادامه خواهد داشت و حدود 2500 نیروی آمریکایی و 2000 نیروی نظامی اسرائیلی در این رزمایش شرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رزمایش برای رژیم صهیونیستی حائز اهمیت است زیرا بنابر اعلام وزارت جنگ اسرائیل این رزمایش 14 روز طول می‌کشد، در حالی که معمولا در هیچ کجای دنیا رزمایش‌های نظامی بیش از یک هفته به طول نمی‌انجامد.

گفته می شود این مانور برای هماهنگی و همکاری بیشتر بین نیروهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی و آشنایی نیروهای آمریکایی با سامانه پدافند هوایی این رژیم جهت حفاظت از حریم هوایی این صهیونیستها صورت می گیرد. گفتنی است هدف از برگزاری این رزمایش شبیه سازی جنگ تمام عیار و حملات موشکی همه جانبه خواهد بود؛ به همین دلیل در این مانور سامانه دفاعی موشکی، سامانه گنبد آهنین و پاتریوت نیز به کار گرفته شده است.

پیوند اشغالگری به پهنای تاریخ

این اولین باری نیست که این مدل رزمایش ها بین نیروهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برگزار می شود. از سال 2001 میلادی تاکنون، آمار برگزاری چنین مانورهای نظامی به عدد 9 می رسد؛ اما رزمایش کنونی گسترده‌ترین رزمایش در میان مانورهای انجام شده است. گفته می شود مانور نظامی کبرا جهت هماهنگی بیشتر بین نیروهای آمریکا و رژیم صهیونیستی است، اما سوال این است که آیا در 9 دوره قبلی برگزاری رزمایش مشترک، رژیم صهیونیستی و آمریکا با یکدیگر هماهنگ شده اند تا منطقه غرب آسیا تا این حد متلاطم شده و درگیر ناامنی‌های گسترده باشد؟

تجربه نشان داده که برگزاری چنین گردهمایی های نظامی بی دلیل نبوده و هدفی خاص را دنبال می‌کند. در سال 2001 که اولین رزمایش بین نیروهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی کلید خورد، ارتش آمریکا به بهانه 11 سپتامبر که بعدها ثابت شد خود کاخ سفید طراح اصلی آن بوده، تحت عنوان مبارزه با تروریسم و ریشه کن کردن القاعده به افغانستان حمله کرد و تا سال 2014 به اشغالگری خود در این کشور ادامه داد.

شواهد و عکس‌های منتشر شده پهپادها نشان می‌دهد که پایگاه های نظامی آمریکا همچنان در افغانستان وجود دارد. شنیده ها حاکی از آن است که آمریکا، نیروهای ویژه صهیونیستی را تحت عنوان نظامیان آمریکایی، به افغانستان برده تا در آنجا جنگ های شهری را به آنان آموزش دهند.

اسرائیلی ها برگزاری این رزمایش مشترک با آمریکا را لازم و ضروری می دانند، زیرا همه طرح های آنها در منطقه با شکست مواجه شده است؛ طرح هایی مثل تجزیه عراق و سوریه و ساقط کردن دولت‌های قانونی این کشورها، شکست سنگین از محور مقاومت در منطقه و تولد نیروهای بسیج مردمی در عراق و سوریه، بحران یمن و فرو رفتن یکی از همپیمانان اصلی صهیونیست‌ها در باتلاق یمن، شکل گیری انتفاضه چهارم مردم فلسطین و همراه شدن اکثر کشورهای جهان با آن، قدرت گرفتن نیروهای لبنانی و سوری در مجاورت مرزهای سرزمین‌های اشغالی که خطر آنها بیخ گوش اسرائیل است؛ تنها بخشی از معضلات صهیونیستها است که باید برای آنها راه حلی پیدا کند، معضلاتی که ظاهرا راه حلی برای آنها نیست.

طبق این گزارش رزمایش‌های مشترک بین آمریکا و رژیم صهیونیستی کمک هایی زیادی به آمریکا کرده است. آمریکا علاوه بر این که به دلیل واهی مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد، در سال 2003 نیز به بهانه سرکوب و دستگیری صدام حسین مهره سوخته خود در منطقه عراق را اشغال کرد. علاوه بر این، آمریکا به پشتوانه رابطه با رژیم صهیونیستی بارها درباره ایران و برخی از کشورهای منطقه از گزینه نظامی صحبت کرده است و همچنان روی این موضوع مانور می‌دهد، گزینه‌های روی میزی که ظاهرا فقط روی میز است. صدام حسین و اسامه بن لادن، سال ها قبل از حمایت های مالی و نظامی آمریکا بهره می بردند و حتی در دولت جورج بوش پدر از بن لادن به عنوان جنگجویان آزادی نام برده می شد.

رزمایش مشترک  آمریکا و آسیا

آمریکا به غیر از رژیم صهیونیستی بارها مانورهای مشترکی را در آسیا با کشورهای ژاپن و کره جنوبی برگزار کرده است. حدود سه ماه پیش آمریکا و کره جنوبی در شبه جزیره کره در واکنش به آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما کره شمالی، رزمایش مشترکی را تحت عنوان «نقطه هوشیاری» که سالانه بین این دو کشور برگزار می شود، آغاز کردند. اما سوال پیرامون این موضوع  این است که چرا باید رزمایش مشترک بین آمریکا و کره جنوبی 1 هفته بعد از آزمایش موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی صورت بگیرد؟

آمریکا مدعی شده این مانور نظامی برای افزایش آمادگی و توانایی عملیاتی و همچنین تضمین صلح و امنیت در شبه جزیره کره برگزار شده است. این در حالی است که کره شمالی هدف آمریکا از برگزاری این رزمایش را غیر از امنیت و صلح در شبه جزیره کره دانسته و پیونگ یانگ دولت ترامپ را فقط عامل افزایش تنش و هشداری مبنی بر این که رزمایش نظامی، تنها باعث بدتر شدن آتش تنش در شبه جزیره کره می‌شود دانسته است. حتی کمیته اتحاد مجدد صلح آمیز دولت پیونگ یانگ این مانور نظامی مشترک را سرآغاز جنگ اتمی در شبه جزیره کره خوانده بود.

تاریخ به وضوح نشان داده که مانورهای نظامی مشترک آمریکا هر بار که در آسیا انجام شده، تنش هایی را ایجاد کرده است. فرقی نمی کند این رزمایش های مشترک کجای منطقه باشد، چرا که این موضوع همچون روز روشن است که هدف آمریکا از برگزاری چنین مانورهایی فقط ناامن کردن منطقه و اجرای توطئه معمای امنیت خود در منطقه است که نظیر آن بارها در خاورمیانه از آمریکا و رژیم صهیونیستی دیده شده است. کشورهای چون عراق و سوریه بارها مورد تهاجم گروه های تروریستی مورد حمایت آمریکا قرار گرفته‌اند که در راستای همین پروژه معمای امنیت است.

در حال حاضر می توان این گونه رزمایش‌های مشترک را به عنوان کمک آمریکا به رژیم صهیونیستی به پشتوانه کمک های قدیمی که این رژیم در حمله های مستقیم آمریکا به عراق و افغانستان و جنگ‌های نیابتی در سوریه و عراق تلقی کرد، چرا که احتمال دارد رژیم صهیونیستی بار دیگر حمله ای را به غزه برای تکمیل نشدن انتفاضه چهارم مردم فلسطین انجام دهد که در آن قطعا به کمک آمریکا نیاز دارد. کمک های رژیم صهیونیستی تنها در بعد نظامی نبوده است، چراکه آنها کمک های مالی زیادی را به آمریکا در همه موارد به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری گذشته کرده‌اند، انتخاباتی که نتیجه آن را همیشه لابی صهیونیستی آیپک رقم زده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۴۹۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!

وزیر خارجه آمریکا در روزهای اخیر برای شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد ریاض شد و در سخنان خود به پروژه عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل پرداخت، پروژه ای که پس از عملیات طوفان الاقصی به حالت تعلیق درآمده بود اما اینبار با چاشنی فلسطین روی میز قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار با معلمان بار دیگر به مسئله فلسطین پرداختند و با اشاره غیرمستقیم به تحرکات اخیر آمریکایی‌ها در منطقه در پی سفر آنتونی بلینکن به عربستان سعودی، بر شکست پروژه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنان خود تنها راه‌حل مسأله فلسطین را پیشنهاد مطرح شده از جانب ایران یعنی بازگرداندن فلسطین به صاحبان اصلی آن اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی خواندند و تأکید کردند: تا وقتی فلسطین به صاحبان خود بازنگردد مشکل غرب آسیا حل نخواهد شد و حتی اگر بیست، سی سال دیگر هم تلاش کنند که رژیم صهیونیستی را سر پا نگه دارند - که ان‌شاءالله نمی‌توانند - این مسأله، حل شدنی نخواهد بود.

رهبر انقلاب افزودند: فلسطین باید به مردم آن بازگردد و پس از تشکیل نظام فلسطینی، خودشان تصمیم بگیرند که با صهیونیست‌ها چه کنند.

ایشان با اشاره به تحرکاتی برای عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه، گفتند: بعضی‌ها خیال می‌کنند با این کارها مسأله حل خواهد شد در حالی که با فرض عادی شدن روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی اطراف، نه تنها مشکل حل نمی‌شود بلکه مشکل متوجه دولت‌هایی خواهد شد که با چشم بستن بر جنایات رژیم اشغالگر با آن دست دوستی داده‌اند و ملت‌ها به جان خود آن دولت‌ها خواهند افتاد.

این سخنان رهبر انقلاب پس از آن بود که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بعد از عملیات «وعده صادق» که معادلات را در منطقه غرب آسیا تغییر داد، در روزهای اخیر برای شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد عربستان سعودی شد و در صحبت‌های خود به پروژه عادی سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی پرداخت، پروژه‌ای که طرف سعودی پس از عملیات طوفان الاقصی و افزایش نفرت مردم کشورهای منطقه و جهان از رژیم جنایتکار اسرائیل، بسیار محتاطانه در مورد آن سخن گفته بود و در این مدت مقامات ریاض همواره تاکید کرده بودند که هرگونه عادی سازی روابط با تل آویو در گرو تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه از پیشرفت روند عادی سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و رسیدن آن به مراحل پایانی خبر داد و گفت: آمریکا و عربستان در طول ماه گذشته میلادی اقدامات فشرده‌ای را برای عادی سازی روابط ریاض و تل آویو انجام دادند.

وی اضافه کرد: احتمال دارد، تلاش‌های دوجانبه عربستان و آمریکا در این باره به زودی به نتیجه برسد، اما ابتدا باید به جنگ در غزه پایان دهیم و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی را آغاز کنیم تا پس از آن روند عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل به پیش رود.

همچنین «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در حاشیه این نشست از نزدیکی موعد امضای توافق امنیتی میان این کشور و آمریکا خبر داد.

این تحرکات منطقه‌ای در شرایطی مطرح می‌شود که ریاض و تل‌آویو سال گذشته در نزدیکی توافق عادی‌سازی قرار داشتند، توافقی که قرار بود عربستان در قبال به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به توافقی امنیتی با ایالات متحده برسد، اما عملیات طوفان الاقصی معادلات طرفین را برهم زد و روند مذاکرات را برای چندین ماه دچار تعلیق کرد.

محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی اواخر شهریور ۱۴۰۲ در مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز آمریکا گفت که ریاض به عادی‌سازی روابط با تل‌آویو به شرط تحقق اهداف فلسطینیان نزدیک می‌شود. محمد بن‌سلمان افزود: مساله فلسطین برای عادی‌سازی روابط با [رژیم] اسرائیل مهم است. ولیعهد عربستان سعودی افزود: ریاض هر روز بیشتر به عادی‌سازی روابط با تل‌آویو نزدیک می‌شود اما به شرط تحقق اهداف فلسطینی‌ها. وی همچنین گفت: واشنگتن پیشنهادی برای برقراری روابط با [رژیم] اسرائیل ارائه کرد و مذاکرات ادامه دارد و خوب است.

منظور ولیعهد عربستان از تحقق اهداف فلسطینی‌ها، راه حل ۲ دولتی در فلسطین است و اگر محمد بن سلمان به طرح عموی خود و پادشاه سابق عربستان، ملک عبدالله در سال ۲۰۰۲ وفادار مانده باشد یکی از شروط آن بازگشت اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ است.

به نظر می‌رسد آنچه در روزهای گذشته در پایتخت عربستان شاهد بوده‌ایم نشان از طراحی طرف آمریکایی و عربستانی برای فلسطین و منطقه دارد، زیرا وزای خارجه آمریکا و عربستان درباره بخشی از راه حل مساله فلسطین مواضع مبهمی درباره مقاومت فلسطینی بیان کرده که گذشت زمان جزئیات آن را مشخص خواهد کرد. در همین راستا آنتونی بلینکن می‌گوید: «یک پیشنهاد سخاوتمندانه مقابل حماس گذاشته شده است و امیدواریم که تصمیم درستی بگیرد». بن فرحان هم اظهار کرد باید تلاش بیشتری در جبهه فلسطینی صورت گیرد و مسیری را در پیش گیریم که در نهایت به تشکیل کشور فلسطین منتهی شود.

این در حالی است که روز دوشنبه در مجمع اقتصادی داووس در ریاض طی بیانیه‌ای اعلام شد پادشاهی عربی سعودی و ایالات متحده آمریکا در آستانه انجام «اقدامات نهایی» برای امضای توافق امنیتی دوجانبه هستند. توافقی که خواسته ریاض بوده و شامل تضمین کامل واشنگتن برای حمایت همه جانبه تسلیحاتی و امنیتی از عربستان است.

با توجه به این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر صحبت از آتش بس در غزه و تشکیل یک کشور فلسطینی برای طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه ای یک بازی برد-برد محسوب می‌شود؛ زیرا از یک سو کشورهای عربی می‌توانند بگویند در نهایت راه حلی را پیدا کرده‌اند و آمریکایی‌ها هم می‌توانند از شر دولت نتانیاهو خلاص شده و به بازسازی تصویر فروریخته خود طی ۶ ماه گذشته بپردازند. البته کشور فلسطین مد نظر آمریکا و بلینکن به چند کانتون از هم جدا خلاصه می‌شود که بدیهی‌ترین اجزای یک دولت را نخواهد داشت و تحت الحمایه اسرائیل باقی خواهد ماند و اینگونه در نگاه و محاسبات دو طرف مساله فلسطین محو خواهد شد.

موانع عادی‌سازی

با این وجود همانطور که گفته شد، طی ۷ ماه گذشته روند تحولات منطقه پس از طوفان الاقصی مانعی سخت در برابر این پروژه ایجاد کرده است و به نظر نمی‌رسد در شرایطی که حتی شهروندان و دانشجویان ایالات متحده حاضر پذیرش ننگ حمایت از رژیم صهیونیستی نیستند، عادی سازی روابط با این رژیم برای عربستان سعودی بدون هزینه باشد، به ویژه اینکه ترکیه نیز حاضر شده حداقل در ظاهر، تغییر تاکتیک بدهد و در سیاست اعلامی خود ادعا کرده روابط اقتصادی‌اش با رژیم صهیونیستی را قطع کرده است.

علاوه بر این، ایده ۲ دولتی در ۶ ماه گذشته مطلوبیت خود را تا حد زیادی از دست داده است و طرف اشغالگر اسرائیلی را در نفی حقوق کامل فلسطینی‌ها مصمم‌تر کرده است. پایگاه آمریکایی «نشنال‌اینترست» اواخر بهمن سال گذشته در گزارشی نوشت: «حتی اگر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل همین فردا دفتر خود را ترک کند باز هم منجر به برقراری صلح در خاورمیانه نخواهد شد، چرا که بسیاری از اسرائیلی‌ها به راه‌حل ۲ دولتی معتقد نیستند».

به نوشته این پایگاه تحلیلی «اما هیچ نشانه‌ای دال بر این وجود ندارد که آسیب ۷ اکتبر نگرش عمومی اسرائیل را به سمت پذیرش ایده یک کشور مستقل فلسطینی تغییر داده باشد». طبق این گزارش، بنی‌گانتس و همچنین اسحاق هرتزوگ (رئیس رژیم صهیونیستی) و حتی یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون، ناراحتی خود را از لفاظی‌های احیا شده دولت بایدن درباره نیاز به راه‌حل ۲ دولتی از زمان آغاز جنگ علیه غزه ابراز و به‌طور خصوصی تأکید کرده‌اند که دولت بایدن از صحبت علنی درباره راه‌حل ۲ دولتی در پیامدهای حمله حماس در ۷ اکتبر خودداری کند.

مرور تاریخی وقایع سال ۱۹۹۳ در جریان پیمان اسلو رو مهر تأییدی بر این موضوع است که رژیم اشغالگر و آپارتاید اسرائیل هرگز حقی را برای فلسطین به رسمیت نمی‌شناسد، حالا ۳ دهه از روزی که یاسر عرفات، اسحاق رابین و بیل کلینتون در واشینگتن دی‌سی دست‌های یکدیگر را به گرمی فشردند گذشته است، روزی که جهان تصور کرد منازعه برای همیشه تمام شده است، اما ۳۰ سال بعد فلسطین دوباره به موضوع اول جهان تبدیل شده و حامیانش دانشگاه‌های آمریکا را تسخیر کرده‌اند.

کد خبر 749917

دیگر خبرها

  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است
  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • مأموریت دشوار بلینکن
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • حمله موشکی حزب الله به پادگان نظامی «برانیت» رژیم صهیونیستی
  • رژیم صهیونیستی: حزب‌الله از مرزها دور نشود جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم