Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت بلژیک از روز گذشته (سه‌شنبه) داروخانه‌های این کشور را موظف کرده است به طور رایگان قرص‌هایی که مانع از انتشار رادیواکتیو در بدن شهروندان می‌شود را در اختیار بلژیکی‌هایی قرار دهد که در معرض تشعشعات هسته‌ای قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، تمام داروخانه‌های بلژیک از روز سه‌شنبه موظف به پخش مجانی قرص‌هایی شدند که اثرات رادیواکتیو در بدن انسان را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قرص‌ نمی‌تواند عامل پیشگیرانه باشد و تنها در زمانی که خطر یک انفجار هسته‌ای یا خرابی یک مرکز اتمی وجود دارد می تواند مورد استفاده افرادی قرار گیرد که در معرض خطر قرار گرفته‌اند. البته این قرص باید کمتر از ۱۲ ساعت پس از انتشار گازهای رادیواکتیو در فضا توسط قربانیان استفاده شود. اگر پس از ۱۲ ساعت در معرض امواج و گازهای رادیواکتیو قرار گیرید این قرص‌ها اثر خود را از دست خواهند داد.

به گفته سازمان جهانی بهداشت این قرص که نام علمی آن "یدور دو پتاسیم" است بیشتر روی افراد زیر ۴۰ سال عمل می کند. به دلیل کم‌کاری تیروئید افراد بالای ۴۰ سال، این افراد کمتر در معرض خطر قرار دارند و مصرف این قرص‌ها هم کمک شایانی به دفع مواد رادیواکتیو نخواهد کرد. کودکان مهمترین قربانیان رادیواکتیو هستند.

این قرص‌ها بیشتر از دو دهه است که در بازار مصرف موجود هستند اما تنها به شهروندانی داده می شد که در شعاع ۲۰ کیلومتری نیروگاه‌های هسته‌ای بلژیک زندگی می‌کردند. در طرح جدید دولت بلژیک در صورت ویرانی یا انفجار هسته‌ای نیروگاه‌ها، افراد ساکن در شعاع ۱۰۰ کیلومتری نیروگاه‌ها را نیازمند استفاده از این قرص‌ها می‌داند. به این ترتیب به دلیل تعدد نیروگاه‌های هسته‌ای و کوچکی کشور بلژیک این طرح تمامی شهروندان کشور را شامل می شود. مقامات بلژیک این تصمیم را در پی سونامی و وجود گازهای رادیواکتیو در فوکوشیمای ژاپن گرفتند و از روز گذشته (سه‌شنبه) این تصمیم به صورت عملی در این کشور به اجرا درآمد.

به گزارش یورونیوز، اولین اتفاقی که پس از یک انفجار رادیواکتیو می‌افتد اثرات این گازها روی محصولات کشاورزی است. صیفی جات مهمترین منابع جذب رادیواکتیو هستند و به این ترتیب قرص‌های یددار مورد نظر می‌توانند رادیواکتیو موجود در غذای انسان‌ها را غیرقابل جذب نمایند. رادیواکتیو از طریق تیروئید جذب می‌شود.

آژانس کنترل هسته‌ای بلژیک می‌گوید این قرص‌ها مانند ابرهای شستشوی ظروف، رادیواکتیو را جذب کرده و مانع از گسترش آن در بدن می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۱۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور

به گفته رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات مورد نیاز کشور توسط این استان تولید می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابوالفتح مرادی صبح امروز شنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: سازمان تات مغز متفکر جهاد کشاورزی است و وظیفه پشتیبانی و حمایت علمی وفنی وزارتخانه برای افزایش تولید در کشور را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه این حمایت و تولید دانش فنی و پشتیبانی علمی به چند طریق انجام می‌شود، افزود: یکی از آنها انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی کشاورزی است که مشکلات بخش کشاورزی را احصاء و راه حل ارائه می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس تعداد پروژه‌های تحقیقاتی در دست اجرا در سال گذشته را 258 مورد اعلام کرد که 114 مورد آن طی سال گذشته پایان یافت.

مرادی عنوان کرد: در اویل انقلاب و قبل از آن ارقام گندم 2 تا 3 تن در هکتار بود، اما به لطف مراکز تحقیقاتی که 34 مرکز تحقیقات استانی را شامل می‌شود و همگی زیرمجموعه تات هستند، با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و معرفی ارقام گیاهی منتسب امروز تولید گندم در هکتار به بالای 10 تن رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات فارس بزرگترین مرکز استانی سازمان تات است که در بیش از 80 درصد معرفی ارقام گندم نقش و مشارکت فعال داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، تعداد مقالات علمی و پژوهشی چاپ شده در سال گذشته توسط این مرکز را 172 عنوان مقاله اعلام کرد که 85 مقاله یا تعداد نیمی از آن در مجلات کیو وان به چاپ رسیده‌اند.

مرادی با بیان این نکته که اصلاح و معرفی ارقام گیاهی فرآیند طولانی 12 تا 15 سال را طی می‌کند تا به جامعه هدف معرفی شود، گفت: از منظر طرح‌های تحقیقاتی برای حل مشکلات بخش کشاورزی، سال گذشته 19 رقم گیاهی معرفی شد که 6 رقم آن به گندم اختصاص یافت که 3 رقم گندم نان و 3 رقم گندم دوروم بود.

وی تصریح کرد: ارقام گیاهی موجود عمر مفید 5 تا 6 ساله دارند و بعد از طغیان نهادها، پتانسیل عملکرد را از دست می‌دهند و ارقام مقاوم‌تر باید جایگزین شود.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جمعیت دنیا دائم در حال افزایش است و نیاز به غذای بیشتری داریم، گفت: مجبوریم ارقام را به روز و همچنین ارقام مقاوم تری را معرفی کنیم.

مرادی ادامه داد: از نظر اقتصادی اگر فقط ارقام گندم آبی معرفی شده 500 کیلوگرم افزایش محصول نسبت به رقم قبلی داشته باشد، حدود یک میلیون تن گندم بیشتر تولید می‌شود و اگر قیمت گندم را هر کیلو 15 هزارتومان در نظر بگیریم (قیمت سال قبل) میزان 15 هزارمیلیارد تومان ارزش افزوده برای بخش کشاورزی کشور در هر سال ایجاد می‌شود.

به گفته وی؛ گندم آبی در استان فارس 143 هزارتن افزایش محصول دارد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس یکی دیگر از اقدامات این مرکز که اثر بخشی زیادی دارد را تولید هسته‌های اولیه بذری اعلام کرد و افزود: هسته‌های اولیه بذری غلات نسبت به سال 1401 تولید 2 برابری داشته‌اند. 

مرادی با بیان اینکه 30 درصد هسته‌های اولیه بذر غلات مورد نیاز کشور توسط استان فارس تولید می‌شود، عنوان کرد؛ در سال 1402 مرکز تحقیقات کشاورزی فارس 226 تن هسته اولیه بذری غلات تولید کرد که این تعداد تولید هسته اولیه بذری پتانسیل تولید 550 هزار تن بذر گواهی شده دارد و این تعداد بذر گواهی شده پتانسیل تولید 8 میلیون تن دانه گندم، جو و تریتیکاله را دارد. 

وی در خاتمه یادآور شد: از نظر اقتصادی تولید 226 تن هسته اولیه بذری علاوه بر نیاز 27 شرکت تولید کننده بذر فارس، نیاز شرکت‌های بذری 16 استان دیگر را هم تامین و از خروج سالانه 2 میلیارد دلار ارز جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/424.

دیگر خبرها

  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • بلژیک از سود دارایی مسدود شده روسیه اف-۱۶ به اوکراین ارسال می‌کند
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید