Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@23:22:14 GMT

آموزش‌وپرورش آماده حذف کنکور نیست

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۶۹۴۸۱

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش آماده حذف کنکور نیست، گفت: مدارس به خانواده‌ها القا کرده‌اند که اگر کتاب‌های کمک آموزشی تهیه نشود فرزندشان مفاهیم درسی را به خوبی متوجه نخواهد شد.

به گزارش تسنیم، مسئولان آموزش‌وپرورش می‌گویند حدود 27 درصد کتاب‌های کمک آموزشی موجود در بازار استاندارد هستند و برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اول این حجم استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی نیاز نیست اما سال‌هاست که شاهد رواج بیش از حد کتاب‌های کمک آموزشی میان دانش‌آموزان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کتاب کمک درسی قرار است به یک درس خاص کمک کند چرا که کتاب‌های درسی برای سطح متوسط دانش‌آموزان تهیه می‌شود و ممکن است برخی به مطالب ساده‌تر و تمرین بیشتر نیاز داشته باشند بنابراین کتاب‌های کمک درسی می‌تواند برای آنها مورد استفاده قرار بگیرد اما اگر قرار باشد نقش این کتاب‌ها از کتاب درسی پررنگ‌تر باشد و وقت بیشتری از دانش‌آموزان بگیرد نه تنها به درس کمک نمی‌کند بلکه موجب ایجاد اخلال می‌شود.

سیدجواد ساداتی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره رواج استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی در مدارس اظهار کرد: بنده فرزند دانش آموزی دارم که علاوه بر کتاب‌های درسی، کتاب‌های کمک درسی بسیاری از سوی مدرسه برای خرید به او ارائه و فرزندم سفارش تهیه آن را به من می‌دهد.

وی افزود: من نمی‌دانم که آیا فرزندم فرصت می‌کند این حجم از کتاب‌های کمک آموزشی را مطالعه کند یا نه؟ به نظر می‌رسد کتاب‌های درسی نقصی دارند که برای رفع آن کتاب‌های کمک آموزشی از سوی معلمان تجویز می‌شود که صرفا بار روانی برای دانش‌آموز دارد به گونه‌ای که فرزند بنده هر بار تعداد زیادی از کتاب‌های کمک آموزشی ناشران مختلف در اطرافش پراکنده است که مدرسه توصیه به خرید آنها کرده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: هم اکنون در حوزه کتاب‌های کمک آموزشی شاهد اعمال نظرات سلیقه‌ای معلمان و مدارس هستیم به گونه‌ای که هر معلم کتاب خاصی را معرفی می‌کند و آشفتگی بسیاری در این حوزه وجود دارد و برنامه ریزی خاصی برای معرفی کتابهای مناسب علاوه بر کتاب‌های درسی وجود ندارد.

ساداتی نژاد ادامه داد: در بحث کتاب‌های کمک آموزشی خانواده‌ها تصور می‌کنند کتب درسی نقص داشته و نمی‌توانند بدون کتاب‌های کمک آموزشی به نتیجه مطلوب برسند، این تصور باید رفع شود و کتاب درسی باید آنقدر جامع باشد تا دانش‌آموز به طور کامل مفاهیم را متوجه شود.

وی تصریح کرد: از نظر روانی مدارس اینگونه به خانواده‌ها القا کردند که اگر کتاب‌های کمک آموزشی را تهیه نکنند فرزندشان مفاهیم درسی را به خوبی متوجه نمی‌شود که این معضل باید اصلاح شود.

وی با اشاره به حذف کنکور عنوان کرد: در بحث حذف کنکور قانون مصوب مجلس را داریم اما مشکلی که وجود دارد این است که سازمان سنجش آماده حذف کنکور است اما آموزش و پرورش آمادگی لازم را ندارد چرا که برای حذف کنکور و اعمال سوابق تحصیلی نیاز به آزمون‌های عمومی و فراگیر در کشور است تا بتوان معدل را به عنوان یک شاخص مدنظر قرار داد بنابراین تا زمانی که آموزش و پرورش نتواند آزمون‌ها را ساماندهی کند نمی‌توانیم به نتیجه مطلوب در این زمینه برسیم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۹۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت

طالب محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اعلام زمان آغاز نوبت گیری ارزیابی هوشی/روانی دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی اظهار کرد: ارزیابی دانش آموزان متقاضی جهش از پایه های دوم به چهارم، سوم به پنجم وچهارم به ششم وجهش برای بار دوم با رعایت شرایط ومشروط به رای کمیسیون (منطقه) وسایر مقررات مربوط است.

محمدی افزود: جهش از پایه اول به سوم وجهش برای بار دوم مشروط به اخذ رای کمیسیون (منطقه/استان) وثبت شماره وتاریخ آن درسامانه سیدا است.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان اظهار کرد: مدیران محترم مدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی پس از دریافت درخواست کتبی ولی دانش آموز(با سطح پیشرفت خیلی خوب)، بررسی در شورای مدرسه ودر صورت نیاز تأیید کمیسیون خاص در سامانه سیدا نسبت به ثبت مجوز اقدام می کنند.

محمدی تصریح کرد: مدیران مدارس در مرحله بعد با ورود به پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش وپرورش(my.medu.ir) نسبت به تایید صحت اطلاعات دانش آموزاقدام کرده، سپس اولیا با ورود به سامانه فوق نسبت به تکمیل مراحل ثبت نام، پرداخت و رزرو نوبت اقدام می کنند.

وی افزود: دانش آموزانی که موفق به گذراندن ارزیابی هوش شدند در آزمون تحصیلی پایه مورد نظر شرکت می کنند واگر در همه دروس نمره قبولی را کسب نمایند یک پایه تحصیلی را گذرانده وبه پایه بالاتر می روند.

محمدی گفت: ارزیابی هوشی/روانی متقاضیان جهش تحصیلی صرفا با مقیاس اعلام شده توسط سازمان آموزش وپرورش استثنایی انجام می شود و باتوجه به هوشمند بودن سیستم، نتیجه ارزیابی از طریق سامانه اعلام می شود.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان تأکید کرد: در این برنامه به دانش آموزان اجازه داده می شود با رعایت اصل مساوات در آموزش و با توجه به استعداد خود برنامه‌های درسی و آموزشی را با سرعت بیشتر از معمول در سنین پایین‌تر طی کنند.

وی تصریح کرد: جهش تحصیلی فرآیندی است که باید همه جانبه به آن نگریست و خانواده ها علاوه بر هوش و استعداد فرزندان خود، باید توانایی‌های فردی، اجتماعی و روحیات آنان را هم در نظر بگیرند و با آگاهی کامل تصمیم‌گیری کنند.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان در ادامه با اشاره به آمارشرکت کنندگان در آزمون جهش تحصیلی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ گفت: ۱۸۹ دانش آموز متقاضی جهش، در آزمون تست هوش شرکت کردند که ۵۹ نفر صلاحیت شرکت در آزمون ارتقای پایه را کسب و ۱۳۰ دانش آموز نیز حد نصاب لازم را کسب نکردند.

کد خبر 6093082

دیگر خبرها

  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • صحرایی: معلم معمار آینده هر کشور است
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • پاسخ بامزه یک دانش‌آموز به تمرین کتاب درسی