Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@20:24:56 GMT

پیام رئیس مجمع به كنفرانس مديريت استراتژيك

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۵۸۸۱۵

آیت الله هاشمی شاهرودی در پیامی به يازدهمين كنفرانس بين المللي مديريت استراتژيك، توجه به توسعه شرکت‌های راهبرد محور، خصوصاً راهبردهای اساسی که در سطح کلان کشور به عنوان سیاست های اصلی مورد توجه بوده است، مانند راهبرد اقتصاد مقاومتی، راهبرد اشتغال مولد و رشد اقتصادی و راهبرد تولید سبز و حفظ محیط زیست که در این رویداد نیز مورد توجه قرار گرفته است، را مقبول و مورد نظر کارشناسان ارشد کشور دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل پیام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به شرح ذیل می باشد:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدالله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سیدالانبیاء و المرسلین محمد و آله الطیبین الطاهرین

 قال الله فی محکم کتابه الکریم

«فَاسألوا أهل الذِّکر اِن کُنتُم لا تَعلَمون» «بپرسید از اهلش اگر که به آن علم ندارید» سوره انبیاء آیه 7

صدق الله العلی العظیم

برگزاری رویدادهای دقیق و ارزشمند علمی به منظور ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی با حضور اساتید، صاحب نظران، دانشجویان و مدیران سازمان ها و نهادهای مرتبط با موضوع، قطعاً اتفاق بزرگ و مبارکی است.

امیدوارم این کنفرانس که با همت انجمن علمی مدیریت راهبردی ایران برگزار می­گردد، بتواند به توسعه مدیریت مطلوب کشور و تقویت رویکردهای راهبردی در عرصه های مختلف فرهنگی ، سیاسی، دفاعی ، امنیتی ، اجتماعی و اقتصادی بیانجامد و در ارتقای اقتدار سیاسی و امنیتی و بهبود شاخص­های فرهنگی و اجتماعی و بهبود تولید و افزایش بهره وری، کاهش وابستگی به فروش نفت و مواد خام و همچنین افزایش صادرات غیرنفتی، تأثیرگذار باشد.

در عصر حاضر که راهبردها به عنوان رکن اساسی سیاست گذاری عمومی و توسعه و ارتقای حکمرانی و پیشرفت نهادها و سازمان ها و بنگاه های مختلف اقتصادی و صنعتی مطـرح هستند، تـوجه بـه تـوسعـه شرکت­های راهبرد محور، خصوصاً راهبردهای اساسی که در سطح کلان کشور به عنوان سیاست های اصلی مورد توجه بوده است، مانند راهبرد اقتصاد مقاومتی، راهبرد اشتغال مولد و رشد اقتصادی و راهبرد تولید سبز و حفظ محیط زیست که در این رویداد نیز مورد توجه قرار گرفته است، مقبول و مورد نظر کارشناسان ارشد کشور است. از این رو تأثیرگذاری در سطوح مختلف اقتصادی و توجه بیشتر شرکت­ها و سازمان های اقتصادی، صنعتی و خدماتی به رویکرد راهبرد محور و همچنین حضور شرکت های فعال در حوزه فناوری های نوین و کسب و کارهای نوپا می تواند در افزایش بهره وری و کاهش هزینه های روز مره مردم مؤثر باشد و راهکارهای جدی برای پیشرفت کشور ارائه نماید.

با این نگاه، رسالت فعالان عرصه مدیریت کشور به منظور بومی سازی دستاوردهای قابل توجه کشورهای دیگر و همچنین تبدیل دانش پنهان مدیریتی کشور به دانش قابل بهره برداری برای مدیران جوان و توانمند کشور و توجه بیش از پیش به سیاست­های کلان و اهداف سند چشم انداز ایران در افق 1404 ، از اهمیت بسزایی برخوردار است که بی تردید بایستی در جامعه علمی مدیریتی کشور مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

بار این رسالت ملی بر دوش همه سازمان ها و نهادهای علمی و اجرایی دولتی و غیردولتی کشور است و چه بسا در تحقق آن حتی لازم است غیر از جامعه علمی مدیریتی کشور، همه مسئولان در قوای مختلف نیز به صورت جدی دست به کار شوند تا اقدام عاجلی در عرصه مدیریتی کشور صورت گیرد و تحول آفرینی شود.

از این رویداد و حرکت بزرگ که نماد تمایل نخبگان حوزه ودانشگاه کشور به نقش آفرینی در تحول مدیریتی کشور است، قدردانی می کنم و برای دست اندرکاران این رویداد، آرزوی توفیق روز افزون دارم. همچنین به همه اساتید و متخصصان ، دانشجویان و دانش پژوهان ، کارشناسان و مدیران راهبردی و شرکت کنندگان در این کنفرانس، یادآور می شوم که با ایمان و توکل به خدا و اتکا به توانمندی های درونی و نیروی انسانی و متعهد و خلاق کشور و تلاش مستمر در راستای نیل به توسعه متوازن و پیشرفت همه جانبه کشور، موفقیت حتمی و قطعی خواهد بود. ان شاء الله

 والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

سید محمود هاشمی شاهرودی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۵۸۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اهمیت دوره کودکی و نوجوانی در رشد افراد از یک سو و افزایش میزان رفتار‌های پرخطر در طی بلوغ از سوی دیگر، لزوم مراقبت از دانش آموزان را در کانون توجه قرار داده است. طراحی راهبرد‌ها و برنامه‌های مؤثر می‌تواند منجر به پیشگیری از رفتار‌های پرخطر و آسیب‌های اجتماعی و رشد مثبت دانش آموزان شود. در این راستا یکی از راهکار‌های موجود جهت رسیدن به رویکردی جامع در راستای مراقبت از دانش آموزان، رجوع به تجارب جهانی در این حوزه است.

 دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «تحلیلی راهبردی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی: مرور تجارب جهانی با تأکید بر رویکردها، راهبرد‌ها و برنامه‌های پیشگیری و کنترل» بیان می‌کند که برای مطالعه آسیب‌های اجتماعی و مداخله به‌منظور پیشگیری از آنها باید به مدرسه توجه ویژه‌ای داشت، چراکه در جهان امروز انسان‌ها بخش زیادی از زندگی‌شان را به‌عنوان دانش‌آموز جهت کسب دانش و مهارت‌های مختلف در آن سپری می‌کنند. دانش‌آموزان همچنین به‌دلیل تجربه تغییر و تحولات رشدی و اجتماعی نظیر بلوغ و ورود از محیط خانه به اجتماع و مدرسه بیشتر تحت‌تأثیر آسیب‌های اجتماعی هستند. 

* آسیب‌های اجتماعی نوظهور

این گزارش مطرح می‌کند که همچنین دسترسی آسان به فضای مجازی در طی سال‌های اخیر برای دانش‌آموزان باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی نوظهور در میان آنان شده‌ است. شواهد پژوهش‌های این حوزه نشان‌می‌دهد میزان «رفتار‌های پرخطر» و «آسیب‌های اجتماعی» در میان دانش‌آموزان رو به افزایش بوده است. اگر علل و عوامل این رفتار‌ها به‌خوبی شناخته نشود و برنامه‌های مبتنی‌بر شواهد برای مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان در دستور کار قرار نگیرد، نه‌تن‌ها دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های متعدد قرار می‌گیرند، بلکه کارکرد مدارس مختل و دانش‌آموزان در معرض آسیب قرار می‌گیرند و انواع هزینه‌ها به جامعه تحمیل می‌شود. 

* مدارس بستر برنامه‌های پیشگیری از آسیب

در این گزارش آمده است که مدارس به‌عنوان بستر برنامه‌های پیشگیری از این آسیب‌ها شناخته‌شده‌اند؛ چراکه آنان به جمعیتی گسترده از دانش‌آموزان، والدین و کارکنان مدرسه دسترسی دارند. همچنین مدارس کارآمدترین و نظام‌مندترین ابزار‌های موجود برای ارتقای سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی کودکان را در اختیار دارند. این گزارش به‌عنوان بخشی از سلسله گزارش‌های «آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان»، به بررسی علل این آسیب‌ها و راهبرد‌ها و برنامه‌ها برای پیشگیری، کنترل و کاهش آنها با مرور تجارب جهانی پرداخته شده‌است. 

* عوامل خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کند

این گزارش توضیح می‌دهد که بررسی‌های انجام شده در این گزارش نشان‌می‌دهد با توجه به مراحل رشد کودکان و نوجوانان در نهاد‌های جامعه‌پذیری، عوامل خطر متعددی آنها را تهدید می‌کند. شناخت عوامل خطر به‌لحاظ رشد درجه‌بندی شده؛ بدین معنی که در هر مرحله از رشد کودکان چه عواملی آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد به تشخیص مسئله یعنی علل و سازوکار‌های آسیب‌پذیری اجتماعی دانش‌آموزان و طراحی راهبرد‌های مؤثر کمک می‌کند. دو رویکرد برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی عبارتند از رویکرد سلامت عمومی و رویکرد رشد‌مدار. بر‌مبنای این رویکرد‌ها به‌ویژه رویکرد رشد‌مدار، راهبرد‌هایی نظیر ساختاری، فرایندی، تحصیلی، مراقبتی، محیطی و... و برنامه‌های مختلفی به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی این دوره و کنترل آنها ارائه شده‌است. 

در این گزارش مطرح می‌شود که مرور این راهبرد‌ها و برنامه‌ها نشان‌می‌دهد که آنها دارای چند ویژگی مهم به این شرح هستند که به‌لحاظ رشد درجه‌بندی شده هستند، یعنی با توجه به دوره رشد کودکان و نوجوانان راهبرد‌ها و برنامه‌های مختلفی را تدارک دیده‌اند همچنین لایه‌بندی شده هستند و با توجه به میزان خطرپذیری دانش‌آموزان مداخلات متفاوت و متناسبی به آنها ارائه می‌شود؛ در همین زمینه باید گفت آنها توجه ویژه‌ای به دانش‌آموزان در معرض خطر دارند، از سنین پایین و قبل از تولد شروع می‌شوند، به دوره‌های گذار و تغییرات زندگی نظیر ورود از محیط خانه به اجتماع یا مدرسه توجه دارند، عناصر مختلفی نظیر والدین، کارکنان مدرسه و دانش‌آموزان را مشارکت می‌دهند، تنها معطوف به دانش‌آموزان نیستند، بلکه به ارتقای کیفیت نهاد‌های جامعه‌پذیری آنها همچون خانواده و مدرسه نیز می‌پردازند، مبتنی‌بر شواهدند و ارزیابی‌های مختلفی از نتایج آنها صورت گرفته است، با توجه به ویژگی‌های مدارس منعطف هستند و به‌لحاظ هزینه و فایده مقرون‌به‌صرفه هستند، یعنی سرمایه‌گذاری به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این سال‌ها نه‌تن‌ها هزینه نیست، بلکه در بلندمدت منافع متعددی را به‌همراه دارد و منجر به توسعه انسانی می‌شود. 

* برنامه‌های مراقبت از دانش‌آموزان در دنیا

این گزارش ادامه می‌دهد که برنامه‌های مراقبت از دانش‌آموزان در دنیا ابعاد گسترده‌ای از قبیل ویژگی‌ها و اجزای نهاد مدرسه و خانواده را در برمی‌گیرند و این برنامه‌ها پیوستگی مناسبی را برای مراقبت از دانش‌آموزان در برابر اشکال مختلف آسیب‌های اجتماعی دارند. همچنین با توجه به دسترسی آسان به فضای مجازی در طی سال‌های اخیر برای دانش‌آموزان و تشدید و رؤیت‌پذیر شدن آسیب‌های اجتماعی نوظهور در میان آنان به نظر می‌رسد انجام مطالعه‌ای در راستای تبیین ابعاد این حوزه نیز ضروری است که این موضوع در گزارش بعدی در دستور کار است. 

این گزارش در ادامه مطرح می‌کند که با توجه به مراحل رشد کودکان و نوجوانان در نهاد‌های مختلف جامعه‌پذیری و با توجه به میزان خطرپذیری آنها راهبرد‌های مختلفی نظیر ساختاری، فرایندی، شناختی، حمایتی، مراقبتی و... و به همین ترتیب برنامه‌های مختلفی به‌منظور پیشگیری از رفتار‌های پرخطر و آسیب‌های اجتماعی در میان آنان پیش‌بینی شده‌است. 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که نظام سیاستگذاری کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی لازم است به این موارد توجه کند که با توجه به دوره رشد دانش‌آموزان راهبرد‌ها و برنامه‌های متناسب با نیاز‌های آنها را ارائه کنند و لازم است برنامه‌ها و مداخلات لایه‌بندی شوند و براساس درجه خطرپذیری دانش‌آموزان میزان مختلفی از مداخلات را پیشنهاد کنند. همچنین به نهاد‌های جامعه‌پذیری دانش‌آموزان (خانواده، مدرسه، محله و همسالان) و کیفیت آنها نظیر ویژگی‌های ساختاری و رویه‌ای آنها نیز توجه داشته‌باشند. بر این اساس، این آموزه‌ها می‌تواند در امر سیاستگذاری در عرصه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی به‌ویژه در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (۱۳۹۹) و آیین‌نامه اجرای ماده (۶) آن و همچنین سند ائتلاف ملی مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان (۱۳۹۴) مورد توجه و بهره‌برداری قرار گیرد. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای 2024 آغازی برای جهانی شدن جامعه علمی کشور
  • معدن بعد از نفت دومین زمینه ثروت آفرینی برای کشور است
  • تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • دانشگاه آزاد مصداق «جهش علمی با مشارکت مردم»
  • برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد یک دانشگاه هوشمند
  • نقش ویژه مهندسی مکانیک سنگ را در توسعه کشور جدی بگیریم
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • ادعای انبارلوئی درباره ایده «از شاهزاده تا تاجزاده» مهدی نصیری /حرف او نیست، هم لطف الله میثمی گفته بود هم فرخ نگهدار!
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد