Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@22:02:51 GMT

شادی را در با هم بودن بیابیم

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۶۵۴۰۶

شادی را در با هم بودن بیابیم

مسئول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد، معاون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی و معاون بازرگانی سازمان صنعت این استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر این باورند که هر قدر مشارکت مردم در تصمیم سازیها و برنامه های جمعی بیشتر شود و بستر برگزاری برنامه های گروهی در قالب جشنواره ها و نمایشگاهها برای همه مردم از طبقات مختلف اجتماعی فراهم گردد مردم شادتر زندگی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



* مشارکت مردم در فعالیتهای فرهنگی و هنری زمینه ساز شادی
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: برنامه های فرهنگی و هنری و حضور مردم در سینماها، سالنهای تئاتر و نمایشگاهها می تواند زمینه ساز شادی و نشاط سالم باشد.
کاظم دبیری افزود:هرقدر مشارکت مردم در برنامه های فرهنگی و هنری بیشتر باشد به همان نسبت شادی و نشاط آنان بیشتر می شود و این برنامه ها تامین کننده بخشی از نیاز انسانها به اظهار وجود و تعامل اجتماعی اند.
وی ادامه داد: برخی معتقدند هر قدر بتوان امنیت جامعه را تامین و مشکلات اقتصادی مردم را برطرف کرد شادمانی در جامعه بیشتر می شود در حالی که در کنار تامین این امور باید نیازهای اجتماعی و روانی مردم را فراهم کرد تا جامعه ای شاد ایجاد شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد گفت: وقتی مردم در فعالیتهای فرهنگی و هنری شرکت می کنند و وظیفه ای برعهده می گیرند و خود در طراحی و اجرای برنامه نقشی ایفا می کنند میزان شادی آنان بیشتر می شود.
وی افزود: امسال با توسعه بستر اجرای تئاتر میزان فروش بلیتهای تئاتر در مشهد به 13 میلیارد ریال رسید و همچنین سالنهای سینما در مشهد به 31 سالن افزایش یافت.
او ادامه داد: هرچند محدودیتهایی در برگزاری موسیقی به صورت کنسرت در مشهد وجود دارد اما همان موسیقی را مردم در خانه هایشان گوش می دهند لذا محدودیت در برگزاری موسیقی جمعی را نمی توان به محدودیت کل موسیقی در این شهر نسبت داد و آن را مانع شادی مردم دانست.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد گفت: روانشناسان در این خصوص که آیا موسیقی باعث شادی می شود یا خیر نظرات متفاوتی دارند و در واقع به گفته برخی از آنان آنچه باعث نشاط می شود حضور گرم اعضای خانواده در کنار هم است که با امنیت خاطر از در کنار هم بودن لذت می برند.
وی افزود: هر جا گروههای دوستی شکل گیرد و خانواده امکان حضور داشته باشد شادمانی شکل می گیرد. حال ممکن است آن مکان مرکز خرید باشد یا سالن تئاتر.

* نمایشگاه بهاره مشوقی برای نشاط در بازار
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در پایان هر سال حداقل دو کاربرد اثبات شده دارد که یک کاربرد آن ایجاد نشاط در بازار و بین مردم است.
علی غفوری مقدم افزود: از ابتدای اسفند که نمایشگاههای عرضه مستقیم کالای بهاره در مشهد و خراسان رضوی شروع بکار می کند شور و نشاط قابل توجهی در بازار به ویژه اتحادیه ها و اصناف به وجود می آید.
وی گفت: همزمان با برپایی نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا علاوه بر جمعیت قابل توجهی که به نمایشگاهها می آیند و با شور و نشاط خرید عید را انجام می دهند حراج و فروش فوق العاده و تخفیفهای مناسب در صنفهای مشابه در شهر اتفاق می افتد.
او ادامه داد: در روزهای پایانی سال جمعیت حاضر در مجتمعهای تجاری متعددی که در مشهد وجود دارد کمتر از جمعیت حاضر در نمایشگاه عرضه مستقیم کالا نیست و همین موج خرید برای شب عید نشاط را در بین جامعه رواج می دهد.
معاون سازمان صنعت خراسان رضوی گفت: رقابت برای فروش بیشتر با توجه به نیاز مردم در روزهای پایانی سال و شوق خرید در شب عید باعث نشاط در بین مردم و اصناف می شود و عامل اصلی این شور و هیجان برای خرید و فروش برگزاری همین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا و حضور مردم و اصناف در کنار یکدیگر است.

* تجلی نشاط اجتماعی در برنامه های فرهنگی، هنری و مشارکت اجتماعی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نشاط اجتماعی جامعه و جوانان حلقه مفقوده جامعه ما است. این نشاط اجتماعی باید در برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی تجلی داشته باشد.
سید جواد حسینی افزود: نباید درعرصه فرهنگی به صورت ساختارشکن یا قالبی عمل کرد بلکه دستگاههای اجرایی باید در تعامل و هماهنگی با یکدیگر برای ایجاد نشاط اجتماعی تلاش کنند زیرا توسعه نظام مند در جامعه از طریق مشارکت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی میسر است.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه حدود دو هزار و ٥٠٠ میلیون ریال به امور اجتماعی و فرهنگی خراسان رضوی اختصاص یافته است. برنامه ریزی عملیاتی در این حوزه باید به صورتی باشد که بتوان ادعا کرد ارتقای سرمایه اجتماعی و فرهنگی را برای جامعه به ارمغان آورده ایم.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: افزایش 115 درصدی تشکلهای مردم نهاد، راه اندازی خانه احزاب، خانه جوانان، خانه تشکلهای اجتماعی، راه اندازی پارلمانهای مشورتی زنان با بکارگیری هزار و 200 زن فرهیخته سراسر استان از 25 قشر اجتماعی از جمله فعالیتها برای افزایش مشارکت اجتماعی و ایجاد نشاط در جامعه بوده است.

* کاهش شادمانی، تعارض نسلی
وی افزود: اگر برای گسست بین نسلی و کاهش شادمانی چاره اندیشی نکنیم بعد سیاسی یافته و تبدیل به تعارض نسلی می شود. امروز در جامعه با یک گسست و تعارض بین نسلی به عنوان یک واقعیت اجتماعی مواجه هستیم که کاهش نشاط را در پی دارد.
حسینی ادامه داد: طرح جامع تعاملات گرم برای پرکردن این خلاءهاست و خدماتی که هر دستگاه برای کاستن این گسستها می تواند ارائه دهد در حوزه های مختلف مشخص، ساماندهی و برنامه ریزی می شود بگونه ای که خانواده ها با حضور خود در اماکن عمومی می توانند به صورت نیمه بها از خدمات ورزشی و فرهنگی و هنری استفاده کنند و زمینه ارتباط بیشتر و نزدیکتر خانواده ها و فرزندانشان تقویت شده و شادمانی بین آنان گسترش می یابد.
وی گفت: امروز نیاز است اجتماعات بشری را گسترش دهیم چنانکه اقدام به راه اندازی سالنهای جدیدی در حوزه سینما در خراسان رضوی موجب رشد 300 درصدی مخاطبان سینما نسبت به سال قبل آن در این استان شد.
معاون استاندار خراسان رضوی برنامه ریزی برای اجرای هفته های فرهنگی شهرستانها در این استان را از دیگر برنامه ها برای جلب مشارکت اجتماعی و ایجاد نشاط ذکر و بیان کرد: خرداد ماه سال آینده هفته های فرهنگی شهرستانها در طرقبه شاندیز برگزار می شود.
وی افزود: باید طرح جامعی از مجموعه خدمات و فعالیتهای ورزشی، هنری و علمی با رویکرد هویت آفرینی تدوین شود تا بتوان از ظرفیت دستگاههای مختلف برای ارتقای فرهنگی و اجتماعی جامعه و ایجاد نشاط استفاده کرد.
1922/7489/1858
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اینجا روستای کوشه سفلی است. روستایی از توابع شهرستان خوسف که تا چندی پیش در آن خبری از زراعت و کشاورزی و در یک کلام رونق و آبادانی نبود.

از چندین دهه قبل به واسطه برخی از بی مبالاتی‌ها و دادن مجوزهای غیر اصولی حفر چاه، آب قنات روستا که ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه داشته، خشک و قنات تخریب شد که در پی این اتفاق زراعت و کشاورزی نیز با مشکل رو به رو شد.

ولی مردم روستا از چندی قبل آستین همت بالا زدند و با کمک بسیج سازندگی خراسان جنوبی پروژه انتقال آب روستا به مزارع را کلید زده و به نتیجه رساندند.

اتفاق شیرین دیگری که در این روستا رخ داده راه اندازی یک صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد با هدایت و راهبری بسیج سازندگی بوده که زمینه اشتغالزایی برای بسیاری از جوانان و بانوان این منطقه را فراهم آورده است.

سری به مزارع روستا می‌زنیم. شور و شوق را در میان کشاورزانی که بیل به دست گرفته و یا علف هرس می‌کنند را به خوبی می‌توان دید، شوری از جنس زندگی و دمیدن امید بعد از جاری شدن آب.

قنات روستا از ۳۰ سال قبل خشک شده بود

بانو رضایی که در زمین کشاورزی خود کار می‌کند، گفت: از حدود ۳۰ سال قبل قنات روستا خشک شده بود و عده‌ای مجبور به مهاجرت به شهر شدند.

وی با بیان اینکه با جاری شدن دوباره آب در روستا عده‌ای برگشته‌اند، یادآور شد: من الان در زمین خود پیاز، گوجه، بادمجان، گندم و سیر کشت می‌کنم و بابت این موضوع خوشحال هستم.

هادی غلامی، مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی در این زمینه اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ با همت بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستای کوشه سفلی شروع به کار کرد که با استقبال بی نظیر مردم رو به رو شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این صندوق ۱۳۰ عضو دارد، بیان‌کرد: صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستا ۱۰۳ فقره وام درون صندوقی از محل پس‌انداز خرد مردمی، بین اعضا در جهت اشتغالزایی اعطا کرده است و پیگیری برای وام از محل اعتبارات تبصره ۱۶ قرض‌الحسنه بسیج سازندگی به مبلغ ۹۰۰ میلیون داشتیم.

اشتغالزایی برای جوانان روستا

غلامی افزود: تسهیلات تبصره ۱۶ موجب اشتغالزایی ۱۴ نفر از جوانان روستایی را در بخش‌های پرورش دام سبک، حوله بافی، گلیم بافی، احداث گلخانه و کارگاه نجاری و…فراهم کرد.

مسؤول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی یادآور شد: همچنین پیگیری جهت اخذ تسهیلات اشتغالزایی بین دستگاهی در حوزه اشتغالات خرد خانگی به مبلغ ۳۴۰ میلیون تومان داشتیم.

غلامی گفت: با پیگیری صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی حضور تولید کنندگان صندوق را در بازارچه‌هایی محلی، نمایشگاه‌های داخلی و تهران و … را در چندین نوبت داشتیم که موجب درآمدزایی برای جوانان روستای کوشه سفلی شد.

وی ادامه داد: از طرفی توزیع جوجه مرغ تخم گذار بومی را در قالب طرح معیشتی خانوار طی سه نوبت داشتیم که به طور متوسط به هر خانوار ۲۰ جوجه مرغ واگذار شد.

مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی با اشاره به اهمیت انتقال آب در روستا گفت: همچنین با پیگیری صندوق مردم نهاد روستا اخذ مبلغ ۲۶۰ میلیون تومان از کمک خیرین برای پروژه انتقال آب روستا و همچنین احداث کارگاه خیاطی را داشتیم.

قصه پرغصه ای که به شادی ختم شد

غلامی تأکید کرد: قریب ۳۰ سال بود که روستای کوشه سفلی از آب کشاورزی محروم بود و این قصه پرغصه جریان داشت که در سال‌های اخیر به همت جوانان روستا، صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی توانستیم در سال ۹۷ پروژه انتقال آب روستا را از مزارع بالا دست کلید بزنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شاهد جاری شدن آب روستا، برگشت کشت و کار در مزارع و مهمتر از همه مهاجرت معکوس به روستا هستیم.

مهدی هنری، رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در این زمینه اظهار کرد: بسیج سازندگی فقط هدایت و راهبری صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم نهاد را دارد و خود مجموعه دخل و تصرف و حق امضا و… ندارد تا در جهت رفع مشکلات همه با هم قدم بردارند.

تلاش برای رفع مشکل آب روستا

وی با اشاره به اینکه در همان جلسات اول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی مطرح شد که بزرگترین مشکل روستا بحث آب است، ادامه داد: علت اینکه پروژه آب روستا به نتیجه نرسید این نکته بود که خود پروژه از چندین ریز پروژه تشکیل شده بود و یک دستگاه به تنهایی نمی‌توانست آن را حل کند.

رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان‌جنوبی ادامه داد: تجهیز و بهره برداری چاه کشاورزی، انتقال برق به چاه کشاورزی، انتقال آب به اراضی و … از جمله ریز پروژه‌های این پروژه اصلی انتقال آب به مزارع روستای کوشه سفلی بود.

هنری با بیان اینکه در این راستای از کمک‌های قرارگاه محرومیت زدایی سپاه استفاده کردیم، ادامه داد: البته در این راستا مردم روستا نیز خودشان پای کار بودند.

مهاجرت معکوس با برگشت آب به مزارع روستا

وی گفت: پله پله پروژه را پیش بردیم و امروز شاهد هستیم که بعد از ۳۰ سال آب به مزارع روستای کوشه سفلی رسیده و از اواخر سال ۱۴۰۲ کشاورزی به صورت جدی به روستا برگشت و شاهد بازگشت امید به روستاییان و مهاجرت معکوس در کوشه سفلی هستیم.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: کار مجموعه بسیج سازندگی در حوزه اشتغال تنها پرداخت تسهیلات نیست بلکه حلقه‌های مفقوده در این زمینه را شناسایی و در زمینه تولید و بازاریابی هدایت و راهبری داریم.

کد خبر 6096672

دیگر خبرها

  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • تاثیرگذاری فرهنگی وظیفه آحاد مردم جامعه است
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • مرد سال آسیا: شادی مردم ایران برایم از همه چیز مهم‌تر بود
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است