Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمان- ایرنا- نخستین دستگاه هوشمند آب و هواشناسی در کشور که به همت محققان دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان طراحی و ساخته شده است امروز (سه شنبه ) با حضور رئیس اداره هواشناسی کشاورزی کشور و جمعی از دانش آموختگان و محققان این دانشگاه رونمایی شد.

به گزارش ایرنا ، عضو ملی نخبگان کشور و مدیر این طرح در حاشیه رونمایی از این اختراع در حوزه کشاورزی به خبرنگار ایرنا گفت: این دستگاه به همت محققان دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان طراحی و ساخته شده و برای نخستین بار در کشور رونمایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معین ملامحمدی افزود: مطالعات، طراحی و ساخت این دستگاه به مدت چهارسال توسط 30نفر از پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه ولیعصر رفسنجان و با هزینه 900میلیون تومان انجام گرفته است.
معین ملامحمدی افزود: با توجه به وجود بحران آب و کمبود منابع آبی، بارندگی کم و تبخیر زیاد آب و همچنین افت سطح سفره های زیرزمینی آب در این شهرستان و در کنار این معضلات، بروز سرمازدگی و گرمازدگی های دو سال اخیر ، می طلبید در رفع این معضلات دستگاهی طراحی شود.
وی بیان کرد: امسال بیش از 650 میلیارد تومان خسارت ناشی از پوکی پسته در رفسنجان داشتیم لذا طرح های هوشمند در راستای مدیریت صحیح منابع آبی نیاز است تا محصول احیا شود و رونق اقتصادی را شاهد باشیم.
ملامحمدی خاطرنشان کرد: نحوه استفاده از این دستگاه هوشمند آب و هواشناسی به این شکل است که کشاورز می تواند مزرعه خود را به این دستگاه معرفی و موقعیت را ثبت کند و مزرعه هر دو ساعت پایش می شود و سنسورهای دما، رطوبت، باد و ... که به این دستگاه وصل هستند به طور لحظه ای تغییرات و اطلاعات مزرعه را ثبت و اعلام می کند.
وی ادامه داد: وقتی مزرعه به سیستم معرفی می شود کمبود آب را مشخص و محاسبه بهترین زمان آبیاری را اعلام می کند، همچنین اندازه گیری سطح آب چاه کشاورزی، مدیریت هوشمند باغداری، اعلام حمله آفات از یک هفته قبل، تشخیص پوکی پسته، پیش بینی سرمازدگی و پیش بینی سرعت وزش باد، اعلام بهترین زمان برداشت محصول پسته، تشخیص بیماری های برگ پسته به صورت آنلاین، توصیه های فصلی کارشناس تغذیه و ... از دیگر مزایای این دستگاه است.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه یکی از شگفت انگیزترین خدمات دنیای تکنولوژی امروز است افزود: این پدیده مدیریت کشاورزی از راه دور در انواع چاه های کشاورزی، قنوات، انواع مزارع کشاورزی، به ساده ترین روش ها ارایه می نماید .
ملامحمدی همچنین گفت : قیمت هر دستگاه بین 15میلیون تا 20میلیون تومان می باشد که برای یک چاه کشاورزی جواب می دهد .
به گفته ملامحمدی این دستگاه که به تولید انبوه هم خواهد رسید را می توان علاوه بر استفاده در دیگر نقاط کشور به خارج صادر کرد.
وی تاکید کرد: بحران آب را در رفسنجان جدی بگیریم.
شهرستان رفسنجان با بیش از 80 هزار هکتار یاغات پسته اقتصادش بر پایه این محصول صادراتی قرار دارد.
رفسنجان بیش از 311 هزار نفر جمعیت است و در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد.
7433/ 5054

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۴۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

بانک مرکزی در راستای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار خود قرار داده است. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند و می‌توانند تراکنش‌های خرید را با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی انجام دهند و از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی که روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده استفاده کنند.

اخیرا معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی از عملیاتی شدن قابلیت NFC یا ارتباط از نزدیک با استفاده از تلفن‌های همراه خبر داد و گفت که یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال جاری تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC است که در سال ۱۳۹۹ تحت عنوان پروژه «کهربا» از آن رونمایی شد و برای ارائه آن به مردم، نیاز به همکاری بانک‌ها بود.

بنابراین، مشتریان شبکه بانکی می‌توانند از طریق موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های کارتخوان، بدون استفاده از رمز با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتر، پرداخت‌های خود را انجام دهند.

براین اساس، با عملیاتی شدن پروژه کهربا و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

NFC چیست؟

قابلیت (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ... اجازه می‌دهد به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.

در این حالت بین کارت یا دستگاه مجهز به NFC (برای مثال موبایل) با دستگاه NFC خوان ارتباط برقرار می‌شود. دستگاه‌های NFC خوان معمولا برای تبادل اطلاعات رادیویی به کار گرفته شده در ارتباط میدان نزدیک با کارت یا گوشی طراحی شده‌اند.

هدف و مزیت طرح کهربا

هدف گذاری اصلی پروژه کهربا، ارتقا استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی در اختیار مردم است که با توجه به عدم نیاز حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، خطراتی مثل کپی و اسکن شدن کارت بانکی از بین می‌رود و با چندین مرحل اخذ اثر انگشت متشری بر روی برنامه هوشمند، امنیت تراکنش به میزان بالایی ارتقا پیدا می‌کند.

همچنین، از آنجایی که برنامک هوشمند از آخرین استاندارد‌های امنیتی روز برخوردار است، امکان استفاده و ثبت چندین کارت به صورت الکترونیکی فراهم است و در عین حال با توجه به افزایش امنیت تراکنش این امکان برای مشتریان فراهم است که انتخاب کنند تراکنش‌هایی از یک میزان مبلغ کمتر بدون انجام عملیات کارتی و صرفا از طریق اثر انگشت با استقاده از برنامک هوشمند، انجام شود.

عملیاتی شدن ۶ بانک در پروژه کهربا

با طرح کهربای بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده و مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر است. در حال حاضر شش بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

بی شک با عملیاتی شدن این پروژه و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نحوه انجام تراکنش بانکی از طریق تلفن همراه هوشمند

مشتریان بانک‌ها و دارندگان کارت‌های بانکی، برنامه هوشمندی که از سوی بانک مربوطه اعلام می‌شود را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب و راه اندازی و سپس کارت بانکی خود را روی آن برنامه ثبت می‌کنند.

ثبت کارت، تنها در مرحله اول انجام می‌شود و نیازی نیست که برای هر عملیات و تراکنش بانکی مجددا کارت بانکی، ثبت شود.

در مرحله تراکنش خرید، همانند تراکنش خرید در کارت‌های بانکی، مبلغ مربوطه روی دستگاه تراکنش پایانه فروشگاهی درج می‌شود و بعد از تایید مبلغ توسط خریدار یا پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که برنامه و کارت روی آن ثبت شده است به صورت غیر تماسی در کنار دستگاه پایانه فروش قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تراکنش و تایید آن آغاز می‌شود.

سپس رسید الکترونیک خرید فروشگاهی هم روی دستگاه پایانه فروش و هم روی تلفن همراه هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: ایسنا

tags # بانک مرکزی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد
  • میانگین اجرای طرح کاداستر در اراضی کشاورزی کشور ۵۱ درصد است
  • عجیب‌ترین اسکناس‌های دنیا کدام هستند؟؛ رونمایی از نخستین اسکناس طلایی جهان
  • جیرفت بیشترین بارش استان کرمان را به خود اختصاص داد
  • رونمایی از دستگاه پرس گرم عایق بندی شینه‌های ژنراتور‌های نیروگاهی
  • نصب ۵۲ دستگاه کنتور هوشمند حجمی توسط شرکت آب‌منطقه‌ای
  • (ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شود
  • اپل جایگاه برتر تولید گوشی‌های هوشمند را از دست می‌دهد