Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر گزارشات و اخبار منعکس شده از سوی بانک مرکزی، قیمت مسکن در طول قریب به یکسال گذشته، بیش از 22 درصد،رشد داشته است.

در شرایطی که در طول 4 تا 5 سال گذشته شاهد رکود شدید اقتصادی بوده ایم،این افزایشِ قیمت مسکن در طول یکسال گذشته تامل برانگیز به نظر می رسد.

از سوی دیگر، یکی از توفیقات دولت به کنترل قیمت مسکن معطوف می‌شد، اما حالا با اخبار منتشر شده، امکان مانور بر روی این موفقیت همچون گذشته، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افزایش قیمت مسکن در شرایط رکود اقتصادی از موضوعاتی است که می‌طلبد با دقت نظر هر چه بیشتری مورد تبیین و واکاوی قرار گیرد.

برخی از کارشناسان معتقدند، استمرار رکود در بازار مسکن(در 4 تا 5 سال گذشته)شرایطی را ایجاد کرد که فعالان بخش خصوصی از سرمایه‌گذاری در این حوزه امتناع کنند و به تبع کاهش سرمایه‌گذاری در این حوزه، باعث اُفت ضریب عرضه خواهد شد و این موضوع می‌تواند بر تحولات بازار مسکن تاثیر قابل توجهی بگذارد.

به بیان دیگر با ملاک قرار دادن قانون عرضه و تقاضا، این قاعده طبیعی خواهد بود که با کاهش عرضه، نظام تقاضا نیز دچار تغییراتی می شود و به تدریج این امر، قیمت مسکن را با افزایش مواجه خواهد ساخت.

از عدم اجرای طرح مسکن اجتماعی تا افزایش نرخ مسالح ساختمانی

عدم تمایل بخش خصوصی به سرمایه گذاری در حوزه مسکن در چهار سال گذشته، تنها دلیل رشد بیش از 22 درصدی قیمت مسکن در یکسال گذشته محسوب نمی‌شود، برخی کارشناسان دلایل دیگری را نیز بر این خیز قیمتی موثر می‌دانند.

کندی روند ارائه طرح های مسکن مهر از یکسو و روی کاغذ ماندن طرح مسکن اجتماعی یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش نرخ مسکن محسوب می‌شود.

به واقع، با ملغی شدن طرح مسکن مهر(منظور نظر کلنگ زنی پروژه های جدید) و عدم اجرایی شدن طرح جایگزین (موسوم به مسکن اجتماعی) به‌صورت عملیاتی، افق و چشم انداز بازار مسکن مبهم شده است و همین ابهام به تدریج شرایطی را ایجاد می‌کند که معادلات در عرضه مسکن با پیچیدگی هایی همراه شود.

به موازات این موضوع، افزایش قیمت مصالح ساختمانی از دیگر دلایلی است که قیمت تمام شده مسکن را تحت الشعاع قرار می‌دهد و بدون تردید با بالارفتن نرخ تمام شده مسکن، افزایش قیمت مسکن پدیده‌ای اجتناب ناپذیر خواهد بود که گریز از آن در شرایط فعلی بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

خروج بخشی از سپرده‌های بانکی و سوق پیدا کردن آن به سمت و سوی دلالی از دیگر دلایلی است که نباید آن را نادیده انگاشت و به تبع مجموعه این عوامل، شرایطی را ایجاد می‌کند که نرخ مسکن به سمت افزایش هر چه بیشتر حرکت کند که البته پیش‌بینی ادامه یا سکون این نرخ،معطوف به سیاست‌هایی خواهد شد که دولت در دستور کار قرار خواهد داد.

چالش خانه‌های خالی برای بازار مسکن

محمد رضا سعیداوی، یکی از فعالان حوزه بازار مسکن در استان البرز، از بُعد و منظر دیگری، شرایط فعلی حاکم بر بازار مسکن را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌دهد.

وی معتقد است، وجود خانه‌های خالی که تعداد آن بنابر اخبار منعکس شده از سوی رسانه‌ها حدود 2 میلیون و 600 هزار واحد تخمین زده می‌شود برای بازار مسکن خوشایند نخواهد بود.

این فعال در حوزه بازار مسکن افزود: عمده این مساکن، مشمول منازل لوکس می‌شود که با عنایت به توان اقتصادی بالای مالکان آن، خالی بودن این مسکن‌ها آنها را با ضرر و زیان چندانی مواجه نمی‌سازد.

سعیداوی بیان کرد: برخی از کارشناسان،ضریب تعداد خانه‌های موجود در کشور را حدود یک خانه به ازای هر 100 خانوار محاسبه می‌کنند که به تبع این میزان از سرانه منازل در کشور،کافی به نظر نمی‌رسد و با عنایت به جمعیت جوان کشور و افراد و گروه‌هایی که در صف ازدواج قرار دارند، استمرار وضعیت موجود، نوید بخش به نظر نمی‌رسد و انتظار می‌رود دستگاه‌های ذیربط با اتخاذ تدابیر هوشمندانه، از هم اکنون، تمهیدات لازم را برای افزایش سرانه مسکن و عرضه مناسب آن پیش‌بینی کنند، در غیر اینصورت شرایط در آینده به مراتب سخت و پیچیده‌تر خواهد شد.

وی در پایان یادآور شد: بنابر گزارشات موجود، تا یک دهه آینده،کشور نیازمند ساخت و احداث حداقل 5 میلیون واحد مسکونی است که در صورت تحقق این امر قطعا شاهد بروز تحولات چشمگیر در عرصه اشتغال نیز خواهیم بود، زیرا مسکن از عرصه‌هایی محسوب می‌شود که با حصول رونق در آن، بسیاری از صنوف تولیدی و خدماتی دیگر نیز جان می‌گیرند و امید است با برنامه‌ریزی مناسب دولت و تسهیل شرایط برای حضور و نقش آفرینی بخش خصوصی و عملیاتی شدن طرح مسکن اجتماعی شاهد تحقق این امر خطیر باشیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو

به گزارش خبرآنلاین، طبق اطلاعاتی که روزنامه «دنیای اقتصاد» کسب کرده، فضای کلی حاکم بر بازار خودرو نسبتا آرام است و به نظر می‌رسد این موضوع بیشتر با آرامش نسبی در بازار ارز در ارتباط است.

نه اینکه افت‌وخیز قیمتی خاصی در بازار رخ ندهد، اما اگر هم قیمتی بالا رفته یا پایین آمده، بسیار جزئی بوده و فعلا دیگر خبری از توفان قیمتی چند هفته پیش نیست. با توجه به اتفاقات رخ‌داده در فروردین، بازار خودرو نخستین ماه سال را با جهش قیمت پشت سر گذاشت.

روند صعودی قیمت ارز از یک سو و تحولات منطقه‌ای به‌خصوص حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه و پاسخ موشکی و پهپادی ایران، از سوی دیگر، منحنی قیمت خودرو را تحریک کرد تا رکوردهای قیمتی جدیدی ثبت شود.

در واقع آنچه سبب افزایش قیمت خودرو در بازار طی فروردین امسال شد، رشد انتظارات تورمی و افزایش قیمت ارز بود و حالا که این دو عامل نسبتا فروکش کرده‌اند، منحنی قیمت در بازار خودرو نیز سر به زیر شده است.

البته افزایش قیمت‌های جزئی در بازار رخ داده که هرگز قابل مقایسه با توفان قیمتی فروردین نیست. به عنوان مثال، خودرویی مانند پژو ۲۰۷ ارتقایافته مدل ۱۴۰۳ تنها چیزی حدود پنج‌میلیون تومان رشد قیمت در چند روز گذشته داشته است. یا مثلا قیمت پژوپارس سال سفارشی در عدد ۷۰۰میلیون تومان ثابت مانده است. در بین خودروهای مونتاژی مدل جک S۳ اتومات ۱۴۰۳ رشد قیمتی تنها پنج‌میلیون تومانی طی چند روز گذشته داشته است. یا مثلا ریسپکت پرایم تیپ ۲ تقریبا بدون تغییر قیمت خاصی این هفته را به پایان رسانده است. به نظر می رسد تا وقتی قیمت ارز و انتظارات تورمی جهش دیگری را تجربه نکنند، بازار خودرو آرامش نسبی‌اش را حفظ خواهد کرد.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901969

دیگر خبرها

  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان