Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@08:41:12 GMT

ماجرای زهرا کاظمی در مجلس ششم

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۵۴۷۵۱

چندین بار از آقای سعید مرتضوی خواستیم برای ارایه پاره‌ای از توضیحات به جلسات کمیسیون بیاید اما ایشان دعوت را اجابت نکرد. در حالی که نص قانون است که اگر کسی دعوت کمیسیون اصل ۹۰ را برای ارایه توضیحات اجابت نکند مجرم است و مستعد مجازات. با این حال اقدام قضایی اتفاق نیفتاد چون کمیسیون نمی‌تواند حکمی صادر کند اما از سوی مراجع قضایی ذی‌صلاح هم حکمی برای او صادر نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال ایشان در آن دوران رکنی از ارکان قوه قضاییه بود، ‌با دست باز هر کار قانونی و غیر قانونی انجام می‌داد. ما فقط در برابر او نبودیم. بلکه آرام‌آرام کمیسیون اصل ۹۰ در مقابل قوه قضاییه قرار گرفت.

حسین انصاری‌راد، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم شورای اسلامی در روزنامه اعتماد نوشت: «کمیسیون اصل ۹۰ کار خود را تازه شروع کرده یا به اصطلاح هنوز چندان راه نیفتاده‌ بود، گاهی شب‌ها سعید مرتضوی با من تماس می‌گرفت و احوالپرسی می‌کرد. در واقع در پی جلب نظر کمیسیون بود.

این ارتباط البته مربوط به پیش از ماجرای قتل زهرا کاظمی و ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم به این موضوع بود. بعد از این اتفاق و زمان رسیدگی به پرونده آقای مرتضوی در کمیسیون اصل ۹۰ ایشان نسبت به کمیسیون موضع گرفت و سخت در برابر ما ایستاد.

کمیسیون اصل ۹۰ امکانات و اختیارات وسیعی برای تحقیق در مورد موضوعات مختلف دارد که اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد و اعضا هم تصمیم داشته‌ باشند از این اختیارات و امکانات به درستی استفاده کنند، کمیسیونی بسیار موثر خواهد بود.

در زمانی که ماجرای مرگ زهرا کاظمی اتفاق افتاد کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به موضوع ورود کرد و ما در کمیسیون به تفصیل و با دقت به آن رسیدگی کردیم. آقای پزشکیان که در آن زمان وزیر بهداشت دولت اصلاحات بود و از سوی رییس‌جمهوری هم مسئولیت پیگیری داشت، به کمیسیون اصل ۹۰ آمد و گزارش مفصلی در این رابطه ارایه کرد.

ما در کمیسیون حتی شهادت آقای محمدحسین خوشوقت، مدیرکل وقت مطبوعات و رسانه‌های خارجی در وزارت ارشاد را هم داشتیم و خودمان هم پیگیری‌های مفصلی کردیم. در همین راستا چندین بار از آقای سعید مرتضوی خواستیم برای ارایه پاره‌ای از توضیحات به جلسات کمیسیون بیاید اما ایشان دعوت را اجابت نکرد. در حالی که نص قانون است که اگر کسی دعوت کمیسیون اصل ۹۰ را برای ارایه توضیحات اجابت نکند مجرم است و مستعد مجازات.

با این حال اقدام قضایی اتفاق نیفتاد چون کمیسیون نمی‌تواند حکمی صادر کند اما از سوی مراجع قضایی ذی‌صلاح هم حکمی برای او صادر نشد. به هر حال ایشان در آن دوران رکنی از ارکان قوه قضاییه بود، ‌با دست باز هر کار قانونی و غیر قانونی انجام می‌داد. ما فقط در برابر او نبودیم. بلکه آرام‌آرام کمیسیون اصل ۹۰ در مقابل قوه قضاییه قرار گرفت و ما بگومگوهایی هم با رییس وقت قوه قضاییه داشتیم.

یکی دیگر از مواردی که با سعید مرتضوی مواجهه‌ای داشته‌ام، زمانی بود که تعدادی از جوانان را بازداشت کرده‌ بودند. درست خاطرم نیست که این بازداشت‌ها به چه دلیل بود و آیا مربوط به بازداشت دانشجویان بود یا نه اما به خاطر دارم که ایشان از لفظ اراذل و اوباش استفاده می‌کرد و من نسبت به این لفظ واکنش نشان دادم.

بعد از آن هم در کمیسیون مذاکره سخت و جدی با ایشان داشتم که‌ ای کاش این مکالمات ما ضبط می‌شد. در این زمینه مکاتباتی هم داشتیم و درخواست ملاقات با این جوانان و بازرسی از وضعیت آنان و تحقیق از بازداشتی‌ها را داشتیم. کشمکش زیادی میان ما و ایشان به وجود آمد. در نهایت هم اجازه صادر نشد و ایشان خلاف قانون عمل کرد. یک بار هم در دفتر آقای مرتضوی با همسر آقای زیدآبادی ملاقات کردم.

در واقع همسر آقای زیدآبادی درخواست داشتند و در نهایت ما در حضور آقای مرتضوی دیداری داشتیم. همسر آقای زیدآبادی خیلی صریح انتقاد می‌کرد و او سعی می‌کرد با ملایمت پاسخ دهد اما به هر حال سعید مرتضوی شاخصه‌ای بارز داشت که در مجموع مذاکرات و دیدارهایی که با ایشان داشتم، متوجه آن شدم.»

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۵۴۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کمیسیون‌های تخصصی مجلس در هفته جاری از روز شنبه تا چهارشنبه هشتم تا ۱۲ اردیبهشت جلسات خود را برگزار می‌کنند و موارد زیر در دستور کار کمیسیون‌ها قرار دارد:

کمیسیون اقتصادی در جلسه روز یکشنبه خود طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم را بررسی می‌کند.

اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس روز یکشنبه میزبان رئیس جهاد دانشگاهی خواهند بود تا وی گزارش اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی خود را به این کمیسیون ارائه دهد.

اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه لایحه اصلاح تبصره (۶) الحاقی به ماده واحده قانون ابطال اسناد فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه را در کمیته حقوق خصوصی بررسی می‌کنند و در روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه هم کلیات طرح فهرست تصویب نامه‌های قانون نامعتبر دوره فترت را در دستور کار خود دارند.

اعضای کمیسیون بهداشت در روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه آخرین وضعیت پرداخت حق بیمه پرداختی بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را با حضورمسوولان مربوطه بررسی می‌کنند و در روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه از شرکت مادر تخصصی پالایشگاه و پژوهش خون بازدید می‌کنند.

اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس هفته جاری علاوه بر ارائه گزارش توسط نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی؛ عملکرد قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را بررسی می‌کنند.

اعضای کمیسیون اجتماعی روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) به منظور بررسی و جمع‌بندی آخرین وضعیت طرح‌ها و لوایح و امور نظارتی کمیسیون اجتماعی با حضور مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور جلسه خواهند داشت و روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به منظور بررسی ارائه گزارش اقدامات به‌عمل آمده در راستای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این کمیسیون خواهد آمد.

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی روز دوشنبه (۹ اردیبهشت‌ماه) علاوه بر مروری بر آخرین اخبار و تحولات، ایراد شورای نگهبان در خصوص لایحه موافقت نامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با حضور نماینده شورای نگهبان و مسئولان ارشد دستگاه‌های ذی ربط را بررسی می‌کنند. دوشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) آخرین تحولات منطقه با مسئولان ارشد ذی ربط بررسی می‌شود. ­

اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها مجلس­ هم­ در نشست­ روز سه شنبه­ ­خود با حضور وزیر کشور­ گزارش آخرین وضعیت انتخابات دورازدهمین دوره مجلس و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را­ ­بررسی­ خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم