Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
بازار غیرقانونی فروش لاشه پرندگان در فریدونکنار که از سال‌های گذشته یکی از دل نگرانی‌های علاقمندان به محیط زیست در مازندران و حتی کشور بود، سرانجام برای همیشه تعطیل و تمام جایگاه‌های آن تخریب شد.

به گزارش ایرنا، اکنون دیگر هیچ خبری از بازار فروش لاشه پرندگان که سال‌ها ی زیادی محملی برای سود چندین میلیونی از شکار غیرقانونی پرندگان مهاجر از سوی سودجویان بود، نیست و آرامش پس از چندین سال دلهره و اضطراب بار دیگر به لانه پرندگان زمستان گذران مهاجر و بومی بازگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمع شدن بازار فروش غیرقانونی لاشه پرندگان در فریدونکنار به عنوان تنها بازار در استان‌های شمال کشور نتیجه پیگیری جدی محیط زیست و نشست‌های چندین باره فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با مدیران ارشد استانی ازجمله فرمانده نیروی انتظامی مازندران است.

تعطیلی دایمی بازار فروش لاشه پرندگان

مدیرکل محیط زیست مازندران گفت که سازمان متبوعش بر اساس مصوبه شورای تامین برای تعطیلی دایمی بازارغیرقانونی فروش لاشه پرندگان در هر یک از نقاط این خطه شمال کشور جدی است و با متخلفان نیز برخورد می‌کند.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود : درسال جاری به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزا و ممنوعیت شکار، وجود بازار لاشه پرندگان حتی به طور موقت نیز جایگاه قانونی ندارد.

وی اضافه کرد: در سال آینده چنانچه شیوع بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان را نداشته باشیم، احتمال صدور پروانه شکارموقت صرفا در قالب ' دامگاه ' وجود دارد و با صدور پروانه، احتمال بازگشایی موقت بازار فروش پرندگان است.

ابراهیمی دغدغه محیط زیست را پایداری تعطیلی بازار فروش غیرقانونی پرندگان دانست وتحقق این برنامه را در گرو همکاری و همراهی دستگاه‌های مسئول در اجرای طرح توقف بازار غیرقانونی فروش پرندگان دانست.

پیگیری شکایت از دامگاه داران غیرقانونی

مدیرکل محیط زیست مازندران همچنین گفت که محیط زیست از 200 دامگاه دار شکار غیر قانونی پرندگان به دستگاه قضایی شکایت کرد و تا آخر این پرونده را پیگیری می‌کند.

ابراهیمی کارنامی اظهار داشت: این دامگاه داران نسبت به تعهدی که به محیط زیست برای برچیدن بساط غیر قانونی خود داشتند، عمل نکردند و محیط زیست نیز از این گروه به دستگاه قضایی شکایت کرد و امیدواریم که احکام بازدارنده‌ای برای این افراد صادر شود.

همه ساله در فصل سرما 150 گونه از پرندگان زمستان گذران با جمعیت 1.5 میلیونی به خصوص از منطقه سیبری به تالاب و آببندان‌های مازندران کوچ می کنند که طبق برآورد اولیه سالانه حدود 300 تا 500 هزار بال از این پرندگان با روش‌های غیر قانونی شکار می‌شوند.

در همین زمینه: گاردین: سالی یک میلیون پرنده مهاجر در فریدون‌کنار کشتار می‌شوند خطر انقراض گونه‌های پرندگان در فریدون‌کنار | شکار به تجارت تبدیل شده است آنفلوانزا، شکار پرندگان را در مازندران ممنوع کرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۱۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۸ میلیارد ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، ابوالفضل شعبانی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۲۰۰ نفر متخلف صید و شکار در استان خراسان رضوی دستگیر شدند که میزان ضرر و زیانی که از این طریق به محیط زیست وارد شد ۷۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در استان خراسان رضوی حدود ۲۳۸ رأس بوده که بیشترین شکار غیر مجاز نیز مربوط به قوچ و میش و بعد از آن کل و بز و آهو بوده است.

وی ادامه داد: شکار پرندگان غیرمجاز نیز ۵۱۶ عدد بوده که بیشترین آن کبک و کبوتر چاهی گزارش شده است، همچنین در مورد تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح استان نیز در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۹۴ عدد ماهی به صورت غیر مجاز صید شده است.

شعبانی گفت: در خصوص جلوگیری از شروع به شکار اقدامات قابل توجهی انجام شده به طوری که از اقدام به شکار ۹۱ مورد جلوگیری شده است و قبل از اینکه این افراد اقدام به شکار کنند، شناسایی شده، برای آن‌ها پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در بحث کشفیات مربوط به نگهداری، خرید و فروش حیات وحش، تاکسیدرمی و... نیز افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۱۴۴ مورد در این زمینه کشف شد که مهمترین گونه خرس سیاه بوده و بقیه گونه‌ها شامل قرقاول، مینا، لاک‌پشت آبی، طوطی سبز، میمون و ... بوده است.همچنین در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز و جنگی و...در کل ۲۲۵ قبضه بوده است.

وی ادامه داد: در خصوص آلودگی‌ها، ۸۱۷ مورد تخلف شناسایی و اخطاریه صادر شد، در زمینه تخریب و تصرف هم ۲۵ مورد تخریب شامل بوته‌کنی، شخم‌زنی برداشت شن و... شناسایی و با متخلفان برخورد شد.

شعبانی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی، یکی از مهمترین موضوعات نیز تعلیف غیرمجاز دام در مراتع بوده که در این زمینه نیز در سال ۱۴۰۲، از چرای غیرمجاز حدود ۲۵ هزار و ۱۹۳ راس دام سبک که در مراتع به صورت غیر مجاز چرا می‌کردند، جلوگیری شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین از برگزاری طرح‌های آموزشی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ محیط‌بانان در سطح مناطق حضور پیدا کرده و حدود ۲۳ هزار و ۵۱۴ نفر ساعت در سطح استان آموزش‌های زیست محیطی برای دانش‌آموزان و مردم محلی حاشیه مناطق برگزار شد.

وی افزود: در سال گذشته ۱۳۰ هکتار از مراتع دچار آتش‌سوزی شد که بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در کلات و درگز رخ داد و با اقدامات پیشگیرانه به موقع و برگزاری مانورهای اطفاءحریق و آموزش‌ به مردم، از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری شد و در این زمینه سال جاری نیز اقدامات خوبی در دستور کار داریم.

شعبانی با اشاره به پایش‌های موفق در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی و سایبری اقدامات خوبی انجام شده و با پایش‌های انجام شده در این بستر، ۱۲ فقره جرم، شامل خرید و فروش پرنده، فروش لاشه حیوانات و ...کشف شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: آمار مربوط به تخلفات صید و شکار و... در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۵ تا ۱۰ تا درصدی داشته است. در کشفیات سلاح نیز ۲۰ درصد افزایش داشتیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جریمه‌های مربوط به تخلفات صید و شکار در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایشی داشته یا خواهد داشت، توضیح داد: در این زمینه هنوز دستورالعمل جدیدی صادر نشده است.

شعبانی افزود: به طور کلی در مورد جریمه‌های مربوط به گونه‌های شاخص، جریمه حیوان ماده ۳ برابر حیوان نر است به عنوان مثال جریمه درنظر گرفته شده برای قوچ وحشی نر ۲۵ میلیون تومان و جریمه قوچ ماده ۷۵ میلیون تومان است و چنانچه این حیوان جنینی داشته باشد به همان نسبت میزان جریمه افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جانمایی پرنده‌فروشان در فاز ۲ بازار پرندگان خلیج فارس/ انتقال واحد‌های پرنده‌فروشی تا نیمه اردیبهشت
  • جانمایی پرنده‌فروشان دربازار پرندگان خلیج فار‌س
  • جانمایی پرنده‌فروشان در فاز دوم بازار پرندگان خلیج فار‌س
  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست خراسان رضوی
  • معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان در سال گذشته
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان