Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بقاياي به جا مانده از ناو هواپيما‌بر يو اس اس لکسينگتون که در نبرد با ژاپني‌ها در جنگ جهاني دوم غرق شد، پس از 76 سال در بستر درياي مرجاني در سواحل شرقي استراليا کشف شد.
براساس گزارش ساينس الرت، قايق اكتشافي پترل كه به يكي از بنيانگذاران شركت مايكروسافت، پل آلن تعلق دارد، از بقاياي لكسينگتون در عمق سه كيلومتري و در فاصله 926 كيلومتري از استراليا تصويربرداري كرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين كشتي به همراه ناو يو اس اس يورك‌تاون در نبرد درياي مرجاني كه در ماه مي 1942 عليه سه ناو ژاپني درگرفت، حضور داشت. اين اولين نبرد "ناو در برابر ناو" در جهان بوده‌است.
در اين نبرد لكسينگتون مورد اصابت چندين اژدر و بمب قرار گرفت و به اولين سانحه ناوي در تاريخ تبديل شد. با توجه به مقاومت ناو ديگر، 2770 خدمه لكسينگتون به همراه كاپيتان و سگش "وگز"نجات پيدا كردند.
پل آلن تصوير ثبت شده از بقاياي اين ناو را به مرداني كه در آن خدمت كرده‌اندو سربازاني كه امروز در ارتش آمريكا خدمت مي‌كنند تقديم كرده‌است. رابرت كرفت مدير برنامه زيردريايي پل آلن مي‌گويد كشف بقاياي اين ناو يكي از اولويت هاي پروژه بوده‌است زيرا اين ناو يكي از مهمترين كشتي‌هايي است كه در جنگ جهاني دوم ناپديد شد.
به گفته وي مكان‌يابي و برنامه‌ريزي براي يافتن لكسينگتون با همكاري نزديك پل آلن انجام شده و 6 ماه زمان صرف اينكار شده‌است. اكتشافات پل آلن تاكنون منجر به كشف ناو‌هاي ايندياناپليس، وارد، استوريا، كشتي جنگي ژاپني موساشي و ناوشكن ايتاليايي آرتيلير شده‌است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۲۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، حسین سرحدی، عضو هیأت علمی دانشگاه زابل ـ که سرپرستی دومین فصل کاوش آموزشی دانشگاه زابل در تپۀ پیرزال سیستان را به عهده داشت، گفت: گاه‌نگاری محوطه پیرزال بر اساس یافته‌­های سطحی، به دورۀ IV شهر سوخته نسبت دارد و ، جزئیات کشف بقایای معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان حدود دو هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۳۰۰ پیش از میلاد  این معماری شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.

وی افزود: تپۀ پیرزال در ۶۰ کیلومتری جنوب زابل در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
سرحدی ادامه داد: این تپه در سال ۱۴۰۲ از طرف دانشگاه زابل کاوش شده و مهم­ترین یافته‌های آن، یک سازه معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد بود، که شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.
وی افزود: این خانه متشکل از تعدادی اتاق در حاشیۀ جنوبی یک حیاط مرکزی است.

دیگر خبرها

  • احتمال محرومیت کشتی‌گیر آمریکایی و بازگشت رقیب ایرانی به المپیک پاریس!
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • کشف بقایای یک سکونتگاه 7 هزارساله در صربستان (+عکس)
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان
  • بازگشت استیوسون به کشتی؛ انتخابی با مِیسون در راه است؟
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله