Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اینکه امروز اولین روز از هفته منابع طبیعی و روز درختکاری است ، اما موج سبز توجه به درخت و طبیعت در بین اقشار مختلف جامعه ، از مسئولان گرفته تا مردم عادی کوچه و خیابان از چند روز پیش شروع شده است. ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۵ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، با اینکه امروز اولین روز از هفته منابع طبیعی و روز درختکاری است ، اما موج سبز توجه به درخت و طبیعت در بین اقشار مختلف جامعه ، از مسئولان گرفته تا مردم عادی کوچه و خیابان از چند روز پیش شروع شده .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمپین های درختکاری از فضای مجازی تا دنیای واقعی فعالیت شان را شروع کرده اند و همه جا صحبت از کاشتن نهال است؛ نهالی که قرار است پا بگیرد و درختی تنومند بشود و زندگی ببخشد.

 اما در سرنوشت بسیاری از نهال هایی که امروز در خاک ریشه می کنند، عمر زیادی نوشته نشده است و بسیاری از نهال هایی که امروز ریشه هایشان با تن خیس خاک آشنا می شوند، عمری کوتاه دارند. اتفاقی تلخ که ما دلیلش را از اسماعیل کهرم، بوم شناس و فعال محیط زیست می پرسیم و او در جواب ، پای دو عامل مهم را وسط می کشد و می گوید :« موج درختکاری های مناسبتی به این علت با شکست مواجه می شود که خیلی ها نمی دانند که اولا چه درختی را کجا باید بکارند و دوما وقتی درختی را کاشتند آن را به امید خدا رها نکنند. »

این کارشناس محیط زیست در توضیح بیشتر می گوید :« قبل از درختکاری همه باید به این نکته توجه کنند که هر اقلیمی درخت خودش را انتخاب کرده است و هر تجربه ای جز این با شکست مواجه می شود، یعنی خود طبیعت تصمیمش را گرفته و ما باید این رویه را دنبال کنیم، برای مثال شهر یزد ، سرو می پسندد؛این از قدیم در این شهر بوده و همانطور که می بینیم در ابرقو ، سروی پنج هزار ساله داریم که نشانه ماندگاری و دوام و بقای سرو در این خاک و آب است. شیراز هم همین طور است و سرو را می پسندد و درخت های سرو بلند در گوشه و کنار شیراز به همه می گویند که ای مردم بیایید و سرو بکارید. اما در رفسنجان ، خاک درخت پسته را پسندیده، از قدیم پسته بومی رفسنجان بوده و به خوبی در این منطقه رشد و نمو کرده . یا در باغ جوزا در استهبان فارس، انجیر به خوبی رشد کرده ، یعنی طبیعت این منطقه ، آب ، خاک و هوای این منطقه برای رشد درخت انجیر مناسب بوده است.»

دکتر کهرم در ادامه با اشاره به اقلیم خاص پایتخت می گوید :« تکلیف تهران مشخص است، از قدیم از زمان فتحعلی شاه به تهران می گفتند چنارستان، یعنی جای پر چنار. همین یک نشانه است برای اینکه بدانیم چنار درختی است که در اقلیم تهران، بیشتر از بقیه درخت ها دوام می آورد و عمر می کند ، پس تکلیف روشن است. در تهران بهتر است چنار بکاریم. البته این مورد در تمام مناطق پایتخت صدق نمی کند و مثلا در منطقه کن، از قدیم درخت توت رشد کرده و این منطقه از قدیم توتستان بوده . همین درخت توت را اگر ببرید در منطقه دیگری از پایتخت بکارید، می بینید که نمی گیرد و رشد نمی کند. بنابراین اگر ما دنبال کاشت درخت هستیم باید ببینیم طبیعت خودش چه انتخابی کرده است، در این صورت بهترین گزینه را برای کاشت خواهیم داشت البته با شرط براینکه مراقبت های بعدی را هم از نهال های تازه کاشته شده داشته باشیم.»

کهرم در ادامه با تاکید به ضرورت مراقبت های ثانویه از نهال های تازه کاشته شده می گوید :« متاسفانه این روال سالهای اخیر است که در یک روزی همه با شور و هیجان ، در قالب ان جی او ها به کوه و دشت می روند، یک بیل هم دستشان می گیرند، یک گودالی می کنند، یک نهالی می کارند و کود و آب هم می ریزند و خلاص! وظیفه درختکاری شان همینجا تمام می شود! اما بعد از سه چهار هفته اگر به آن نهال سر بزنید می بینید که خشک شده و از بین رفته است اما من می گویم که همانطور که هیچ مادری بچه نوزادش را رها نمی کند و از او مراقبت می کند ، این نهال ها هم برای اینکه پا بگیرند، احتیاج به رسیدگی مداوم دارند. »

منبع: جام جم

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۵۹۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند

‌به گزارش خبرنگار مهر، حسین اصلاحی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران بابیان اینکه محیط‌بانان این شهرستان برای حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی در مناطق حفاظت‌شده محیط‌زیست رصد و پایش ۲۴ ساعته دارند، اظهار کرد: طی گشت زنی در منطقه حفاظت‌شده قرچغه خودرویی در مسیر شکارگاه‌ها مورد رصد قرار گرفت که مأموران مجبور به بیتوته ۴۸ ساعته برای دستگیری در این منطقه شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست قوچان تصریح کرد: نیروهای محیط‌بانی این شهرستان طی گشت زنی در این منطقه حفاظت‌شده ۲ شکارچی غیرمجاز را دستگیر کردند و به همراه آنان یک عدد سلاح دوربین‌دار، ۹ تیر این اسلحه و یک عدد دوربین چشمی کشف و ضبط شد.

وی تأکید کرد: خوشبختانه شکارچیان قبل از هرگونه شکار و آسیب به محیط‌زیست با دستور مقام قضائی دستگیر و تحویل شدند.

اصلاحی ادامه داد: بخشی از منطقه حفاظت‌شده قرچغه در خراسان شمالی قرارگرفته که متأسفانه هر دو پرونده اخیر دستگیری شکارچیان از روستایی در خراسان شمالی که در حاشیه این منطقه قرار دارد بوده است.

کد خبر 6092035

دیگر خبرها

  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی