Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@03:48:11 GMT

فیلم‌های شبه کمدی‌ به شعور مخاطب توهین می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۷۲۲۵۶

فیلم‌های شبه کمدی‌ به شعور مخاطب توهین می‌کنند

«اسرافیل» به کارگردانی آیدا پناهنده این روزها در سینماهای کشور روی پرده است. مستانه مهاجر به عنوان اولین تجربه تهیه‌کنندگی خود این فیلم را تهیه کرده است.این فیلم، اثری ‌درباره چالش‌ها و نیازهای عاطفی و روابط انسانی است.

قدس آنلاین- «اسرافیل» به کارگردانی آیدا پناهنده این روزها در سینماهای کشور روی پرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستانه مهاجر به عنوان اولین تجربه تهیه‌کنندگی خود این فیلم را تهیه کرده است. این فیلم، اثری ‌درباره چالش‌ها و نیازهای عاطفی و روابط انسانی است.  

آیدا پناهنده کارگردان فیلم در گفت‌وگو با خبرنگار ما تأکید کرد که «اسرافیل» فیلم تلخی نیست. او گفت: واکنش‌هایی که تا به حال از مخاطبانی از نسل‌های مختلف، زن و مرد دیده‌ام این بوده است که آن‌ها از تماشای یک عاشقانه تازه از سینمای ایران به وجد آمده‌اند. فراموش نکنید که اندوه با تلخی خیلی فرق دارد.

او اضافه کرد: برای مخاطب امروز، هرسال تعداد بسیار زیادی فیلم به اصطلاح کمدی ساخته می‌شود که استقبال بسیار خوبی هم از آن‌ها می‌شود. قرار نیست همه فیلمسازان ایرانی فیلم کمدی بسازند. همین حجم بالای شبه کمدی‌ها برای من، تلخ‌تر از هر تلخی دیگری است چرا که این فیلم‌های بی‌ارزش، به شعور مخاطب توهین می‌کنند.

او در مقایسه میان دو فیلم خود، «ناهید» و «اسرافیل»، گفت: قرار نیست کاراکتر تمام فیلم‌های من شبیه هم باشند. اگر قرار بر این بود، همان یک فیلم کافی بود و نیازی به ساخت فیلم دیگری نبود. «ناهید» با «ماهی» -شخصیت اصلی «اسرافیل» - فرق دارد، البته که اینطور است! من از تکرار کردن خودم خوشم نمی‌آید. «ماهی» در نوجوانی شاید شباهت‌های زیادی با «ناهید» داشته اما حالا در آستانه میانسالی و با مرگ فرزند، تبدیل به زنی سرد شده است اما منفعل نیست که اگر هم باشد، ایرادی محسوب نمی‌شود. اطراف ما این روزها پر از مردمان منفعل است. مردمی‌ که دیگر به هیچ چیز جدی، واکنش نشان نمی‌دهند و به زندگی روزمره‌شان چسبیده‌اند. در ضمن «کنشگری» از آدم به آدم فرق می‌کند.

 گاهی برای یک آدم خاص، حتی تا سر خیابان رفتن هم می‌تواند یک عمل قهرمانانه محسوب شود. همانطور که برای «ماهی» صرف بیرون رفتن با «بهروز» و گردش در کوچه‌های آن شهر کوچک، عملی متهورانه است.

پناهنده درخصوص داستان «اسرافیل» چنین گفت: فیلم درواقع سه پاره است. برش‌هایی از زندگی سه شخصیت است که زندگی‌شان به هم گره خورده است. مخاطب سینمای ایران دهه‌هاست ملودرام‌های خطی دیده ومی‌بینید. من فکر کردم می‌شود به مخاطبان سینما، مخصوصاً مخاطبان جدی که سینما برایشان چیزی ورای سرگرمی ‌است، تجربه حسی متفاوتی را با این ساختار روایی ارائه کنم. تکرار الگوهای جواب پس داده شده، فیلمساز را از خلاقیت دور می‌کند و سطح توقع مخاطب و سلیقه او را در یک حد معین نگه می‌دارد. از نوآوری و تجربه‌های تازه نترسیم. هنر، دنیای شگفتی‌ها و تجربه‌های تازه است. برای همین است آدم‌ها به هنر نیاز دارند. آشنایی‌زدایی بخشی از کار هنری است.

وی درباره انتخاب بازیگران فیلم و دلیل همکاری مجدد خود با پژمان بازغی نیز چنین توضیح داد: «پژمان بازغی» در «ناهید» خوش درخشید. آن بازی زیرپوستی و احساسات بیان نشده و کاریزمای مردانه‌اش را خیلی دوست داشتم و اولین بازیگری بود که برای «اسرافیل» از او دعوت به همکاری کردم. برای نقش «ماهی» از ابتدای نوشتن، خانم هدیه تهرانی در نظرم بود. آن چهره سرد و رازآلودش را دوست داشتم. برای نقش «تاجی» نیاز به بازیگری داشتم که از پس ایفای این نقش بربیاید. نقشی بسیار پیچیده و خطرناک و «مریلا زارعی» اولین گزینه‌ام بود. توانایی و تسلط خانم زارعی به بازیگری، کمیاب و ستودنی است. هر سه بازیگرم با خواندن فیلمنامه، پذیرفتند که در کنار من باشند. تجربه بسیار خوبی بود.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۲۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مت دیمون و کارگردان «بورن» در یک کمدی دزدی همراه شدند
  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • یک جایزه دیگر برای مل بروکس/ پیبادی تجلیل می‌کند
  • دستمزدم برای فسیل کم بود
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • بالاترین میانگین مخاطب از آن کدام فیلم است؟/ یک غیر کمدی پرفروش
  • علی ژکان یک نمایش کمدی به صحنه می‌برد