Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@17:22:42 GMT

روی پنهان فرمان ساختمانی روحانی

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۶۷۴۹۱

حسن روحانی، رئیس‌جمهور، پنج‌شنبه ۱۹ بهمن ماه امسال با حضور در وزارت راه و شهرسازی، فرمان عملیاتی شدن طرح ملی بازآفرینی شهری برای نوسازی ۱۳۳۴ محله فرسوده وساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری(سالانه ۱۰۰ هزار واحد) تا پایان سال ۱۴۰۱ روی اراضی دولتی با اتکا به توان مالی، فنی و مدیریتی توسعه‌گران را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش دنیای اقتصاد، سرمایه‌گذاران متقاضی ورود به نسخه جدید نوسازی در بافت‌های فرسوده ۶ مانع سرمایه‌گذاری در محدوده‌های هدف نوسازی را به متولی بازآفرینی شهرها در دولت اعلام کردند.

بعد از صدور فرمان ساختمانی رئیس‌جمهور برای اجرای نسخه عملیاتی نوسازی بافت‌های فرسوده در قالب طرح ملی بازآفرینی شهری، روز گذشته برخی از سرمایه‌گذاران متقاضی ورود به برنامه جدید بازآفرینی شهری در حضور دو معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح روی پنهان فرمان ساختمانی روحانی اعلام کردند: به رغم تمام مشوق‌ها و تسهیلاتی که برای ترغیب توسعه‌گران برای ورود به فرآیند نوسازی ۱۳۳۴ محله فرسوده در نظر گرفته شده است اما تا زمانی که ۶ مانع عمده برطرف نشود توسعه‌گران از انگیزه کافی برای ورود به محلات فرسوده برخوردار نخواهند بود.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور، پنج‌شنبه ۱۹ بهمن ماه امسال با حضور در وزارت راه و شهرسازی، فرمان عملیاتی شدن طرح ملی بازآفرینی شهری برای نوسازی ۱۳۳۴ محله فرسوده وساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری(سالانه ۱۰۰ هزار واحد) تا پایان سال ۱۴۰۱ روی اراضی دولتی با اتکا به توان مالی، فنی و مدیریتی توسعه‌گران را صادر کرد.

برخی سرمایه‌گذاران ساختمانی که شنبه گذشته در نشست مشترک با مشاور رئیس‌جمهور و متولی نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران ۱۰ ابهام مهم در مسیر اجرای نسخه جدید بازآفرینی شهری را مطرح و به بحث و بررسی گذاشتند، روز گذشته در نشست با متولی نوسازی در دولت، اعلام کردند: «نواقص موجود در قانون پیش‌فروش ساختمان» که یکی از مهم‌ترین‌ مسیرهای تامین مالی ساخت و ساز از سال‌های گذشته تاکنون بوده است عملا امکان استفاده از این شیوه رایج تامین مالی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ساختمانی را مختل کرده است؛ این در حالی است که هر چند مشوق‌ها و تسهیلاتی برای ورود توسعه‌گران به بافت‌های فرسوده در قالب طرح ملی بازآفرینی شهری تعریف شده است اما وجود موانع مختلف در مسیر تامین مالی ساخت و ساز، همچون قفل شدن بازار پیش‌فروش ساختمان، توسعه‌گران را در جریان فعالیت در بافت‌های فرسوده با مشکلات احتمالی برای تامین مالی مواجه می‌کند.

دومین مانع مطرح شده از سوی سرمایه‌گذاران ساختمانی که روز گذشته در حضور هوشنگ عشایری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و همچنین محمد سعید ایزدی، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی تشریح شد به چالش «هزینه‌های حاشیه‌ای ساخت مسکن» مربوط می‌شود که در نهایت منجر به افزایش قیمت تمام شده واحدهای نوسازی شده خواهد شد؛ به گفته سرمایه‌گذاران ساختمانی هزینه‌های مربوط به بیمه ساختمانی، خدمات نظام مهندسی، عوارض و مالیات ساخت و فروش مسکن و... در نهایت منجر به افزایش قیمت تمام شده ساخت و سازها شده و حاشیه سود سرمایه‌گذاران را کاهش می‌دهد؛ این موضوع نیز از دیگر عواملی است که در مسیر فعالیت توسعه‌گران در بافت‌های فرسوده ایجاد اختلال می‌کند.

«بالا بودن هزینه تجهیز منابع» سومین مانع مورد تاکید سرمایه‌گذاران و فعالان ساختمانی در مسیر نوسازی محلات فرسوده شهری است؛ به گفته آنها هم‌اکنون هزینه تجهیز منابع برای سازندگان نزدیک به ۳۰ درصد است؛ بنابراین سود سالانه ۱۸درصدی که دولت برای فعالیت توسعه‌گران در بافت‌های فرسوده در نظر گرفته است با هزینه تجهیز منابع مالی همخوانی ندارد. چهارمین مانع فعالیت توسعه‌گران در بافت‌های فرسوده شهری مانعی فراتر از موضوع ساخت وساز است؛ سرمایه‌گذاران ساختمانی دیروز خطاب به متولی نوسازی بافت‌های فرسوده در دولت اعلام کردند، در حالی مجری و عامل اصلی نوسازی بافت‌های فرسوده در برنامه ملی بازآفرینی شهری «توسعه‌گران» هستند که قوانین و مقررات مربوط به نحوه فعالیت این سرمایه‌گذاران و مجریان ساختمانی و همچنین ضوابط حمایتی از آنها به خصوص در مباحث مالی، هنوز مصوب نشده است؛ مطابق با تعریف به عمل آمده در سند ملی بازآفرینی شهری، توسعه‌گر شخصی است که در وهله اول قادر به تامین سرمایه برای اجرای پروژه و در مرحله بعد سازنده و مدیریت‌کننده پروژه‌های تعریف شده است.

مانع ششم، به «تجربه سازنده‌ها از بدعهدی سیستم بانکی درخصوص پرداخت وام نوسازی» برمی‌گردد؛ با گذشت چند سال از تعهد سالانه بانک‌ها برای پرداخت حجم مشخصی از تسهیلات ارزان‌قیمت نوسازی در بافت‌‌های فرسوده، سیستم بانکی به دلیل آنچه کمبود اعتبار برای پرداخت تسهیلات و همچنین عدم تامین یارانه سود تسهیلات از سوی دولت عنوان می‌شود، تسهیلات مصوب را به متقاضیان ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده پرداخت نمی‌کند.

این در حالی است که در قالب طرح جدید نوسازی بافت‌های فرسوده تحت عنوان برنامه ملی بازآفرینی شهری هر چند اعلام شده قرار است تسهیلات تک نرخی به متقاضیان پرداخت شود اما با توجه به آنکه پس از صدور مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ۲۰ درصدی به بانک‌ها اکثر سپرده‌گذاران بانکی اقدام به تغییر حساب خود به حساب ۲۰درصدی کردند؛ همین عامل عملا قیمت تمام شده پول برای تامین مالی پروژه‌های بافت فرسوده در سال ۹۷ را به مراتب بیشتر از سال ۹۶ خواهد کرد. این موضوع منجر به ایجاد یک نگرانی جدید در سرمایه‌گذاران ساختمانی از بابت تقویت احتمال عدم پرداخت به موقع وام نوسازی در سال آینده شده است.

سرمایه‌گذاران ساختمانی روز گذشته در حالی خطاب به معاونان وزیر راه وشهرسازی خواستار تعیین تکلیف این ۶مانع شدند که هوشنگ عشایری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در این نشست اعلام کرد: تلاش خواهیم کرد با چاره‌اندیشی برای هر کدام از موانع ذکر شده، مشوق‌های لازم برای ورود توسعه‌گران به بافت‌های فرسوده را تقویت کنیم. به گفته وی، پس از کسب موافقت‌های اولیه درخصوص بخشودگی هزینه‌های مربوط به عوارض صدور پروانه و سایر عوارض شهری در تلاشیم هزینه‌های غیرساختمانی همچون انواع مالیات‌ها و هزینه‌های ارائه خدمات مهندسی برای توسعه‌گران فعال در بافت‌های فرسوده را به صفر رسانده یا به حداقل ممکن کاهش دهیم.

وی همچنین با اشاره به تمهیدات درنظر گرفته شده برای اختصاص اعتبار از بودجه دولتی، تخصیص ۳۰ درصد اعتبارات فعالیت در شهرها از سوی دستگاه‌های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری به نوسازی بافت‌های فرسوده و سایر تسهیلات در نظر گرفته شده اعلام کرد:تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا توسعه‌گران در فرآیند بازآفرینی شهری با مشکلات مالی مواجه نشوند و به حاشیه سود قابل قبولی دست یابند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.

شورای شهر مشهد کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران