Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@23:13:27 GMT

دومینوی مرگبار آنفلوانزای پرندگان در استان اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۶۲۳۱۸

دومینوی مرگبار آنفلوانزای پرندگان در استان اصفهان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه حدود 300 واحد غیر مجاز در استان پلمب شده است، گفت: بالغ بر دو هزار میلیارد تومان خسارت در سال گذشته بر اثر آنفلوانزا به کشور وارد شد. اما وضعیت امسال در استان اصفهان نسبت به سال گذشته مطلوب بوده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد کشتکار امروز (سه شنبه)، در هفتمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی با رویکرد تولید محصولات سالم که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان برگزار شد، اظهار کرد: آنفلوانزای پرندگان ویروسی، واگیردار و حاد است و پرندگان بومی، وحشی و صنعتی را درگیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس به دلیل مرگبار بودن نگرانی های بسیاری ایجاد کرده است. پس از شیوع آنفلوانزای پرندگان در کشور قطع صادرات و واردات و خطر انتقال آن به انسان را در پیش داریم.


وی ادامه داد: خوشبختانه موردی از ابتلا انسان به آنفلوانزای پرندگان نداشتیم، اما خسارات قابل توجهی بر اثر این بیماری به صنعت وارد می‌شود. بالغ بر دو هزار میلیارد تومان خسارت در سال گذشته بر اثر آنفلوانزا به کشور وارد شد. اما وضعیت امسال در استان اصفهان نسبت به سال گذشته مطلوب بوده است.
 
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در خصوص آسیب شناسی شیوع آنفلوانزا، افزود: مرزهای طولانی کشور و وضعیت نامناسب بهداشتی کشورهای اطراف باعث انتقال بیماری‌های مختلف به کشور می‌شود. کانال‌های هوایی موجود در کشور نیز منجر به ورود پرندگان مختلف از سیبری به ایران می‌شود. از دیگر عوامل شیوع، مرکزیت استان اصفهان است که با توجه به قرارگیری در مسیر جاده ترانزیت و رفت و آمدهای بسیار موجب تراکم بالای طیور در استان اصفهان می شود.

وی با بیان اینکه این مشکلات صرفا محدود به مقیاس کلان و اقلیم نمی‌شود، گفت: تعداد قابل توجهی واحد غیرمجاز پرورش طیور وجود دارد که فاقد مجوز، بیمه نامه و امکانات مناسب بهداشتی هستند، که پس از درگیر شدن یکی از این مرغداری‌ها، آنفلوانزا با سرعت به واحدهای کلان صنعتی سرایت می‌کند. در راستای مقابله با این مشکل، حدود 300 واحد غیر مجاز در استان پلمب شده است.

کشتکار با تاکید بر اینکه از دیگر عوامل شیوع این بیماری خرید و فروش طیور زنده است که در محدوده‌ی شهرها بسیار مشاهده می‌شود، گفت: ساختار نامطلوب و قدیمی مرغداری‌ها نیز باعث شیوع سریع بیماری می‌شود. فاصله‌ کم واحدهای کوچک، بیماری را مانند یک دومینوی مرگبار در واحدها درگیر می‌کند. بعضی از مرغداری ها به دلیل نداشتن بیمه، شبانه اقدام به جابه جایی طیور می‌کنند که این امر باعث درگیر شدن سایر بخش ها می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: رعایت نکردن ضوابط بهداشتی توسط کارگران در واحدهای مرغداری و عدم هماهنگی دستگاه‎‌ها و تشکل ها با یکدیگر برای کنترل بیماری‌ها از دیگر عوامل شیوع آنفلوانزا است. سعی در دور زدن قانون و عدم کنترل بارهای بین استانی که باعث انتقال بیماری از یک استان به سایر نقاط کشور می‌شود از دیگر آسیب‌های مربوط به شیوع بیماری‌ها در طیور است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۲۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومینوی آسیب‌

علاقه به استفاده از لوازم‌آرایش توسط کودکان به‌ویژه دختران زیر ۷ سال از جمله نگرانی‌های بسیاری از خانواده‌هاست و مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که والدین نمی‌دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی فرزندشان چه پاسخی بدهند و چطور با او و خواسته‌اش برخورد کنند.

به گزارش ایسنا،روزنامه خراسان در گزارشی با این عنوان به ویدئوهای پربازدید آموزش میکاپ برای دختران زیر ۱۰ سال در شبکه‌های‌اجتماعی و آسیب‌های آن برای کودکان از دیدگاه یک کارشناس‌ارشد مشاوره توان‌بخشی پرداخته و نوشته است: امروزه جوامع بشری تغییرات‌اجتماعی و رشد فرهنگ مصرفی فزاینده‌ای را تجربه می‌کنند که بخشی از آن به زیباسازی چهره و بدن افراد برمی‌گردد. در این حوزه آرایش صورت در بین دختران جوان عمومیت و رواج زیادی یافته است به‌ویژه که سن آرایش پایین‌تر آمده و گاهی شاهد کودکان کم سن‌وسالی هستیم که در مجالس و مهمانی‌ها نه تنها چهره خود را آرایش می‌کنند بلکه آموزش آن را در اختیار کاربران زیادی در فضای‌ مجازی قرار می‌دهند.

علاقه به استفاده از لوازم‌آرایش توسط کودکان به‌ویژه دختران زیر ۷ سال از جمله نگرانی‌های بسیاری از خانواده‌هاست و مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که والدین نمی‌دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی فرزندشان چه پاسخی بدهند و چطور با او و خواسته‌اش برخورد کنند. در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.

اصلی‌ترین علل علاقه دختربچه‌ها به آرایش

ابتدا باید علت علاقه کودک به این امر را جویا شویم. شاید بخش اعظمی از توجه کودکان به لوازم آرایشی ناشی از کنجکاوی آن‌ها برای کشف محیط پیرامون‌شان باشد. همچنین کودکان در انتهای سال‌های ۵ و ۶ سالگی نسبت به تفاوت‌های جنسیتی خود با افراد بالغ حساس‌تر شده و کنجکاوی‌های جنسی آن‌ها در حال شکل‌گیری است. بنابراین در صورت دیدن منظره آرایش کردن اطرافیان خود به این مسئله حساس شده و کنجکاوی و علاقه بیشتری را نشان می‌دهند. شایان ذکر است که این توجه مختص کودکانه دختر نبوده بلکه پسران هم نسبت به این امر کنجکاوی و علاقه نشان می‌دهند اما بسیاری از متخصصان منع کودک را از این امر اشتباه می‌دانند و معتقدند ممانعت در برابر خواسته‌ها و علائق در دوران کودکی منجر به افزایش فزاینده آن در دوره نوجوانی و بزرگ سالی خواهد شد. تقلید از بزرگ ترها، حس کنجکاوی، تشویق کودک به آرایش‌کردن از علل مهم علاقه کودک به آراستن چهره خود است.

اهمیت فراوان اولین واکنش والدین

این که اولین بار چگونه با این علاقه کودک برخورد شود بسیار مهم است، بنابراین اولین برخوردهای والدین نباید ایجاد تنش کند و او را نسبت به این امر کنجکاوتر کند. به جای هیجانی کردن فضا و ایجاد تنش و کشمکش، بدون تندروی‌های بی‌مورد باید از لجبازی‌ها و کنجکاوی‌های کودک بکاهیم و از عوارض آرایش‌کردن کودک پیشگیری کنیم.

پیامدهای تلخ آرایش‌کردن کودکان

از مهم‌ترین پیامدهای آرایش کردن کودکان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱- آرایش کودک به‌تدریج عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس او را کاهش می‌دهد چراکه پس از مدتی که به آرایش‌کردن عادت کند، نسبت به چهره واقعی خود احساس خوبی نخواهد داشت و بدون آرایش در محیط بیرون حاضر نخواهد شد.

۲- مواد آرایشی به دلیل وجود مواد شیمیایی ممکن است تاثیراتی در بیش فعالی کودکان بگذارد.

۳- آرایش کردن می‌تواند منجربه خود بزرگ‌بینی و غرور کاذب کودک شود.

۴-کودک وقتی را که می‌بایست صرف بازی کند به آرایش کردن می‌پردازد.

۵- ذهن کودک درگیر مقایسه خود با بزرگ سالان می‌شود و از گروه هم سال فاصله می‌گیرد و باعث تنها ماندن وی می‌شود.

۶- موجب تمایل به تغییرات چهره و عمل زیبایی در بزرگ سالی خواهد شد.

۷-آرایش کردن منجر به داشتن الگویی نامناسب در ذهن کودک خواهد بود.

۸- پوست کودکان لطیف و حساس بوده؛ بنابراین لوازم آرایش ممکن است عوارض جانبی زیادی را برای آن‌ها ایجاد کند.

راهکارهای پیشگیری از ترغیب دختربچه‌ها به آرایش‌

۱- تا حد امکان در مقابل کودکان آرایش نکنید و تا سن معینی آن‌ها را به آرایشگاه‌های بزرگسالان نبرید.

۲- لوازم آرایش خود را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

۳- کودک را با خود به مراکز خرید لوازم آرایش نبرید چراکه تماشای رنگ‌های متنوع در مراکز فروش جذابیت لوازم‌آرایشی را برای کودک افزایش می‌دهد.

۴- در حضور کودک در مورد چهره‌آرایی و آرایش کردن کمتر صحبت کنید و از تماشای فیلم‌هایی با تصاویری در این مورد خودداری کنید.

۵- در صورت مشاهده استفاده از لوازم آرایش توسط کودک یا درخواست او برای این کار به هیچ عنوان واکنش شدید از خود نشان ندهید، زیرا این کار ممکن است کنجکاوی و لجبازی یا علاقه او را تشدید کند.

۶- با توجه به سن کودک به او بفهمانیم که آرایش کردن مناسب او نبوده و ممکن است به سلامت او آسیب برساند.

۷- به او بگویید که این کار مختص بزرگ‌سالان است و دنیای زیبای کودکی را برای وی جذاب‌تر کنید.

۸- اگر نتوانستید با ملایمت او را منصرف کنید به او اجازه دهید یک بار آن هم در مقادیر کم این کار را انجام دهد ولی حتماً از وسایلی استفاده کند که بی‌خطر بوده و از حداقل مواد شیمیایی تشکیل شده باشد.

۹- از چهره آرایش کرده او ابراز خوشحالی و رضایت نکنید و باعث نشوید که به این نتیجه برسد که من زشتم و مادر و پدر وقتی آرایش دارم بیشتر مرا دوست دارند و من زیباتر به نظر می‌رسم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | دومینوی خروش
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • دومینوی آسیب‌
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • دومینوی کناره گیری‌ها در ارتش رژیم صهیونیستی
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی