Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن رحیم‌پور ازغدی گفت: خطر امپراتوری فارس یا شیعه از زمان امام خمینی(ره) توسط آمریکا، انگلیس و آل سعود اختراع شد. ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۹ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگرای تسنیم، در هفته اخیر، برخی از رسانه‌های عربی، جملاتی را به حسن رحیم‌پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، نسبت داده و با دامن زدن به این ادعاها به فضاسازی رسانه‌ای علیه ایران پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو شبهاتی چون ایرانی‌ها صدام را اعدام کردند، نه عراقی‌ها!، 6 کشور عربی تحت سیطره آیت‌‌ا... خامنه‌ای قرار داد، ایران در کشورهای دوست آمریکا در منطقه، دخالت و رژیم‌ها را سرنگون می‌کند تا تحت سلطه ما قرار گیرند و زمان علنی کردن امپراتوری فارس در منطقه رسیده و علنا اعلام می‌کنیم که می‌خواهیم امپراتوری تشکیل دهیم؛ به گفتار این استاد برجسته حوزه و دانشگاه نسبت داده شده است. از این رو برای شفاف‌سازی ابهامات پیش آمده به سراغ این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رفتیم.

حسن رحیم‌پورازغدی، در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با تاکید بر اینکه متاسفانه اخلاق و صداقت در برخی رسانه‌ها مفقودالاثر است، نزدیکی به زمان انتخابات عراق را دلیل این‌گونه شایعات و فضاسازی‌های رسانه‌ای دانست و گفت: «جالب این است که دقیقا آنچه بنده از قول کیسینجر و برژینسکی و مقامات صهیونیستی و سعودی نقل و سپس رد کرده‌ام به بنده نسبت داده‌اند! حتی اگر در عصر ارتباطات و اینترنت هم نبودیم، چنین اکاذیبی بالاخره افشا می‌شد.»

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: «نخستین بار تعابیری چون خطر هلال شیعی از سوی حسنی‌مبارک و شاه اردن و مقامات صهیونیستی طرح شد. تعابیری چون خطر امپراتوری فارس یا شیعه، از زمان امام خمینی(ره) از دهان دولتمردان آمریکایی و انگلیسی و آل سعود اختراع شد. هدف از این ادبیات، اولا تحریک برادران مسلمان سنی و برادران انقلابی مومن ما در کشورهای عربی علیه برادران ایرانی‌شان و ثانیا تحقیر مجاهدان جبهه مقاومت در کشورهای عربی و ثالثا تحریف نهضت بیداری اسلامی در غرب آسیا و شمال آفریقاست.»

وی درخصوص اعدام صدام نیز تصریح کرد: «صدام را برادران ما در عراق به مجازات رساندند. دولت عراق و مجاهدان عراقی و شاگردان شهید محمدباقر صدر، علی‌رغم حمایت آمریکا و صدامیان و سعودی‌ها از صدام، آن جنایتکار را که میلیون‌ها مسلمان سنی، شیعه، کرد، عرب و فارس را در عراق و ایران و... به خاک‌وخون کشید با حکم دادگاه قانونی اعدام کردند. بله این افتخار متعلق به برادران عراقی ما بود.»

رحیم‌پورازغدی در ادامه افزود: «انقلاب اسلامی که در ایران پیروز شد و آمریکایی‌ها، اسرائیلی‌ها و انگلیسی‌ها را بیرون ریخت، آغاز یک جنبش بیداری اسلامی در منطقه و جهان شده است. این جنبش، نه ایرانی و نه ‌فقط شیعی، بلکه اسلامی، انسانی و جهانی است. آنچه بنده گفته‌ام، عین عبارات امام خمینی(ره) در سه دهه قبل بود که در برابر اتهامات رسانه‌های ضداسلامی که اتهام امپراتوری فارس یا شیعه را مطرح کرده بودند، پاسخ داد که ما ضدامپراتوری و ضداستکبار غرب و شرق، آمریکا و شوروی و در پی نابودی رژیم صهیونیستی و آزادی فلسطین هستیم و با رژیم‌های دست‌نشانده انگلیس، آمریکا، شوروی و متحد صهیونیسم مخالف هستیم و از جوانان مسلمان خواست علیه ظلم، قیام کنند و ایران اسلامی وطن دوم همه مجاهدان اسلامی (شیعه، سنی، عرب، فارس، ترک، افغانستانی و...) است.»

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید کرد که سخنانش بازخوانی سخنان امام خمینی بوده که ضدهر نوع طایفه‌گری مذهبی، قومی و نژادی است و گفت: «صدور انقلاب به معنای دعوت اسلامی و امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر جهانی و تلاشی برای اقامه قسط در جهان اسلام است. این صدور بحران برای مستبدان و مستکبران و دفاع از امنیت و استقرار کشورهای مسلمان است.»

وی در ادامه اظهار داشت: «امام خمینی(ره) از امپراتوری مستضعفین علیه مستکبرین و از ابرقدرت اسلام در برابر دو ابرقدرت غرب و شرق، سخن گفت و ما هم می‌گوییم و همه مجاهدان عرب از عراق، سوریه، لبنان و فلسطین تا مصر، مراکش و لیبی و از بحرین قهرمان تا یمن مظلوم و مجاهدان سرکوب شده سنی و شیعه درون عربستان و امارات همه و همه، شعار و فریادشان همین است. ابرقدرت اسلام در برابر آمریکا و دست‌نشاندگانش. آری ایران، مأمن همه انقلابیون جهان به‌ویژه مجاهدان اسلام با هر مذهب، ملیت، قومیت و نژادی است.»

این استاد حوزه و دانشگاه درخصوص عراق هم گفت: «عراق عزیز، نخستین کشور عربی‌ای است که ارتش‌های استکباری و اشغالگران را از خاک خود اخراج کرد، عراق مجاهد نخستین کشور عربی‌ای است که مردمسالاری واقعی را برگزار کرد، عراق مقدس، نخستین کشور عربی‌ای است که تروریسم وحشی وهابی را علی‌رغم حمایت غرب و رژیم آل سعود و صهیونیست‌ها شکست داد و جارو کرد، عراق عزیز نخستین کشور عربی‌ای است که علی‌رغم سنگین‌ترین جنگ‌ها، اجازه تجزیه شدن به اجانب را نداد، و این ملت، ملتی نیست که بتوان تحقیرش کرد.»

رحیم‌پورازغدی تاکید کرد: «ارزش هر ملتی به کاری است که می‌کند. عراق برای ایرانی‌ها هرگز یک کشور بیگانه نبوده است و حتی صدام با هشت سال کشتار ملت عراق و ایران، نتوانست جدایی و کینه میان این دو ملت ایجاد کند. زیارت از اهل بیت(ع) در عراق، حضرت علی(ع) در نجف و کربلای حسینی و کاظمین و سامراء بیش از هزار سال است و آرزوی هر خانواده شیعه و سنی ایرانی بوده و خواهد بود.»

عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: «در قرن گذشته همه ملت‌های مسلمان منطقه به یک اندازه به دست استکبار جهانی از حقوق خود محروم شدند. حرف همه ما یکی است، دین همه ما یکی است، دشمن همه ما یکی است و راه رهایی همه ما نیز یکی است. تبرهایمان را برداریم و دست در دست برویم تا درخت صهیونیسم را از ریشه بیرون آوریم و ارتش‌های اشغالگر آمریکا و ناتو را از جهان اسلام اخراج کنیم. به صدای قلب‌تان گوش کنید، نه به صدای شوم رسانه‌های دروغگوی وابسته به آل سعود و صهیونیست‌ها و سخنرانی‌های مقامات آمریکایی و انگلیسی.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «ملت ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی، مفتخرند که طبق وظیفه شرعی خود در کنار ملت‌های عرب از عراق مجاهد و سوریه مقاوم و بحرین مظلوم و یمن شریف و لبنان قربانی شده تا ملت‌های مبارز شمال آفریقا و تا فلسطین اسیر و ملت سرکوب شده حجاز و جزیره‌العرب ایستاده و خواهند ایستاد. آیا به راستی اشغالگری آمریکا و ناتو در عراق، افغانستان، سوریه، لیبی و... دخالت شوم در امور داخلی کشورهای اسلامی و عربی نبوده است؟! آیا دخالت‌های تروریستی آل سعود، امارات، قطر و... در کشورهای عربی و کشتار و آوارگی میلیون‌ها خانواده مظلوم عرب سنی و شیعه، دخالت تفرقه‌افکنانه و تروریزم و صدور بحران نبوده است؟!»

و آیا اگر ایران اسلامی به دعوت دولت‌های قانونی و ملت‌های مظلوم و مورد هجوم در عراق و سوریه و افغانستان لبیک بگوید و اگر تنها کشوری باشد که به فلسطینی‌ها سلاح رسانده باشد، این دخالت در امور دیگران و صدور بحران و تهدید سیادت دیگران است؟!»

رحیم‌پورازغدی در نهایت تصریح کرد: «آری سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت‌ا... خامنه‌ای تنها برای سیادت استکبار جهانی و استبداد منطقه‌ای تهدید و نقطه روشن امید برای جهان اسلام است. به‌زودی عقاب‌های جهان عرب بر فراز بیت‌المقدس به پرواز درخواهند آمد و امت اسلامی از شبه جزیره هند و شرق آسیا تا آسیای میانه و قلب بالکان و از یمن و بحرین و حجاز تا مصر و لیبی و مراکش و از ایران تا فلسطین به عزت و وحدت محمدی باز خواهند گشت مشروط به آنکه با یکدیگر شفاف و صادقانه و بی‌واسطه سخن بگوییم و بشنویم، نه از طریق رسانه‌های دروغگو و وابسته به آل سعود وصهیونیست‌ها. الیس الصبح بقریب؟»

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۱۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک‌روز برای خلیج همیشه فارس

به دنبال تحرکات و تلاش‌هایی که برای تغییر نام خلیج فارس در جهان صورت گرفت، یک روز در تقویم ملی به نام این خلیج که هویت ملی همه ایرانیان است،نام‌گذاری شد؛ در این گزارش بر آن شدیم تا از پژوهشگرانی یاد کنیم که برای ثبت این روز تلاش کردند و دفاع از این خلیج را دفاع از هویت ملی و اسلامی ایران دانستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان، خلیج‌فارس پهنه‌ای آبی با وسعت بیش از ۲۳۷۰۰۰ کیلومتر مربع در آسیای غربی و منطقه خاورمیانه است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبه‌جزیره عربستان قرار دارد، این خلیج گرم‌ترین پهنه آبی و سومین خلیج بزرگ جهان محسوب می‌شود و به دلیل وجود منابع نفت و گاز منطقه‌ای مهم و راهبردی در سطح بین‌المللی به شمار می‌رود.

خلیج فارس چه در نقشه‌های کهن و چه در سفرنامه‌های سیاحان، آثار و کتیبه‌های برجا مانده از دوران باستان و حتی احادیث و روایات با همین نام مورد تأکید قرار گرفته است، خلیج فارس را یونانی‌های باستان، پرسیکوس سینوس، عثمانی‌ها، بحر فارس، بحر محیط عجم و بحر ایران، اعراب مسلمان هم آن را الخلیج‌الفارسی و بحر فارس و اروپاییان آن را پرشین گلف نامیده‌اند که همگی دلالت بر اصالت نام خلیج فارس دارد.

کتاب «اسناد نام خلیج فارس، میراثی کهن و جاویدان» فهرست ۳۰۰ کتاب تاریخی جغرافیایی، تفسیر و حدیث را از صدر اسلام تا اوایل سده بیستم که در آن‌ها در زبان عربی بحر فارس و خلیج فارس به‌کار رفته است، فهرست و متن آن‌ها را آورده‌است و حدود هزار نقشه اروپایی و عربی و بیشتر از سی قرارداد امیران و شیوخ و دولت‌های عربی را که نام خلیج فارس را دارند و اعترافات روشنفکران مشهور عربی را جمع‌آوری و منتشر کرده است.

جعل نام خلیج فارس از چه زمانی آغاز شد؟

اریک اوون در کتاب «حباب طلایی» مدعی شد در اسناد و نقشه‌های قدیمی، اثری از نام «خلیج فارس» ندیده است و با توجه به ساکنان اطراف آنکه عمدتاً عرب‌تبار هستند، نام ساختگی دیگری را مطرح کرده است، در سال ۱۲۱۹ خورشیدی، دولت انگلیس نام دریای بریتانیا را برای خلیج فارس به کار برد که توجهی به آن نشد.

جمال عبدالناصر رهبر مصر که با کودتا بر سرکار آمد و حکومت پادشاهی این کشور را ساقط کرد، به همه مدارس و دانشگاه‌های کشورش دستور داد که نام تاریخی خلیج فارس را حذف کنند، همچنین در نامه‌ای از طرف اتحادیه عرب به کشورهای عربی اعلام کرد که در مکاتبات و مکالمات رسمی از عنوان ساختگی (ع ر ب ی) استفاده کنند که این پیشنهاد نه تنها در سازمان‌های بین‌المللی بلکه در کشورهای جهان هرگز مورد توجه قرار نگرفت، این موضوع درحالی است که ملی‌گراترین رهبر جهان عرب در تلگرافی که سال نو قمری را به ابراهیم‌العریض مقام ارشد نظامی بحرین تبریک گفته است به صراحت از عبارت خلیج فارس استفاده می‌کند و می‌نویسد: «استاد بزرگوار «ابراهیم العریض» مسئول نیروی دریایی بحرین در خلیج فارس با کمال خوشحالی و خوشبختی آغاز سال جدید هجری را به جنابعالی تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.»

به نظر می‌رسد اقدامات ناصر بیشتر با انگیزه‌های سیاسی و به تنشی که بین او و حکومت وقت ایران بود، ‏ بر می‌گردد و مبتنی بر واقعیت‌های تاریخی نیست، در مرداد ‬۱۳۳۷ زمانی که دولت عراق در مکاتبات رسمی با گمرک ایران از واژه مجعول بهره گرفت، دستور داده شد که از قبول محموله‌هایی که از نام دیگری به جای خلیج فارس استفاده می‌شود، خودداری شود.

بیست‌وپنجمین نشست سران کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در بحرین برگزار شد که نام شورای همکاری کشورهای خلیج فارس به شورای همکاری کشورهای خلیج ع ر ب ی تغییر داده شد، سال ۱۳۷۱ هنگامی که حیدر ابوبکر العطاس نخست‌وزیر جمهوری یمن در اجلاس سران جنبش عدم تعهد که در جاکارتا پایتخت اندونزی برگزار می‌شد، از نام ساختگی خلیج عربی استفاده کرد، با اعتراض شدید نمایندگان ایرانی روبه‌رو شد، او سرانجام از نمایندگان ایران عذرخواهی کرد، در کنار اینها اقدامات دیگری از سوی برخی کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایگان عرب در استفاده از عناوین ساختگی انجام شد اما این اقدامات نتیجه‌ای در پی نداشت.

اعتراضات مردمی برای مقابله با تحریف نام خلیج فارس

آبان سال ۱۳۸۳ بود که مؤسسه «نشنال جئوگرافیک» با سابقه بیش از ۱۳۰ سال که یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های علمی و آموزشی در جهان به حساب می‌آید، در اقدامی تعجب‌برانگیز در نسخه ۴۱۶ صفحه‌ای اطلس جدید خود که در (اول اکتبر ۲۰۰۴) منتشر کرد، از نام مجعول «خلیج ع ر ب ی» استفاده کرد.

پتیشن معروف ۱۲۰ هزار امضایی آذر ۱۳۸۳ به مؤسسه نشنال جغرافی و نامه استادان دانشگاه‌ها، نویسندگان، پژوهشگران، منتقدان و شاعران که خواستار عذرخواهی سریع و شفاف مؤسسه «نشنال جئوگرافیک» شدند، موجب شد تا مدیران این مؤسسه ضمن عذرخواهی نسبت به اصلاح اطلس جدید اقدام کنند و در نهایت با فشار و اعتراضات گسترده ایرانیان در سراسر جهان انجمن جغرافیای ملی، مؤسسه نقشه‌های آنلاین خود را اصلاح کرد و عبارت «خلیج ع رب ی» را که در داخل پرانتز در مقابل نام خلیج فارس گنجانده بود حذف کرد و به جای آن در مقابل نام خلیج فارس نوشت: «نامی که بیش از هر چیز برای این خلیج رایج بوده و در طول تاریخ به کار رفته، خلیج فارس است،»

حمیدرضا آصفی، سخنگوی وقت وزارت امور خارجه‌ی کشورمان گفته بود که رئیس این مؤسسه با ارسال نامه‌ای به ایران از این تحریف در نام تاریخی خلیج فارس عذرخواهی کرده بود و اعلام آمادگی کرده بود که این اشتباه را جبران کند، حاکمیت نیز اقدامات لازم را برای تعیین روز ملی خلیج فارس معمول داشت، البته اخراج نماینده مؤسسه نشنال جئوگرافیک از ایران و تعطیلی خبرگزاری الجزیره در تهران و نام‌گذاری اتوبان تهران، قم به اتوبان خلیج فارس از دیگر اقدامات بود، ارسال نامه با ۱۵ هزار امضا به باراک اوباما و وزرای خارجه آمریکا و کانادا، نامه یک میلیون جوان ایرانی به مدیرگوگل ارت را می‌توان از دیگر اقدامات اثرگذار مردمی در حراست از نام خلیج فارس دانست.

ایده‌پرداز روز ملی خلیج فارس چه کسی است؟

بعد از تصویب دهم اردیبهشت به عنوان روز ملی خلیج فارس، سه نویسنده و پژوهشگر کشور در خصوص پیشنهاد این روز مواردی را مطرح کردند و مدعی شدند که پیشنهاد آنها موجب شد تا این روز ملی در تقویم کشور جای گیرد، پیروز مجتهدزاده استاد دانشگاه، جغرافی‌دان، محقق و کارشناس مسائل سیاسی هم از ارائه ایده روز ملی خلیج فارس توسط خود و گروهی از اساتید خبر داده و گفته بود که با تعدادی از اساتید دانشگاه‌های ایران و چند نفر از دانشگاه‌های خارج کشور و اروپا یک مجموعه اینترنتی درست کرده بودیم به نام «خلیج فارس روی خط»، در این اواسط ناگهان یک فکر پیش آمد که تنها راه‌حلی که می‌توانیم در مقابل این تحریفات و تحرکات انجام دهیم در تقویم ملی یک روز را به نام روز ملی خلیج فارس مشخص و نام‌گذاری کنیم و مورد قبول هم واقع شد، رأی‌گیری شد که چه روزی را در نظر بگیریم، روزهای مختلفی پیشنهاد شد، روز نهم آذر که روز بازگشت جزایر به ایران است و روز دهم اردیبهشت که سالروز اخراج پرتغالی‌ها از ایران بود، دولت وقت روز دهم اردیبهشت را تشخیص داد و در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی این روز را به تصویب رساند و دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شد.

محمد عجم یکی دیگر از پژوهشگرانی است که مدعی شد که پیشنهاد نام‌گذاری یک روز به نام روز ملی خلیج فارس از سوی او بوده است، او که متولد سال ۱۳۴۳ در زیبد گناباد و استاد علوم سیاسی و حقوق بین‌الملل بوده، معتقد است چاپ مقالات متعدد با موضوع خلیج فارس در مجلات داخلی و خارجی، تألیف و چاپ کتاب‌هایی همچون «خلیج فارس نامی کهن‌تر از تاریخ و میراث فرهنگی بشریت» و «اسناد نام خلیج فارس، میراثی کهن و جاودان» و نیز حضور در مجامع و سمینارهای بین‌المللی برای دفاع از نام خلیج همیشه فارس، منجر به ثبت روز ملی خلیج فارس در دهم اردیبهشت شد.

محمد عجم دراین‌باره گفته است: «اولین مقاله‌ها درباره تحریف نام خلیج فارس به قلم من است، وبلاگم در سال ۸۱ به نام دریای پارسی، ۸۰ هزار بیننده داشت و درواقع سال‌ها تلاش، سرانجام به ثمر نشست، همان سال، قدم اول و اساسی در کشورمان برداشته شد تا پیش از آن رسانه‌ها از این موضوع استقبال نمی‌کردند، در آن سال در سمینار ملی ژئوماتیک راهکارهای پیشنهادی برای دفاع از این موضوع ارائه شد، در دومین سمینار که یک سال بعد برگزار شد، در مقاله‌ای مبسوط، بر چه باید کرد، تأکید کردم.

در یکی از راهکارهای پیشنهادی، ضرورت یک روز ملی برای خلیج فارس عنوان شد که مورد استقبال حضار قرار گرفت و این مقاله، مقاله برتر آن سمینار شد و از سوی رئیس سازمان نقشه‌برداری و معاون رئیس‌جمهور و مسئولان سازمان جغرافیایی ارتش و اعضای کمیته یکسان‌سازیِ نام‌های جغرافیایی، جایزه ویژه گرفت، همچنین به‌صورت آنلاین در وب‌سایت‌های مختلف و روزنامه‌ها و مجلات داخلی چاپ شد، لایحه و گزارش توجیهی این پیشنهاد را خودم برای شورای عالی خلیج فارس و شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشتم تا برای تصویب مخالفتی نشود، پس از پیشنهاد من و همکارانم، نهادهای تصمیم‌گیر و شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز دهم اردیبهشت را که روز حاکمیت کامل ایران بر خلیج فارس و بیرون راندن پرتغالی‌هاست، به نام خلیج فارس نام‌گذاری کردند.

جعفر مرادی شهدادی محقق و پژوهشگر هرمزگانی در رابطه با نام‌گذاری یک روز در تقویم ملی به نام خلیج فارس به خبرنگار ایمنا می‌گوید: پس از واقعه نامیمون تحریف نام خلیج فارس از سوی مؤسسه آمریکایی نشنال جئوگرافیک، بر اساس اعتقادات ملی و میهنی خود جهت محافظت از این نام تاریخی در اوایل دی سال ۱۳۸۳ ایده‌ای تحت عنوان نام‌گذاری روز ملی خلیج فارس در تقویم خورشیدی ایران به پیوست چهار طرح دیگر از جمله «ایده طراحی نقشه خلیج فارس بر روی اسکناس، برگزاری جام خلیج فارس، راه‌اندازی موزه خلیج فارس در کرانه‌های جنوبی ایران، مستندسازی جغرافیای تاریخی خلیج فارس، بنادر و جزایر» از سوی من به استاندار وقت هرمزگان ارائه شد.

وی می‌افزاید: در همان مقطع از جانب نماینده عالی دولت در استان طی دو نامه رسمی جداگانه به معاونت سیاسی وزارت کشور (به شماره ثبت ۱۱۴۸۵۱) و اداره کل خلیج فارس وزارت امور خارجه، ارسال و متعاقب آن انتشار این نامه در بیست‌ویکم دی ۱۳۸۳ در نشریه «سفیر جنوب» و همچنین پیگیری‌های انجام شده در نهایت پس از طی پروسه زمانی حدوداً پنج ماهه در اواخر دولت خاتمی این طرح توسط شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب و سرانجام مورد تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز قرار گرفت که تمام مدارک مستند و مستدل در این خصوص موجود است.

این دانش‌آموخته تاریخ ایران با اشاره به سفرش به امارات و یافتن اسنادی در در کتابخانه‌ها و موزه‌های امارات متحده عربی می‌گوید: اسناد موردنظر شامل یک نقشه کاملاً تاریخی از یک نقشه‌نگار اروپایی به همراه پنج اثر مکتوب از یک نویسنده مشهور عرب به نام «محمد مرسی عبدالله» است، پنج اثر مکتوب تحت عناوین تاریخچه امارات متحده عربی و روابط امارات با همسایگان در کتابخانه عمومی دبی وجود دارد که توسط «محمد مرسی عبدالله» نویسنده شهیر عرب بر اساس اسناد وزارت خارجه بریتانیا تدوین شده که در بیشتر صفحات آن به نام «الخلیج الفارسی» اشاره شده است، نقشه مورد نظر که در موزه مردم شناسی دوبی نصب شده است، نقشه‌ای کاملاً تاریخی است که توسط یک جهانگرد و جغرافیدان فنلاندی به نام «آبراهام اٌرتلیوس» در سال ۱۵۷۰ میلادی ترسیم شده است و خلیج فارس تحت عنوان «سینوس پرسیکوس» و با همین رسم‌الخط حروف روی نقشه نگاشته است.

روز ملی خلیج فارس متعلق به ملت ایران است

محمد عجم با بیان اینکه روز ملی خلیج فارس در تقویم ما ایرانیان فقط یک نام نیست بلکه هویتی چند هزار ساله است، می‌گوید: مهمترین هدف این نام‌گذاری آگاه کردن مردم ایران بود و اینکه نسبت به پیشینه این نام آگاهی پیدا کنند، دفاع از خلیج فارس دفاع از هویت ملی و اسلامی ایران است.

پیروز مجتهدزاده هم با گلایه از برگزار نشدن مراسم ملی روز خلیج فارس در برخی سال‌ها می‌گوید: از آن سال که تصویب شد، هر سال دولت‌ها برنامه‌ای برای بزرگداشت روز ملی خلیج فارس برگزار می‌کردند اما در دو سال گذشته برنامه‌ای برگزار نشده است.

مرادی‌شهدادی هم با گلایه از برخی تنگ نظری‌ها درباره برگزاری مراسم روز ملی خلیج فارس می‌گوید: روز ملی خلیج فارس به عنوان نماد هویت ملی ایران متعلق به همه ایرانیان و میهن دوستان است، ایرانیان نسبت به نام خلیج فارس حساس بوده و متعصب هستند اما نامگذاری روز ملی خلیج فارس موجب شد که ایرانیان سراسر دنیا منسجم‌تر از گذشته و با اتحاد و همدلی هر ساله این روز را گرامی بدارند.

به گزارش ایمنا، انتظار پژوهشگرانی که برای ثبت یک روز به نام روز خلیج فارس، روزی که متعلق به همه ملت ایران است، برگزاری مراسمی در شأن این نام بزرگ است، اما متأسفانه در سال‌های اخیر این جشن ملی محدود به یک یا دو استان ساحلی با برنامه‌هایی در حد استان‌ها بوده است و حتی سفر عالی‌ترین مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سال‌ها به هر دلیلی لغو شده و حتی مدیران ارشد استان‌ها نیز از حضور در مراسم روز ملی خلیج فارس طفره رفته‌اند.

برگزاری این مراسم برای یادآوری تلاش‌های بزرگانی است که به دنبال حفظ نام خلیج همیشه فارس بوده‌اند و دفاع از این خلیج را دفاع از هویت ملی و اسلامی ایران دانسته‌اند.

کد خبر 748979

دیگر خبرها

  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه عربی
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی
  • رحیم‌پور ازغدی: یهودی‌ها اصلا تمام شدند | در آمریکا می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل» +فیلم
  • رسانه‌های عبری: السنوار قهرمان کشورهای عربی و اسلامی شده است
  • در دانشگاه آمریکا به فارسی می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل»
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • یک‌روز برای خلیج همیشه فارس