Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه «ایندو پرشین» هند درباره مشترکات با ایران و افغانستان اظهار داشت ارتباط این دو کشور با شبه‌قاره هند که از پیشینه فارسی برخوردار است یک واحد فرهنگی مثال زدنی در در منطقه ایجاد کرده است. ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه شبه قاره نظرات

«اختر حسین» رئیس دانشگاه «ایندو پرشین» هند و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم گفت  ایران و افغانستان فارسی‌زبان و هم دین هستند و ارتباط این دو کشور با شبه قاره هند که از پیشینه فارسی برخوردار است یک واحد فرهنگی مثال زدنی را در سطح منطقه ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به زبان فارسی و مشترکات مذهبی ایران و افغانستان اظهار داشت ایران کشوری فرهنگی است که ادبیات فارسی در آن حکمفرماست و این کشور از طریق فرهنگ خود در جوامع نفوذ کرده و دل مردم را به دست می‌آورد.

اختر حسین گفت : با توجه به میزان علاقه‌ای که به زبان فارسی دارم، ارتباطات خوب فرهنگی و ادبی بین ایران و افغانستان را درک می‌کنم، همایش‌های ادبیات فارسی و اندیشه‌های اسلامی در ایران برگزار می‌شود و تعداد زیادی از دوستان افغانستانی هم در آن دعوت می‌شوند که این مسئله ضمن کمک به غنای زبان فارسی، نشان می‌دهد که دو ملت همزیستی و دوستی با یکدیگر را بسیار می‌پسندند و می‌خواهند روابط حسنه با یکدیگر داشته باشند.

رئیس دانشگاه ایندو پرشین در ادامه اذغان کرد هند نیز پیشینه فارسی دارد و به همین دلیل ارتباط کشورهای فارسی زبان ایران، افغانستان و شبه قاره هند که شامل بنگلادش، پاکستان و هند نیز می‌شود یک واحد فرهنگی بسیار ملموس را در آسیا ایجاد کرده‌اند.

اختر حسین با اشاره به موج افراطی‌گری در سرزمین‌های اسلامی و بخشی از منطقه فارسی زبانان گفت: در حالی که بسیاری از شاعران و نخبگان ادبی جهان اسلام از عشق، انسان دوستی و صمیمیت سخن گفته‌اند، اما شاهد اتفاقات ناخوشایند بین این کشورها هستیم.

اختر حسین اظهار داشت :در ادبیات فارسی نیز آثار زیادی است که نشان از مهربانی دارد مانند شاهنامه فردوسی که در کنار جنگ، ارزش‌های آشتی و صلح را بیان کرده است. یا در همین «سمنگان» که در محدوده جغرافیایی افغانستان قرار دارد، رستم برای یافتن اسب خود «رشک» خشمگین به نزد شاه می‌رود و می‌گوید که اسبش به این ولایت آمده است، اما شاه سمنگان با ملایمت تمام به او می‌گوید؛ «ز تیزی و تندی نیاید به کار/ ز سستی براید ز سوراخ مار».

رئیس دانشگاه اندو پرشین همچنین با ستودن سرزمین‌های اسلامی بیان داشت اگر ما با توجه به سرزمین‌های خود، صلح را در آنها نهادینه کنیم از نقاط مختلف دنیا به دیدن سرزمین‌های فارسی زبان می‌آیند. اما متأسفانه اکنون سرزمین‌های اسلامی با ناامنی روبرو است.

وی دلیل بخشی از مشکلات کشورهای اسلامی و بروز افراطی‌گری را سودجویی کشورهای غربی  عنوان کرد و اظهار داشت متأسفانه کشورهای غربی در این منطقه سودجویی می‌کنند و بعید نیست که آمریکا و روسیه نیز به دنبال چنین اهدافی باشند.

کشورهای خارجی همواره به دنبال یک بازار هستند و بازاریابی می‌کنند همانطور که در گذشته هند نیز دچار این مشکل بود، انگلیس به بهانه تجارت به هند آمد و قدرت گرفت.

اختر حسین بر این باور است که در شرایط امروزی هیچ کشوری نمی‌تواند به زور کشور دیگری را به کاری وادار کند یا از آن چیزی بگیرد بلکه همه مسائل از مسیر تفاهمنامه و توافق انجام می‌‌شود. دیپلماسی کشورها باید از طریق گفت‌وگو به نتیجه برسد.

انتهای پیام/.

R36461/P36461/S8,87,91,94/CT15

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۱۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت

عبدالسلام حنفی، معاون اداری طالبان در دیدار با رئیس منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت، خواهان واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در این سازمان به این گروه و اعاده عضویت افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای کمیته اجرایی این سازمان شد.

حنفی همچنین خواستار همکاری سازمان‌های بین‌المللی به منظور کشت محصول جایگزین خشخاش در راستای حمایت از کشاورزان افغانستانی شد.

«حنان حسن بلخی» رئیس منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: مسئله بهداشت غیرسیاسی است و در اولویت‌های این سازمان قرار دارد.

بلخی گفت: مسئله فراهم آوری کشت جایگزین برای کشاورزان افغانستانی را با سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای مربوطه در میان خواهیم گذاشت.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان